Inlägg

Inlägg som Maxy har skrivit i forumet
Av Maxy

Prisidé på datorn?

Av Maxy

MagSafe + magnet plånboksfodral. Problem?

För det första, nej jag pratar inte om apples egna MagSafe-plånbok eller skal.

Jag har köpt detta fodral till min nya iPhone 12 mini:

https://holdit.com/en/product/wallet-case-magnet-black-9/

Jag funderar nu på om magneten i själva plånboksdelen (plastskalet tycks innehålla någon metal) kan skapa problem för telefonen. Jag tänker framförallt då det redan existerar magneter i iPhone 12, dvs MagSafe-delen.

Bör jag oroa mig för problem/skada på telefonen eller kan jag sova lugnt?

Av Maxy

Kyla ett SSF-chassi

Jag har kommit över ett Kolink Rocket-chassi billigt och jag älskar designen. Därför är jag självfallet redo för problem som är mycket typiska för SFF builds.

Jag har hört mycket om hur just detta chassi har problem med just kylningen och funderar därför på vad man skulle kunna hitta på för att optimera detta.

Jag är för tillfället inte sugen på att borra i chassit. Eventuellt gör jag det senare om inget annat hjälper för att hålla komponenterna hyfsat kylda.

https://imgur.com/ht4HSOq

På pil 1 på bilden ser vi den enda exhaust-fläkten (och den enda fläkten över huvudtaget), denna byts ut av en 80mm Noctua fläkt. Flera har vittnat om att detta både sänker temperatur och ljudvolym då stockfläkten inte är något vidare.

På pil 2 finner vi ett hål ned till tomutrymme (pil 3) som är lika brett och långt som chassit men endast ca 15mm högt. Här satt en släde för två 2.5 SSDs men då jag endast kommer köra NVMe M.2 i detta bygge har jag tagit bort denna och numera är det ett helt tomt utrymme.

Min tanke är att sätta yttligare en 80mm fläkt över detta hål (pil 2) som intake. Tanken är att ge vad som annars är ett chassi som stänger inne den varma luften från komponenterna lite friskluft för att sedan få ut den uppvärmda luften genom Noctua fläkten i toppen (pil 1).

Anledningen till att jag inte vill installera den som exhaust är tanken att den varma luften ligger kvar i detta tomrum och sedan stiger uppåt (finns massor av små hål och annat i botten upp till chassi-utrymmet) till komponenterna igen.

Ett eventuellt problem är att detta hål (pil 2) förstås inte är gjort för en 80mm-fläkt utan är ett mindre rektangulärt hål. Ca 20% av fläktens yta täcks av aluminium-botten. Kommer detta vara ett stort problem?

Vad tror ni? Är detta en idiotisk idé eller kan detta kanske assistera chassit och temperaturerna. Någon andra lösningar som kan vara tänkbara? Tanken är att köra en R5 3600 med ett RTX 2070 (förhoppningsvis en mini-modell).

Jag funderar även på att skaffa 1cm standoffs till sidopanelerna och på så sätt skapa ett gap på en cm runt hela sidopanelerna. Kan detta göra någon signifikant skillnad i temperaturer tro?

Av Maxy

@Belzader: Tack så hemskt mycket för hjälpen!

Kan absolut tänka mig att investera i en lite dyrare fläkt. Ett problem med chassis är att PCI-e-kabeln ligger precis vid fläkten (och detta är med slim stock-fläkten). Men med tillräcklig RPM kanske den kan gottgöra för detta.

Av Maxy

400:- inkl frakt

Av Maxy

mITX-bygge

Äger nu ett Kolink-rocket chassi och tittar numera på komponenter till detta bygge. Det är mycket möjligt att jag skaffar komponenterna över tid och håller koll på beg-marknaden då tanken är att återanvända så mycket som möjligt men jag satte ihop en ungefärlig lista på komponenter.

https://www.inet.se/kundvagn/visa/14206666

https://inetimg.se/img/tiny/forum-divider.png

https://www.inet.se/kundvagn/bild/14206666

Vad tror ni? SSDs har jag/skaffar jag beg. GPU blir antingen ett 3070 eller tror ni att 2070-korten kommer att falla ännu mer på beg-marknaden?

80mm Noctua fläkten byter ut stock-fläkten i chassit samt 120mm-fläkten fästs i den perforerade sidpanelen för att säkerställa att CPU-kylaren får frisk luft och inte varmluft som byggts upp inne i chassit.

Av Maxy

Delta-fläktar eller liknande till SFF-chassi

Ok, så jag har skaffat mitt första SFF-chassi. Ett Kolink Rocket. Många vittnar om problem med luftflöde då det endast sitter en 80mm stock exhaust-fläkt i toppen på chassit. Detta tycks skapa ganska rejäl heat build up i chassit för de som stoppar in tunga grafikkort och CPUer.

Jag älskar den här designen och är absolut redo att öka ljudet från fläkten för bättre kylning till komponenterna. Första tanken var att bara byta ut stock-fläkten mot en 80mm noctua men jag insåg snabbt att jag hellre tar något med kapaciteten att få ut mer varmluft än en riktigt tyst fläkt.

