Inlägg

Inlägg som Maxy har skrivit i forumet
Av Maxy
Skrivet av Alling:

Tycker verkligen du ska tänka över valet av nätagg en gång till med tanke på storleksklassen du vill bygga i. Ett fastsittande ormbo av kablar dimensionerade för de mastodontchassin gemene man ofta tror sig behöva är inte särskilt roligt i ett SFF-bygge. Dessutom tycker jag inte att nätagget är värt att snåla in ett fåtal hundralappar på, som ofta görs.

Föreslår Corsair SF450 istället. (Tycker valet är löjligt enkelt, för att vara helt ärlig.)

Helt sant, uppdaterad

Skrivet av runicgol:

@Maxy: Du har ingen hårddisk i ditt bygge.

Behöver inga, har flera egna

Skrivet av pv2b:

Det här kortet kanske funkar för ditt bygge? En snabbgoogling fick det till 17 cm långt, men dubbelkolla gärna!

https://www.inet.se/produkt/5402858/gigabyte-geforce-gtx-1060...

Yepp, det blir det nog

Av Maxy
Av Maxy
Av Maxy

Tack alla för input! Jo, chassit kommer med en del problem men föredrar verkligen just detta när det kommer till inets mitx chassin. https://www.inet.se/kundvagn/visa/10662326/ Här har vi en reviderad version med en låg fläkt och kortare GPU. Vad tror ni?

Av Maxy

Kommer denna M-ITX burk hålla sig kall?

https://www.inet.se/kundvagn/visa/10662326/

Nybörjarbyggare här, ser detta fint ut? Prisvärt? Några missar?

Valde just detta mitxchassi för den stora fläkten i fronten. Tror ni att den kommer hålla komponenterna relativt kylda?

Av Maxy

Prisvärd mini-itx speldator?

Ska bygga en så liten speldator (1080p 60fps) som möjligt för ett rimligt pris. Datorn ska stå på tv-bänken. Har spanat in chassit Jonsbo C2 som en möjlig kandidat för detta. Hårddiskar har jag flera av.

https://www.inet.se/kundvagn/visa/10643331/

Vad tror ni?

Av Maxy

Tack för svaren! Enligt denna sida http://gyproc.se/fästa-i-gipsvägg ska en självborrande gipsplugg i metal klara 12 kg. Betyder detta att tex två stycken av dessa skulle hålla för ett föremål på 24 kg? Isf bör de väl hålla gott och väl för ett väggfäste med fyra skruv?

Av Maxy

Montera tv på väggen

Hej alla!

Ska ge mig på att hänga upp min Samsung UE48J6375 Curved i min nya lägenhet men har lite funderingar.

Jag vill undvika att skruva allt för många hål och vill gärna ha ett så litet väggfäste som möjligt. Hittade Samsung Mini Wall Mount som verkar passa perfekt för detta. Två fästen som skruvas fast med två skruvar vardera.

Väggen i fråga är en gipsvägg. TV:n väger lite drygt 11kg. Skulle självborrande plugg i metal räcka för dessa fyra skruvar med TVns vikt eller bör jag ge mig på något starkarer? Måste jag anpassa positioneringen efter reglarna i väggen?

Tack på förhand!

Av Maxy

Stilrent trådlöst tangentbord för spel

Letar efter ett hyfsat trådlöst och stilrent (!) tangentbord för spel. Behöver förstås inte vara top of the line men gärna göra ett hyfsat jobb i spel som Overwatch. Mekaniskt är att föredra men inget måste.

Gillar designen på Drevo Kalibur (https://www.amazon.co.uk/DREVO-Calibur-Mechanical-Bluetooth-C...) men klarar mig bra utan RGB och köper gärna från butik i sverige. Vit belysning hade varit fint dock.

Några bra tips, eller rent av någon som har något som ligger och skräpar?

Av Maxy

Vertikalt laptopställ

Jag letar efter ett bra sätt att ställa min laptop vertikalt för att spara plats på skrivbordet. Dock vill jag inte lägga mycket pengar på ett riktigt laptopställ.

IKEA hade en gång en billig servetthållare som många använde på detta sätt: https://www.google.se/search?q=bokställ&client=ms-android-h3g...

Dock har de utgått och därför letar jag efter något liknande. Dvs något som kan anpassas efter laptopens tjocklek, har samma stabilitet osv. Några idéer?

Av Maxy

@Gainsgoblin: Klockrent, tack!

@RaxXeZ: Riktigt bra reviews och info, tackar för den!

Av Maxy
Skrivet av RaxXeZ:

Om det är till någon hjälp så slog jag till blint på g403 wireless när den var på rea häromdagen och är helnöjd. Sensorn är utmärkt (samma i g900), känner inte av någon acceleration eller latens alls (eller andra konstigheter). Knapparna och scrollen är väldigt bra också, enda klagomålet är att "scroll-knappen" är väldigt hård, vilket praktiskt taget gör den omöjligt att använda :/ Bra (låg) vikt för att våra trådlös också, sen går det att lägga till 10g om man nu vill att musen ska vara tyngre.

