Inlägg

Inlägg som sixten9999 har skrivit i forumet
Av sixten9999

@bobcat031: finns tex på Jula
https://www.jula.se/catalog/hem-och-hushall/jul/julbelysning/...
https://www.jula.se/catalog/el-och-belysning/armaturer/inomhu...

du kan även söka på julbelysning så kanske du hittar det du söker.

Av sixten9999

@Bärrich: Pioneer TS-WX610A är byggd för att passa inuti ett reservhjul så att man fortfarande kan ha det kvar.

Av sixten9999
Skrivet av Flixi:

Hej jag är en 14 årig kille som älskar att använda photoshop för att göra roliga saker. För ett tag sedan så ville jag skaffa en ritplatta och googlade hur mycket det kostade och insåg då att det kostade ganska mycket. Då kom jag på att jag kunde använda photoshop för att tjäna pengar genom att göra reklam för företag och privatpersoner. Jag har dock väldigt svårt att hitta kunder och min fråga är om någon vet hur man hittar kunder via internet. Har redan testat fiverr och den funkar inte riktigt.

Tack på förhand
// Felix

du kan göra en sida på facebook om vad du gör. du kan även lägga ut i köp/sälj grupperna att du använder photoshop och kan hjälpa andra mot en kostnad

Av sixten9999
Skrivet av andra94:

@Killbom: Just detta jag vill skippa då jag absolut hatar skärmskydd , något sätt lär det ju gå att laga en repa i glas.

du kanske kan testa med glas reparations kit för bilrutor: typ denna http://www.ebay.com/itm/Visbella-Windshield-Car-Glass-Repair-...

Av sixten9999
Skrivet av Xiuzei:

Försöker lista ut vad det är som har strulat med min dator på sistone, kan t.ex. inte ens spela lol med en Youtube-video i bakgrunden då min mus börjar kännas seg, och det blir bara värre med fler applikationer. Sedan ett tag har även min mus börjat frysa, i t.ex. spel, men även när jag kollar på streams och inte använder musen på ett tag. När jag försöker röra den laggar den med kanske 1 frame/sec i några sekunder sedan lägger det av. Detta låter som ett RAM-problem om jag får gissa, men nu är jag inte så himla vis när det kommer till hårdvara.

Spec: 8gb RAM, Intel Core i5-4460, GTX 745 (tragiskt, jag vet).

idk om detta är tillåtet, men OT: räcker CPUn till om jag uppgraderar till t.ex. GTX 1060? Ingen bottleneck? Tack på förhand.

vilken webbläsare använder du? om du har Mozilla Firefox så kan det vara ett ram problem.

Av sixten9999
Skrivet av sutiber:

Hej! Jag tänkte upgradera min hp elite 8000 för att kunna spela csgo (1080p min 75fps) och kolla på youtube. Har kollat runt lite och tänkte mig en intel i2 quad och en gtx 750ti. Blir det ett bra val, eller vad finns det för andra komponenter som skulle vara bättre för prisklassen?

Har redan datorn så tänkte gpu o cpu skulle gå på 1500kr max.

har du ett psu som klarar av att driva komponenterna. om du har psu med två st 6-pin kontakter, gpu GTX 580ti: http://www.tradera.com/item/341373/282356209/grafikkort

Av sixten9999
Skrivet av H4mm4r:

Hej,

Efter en tids sondering här på Swec har jag bestämt mig för att plocka ihop en speldator som ska beställas innan långhelgen. Jag har utgått från de trådar som lägger sig runt 11-13k och försökt plocka ut det ena russinet efter det andra. Av bekvämlighetsskäl så önskar jag köpa allting från en butik men är mer än villig att plocka ihop delarna själv.

Det var dock väldigt länge sedan jag pusslade ihop komponenter, och därför ber jag er om era åsikter?
De spel jag spelar i nuläget är inte så krävande, men jag hoppas på att nörda ner mig i Steel Division Normandy 1944 som kommer släpps i dagarna nu samt civ 6, och det vore kul om den håller igång bra en stund framöver iallafall.

Så här ser det ut i nuläget:

https://www.inet.se/kundvagn/visa/10412782/
https://www.inet.se/kundvagn/bild/10412782/

Fungerar alla delar med varandra? Finns det någon flaskhals som ni ser? Finns det något som borde ändras?

Side notes:
Tangentbordet hänger med av bara farten då jag saknar ett sådant. Jag har full förståelse för att vissa köper Win. från Kinguin eller eBay, men jag avstår gärna från såna gray-zone affärer.

du borde välja windows 10 retail istället för oem om du vill kunna använda den senare på en annan dator. annars ser det bra ut.

