Inlägg

Inlägg som w00t0b0t har skrivit i forumet
Av w00t0b0t

Internet "förstört" på grund av brygga

Hej

För inte så länge sedan skapade jag en tråd här i vilken jag beskrev mitt ständiga problem med strikta nät när jag spelar på mitt Xbox. En lösning som föreslogs, men som inte hjälpte, var först att manuellt öppna de nödvändiga portarna. Därefter föreslogs en nätverksbrygga, något jag var skeptisk till då en sådan tidigare lett till att jag behövde omformatera min Win.7 dator. Något direkt val hade jag dock inte då det var den enda lösningen, utöver att sälja min Xbox, och jag gjorde därmed en nätverksbrygga. Problemet löstes inte utan mitt nät var fortfarande strikt, och fortfarande fick jag cruisa runt själv i till exempel GTA.

Jag valde efter det negativa resultatet att ta bort bryggan, och se på fan, nu kan jag inte surfa på datorn. Om jag ansluter till mitt hennätverk så står det direkt Ansluten ' och en full täckning signaleras. Jag kan däremot inte gå in på några hensidor, utan då uppstår omgående ett felmeddelande. Ingen funtionalitet som kräver internet är åtkomlig på min dator.

Så vad har egentligen hänt här och hur kan jag lösa detta? Dessutom är en delfråga vad som egentligen är en nätverksbryggas poäng? Har som sagt gjort sådana två gånger, och båda gångerna har det totalt fuckat upp min dator...

Ansluter min Xbox till internet med en nätverkskabel mellan boxen och min laptop, varpå nätet delas i datorn.

Av w00t0b0t

Jag har skappat en brygga utifrån denna beskrivningen http://windows.microsoft.com/sv-se/windows/create-network-bri...

Nu lisitas min NAT-Type som 'Öppet' eller 'Medel' men det har tyvärr inte löst mina problem. I online-spel framstår jag fortfarande som en spelare med ett strikt nät. Jag kan enbart komma in på tomma free roam servrar i GTA, och en varningstext i Destiny dyker upp när jag startar spelet. Dessutom kan jag bara höra andra spelare i party, i public chat i Destiny kan jag till exempel inte höra ett pip...

Av w00t0b0t

Neondia, en trådlös 4G router hade löst mitt problem. Tyvärr kostar dem deg.

jocke92, testade det precis, och lade dessutom till de portar som Rockstar här radar upp som vitala i Xbox Live; https://support.rockstargames.com/hc/en-us/articles/200525767...

Resultatet:

http://forumbilder.se/DEV6O/xboxdelning.jpg

Tyvärr ingen framgång. Nätet fortfarande strikt och varje free roam jag ansluter till är helt tom.

Av w00t0b0t

Alla mina nät är strikta

Hejsan!

Jag har ett djupt irriterande problem som har fått mig att börja fundera på att dumpa mitt Xbox One. Vartenda nät är strikt. Allt från det trådlösa nätet som går genom min bostad till mina mobila internet från såväl Telia som Tre. Alla är strikta. Det är otroligt irriterande då det innebär att jag enbart hamnar på tomma free roam servrar till exempel GTA V.

Det kan vara värt att nämna att det bara finns ett sätt för mig att koppla upp mitt Xbox på: jag delar mitt nät i datorn, därefter kopplar jag en internetkabel mellan dator och Xbox. Det trådlösa nätverket som går igenom min bostad kan jag inte ändra något på, vilket innebär att jag inte kan komma åt några port-inställningar eller dylikt. Därmed kan vi förhålla oss till att jag ansluter min dator med min dongel från Tre, som ger ett oväntat snabbt 4G nät.

Under dagen har jag lagt ner en herrans massa timmar på att försöka lösa mitt problem, men inget har hjälpt.