Finns det någon fläkt som presterar ljudligare än noctua men med betydligt bättre kraft?

Av Maxy

@Nygards: Tack så mycket för svar!

Yes, PSUn blir säkerligen en SF600 V2.

Har även funderat på Black Ridge. Var lite orolig över om jag kommer hitta passande moderkort och om PCIe-kabeln kommer få plats med den kylaren men ska undersöka mer.

Första tanken var att byta ut fläkten mot en Noctua, problemet är att såvitt jag vet så gör inte Noctua 80mm SLIM-fläktar, vilket krävs om det ska finnas något utrymme för PCIe-kabeln (så att den inte går upp i fläkten. Får undersöka vidare.

Av Maxy

Kolink Rocket, vilka komponenter köper jag?

Jag lyckades nyligen komma över ett Kolink Rocket-chassi riktigt billigt. Jag har alltid älskat designen och tycker på många sätt att det brutala borstade aluminium-materialet är något som gör chassit till ett av de snyggare. Således är jag redo att offra både plats, prestanda och mycket annat som tillkommer för just detta chassi.

Jag är minimalt erfaren inom PC-byggande och vänder mig därför till Sweclockers för lite hjälp. Jag skulle gärna vilja sätta in ett 3070-kort och en Ryzen 5 3600 med en Noctua L9-kylare men jag funderar på om jag kommer stöta in i problem. Chassit har fått mycket varierande kritik gällande dess kylning då den endast har en liten exhaust-fläkt. Kommer dessa komponenter kunna hålla en hyfsad temperatur? Har ni några allmänna tips på vad jag ska leta efter när det kommer till komponenter (kommer försöka återanvända så mycket som möjligt så håller mig uppdaterad i marknaden och på blocket)?

Av Maxy

Finns datorn kvar? Och i såfall, något riktpris?

Av Maxy

Razer Phone 2

Razer Phone 2 köpes! Har du en som bara ligger och skräpar så hör gärna av dig

Läs hela annonsen här

Av Maxy

Söker externt ljudkort samt mikrofon

Jag söker något av ett budget ljudkort/mixer samt en mikrofon. Utrustningen ska användas till röstinspelning.

Söker huvudsakligen Focusrite Scarlett Solo 3 och en Audio Technica AT2020.

Läs hela annonsen här

Av Maxy
Skrivet av iknight:

Det är ett z220 HP workstation (full-size).

Ok, vad tänker du dig för pris?

Skickades från m.sweclockers.com

Av Maxy
Skrivet av iknight:

Tja! Jag har ett dator med:
i7 3770
8gb 1600mhz DDR3
400W PSU med PCI 8 pin (kan slänga in ett 2x molex till 6 pin pcie adapter)
Firewire PCI kort
Eventuellt kan jag gräva fram ett 1tb HDD och hd7700 grafikkort om du är intresserad i det.
Finns i Stockholm men den kan eventuellt skickas om du vill betala för frakt/förpackning.

Intressant! Vad är det för chassi och skick på allt?

Skickades från m.sweclockers.com

Av Maxy
Skrivet av S-OD:

@Maxy: Hej. Jag har ett antal datorer efter som jag jobbar med det. Har en som kanske kan passa.GPU GTX 680,Samsung SSD;Asus Mb dock äldre modell men går utmärkt att spela många spel på som Dragon Age, Crysis tex, ram 8gig,PSU 680 watt, Chassi Corsair nyare modell 2018.

VH Sven.

Ok! Finns det några bilder på datorn och även specifika modellnamn på komponenterna? Skick?

Skickades från m.sweclockers.com

Av Maxy

Billig/äldre speldator sökes

Jag är på jakt efter en billig speldator med gårdagens komponenter. Har inga direkta krav på komponenter utan är snarare intresserad av vad som kan finnas där ute som lika gärna kan få byta ägare

Matx/mitx-chassin föredras men är absolut inget krav.

Läs hela annonsen här

Av Maxy

Datorn är såld?

Skickades från m.sweclockers.com

Av Maxy

@dumbo: Härligt! Tack för svaret!

Av Maxy

Vinyl, hur går det till?

Jag har tänkt att börja lite med vinyl och vill göra det lätt för mig men då jag har väldigt lite erfarenhet inom fältet så har jag några frågor om hur det går till.

Jag har spanat in Rega Planar 1 jag antar dock att jag skulle behöva skaffa en förstärkare till denna. Tanken är att skapa en så basic setup som möjligt utan en extern förstärkare om så går.

Jag har en Audio PRO C10-högtalare som jag vill koppla ihop med skivspelaren. Rega Planar 1 Plus har en ”inbyggd RIAA”, betyder detta att jag kan koppla denna direkt till högtalaren? Eller behövs det mer än bara skivspelare och högtalare?

Av Maxy
Skrivet av shadowjolt:

Surface Pro 4, i7 6650, 8GB, 256GB

PM!

Skickades från m.sweclockers.com