Inlägg

Inlägg som hellmix har skrivit i forumet
Av hellmix

Nu när jag tänker på det så är nu ALLA stora media/elektronik försäljare Norskt(?) Komplett, Webhallen och Netonnet ägs av samma koncern, Power är norskt, Elgigaten är norskt, Dustin är väll det största svenska företaget som finns kvar men de är väll mer inriktat mot IT som Inet.

Av hellmix

Älskar Hazbin Hotel på prime och diggar låtarna i serien

Artist:Andrew Underberg/Sam Haft/Daphne Rubin-Vega/Lilly Cooper/James Monroe Iglehart
Låt: Respectless Sing-Along
Genre: Pop(?) hjälp att identifiera låt genre uppskattas
År: 2024

Av hellmix

sista gången jag handlade av dom va visst 2018 en LaCie Porsche Design Mobile 2TB USB-C för 1190:- som rullar bra till TV:n

Av hellmix

Har visst 14 läckor för mig där ink. SC som en av dem som andra här. De övriga är hemsidor har jag aldrig hört talas om samt har ej sett något mail ifrån, varken inkorg/skräp eller så är hemsida som man känner igen nedstängd/borta så man behöver inte bry sig att lösenordet är läckt😆😆😆😆😆

Av hellmix
Skrivet av Fulci:

Hur blev du sugen på spelet utan att se att det är en slags Pokemon variant? Det är det första jag tänker på när jag tittar på en enda sida med information om spelet.

Tittade bara hastigt på en streamer jag följer som spelade spelet och såg hur man kunna bygga upp basen och sedan ha hjälpredor som kan hjälpa en med allt, men sedan när jag fick tid och kunna titta ordentligt och såg monstren så slog det mig direkt att det var bara med ett nytt copypasta Pokémon spel som man har tagit lite längre genom att slänga in det i Zelda världen.

Av hellmix
Skrivet av rwkk:

vadå, har de faktiskt taget pokemons med? (alltså typ Pikachu och Charmander?)

det är ju klart inte bra om så är fallet, mest för att en stämning väntar isf. Jag hade dock inte brytt mig, pokemon är coolt och hade varit kul med ett riktigt bra pokemonspel.

Tittar man på monstren i Palworld så ser man tydligt att de använder Pokémon som grund sen har man bara ändrat lite på utseendet och namnet men de har samma attacker med ett annat namn och typ (gräs/vatten/etc) som i Pokémon och hur man fångar monstren, samt nu när kollade noggrannare så har de även kopierat mycket från nya Zelda hur världen ser ut, hur man klättrar och glidflyger. Så de princip använt Nintendos värld som grund för sitt spel. Inte mycket nytänkande i min ögon bara copypasta från flera spel och slår ihop det till ett.

Men förstår om stora massan missar detaljer med tanke på att Pokémon har uppe i 1025 olika monster, men man får avvakta och se om Nintendo gör något drag med tanke på hur mycket *inspiration* Palworld har tagit från Nintendo.

Av hellmix
Skrivet av Iskra:

Nej, däremot så sparkade de 17 % av sin personalstyrka trots att de går med vinst: Massuppsägning hos Spotify trots att bolaget går med vinst.

Det är första gången Spotify går med vinst Över lag är de fortfarande på minus med tanke på att de har gått back flera hundra miljoner € bra många år innan den första vinsten. Så att EU börjar blanda sig i nu kommer bara sluta med att Spotify höjer priset för användarna.

Av hellmix
Skrivet av cirdonia:

Finns på Gamepass om du inte vill köpa spelet, ( kommer inte ihåg vad en månad kostar på gamepass)

Som jag förstår det så kör man på gamepass så kan man bara spela med andra som kör med gamepass för *hyrda* och *köpta* versionen kör på helt olika servrar och ej crossplay så man får tänka på det om man vill spela med andra över nätet.

Blev lite sugen på det här spelet men efter jag såg att det var ännu ett copypasta spel av Pokémon så bojkottar jag det.

Har undrat över hur upphovsrätten fungerar i sådan här situationer med tanke på hur det mesta är kopierat direkt från Pokémon och att Nintendo inte reagerar. För gör någon något liknande i elektronikbranschen så blir det minst två vändor i domstolen.

Av hellmix

Bara på pendling mellan hem och jobb så cyklar jag lite över 100mil/år och har en biffig 17,3 laptop och den bästa kombon jag har är Ryggsäcken passar till dina 3 laptops + cykelväska att sätta ryggsäcken i ser nu tyvärr att cykelväskorna är i slut i lager men borde finnas att köpa på flera ställen

Av hellmix

Är ej förvånad, sist jag handlade av dom var en datorskärm som hade bra pris men när man fick den så va det inte samma kvalité som i texten så skickade tillbaka den och deras luddiga returpolicy och icke hjälpsamma kundservice gjorde att den blev dyrare än konkurrenterna så sista gången jag handlade från dem.