En sak som jag gjorde nyligen och som jag för en stund trodde skulle hjälpa mig, men som inte var till någon nytta, var att gå in på denna länk, http://portforward.com/cports.htm och därefter inne på 'Nätverksanslutningar' klickat in på det delade nätet, och därefter klickat på 'Delning' och 'Inställningar.." varpå jag klickat på 'Lägg till' och helt enkelt lagt till de listade portarna som 'Xbox' och med min IP-adress. Problem uppstår här när portar är listade som både TCP och UCDP. Till exempel listas port 53 som både TCP och UCDP i GTA V, men jag måste välja det ena. Jag kan inte lägga till port 53 som först TCP, och därefter som UCDP.

Så vad ska jag egentligen göra? Börjar bli riktigt less på dessa ständiga problem som uppstår varje gång jag vill spela uppkopplat. Är rejält avundsjuk på polarna som kan koppla upp sig trådlöst och lira på, medans jag alltid måste lösa 75 problem innan jag kan börja lira...

Av w00t0b0t
Skrivet av Sonyboj:

Varför delar du det via din laptop och inte en 4G router?

För det kräver att jag äger en 4G router, och en sådan jäkel har en fattig student inte råd med.

Av w00t0b0t

Problem med internet på Xbox One

Hej!

Som vanligt har jag problem med min internetanslutning. Aldrig verkar något bara fungera, utan först är det flera timmars krångel som väntar innan det kanske börjar fungera någorlunda väl. Denna gång är det mi nya Xbox One som jävlas. När jag skaffade konsolen å tog det flera timmar innan mitt internet började fungera på den. Jag kopplar upp mig genom att koppla en nätverkskabel mellan min laptop och Xbox, varpå jag delar mitt internet via 'Ethernet' och börjar spela.

Detta system har alltid fungerat på min Xbox 360, och om jag startar den här och nu så kommer det att fungerar att spela online. Däremot krångar det alltid på min One. Varje gång jag startar upp den så kan den inte matcha DNS med servernamnen för Xbox, eller så är det DNHCP servern som är ute och cyklar i Grekland. Absolut minst en halvtimme per dag måste jag sitta och dela om mitt internet innan det kanske börjar fungera, och då fungerar det helt utmärkt fram tills jag stänger av min Xbox och går och lägger mig. Därefter måste hela den jobbiga proceduren upprepas dagen efter, och det tycker jag inte längre är hållbart. Däremot kan jag stänga av min Xbox och starta upp den två timmar senare - då kommer det fungera hur bra som helst.

Finns där något jag kan göra som permanent fixar detta problem? Just nu är dessutom problemet värre än vanligt, nu fungerar det inte alls trots otaliga försök. Så vad beror det här problemet ens på? Något verkar vara väldigt fel på min One med tanke på att det alltid fungerar på min 360, och jag kan dessutom koppla in min nätverksladd i smart-TV, och då fungerar det likväl utan problematik.

Kan vara värt att nämna att jag har mobilt 4G internet från Comviq. Nu vet jag vad somliga tänker, kan man verkligen spela med mobilt internet?, och svaret är ja, det är inga problem. Faktum är att det mobila internet som jag använder idag är avsevärt mycket snabbare och stabilare än det trådlösa internet som jag tidigare kopplade upp mig med, så mitt nät är absolut inte problemet. Snarare verkar det vara min laptop alternativt Xbox som inte vill som jag.

Finns där någon hjälp att få, eller är det lika bra att släppa min Xbox från fönstret?

Av w00t0b0t

Jag har lokaliserat problemet nu. Det beror på för lite VRAM-minne. Hur det är möjligt är för mig ett mysterium. Har inte på något sätt minnesbrist på datorn, har använt drygt 1/6 av det inbyggda RAM-minnet.

Följde en guide på Microsofts hemsida, http://windows.microsoft.com/sv-se/windows-vista/change-the-s..., som tydligen skulle kunna lösa mitt problem. Men icke. Problemet kvarstår, guiden hjälpte inte.

Har någon kanske någon lösning ..?

Av w00t0b0t

Edit. Hittade strax efter att tråden skapats något med ett långt namn som avslutas med "Graphics" i listan över drivrutinerande. Den låg under fliken Processorer, men jag hade redan de senaste drivrutinerna installerade.

