Inlägg

Inlägg som LeBron har skrivit i forumet
Av LeBron

Ni som talar om Omen 15, är det denna ni beställt? https://store.hp.com/SwedenStore/Merch/Product.aspx?id=13D34E...

Är nämligen också på jakt efter en Laptop som är för studier, inte ser ut som ett rymdskepp och klarar av lättare spel.

Av LeBron

När bör jag köpa laptop? Behöver den till Februari -21

Tja. Är ute efter att göra mig av med min stationära och ersätta den med en laptop då jag inte längre kör några tyngre spel längre utan endast använder datorn till att skriva, se på film, surfa och ibland kör min sambo lite sims så det blir i princip mina "krav". Tänker att jag lägger runt 12k som mest men då vill jag gärna ha något som håller i några år. Design, ljudnivå och storlek är plus men inga krav. Sambon ska dessutom börja plugga och kommer behöva ha med den till plugget ibland, ska finnas eluttag på plats men hon vill gärna inte ha en laptop som ser ut som en P12as våta dröm.

Vad har ni för råd till mig? Och när bör jag köpa en laptop? Mellandagsrea? Efter mellandagsrean? Har alltså inte bråttom och tänkte att jag är ute i god tid för att inte stressa och betala mer än jag behöver. Jättetacksam för all hjälp!

Av LeBron
Skrivet av Zyie:

Jag har haft samma problem som dig för typ ett halvår sedan, men fungerar utan problem nu med 1903.

Jag testade byta till en annan användare, sedan tillbaks så fungerade det första gången jag connectade men inte efter det. Kom fram till att problemet bara uppstod om jag klickade i att pinkoden skulle sparas. Skriver jag in pinkoden själv varje gång, så kommer inte problemet tillbaks.
Vet inte om det fortfarande är ett problem eller inte, har inte testat att köra med att den ska komma ihåg pinkoden automatiskt sedan dess.

Skrivet av MsSmith:

@LeBron: Tänkte egentligen på ditt Google konto

Japp, jag är inloggat på mitt Google konto, tänkte du att jag ska logga ut och prova?

Ni som det här fungerar för har ni Windows 10 eller Windows 10 Pro?

Av LeBron
Skrivet av MsSmith:

Men du är inloggad i ditt konto? Kanske dum fråga men...

Skickades från m.sweclockers.com

På Chrome? Japp

https://gyazo.com/93764d072fb3785806d60294853b6e8d

Skrivet av Zyie:

Jag har haft samma problem som dig för typ ett halvår sedan, men fungerar utan problem nu med 1903.

Jag testade byta till en annan användare, sedan tillbaks så fungerade det första gången jag connectade men inte efter det. Kom fram till att problemet bara uppstod om jag klickade i att pinkoden skulle sparas. Skriver jag in pinkoden själv varje gång, så kommer inte problemet tillbaks.
Vet inte om det fortfarande är ett problem eller inte, har inte testat att köra med att den ska komma ihåg pinkoden automatiskt sedan dess.

Kommer inte så långt att jag får välja om lösenordet ska sparas eller inte :/

Av LeBron
Skrivet av MsSmith:

@LeBron: märkligt att det inte fungerar för dig. Kör flera maskiner med Windows 10 version 1903 och Chrome Remote Desktop fungerar klockrent. Det var bra att jag hittade tråden då jag själv är lite trött på TeamViewer och de hävdar att maskinerna används kommersiellt.

Skrivet av Mieriola:

Märkligt, jag använde ju det utan problem ett par gånger förra veckan och jag har uppgraderat till 1903.

Underligt, fungerar fortfarande inte för mig

Av LeBron
Skrivet av MsSmith:

@LeBron: Gällande Team Viewer så kan du skapa ett konto och knyta dina burkar till det så slipper du det där med pinkoden som byts. Testade Chrome Remote Desktop med senaste uppdateringen från april i år och fick meddelandet att tjänsten inte längre stöds. Istället ska man använda https://remotedesktop.google.com/ men det är kanske den du använder? Funkade fint precis nu för mig.

Bra idé! Får prova det ifall den uppdateringen från Windows som kommer vid nästa omstart för mig inte löser det. Tråkigt för att CRD är 100ggr smidigare att använda än TeamViewer imo. Japp, det är länken som jag använder!

Av LeBron

Chrome Remote Desktop slutade fungera efter 1903

Hej! Någon som vet vad som hänt med CRD efter Windows 1903 uppdateringen? Går inte att ansluta längre från telefonen eller någon annan enhet, datorn står som offline i appen och när jag försöker ominstallera CRD på datorn får jag bara det här felmeddelandet efter att ha knappat in en pinkod: https://gyazo.com/76ffc263b8cc051fbb325ec9c315044c

Någon som vet hur man löser detta eller om det finns program till t.ex. Firefox som är precis lika smidiga? Har Teamviewer också men har varit med om att det helt plötsligt från ingenstans byter PIN av sig självt och man kommer inte åt datorn längre så det känns inte så säkert.

Av LeBron
Skrivet av Viktorph:

Ja jag fick betala totalt 3819 kr, inkluderat en månads uppsägningstid.

