Inlägg

Inlägg som LeBron har skrivit i forumet
Av LeBron

Hjälp mig välja mellan dessa 4 laptops! Huawei, Surface, Spectre

Jämförelsebild sida vid sida: https://www.prisjakt.nu/jamfor/produkter/5198629,5597025,5407...

Huawei Matebook 14 - Ryzen 7 4800H - 11K
Huawei Matebook X Pro - i7 10th Gen + Grafikkort (MX250) - 13K
Windows Surface 3 - i5 10th Gen - 11K
HP Spectre x360 - i7 10th Gen - 12.5K

Anvädningsområden
* Surfande
* Studier
* Film
* Lättare spel med krav "på minst 2GB VRAM a GPU with support for OpenGL 4.3 or newer, and 2GB of VRAM. This requires either an Nvidia GeForce 400 or newer, an AMD Radeon HD 5000 Series or newer, or Intel HD Graphics with an Intel Haswell processor or newer" vilket jag tror alla 4 klarar av.

Rent spontant tänker jag Huawei Matebook 14 men den finns inte i lager just nu och inte ens Huawei verkar veta när den kommer in. Matebook X Pro och Spectre har dessvärre förra generationens intel CPUs men de är så jäkla snygga(Ja, jag vet man borde inte köpa en dator enbart för utseendet när man är vuxen men come on, kolla på dem!). Surfacen har bara en i5a, 8GB Ram och 256GB SSD (övriga har 500-1000GB och 16GB RAM), däremot en väldigt snygg laptop där också som borde klara av det jag ska ha den till. Det jag kanske är mest intresserad av är hur Huawei vs Huawei duellen går men också hur Spectre är, den finns i princip ingenstans förutom hos just HP så det går inte att känna på den innan man köper.

Vad tycker ni? Vad ser ni för för/nackdelar med datorerna jag länkat? Extremt tacksam för er input!

Snålt med portar på de flesta, har ni tips på någon billig USB-C adapter som gör så man får ett par extra uttag (USB/HDMI/Ethernet) så länka gärna!

{{ Gå till inlägget för att se omröstningen }}

Av LeBron

Har den touch och fingeravtrycksläsare?

Budar 10K

Av LeBron
Skrivet av Warcaith:

Självklart, laddar upp några bilder så fort jag kommer hem!

Gått vilse?

Av LeBron
Skrivet av Warcaith:

: 15.6" 4K Ultra HD Display (3840 x 2160) InfinityEdge touch Screen

Oops. Kan man få några bilder?

Av LeBron

Har denna touch förresten?

Av LeBron

4500

Av LeBron

4200

Av LeBron

4000

Av LeBron

3600

Av LeBron

3400 + frakt

Av LeBron

Någonting annat som är fel på den? Verkar väldigt billigt om det bara är batteriet som kostar en röding eller två att byta som det är fel på

Av LeBron
Skrivet av Kvillen:

Hur tror ni suget på att köpa en 2 månader gammal
Yoga Slim 7 14ARE05 är ?
4700U
16 gb ram
512 gb lagring
Finns det någon som vill betala nästan fullpris?
Att nämna är väl att den är i nyskick förstås

Blev extremt sugen på att testa nya Macen, aldrig ägt en sån innan så hade varit skoj...
Men mina 60 dagars öppet köp hos komplett gick ut för två veckor sen med

Mvh

Har du länk till Komplett? Hittar inte den modellen.

Vad hade du tänkt dig för pris / ort?

Av LeBron
Skrivet av thexps:

Den var inte dålig alls måste jag säga!
Men tror det blir en stationär istället... kanske... annars är denna ett bra alternativ 😆

En stationär är givetvis det bättre alternativet om syftet är att gamea och inte ha med datorn till skolan eller andra ställen

Av LeBron
Skrivet av thexps:

Hittat denna - https://www.netonnet.se/art/gaming/gamingdator/barbar-gamingd...
Verkar vara riktigt prisvärd! Funderar på och åka och köpa nu. Eller ska jag ha is i magen? Bättre och vänta på bättre grafikkort?

Skrivet av tBiorrith:

Det där är ett riktigt bra pris för en 17"! Dessutom är det 8 core processor och 16GB ram.
Det som jag hade kunnat dra mig för lite är grafikkortet, hade helst sett RTX 2060, det presterar marginellt bättre (5-10% bättre) och har RayTracing.

Damn, nu blev jag med sugen på denna då jag letar gaminglaptop till grabben! Frågan är om man som du säger ska ha lite is i magen och invänta BF.

Denna kanske?

https://store.hp.com/SwedenStore/Merch/Product.aspx?id=13D34E...