Av w00t0b0t

OpenGL inaktiverat

Hallå

Satt precis och lekte i Photoshop som jag så ofta gör. I vanlig ordning använde jag 3D verktygen, och det fungerade precis som det ska. Tills alldeles precis. 3D objektet bara försvann, och när jag startade om Photoshop kunde jag inte öppna upp 3D-filen på nytt. Får upp ett felmeddelande om att OpenGL är inaktiverat. Men när jag ska aktivera det på nytt via Redigera - Inställningar - Prestanda går det inte att bocka i "Använda OpenGL". Precis som om 3D-verktyget bara la av från ingenstans.

I min lista över drivrutiner finns där inget som heter "Grafikkort". Det närmsta jag kommer är Bildskämskortet, men det hjälpte inte att uppdatera den drivrutinen. Fortfarande samma problem.

Någon som kanske sitter på en lösning? Otroligt irriterande problem eftersom det alltid annars fungerat hur bra som helst.

Av w00t0b0t
Skrivet av giplet:

Bara en dum fråga. Du kör exe-filen du har laddat ner på din dator och följer instruktionerna? För man kan läsa texten ovan som att du loggar in på routern med http och försöker skicka upp filen, vilket jag förstår om det inte funkar.

Sant. Installerade om Java, och det var allt som krävdes. Nu fungerar allting som det ska.

Av w00t0b0t
Skrivet av ZaInT:
Skrivet av ZaInT:

Jag har använt en Tiny men det var två år sedan nu, så tyvärr kan jag inte hjälpa till mycket mer än teoretiskt.
Tycker att du ska kontakta Dovado och fråga dem vad du ska göra.

Tack för din hjälp i alla fall. Har väl kommit en liten bit på vägen antar jag ..

Av w00t0b0t
Skrivet av ZaInT:

Yes, har den nerladdad bland mina hämtade filer. Men som sagt, går inte att installera den. Du ser på bilden ovan hur det ser ut när jag laddar upp den och låter det uppdatera. Tydligen är filformatet fel, hur det nu kan vara det.

Tänkte att man kanske behövde ladda ner allihopa, d.v.s. uppdatera allt en efter en. Från 1.1.4 till 1.2.2 till 1.2.3. o.s.v. Men inte heller den näst första uppdateringen går att genomföra. Filformatet är fel, står det bara.

Kastar snart routern och skiter i allt vad internet heter. Det är fan bara till besvär ...

Av w00t0b0t

Omformulerar min fråga. Har hittat rätt många uppdateringar på Dovados hemsida och rätt säker på att jag måste uppdatera routern. Men förstår inte hur jag gör. Laddar ner uppdateringen till min dator och kopplar internetkabeln mellan routern och datorn. Jag klicka sen in på "Upgrade" på inloggnignssidan efter att jag loggat in och då finns där tre alternativ.

HTTP Upgrade, FTP Upgrade eller Configurations. Jag testade att klicka in på HTTP Upgrade och kunde därifrån ladda upp filen jag laddade ner. Därefter tog det tre minuter och jag skulle logga in igen. Men det hjälpte alltså inte. Problemet kvarstår.

Där stod dock något i stil med "filformatet var fel du behöver inte starta om router" lite diskret längre ner under uppdateringens gång, men det ignorerade jag, tänkte att det kanske fungerade ändå..

Känns som att det inte fungerar oavsett hur jag gör just nu..

http://ladda-upp.se/files/2013/b77065.png

Som ni ser, problemen kommer ett efter ett. Varje gång det verkar vara på rätt väg skiter det sig igen. Kan inte uppdatera till ett nyare firmware, och det som är installerat just nu släpptes samtidigt som routern. Så det är duktigt out-to-date, så't saj.

Av w00t0b0t
Skrivet av ZaInT:

Det finns ingen firmwareuppdatering till modem eller router?

Skrivet av trollhattan:

du kan ju kolla om det finns någon nyare firmware

Ingen aning om där finns någon nyare firmware. Hur kollar man upp det? Låter rätt simpelt.

Av w00t0b0t

Så här skriver Dovado på Telias forum:

Hejsan!