Jag diggade formen mycket också, fast det är väldigt såklart väldigt subjektivt. Låter som en bra ide att testa båda, tror du kommer bli nöjd vilken du än väljer

All info och intryck av mössen hjälper så tack! Har under dagen börjat luta mer och mer åt 403an. Det är förstås sensorn som är den viktigaste aspekten i valet. Just nu verkar ju dock priset tala för 403an och jag gillar även att den har en lite mer stilren look än 900. Är lite orolig att mina fingrar ska nå över mouse 1 & 2 bara. Får väl se när jag har den i handen. Vilken musmatta använder du med den?

Av Maxy
Skrivet av RaxXeZ:

Får jag fråga varför du tycker G900 passar dig bättre?

Bra fråga, nog mest att jag föredrar formen på musen. Tror att en längre mus passar min hand bättre. Men helt ärligt får jag såklart gå till media markt eller dylikt för att testa båda.

Skrivet av almness:

G900 har varit på rea från 990 kr vid flera tillfällen och 403 var nedsatt till 890 för någon dag sedan på Webhallen, verkar dock som om du inte har tid att vänta på nästa rea 😒

Skickades från m.sweclockers.com

Japp följer Prisjakt hårt på båda två. Nja, har ändå en gammal Microsoft-mus som kan hålla mig till nästa rea

Av Maxy

Tack så mycket för svaren! Läste precis om G602ans låga malfunction rate/speed vilket gjorde mig orolig. Speciellt då jag oftast spelar på låg sensitivity. Mellan 403 och G900 verkar helt klart G900 passa mig bättre. Bara priset som svider...

Av Maxy

Logitech G403 Wireless vs G602

Tjenare Clockers!

Har nyligen förstört min gamla Rival 300 efter lite late night fixande. Har länge velat skaffa en ny mus så det kanske var avsiktligt på ett undermedvetet plan.

Kör för det mesta på laptop och ogillar verkligen när sladdar sticker ut ur den så är därför sugen på att skaffa min första trådlösa mus. Fick upp ögonen för Logitech MX Master för ett tag sedan men specsen verkade inte tala för ens mitt semi-casual spelande av CS:GO och Overwatch. Istället fann jag Logitechs G603 som verkade vara precis det jag letade efter (speciellt i prisklassen). Har även hittat den dyrare G403an som verkar ha modernare tech. Har mycket svårt att välja och ber därför om hjälp att ta ett beslut här.

Som sagt, jag spelar mest casual och har inga förhoppningar på att livnära mig på CS eller Overwatch :). Använder datorn mest för arbete, skola och surf.

Av Maxy

USB-hub/Multilösning

Har en gaming laptop (ASUS ROG GL552WV) som jag tycker mycket gott om. Dock fullkomligt avskyr jag när sladdar sticker ut ifrån varje port. Ofta har jag mus, mobil, extern hårddisk, hörlurar, laddare och ethernet inkopplat samtidigt och det ser bedrövligt ut. Därför är jag mycket sugen på att skaffa en fin HUB som tar hand om så mycket som möjligt som jag kan gömma bakom skärmen på datorn.
Har en USB-C-port som jag gärna utnyttjar för detta då jag vill ha en så liten sladd som möjligt, dock är det ej Thunderbolt utan en vanlig USB 3.1-kontakt. Jag har dock begränsad erfarenhet i dessa produkter och har därför en del frågor.

Jag spelar en hel del CS:GO och Overwatch, kommer en USB-hub orsaka signifikant fördröjning?
Jag har sett hubbar som också tar hand om ethernet-kabeln, samma fråga här; kan den försämra min ping avsevärt?
Något annat jag bör tänka på?

Tack på förhand!

Av Maxy

Jag funderar på att fixa Chromecast till min TV och har lite nybörjarfunderingar över hur man optimerar vardagsrummet bäst. Jag tänkte koppla TV-ljudet till en rörförstärkare som har hand om mina Bang & Olufsen-högtalare och sedan använda Chromecasten för bla. Spotify och förstås annat ljud från TVn. Bor i studentlägenhet med comhems gratisTVpaket, dvs trehåliväggen med antennkabel. Har fått dras med undermålig kvalitet när det kommer till bilden när man kollar på tvsändningar, men som fattig student får det vara vad det är. Där till min fråga; finns det något smart sätt att lösa detta på med hjälp av Chromecasten? Något i stil med Magine TV. Alltså slippa antennkabeln men behålla några kanaler. Gärna så billigt som möjligt förstås.

Av Maxy

@Bacon-Matte: Tar gärna gears för 150:- Kan swischa direkt.

Av Maxy

Bjuder 399:- bor i Göteborg!

Av Maxy

Användare: @Obalaan
Typ av affär: Köp
Tillvägagångssätt: Swish och frakt via posten
Produkt: Asus ROG GL552VW

Positivt:
Mycket smidig och snabb affär
Informativ säljare, snabb och bra kommunikation

Negativt:
Absolut inget

Slutbetyg: 5/5