Av sixten9999
Skrivet av RSX:

När jag använder AC och senare stänger av det för att bara köra på vanligt fläkt så luktar det jävligt äckligt i några minuter.. Filtret bytte jag för ca 1 månad sen..

Testade använda den här "Sonax AC Cleaner" men hjälpte inget förutom att det nu luktar skitmycket lime i bilen. Äckliga lukten som kommer när jag stänger av AC:n finns fortfarande.. https://www.mekonomen.se/bil/reservdelar/varme-kyla-och-komfo...

Hittade nu det här https://www.autoexperten.se/bilvard/ovrig-bilvard/specialprod...

Har sett några klipp på Youtube där folk använder sånt och sprejar in något skum via antingen dräneringsslangen eller ventilationsöppningarna. Tanken är att det ska ta sig till förångaren och döda bakterierna där..

Har någon här använt det, och hjälpte det?

det kan ha hänt att spjället till luften har fastnat så luften bara cirkulerar i bilen. det kan även vara smuts i luftkanalerna. under firltret i lådan kan kan det finnas dräneringshål på din bil och dem kan ha täpp igen.

Av sixten9999
Skrivet av mbeh4sh:

@sixten9999:

Inte startar men att fläktar och andra komponenter är i liv. Dvs får ström.

då kan det vara så att när cpu får ström så orkar inte psun ge ström till moderkortet eller så kanske cpu kortsluter någonting när strömmen är påkopplad. kan du testa med ett annat nättagg?
vad har du för cpu och moderkort? för det kan vara att ditt bios inte stödjer den cpun

Av sixten9999
Skrivet av mbeh4sh:

Hej! Har stött på problem med min ny pc och har felsökt en del. Har kommit fram till att så fort processorn sitter i socket startar inte PC.
Har kopplat ur varje komponent och endast haft i 24pin och 8pin kabel till moderkortet och satt i en komponent en åt gången i olika ordningar. Har jag processorn i socket och tar ut 8pin startar den med.

Har prövat med två olika moderkort med samma resultat. Först trodde jag att det var PSU men undrar om det inte är CPU.

Nån som har någon ide ?

det ska vara fysiskt omöjligt att datorn startar utan cpu.

Av sixten9999
Skrivet av Hiplobbe:

@ågren: Förtydligande, jag VET inte vad som är felet. Att det skulle vara moderkortet är en ren gissning från både mig och teknikern.

har du kollat batteriet på moderkortet för det kan skapa problem ibland.

Av sixten9999
Skrivet av breakingmad90:

Okej, får ta och se över det ett extra varv då!

Handlar verkligen inte om någon prioritering över RGB-leads över prestanda, det har jag inte uttryckt någonstans. Min fråga överst var om konfigen passa och ifall det fanns några synpunkter. Har ju inte definierat någon budget då det inte finns någon, blir det ju svårt att prioritera då? Hade budget varit pressad så hade man ju givetvis kunnat ifrågasätta val om pynt till prestanda, men i det här fallet är budgeten ganska flexibel.

https://www.inet.se/kundvagn/visa/10402676/

https://inetimg.se/img/tiny/forum-divider.png

https://www.inet.se/kundvagn/bild/10402676/

Av sixten9999
Skrivet av kangarooster:

Hej,

Tänkte sätta upp gardiner i lägenhet och undrar om någon vet om IKEAs gardinstänger, tex "Räcka", passar i ett sådant här beslag https://www.byggahus.se/forum/attachment.php?attachmentid=814...

Frågade på supporten och de trodde att det skulle fungera, och Google ger mig gamla svar. Så är det någon som vet säkert om det fungerar eller inte?

Tack

det passar inte, men det skulle kunna passa om du hittar någon slags adapter.

Av sixten9999
Skrivet av Christley:

Jag har testat karabiner, men kunde verkligen inte få det att fungera med min mus. Det var också otroligt svårt att hantera.
Har testat BetterTouchTool som jag tror gjorde vad jag ville men är inte gratis.
Har testat USB overdrive men den fungerade inte för mig på min mus.
Har även testat Steermouse som gör precis allt jag vill göra, men är tyvärr inte gratis.

Jag vill kunna rebinda bakåt och framåt knappen på en Logitech M500 till att faktiskt agera som bakåt och framåt i en webläsare

du kan använda Logitech Control Center som är Logitechs egna program för att programmera knapparna. http://support.logitech.com/sv_se/product/corded-mouse-m500/d...