Våra routrar stödjer Huawei E3276, som ni ser här: http://www.youtube.c...h?v=jNmqwUQB9eA

Hör av er om ni behöver hjälp!

Tack så mycket,

Team DOVADO

https://forum.tewss.telia.se/topic/8045-nagon-som-provat-e327...

Av w00t0b0t

Kan inte använda router

Hejsan

Har i dagarna köpt en 3G/4G router vid namn Dovado Tiny. Modemet beställde jag från Telia, och då blev det en Huawei E3276. Allt som allt har det kostat bra över 1000 kr. Tror det ligger närmare 2000 än 1000.

Och det är precis därför mitt problem gör mig otroligt irriterad. Modemet fungerar hur bra som helst i min dator. Hastigheten ligger uppåt 20/mbits i sekunden, vilket några här kanske inte tycker är något märkvärdigt men med tanke på vad jag är van vid är det riktigt bra. Jag bara kopplar in modemet i USB uttaget så fungerar allt på ett ögonblick.

Men det fungerar inte när jag kopplar in det i routern. Jag kommer till en inloggningsssida när jag kopplar upp mig mot nätverket trådlöst, precis som man ska, och jag loggar in utan problem. Men, oavsett vilken sida jag ska gå till därefter så kommer jag tillbaka till inloggnignssidan och måste logga in igen. Emellanåt stårt det "Routern startar var god vänta" eller "Router kunde inte koppla upp till internet okänt fel". De ber mig korrigera min APN bland annat, men den ska stämma. PIN-koden likväl.

Så jag förstår verkligen inte varför det inte fungerar. På Telias forum har representanter från Dovado bekräftat att modemet jag köpt är kompatibelt med deras router. Så det är inte där problemet ligger, heller.

Vad ska jag göra? Är det lika bra att kasta routern åt helvete, eller finns där något sätt att få ordning på detta?

Av w00t0b0t

Följdfråga, kan man ev. koppla in en mikrofon i kameran?

Av w00t0b0t

Hur bra är denna kamera?

Sitter och letar efter en videokamera som jag kan använda till privat bruk. Den behöver absolut inte vara världens bästa maskin som filmar i samma kvalité som Svt på något sätt. Men den ska väl ändå vara bättre än vad gemene mobiltelefon producerar i film väg. Jag har letat en hel del i våra svenska butiker men inte funnit något som verkligen tilltalar mig. Därför började jag leta utomlands och fann den här.

VGA (640 x 480), QVGA(320 x 240), 720P(720 x 480)
16MP (4608 x 3456), 12MP (4000 x 3000), 8MP (3264 x 2448), 5MP (2592 x 1944), 3MP
16x Digital Zoom

Sett till sitt pris, drygt 280 kr, är den väl absolut prisvärd? Jag är ingen expert på kameror, så jag har ingen aning hur bra alternativt hur dåligt detta är. Därför jag frågar, helt enkelt.

Av w00t0b0t

Rollei ActionCam 100

Tjenare

Kan inleda med att jag är väldigt ny när det kommer till fotografering och videoinspelning. Hur som helst. Har en kompis som ska iväg på skidsemester inom kort och jag har fått i uppdrag av han att hitta en någorlunda bra 'actioncam' som inte får vara för dyr, eftersom det inte är några proffsredskap som behövs.

Hur som helst. Hur är Rollei ActionCam 100? Har läst runt lite på nätet och den får såväl ris som ros. Av vad jag sett i diverse test på Youtube är bildkvalitén tveklöst bra nog. Dock är jag osäker när det kommer till ljudupptagningen. Det behövs en någorlunda bra ljudupptagning på kameran som ska tas med på semestern.

Finns det kanske någon här som har koll på hur bra/dålig upptagningen av ljud är? Har ni använt den själva så ni kan delge något kort omdöme?

Tack på förhand!

Av w00t0b0t

Detta kanske kan motivera Rockstar att släppa GTA V till PC? Långsökt att tro kanske, men man kan ju alltid hoppas.

För övrigt röstade jag på PC som min favorit spelplattform. En dator känns mer personlig och går att modifiera utifrån sina egna behov. Därav mitt val.