Samt Webhallen ägs av Komplett så Webhallen går nog samma möte som Siba o Netonnet att man slår ihop Webhallen med komplett.

Av hellmix

Vem är förvånad?

De tappade fort vid millenniumskiftet, röriga butiker, kataloger och deras hemsida är inte bättre och priserna i högsta laget mot alla konkurrenterna som finns idag.

Av hellmix

Automat/tvättfirma beroende på om jag behöver bara tvätta utsidan eller fräscha upp både in och utsidan.

Av hellmix
Skrivet av Hakinger:

Det är en bra strategi. Den var definitivt inte värd de 800kr jag betalade med vad det erbjöd initialt.

Priset är förståeligt för MS vill gärna tjäna tillbaka sina 7½milljard $ (75miljarder kr) så fort som möjligt.

Får se om man skaffar det är lite sugen tack vare att man kan bygga/modda sitt egna rymdskepp men innan man har funderat klart så dyker det väll upp i Epic 😆

Av hellmix
Skrivet av Baxtex:

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/skane/malmoforetaget-hovdin...

Nu ska det konka tydligen.

Vad händer med de produkter folk köpt?

Om inget annat företag köper upp hövding och tar över produkten så är hjälmarna *värdelösa* för garantin etc ryker.

Av hellmix

Lite uppdatering som jag såg i mitt flöde

Konsumentverket har beslutat att permanent stoppa försäljningen av Hövdings cykelhjälm Hövding 3, enligt ett pressmeddelande. Produkten återkallas i samband med stoppet.

https://www.msn.com/sv-se/ekonomi/nyheter/h%C3%B6vding-3-stop...

Av hellmix
Skrivet av sKRUVARN:

Bör nämnas att det var en jury i denna rättegång, det var det inte i den med Apple. Nu vet jag inte detaljerna eller är någon expert på amerikanska systemet, men tror att jury-rättegång är något man ansöker om i civilmål så kan vara så att Epic ändrade sin strategi efter förra rättegången mot apple och ansökte om en jury denna gången.

Juryn har beslutat att Epic hade rätt i sin stämningsansökan; att google har bedrivit konkurransbrott med sin appstore. Själva dommen har dock inte kommit än, lär väl visa sig vad dommaren beslutar.

Med andra ord så kan det bli att Epic kommer göra en revange mot Apple men det får tiden avgöra.

Av hellmix

Hur krävande är riktig AI till spel?

har försökt googlat men hittar inget svar på min fråga så frågar här.

Hur tungdrivet blir ett spel med ordentlig AI som lär sig med tiden man spelar?

Tex som GTA där allt är programmerat hur NPC ska reagera men hur mycket tyngre skulle spelet bli att driva om man satte programmering som en grund men sedan så jobbade AI på och polerade upp hur civila och poliser beter sig i spelet under tiden man spelar.

Av hellmix
Skrivet av Rouge of Darkness:

Jo jag är medveten om att det var rätt mycket asset flipping där nån gång i denna geanra.

Vi spelade lite blandade zombie survival och idag är alla relativt utbrända på zombie survival över lag och iaf i min krets så är mer tongången å nej inte ett zombiesurvival till...

Det enda zomboespel som körs nu mer är mer arcade run n gun zombie spel typ left for dead eller senast back 4 blood typ i övrigt vill vi inte äns se en zombie.

Problemet är att alla Zombie survival som har släppts påminner om varandra eller så är de någon halvdan uppföljare på tidigare spel. Inget nytänkt inom genren som behövs för att tända gnistan på nytt.

Av hellmix
Skrivet av Rouge of Darkness:

Tippar att ändå hypen svalnat lite för dessa spel.

Dayz var lite nytänkande lika så 7d2d och ett tag var ju steam typ översvämmade med kloner dessa zombie survivor spel.

Ska de slå idag måste de nog ha nått nytt för att inte verka precis som alla andra.

Nja hypen finns fortfarande där annars skulle vi inte få såna här nyheter/artiklar.

Det spelarna vill ha är typ Escape from tarkov grafik med betydligt smartare AI än vad DayZ och 7d2d erbjuder.

Va än som erbjöd just den typen surviver/zombie spel med en del ny tänk, men tyvärr så startade den kickstarten efter första stora scam vågen så de nådde aldrig upp till sitt mål och efter det så har det varit otroligt tyst med den här typen av spel och då är vi ända tillbaka till 2013.

Av hellmix

Är inte första gånger det här händer tror det här är andra eller tredje gånger av denna typ av scam händer och för surviver/zombie genren. Men det beror på att det är ett riktigt stort sug efter den typen av spel till marknaden och konstigt att de större riktiga etablerade spelstudiorna inte satsar.