Skickades från m.sweclockers.com

OK, tänkte dubbelkolla bara så att det inte är killen i telefon som försöker tjäna en extra slant Tack!

Av LeBron

Ni som köpte Huawei P20 Pro från Telenor under rean och INTE hade Telenor som operatör, fick ni betala för en månad av abonnemanget även fast ni ringde in och slutfakturera telefonen direkt?

Av LeBron

Huawei P20 pro är den något att ha? Har en S7 idag som tjänat mig i två år men börjar bli något långsam, är det värt att lägga 3600 för en P20 eller är skillnaden så pass liten att det inte är värt det?

Edit: Går den att köpa även om man inte är Telenor kund eller vill bli?

Skickades från m.sweclockers.com

Av LeBron

Budget <10k förresten

Skickades från m.sweclockers.com

Av LeBron

Dator till P10 som klarar av Fortnite & CS:GO

Hej! Hoppas ni alla haft en bra jul!

Precis som rubriken lyder så är jag ute efter en ny burk till en grabb på 10. Han spelar bara Fortnite och eventuellt lite csgo vill han kunna köra. Han gillar msi för ett det lyser rött men känns dumt om man kan få något färdigbyggt som är betydligt bättre. Behöver en burk, tangentbord och skärm, behöver en så pass ung grabb 144hz? Är ute efter något som är färdigbyggt, finns det på elgiganten är det ett stort plus annars har jag inget emot att vänta ett par dagar på en onlineorder.

Tacksam för alla svar!

Av LeBron
Skrivet av adrian_cool69:

har du 16gb minne och är i full load är det något annat knas skulle jag säga...
har själv 16gb minne och är inte ens närheten av att nudda 50% (gaming PC)

men visst sitter du med video redigering och photoshop och liknande samt skapar filer osv osv så käkas 16gb lätt bort.

mvh a

Ingenting är knas, jag vet vad det är som käkar minne, vill kunna göra det lite effektivare och samtidigt kunna använda datorn utan att det går i snigelhastighet, därav mer ram

Skrivet av SE_Larsson:

Skulle verkliga rekommendera minst 3000mhz till Ryzen. Varför köpte du gamla 1700 ^^?

Köpte detta i mars förra året, 1700 var ny då

Skrivet av Spicebeast:

Ladda ner Speccy (gratisprogram) som analyserar vad du har för prylar i datorn. Sen köper du bara den typen av minne och installerar.

Tack!

Av LeBron
Skrivet av Jalle64:

En dum följdfråga: Behöver du mer minne eller är det för det ser "häftigt ut"?

Behöver mer minne, ligger runt 90-100% nästan hela tiden och allting går/blir segt. Neonljus hade jag köpt ifall jag var ute efter något häftigt

Av LeBron

Hmm, köpte datorn för över ett år sedan och då kostade 16GB RAM (2x8) 1249kr, nu kostar exakt samma RAM 1990kr, hur går det till?

https://www.inet.se/produkt/6110134/corsair-16gb-2x8gb-ddr4-2...

Av LeBron

Tack så mycket för svaren allihopa! Ska kontakta INET imorgon, hoppas att de har kvar samma RAM. Hade ingen aning om att man ska köpa exakt likadana, bra att jag skapade en tråd!

Av LeBron

Köpa mer RAM - hur gör man?

Sorry, säkert en jättekorkad fråga men jag behöver mer ram. Är det bara att köpa en sticka och köra in den i någon av portarna eller måste man göra något mer än så? Något jag bör tänka på eller kan jag bara gå förbi en butik och köpa ett DDR4 2400MHz?

Såhär ser min burk ut;

http://image.prntscr.com/image/7ae7e7ec8c8b4ea9a781ba084237a206....

Om jag minns rätt fanns det 4 platser och jag använder bara två av dom just nu.

Av LeBron

@Svensktiger: Ryzen 7 1700

Av LeBron

Konstanta BSODs och program som bara stängs ner

Bygge: http://prntscr.com/i0hqrr

BSOD meddelandet är IRQL less or not equal (något i stil med det), fått 3st de senaste ~6h. Var iväg över helgen inga problem innan dess och ingen har rört min dator medan jag var borta heller. Någon som vet vad det kan röra sig om? Angående programmen så är ingenting uteslutet bara poff borta inget kraschmeddelande eller så.

All hjälp uppskattas!

Av LeBron
Skrivet av Brekker:

Varför inte ta kontakt med Inet direkt? Att klaga här kommer knappast hjälpa dig speciellt mycket.

För att jag ville se om det är normalt och det bara är jag som förväntar mig mer än vad jag betalt för. Verkar inte vara normalt så jag tar kontakt med dem på måndag.

Skrivet av PWR-RST:

Låter som detta bör tas med en skopa salt, om inte ett fartyg.

Du har köpt en dator, fick du ingen dator eller? För om du fick en dator med delar du valde så har knappast Inet blåst dig.

Du låter som en ung arg person, lugna ner dig lite istället och om du nu är så obenägen att själv installera Windows så kontakta Inet.

Jag fick en dator men delarna verkar vara defekta eller något. Klart som fan man blir arg när man betalt ca 14k och får en dator som inte ens går att starta om, hade inte du blivit det?