Av sixten9999
Skrivet av Bissen Winroth:

@sixten9999:

Förslag på lösning är då...
(liten ssd med extra hårddisk i burken eller fortsätta med externa hårddiskar?)

om du vill öka starttiden för os och program så kan du sätta en mindre ssd i laptopen och fortsätta använda externa hårddiskar för större filer.

Av sixten9999
Skrivet av Bissen Winroth:

Behöver hjälp och vet att ni är många där ute med långt mycket bättre kunskap än mig... Så...

Jag redigerar film.
Full HD till största delen.
Stora tunga komplexa projekt i Premiere Pro på PC med Windows.
Har gjort en långfilm som är färdig men nu behöver justeras lite - laddat hem senaste CC 11 till skitburken jag arbetat på i 2 år nu... (laptop Asus i5 Geforce 840m och med en sån där jävla U-processor - eller vad det heter - som sparar ström och stryper hastigheten!)

Nuvarande dator orkar inte längre mitt stora filmprojekt (ca 800 gb i material på en extern hårddisk!).

Mitt behov nu är en stationär burk med STOOOR ssd-disk (heter det väl?), som jag hyfsat lätt kan bära med mig under armen och kanske på nåt finurligt sätt koppla upp till tv, skärm eller laptopen och jobba med där jag befinner mig.

Framförallt behöver burken vara bra på att hantera mycket material under själva redigerings-arbetet, rendering och exportering kan jag fixa nattetid.

Praktisk före snygg.

Ihopmonterad och klar.

Och budget önskvärt runt 5 - 6000 kr om möjligt...

Ok.
Är det någon som har något klockrent tips?

Tack för hjälpen.

/ Bissen

för 5000-6000 kr får du bara en ssd som är tillräckligt stor för ditt projekt. ingen dator ryms inom budget.

Av sixten9999
Skrivet av PuMaH:

Hej,

Tänkte att jag lånar tråden snarare än att skapa en ny!

Jag, precis som TS, går i tankarna att skaffa mig min första bil. Jag har dock nästan 8 mil till jobbet, enkel resa, vilket gör att jag vill ha något stabilt och tryggt för längre pendlande snarare än något sportigt. Jag har inget egentligt maxpris, utan väger detta helt enkelt mot vad jag tycker att jag får, men föredrar helt klart något begagnat och billigt så länge det funkar hyfsat. Det som avskräcker mig är helt enkelt det strul som bilägande kan innebära; parkering, strul med bilen, kostnader...

Någon som kan komma med förslag? Tack!

du ska ha en mellanstor framhjulsdriven diesel bil t.ex Audi a4 1.9tdi

Av sixten9999
Skrivet av Eowyn:

Har en iphone 6 och den är svin dålig har bara 550 MB i minne och har bara 18 bilder och 38 appar. min samsung galaxy alpha var bättr där hade jag 70 appar och dne var inte ens full men iof 2 gb var denna så nu ska jag köpa en annan telfon så jag kan ta filmer. beställda s6 men den är 2 år gammal och går snart ut så kanske man skulle beställa huawie honor 7 med 20 kamera istället och som ostade 2600 mindre dvs 2400 än 3990. det ä väl ett bättre val om man vill ha en telefon att filma med och hatr som sagt var iphone eller ska jag ta samsung a5 som även finns i rosa den kostar samma som S6

köp en oneplus 3t den borde inte bli full av några appar och den är tusen gånger bättre än samsung

Av sixten9999
Skrivet av breakingmad90:

Hej!

Bakgrund
Då har det äntligen blivit dags för mig att införskaffa en ny maskin. Sålde min tidigare gaming-dator för att köpa en macbook pro till plugget som jag klarat mig på hittills. Nu har det börjat klia i fingrarna och jag är riktigt sugen på att bygga ihop något själv vilket jag aldrig gjort innan. Har hängt på Sweclockers tidigare så det var ett naturligt val att söka sig hit för expert-råd. Har under våren tittat på liknande trådar men skulle gärna vilja ha lite skräddarsydd hjälp för just mina behov.

Budget
12 000 - 15 000 SEK - skall täcka datorns komponenter, operativsystem. Innefattar inte skärm, tangentbord, mus m.m.