Obs: 15.6" istället för 17 tum

Av LeBron
Skrivet av klein:

Ta ny priset sedan tar bort 20% .. Återställa datorn gör du enklast med en USB sticka innehållande Windows 10.. Du skall skriva över din gamla filer ca 30 ggr med random data och null bytes för att vara säker på att den nya ägare inte kan återställa dina filer dekret ifrån MUST.

Hur gör man det?

Av LeBron

Riktigt läcker! Hojta gärna till om du hittar i Sverige!

Av LeBron
Skrivet av Oh Geesus:

Ja, har en studentmail så då funkade det utan problem.

Tror det där är den billigaste Matebooken du kan få med nya Ryzen-processorerna. Finns även en med 4800H och pekskärm för 1000 kronor mer: https://www.power.se/datorer/datorer/barbar-pc-och-mac/huawei...

3:2 bildförhållande är riktigt trevligt för produktivt arbete eftersom att du får mer vertikal bildyta, så kan vara värt att ta med det i beräkningarna.

Jaha, jag trodde att den för 9999 hade pekskärm, fasiken. Får eventuellt hålla mig till jag kommer in på Lenovos shop och Black Friday drar igång på riktigt då kanske Huaweis laptops sänks i pris, de var riktigt snygga! Jag la in lite mer exakta specs på vad jag behöver i första posten, vet du om dessa 3 laptops vi diskuterat möter de kraven? Kraven är iaf AMD Radeon HD 5000 Series eller nyare men jag vet inte hur jag ska jämföra det med vad som finns i dessa 3 när det bara står Integrated AMD Graphics eller dyl.

Av LeBron
Skrivet av Oh Geesus:

Spontant känns Omen 15 lite overkill för dina användningsområden, men det beror helt på hur stor din budget är. Vet dock inte hur bra 4500U i IdeaPaden klarar av enklare spel som Sims, men övrigt är inga problem. Dessutom kostar den bara 6398 kr just nu i Lenovos Student Store.

Ett alternativ mellan båda kan vara Matebook 14 med 4600H. Grym skärm och bra prestanda: https://www.power.se/datorer/datorer/barbar-pc-och-mac/huawei...

Kommer du in i Lenovos student store? Den godkänner inte min vanliga mail och mitt universitet använder ingen @blablauniversitet.edu.com eller någonting dylikt utan man använder sin vanliga mail vare sig det är @gmail eller whatever. Måste vänta till på måndag och ringa dom antar jag :S

Den där såg faktiskt riktigt läcker ut! Tror du att den klarar mina krav? 16GB Ram känns som mycket men man kanske kan skära ned på det och få den billigare

Av LeBron

Vad är ett rimligt pris för min dator + skärm? & Hur nollställer jag den?

Tänkte sälja min stationära med skärm (144Hz, ASUS VG248-nånting)

Specsen på datorn är:

https://i.imgur.com/wYUjbAc.png

Vad kan jag ta för detta paket?

PS, hur kan jag nollställa datorn så att det inte finns några spår öht kvar från mig?

Av LeBron

Ideapad 5-15 eller Omen 15 laptop?

Har väldigt svårt att bestämma mig för vilken av dessa jag vill ha. Laptopen är tänkt att bli min primära dator då jag tänkt göra mig av med den stationära så den kommer att användas till:

* Surfande
* Film (minst 14 tum)
* Studier (måste ha kamera)
* Lättare spel EDIT: "a GPU with support for OpenGL 4.3 or newer, and 2GB of VRAM. This requires either an Nvidia GeForce 400 or newer, an AMD Radeon HD 5000 Series or newer, or Intel HD Graphics with an Intel Haswell processor or newer"
(Stort plus om datorn är "snygg", absolut inga rymdskepp)

Specs Ideapad 5-15 (~7500kr)

https://i.imgur.com/wbvTBBC.png

Specs Omen (~12000kr med studentrabatt, annars 14k)

https://i.imgur.com/bLZP1UK.png

Jag vet inte om jag är en idiot som köper en Omen, den känns väldigt overkill eller om jag är en idiot som INTE köper den då det känns som mest valuta för pengarna. Omen är betydligt snyggare då Ideapaden ser riktigt ful ut (iaf på bild) och har dessutom numpad på vissa bilder och ingen numpad på andra (vill ej ha det), däremot har den fingeravtrycksläsare vilket är smidigt och fysiskt "skydd" över kameran så att man slipper sätta post-it lappar.

Finns det kanske någon annan modell som är bättre för just mig? Är student just nu så absolut ingenting dyrare än Omen på 12K och jag har tillgång till alla studentrabatter.