Behovsområden

1. Arbete
Arbetar som digital strateg och grafisk formgivare. Skulle gärna vilja ha en bra och snabb upplevelse med samtliga program ur Adobe-suiten. Brukar ha ofantligt mycket flikar öppna i webbläsaren vilket min bärbara inte alltid klarat av. Jag kommer också behöva införskaffa en skärm till då jag gillar att arbeta på två skärmar. Vet inte om det spelar någon roll för komponentval men tänker att jag skriver ut det. Vill ha möjligheterna att kunna arbeta med animationer (after-effects) och video-redigering då detta är något jag vill börja utvecklas inom.

2. Spel
Är en gammal spelfantast och också en av anledningarna till att det blir en stationär PC (istället för en iMac). Jag behöver inte spela på någon 4K upplösning utan vill kunna ha en riktigt bra spelupplevelse utan lagg och hinder för kommande år. Exempel på spel som kan tänkas liras är GTAV, Battlefield, CS go, Cities skylines m.m.

3. Streaming
Har senaste åren funderat på att börja streama lite som hobby. Är en ganska erfaren FIFA-spelare på konsol och skulle vilja ha möjligheten att streama utan några som helst hinder. Detta hänger ihop med videoredigering och animering ovan där jag kommer klippa ihop content efter dessa sessioner.

4. Utseende
Utseende är viktigt men inget som ska kompromissa priset för mycket. Prestandan är det viktigaste och att komponenterna mår bra i sitt näste är prio 1. Finns det några schyssta chassi-alternativ får detta gärna presenteras som sekundära val separat.

5. Övrigt (exklusive ovan budget)
Skulle gärna ta emot tips på skärmar. I dagsläget har jag 1 st: https://www.komplett.se/product/775700#
Vill gärna att det ser snyggt ut och ha två likadana skärmar, kanske kan man uppgradera till en bättre AOC 27" som primär skärm. Alternativt tips på 2st nya 27" skärmar som hade kunnat bli ett bra team.

Skulle även vilja ha tips på ett capture card för streaming.

Detta är exklusive ovan budget.

---------------------

Stort tack på förhand! Vinnande bidrag får ett glassogram på sms som tack för hjälpen.

https://www.inet.se/kundvagn/visa/10387773/

https://inetimg.se/img/tiny/forum-divider.png

https://www.inet.se/kundvagn/bild/10387773/

Av sixten9999
Skrivet av Kawaamura:

Morsning!

Ramlade över en oväntad slant och funderar på att uppgradera burken lite. Hårddisk har jag gott om men vill upp på högre prestanda. Har redan stadig hög FPS på allra flesta spelen. Men om jag nu ändå kan vill jag steppa upp.

Tacksam för seriösa förklarande svar! Kan inte mycket så förklara gärna

Corsair CX 750M, 750W PSU

ATX 12V V2.3, 80 Plus Bronze, Modular. 4x 6+2pin PCIe, 8x SATA, 6x Molex,

ASUS Sabertooth X79, Socket-2011

ATX, X79, 8xDDR3, 3xPCIe(3.0)x16, CFX&SLI, SATA 6Gb/s, USB 3.0, FW, UEFI,

Intel Core i7-4930K

Socket-LGA2011, 6-Core, 3.4GHz, 12MB, 130W, Ivy Bridge-E, Boxed, No fan included,

Corsair Vengeance DDR3 1866MHz 32GB CL10

Kit w/4x 8B, CL10, 1.5V, Vengeance Heatspreader, Intel P67, Z68 and X79,

Corsair H60 Hydro Series CPU Kylare

120mm Radiator, 115x/2011/2011-3/1366, AM2(+)/AM3(+)/FM1/FM2, 2000 RPM, 54 CFM,

MSI GeForce GTX 760 Gaming 4GB PhysX

PCI-Express 3.0, "Twin Frozr IV", GDDR5, DL-DVI-D + DL-DVI-I, HDMI, DP,

WD AV-GP 4TB

SATA 3.0, 1 million hours MTBF, 64MB, 4.5W, 24x7 reliability, Whisper,

Seagate® Desktop SSHD 1TB

SATA 6Gb/s, (SATA 3.0), 64MB Cache, MLC 8GB NAND Flash, 3,5",

Samsung DVD Writer, SH-224DB

SATA, DVD±R: 24x, DVD±R DL: 12x, CD-R: 48x, Bulk, BLACK,

ASUS Xonar DX Ljudkort

PCIe 1x, 7.1 kanals surround, hi fi, GX 2.0 ljud, låg profil, 116 dB SRN,

Samsung 24" LED SyncMaster S24D590P

1920x1080 PLS, 5ms, 1m:1, VGA/2xHDMI,

köp ett gtx 1080 eller 1070 så lär du få bättre prestanda