Inlägg

Inlägg som ghostfenix har skrivit i forumet
Av ghostfenix

Köper väldigt sällan appar. Det blir kanske att jag spenderar runt 10 kr per år.

Av ghostfenix
Skrivet av Badmondy:

Tänkte som dig, gav sedan upp och köpte en Logitech 3d Pro begagnat.
Kör den tills du kan införskaffa bättre "roligare" nya prylar

Ja vi får se hur länge jag står ut med att inte skaffa spelet. Men det ska tydligen gå att använda en Xbox 360-kontroll. Jag har en sådan som ligger och skräpar.

Visst är MSFS 2020 tillgängligt via Xbox Gamepass? (PC)

Av ghostfenix

Jag har letat igenom nästan varenda nätbutik efter en "instegs"-joystick i prisklassen ~500-700 kr men det är verkligen slut överallt. Någon som sitter på något direkt tips på var jag hittar en? Köper gärna inte begagnat utan vill ha nya prylar. Det ser dystert ut för tillfället. Kanske kommer över en i november som det ser ut nu haha

Av ghostfenix
Skrivet av MeSaber:

Nej nej nej.. 500W är mer än nog. Öppna HWinfo och kika vad din package power ligger på när du kör ett stress test Prime95. Du kan även ta en kik vad den ligger på under "normal load" tex Cinebench 15.

https://www.amd.com/en/products/cpu/amd-ryzen-5-2600x#product...

Din CPU är rate:ad till 95W TDP. Den bör ligga strax över det men under prime95 lär den dra iväg en bit men 500W kommer aldrig gå åt. https://youtu.be/GDggr3kt96Q?t=1004

Okej jag får kika på det! Tack för input.

Läste någonstans att AI Suite i BIOS drar upp volten för mycket vilket orsakar instabilitet. Kanske var det som hände mig. Eller måste jag kanske köra D.O.P på mina minnen innan jag kan klocka i AI Suite. Lite förvirrande det här märker jag.

Egentligen kanske jag nöjer mig med högre frekvens på mina minnen. Är det riskfritt att slå på D.O.P (XMP) eller kan man bränna alltihop?

Av ghostfenix
Skrivet av MeSaber:

Ändra till XMP och öka RAM Volten med det lägsta möjliga utöver standard. Antagligen dina minnen som får för lite kräm.

Sen när du försöker dig på överklockning så ta en sak i taget.. Låt minnena gå i default tills din CPU är stabil.

Okej men visst kan det ha att göra med att min PSU är lite för svag? 500W känns ju inte som någon bred marginal egentligen.

Gjorde en uträkning vad mitt system drar innan jag satte i en ny SSD. Det var runt 400ish W så jag får kanske lugna mig innan jag köpt en kraftigare PSU.

Av ghostfenix

Problem med klockning av CPU och RAM

Hej,
Jag är lite nybörjare på det här med överklockning så därför provade jag AI Suite i mitt BIOS. Tydligen så ska den inställningen överklocka både CPU och RAM. Problemet som uppstod var dock att min dator inte postade och jag fick då gå tillbaka till default igen.

Är mitt alternativ att ställa in samtliga inställningar manuellt?

Vågar jag mig förresten på att ändra till D.O.C.P (XMP) på min RAM? De körs just nu i default 2666 Mhz.

ASUS ROG B450-F Gaming heter moderkortet och Ryzen 5 2600X är CPU:n.

Tacksam för svar!

Av ghostfenix
Skrivet av Belzader:

Det är bara att släppa det då det är en kompabilitets/stabilitets uppdatering för version 1511 - 1803, den finns/behövs alltså inte till senare versioner.

Du kan bli av med den från WU (Windows Update) om du laddar ner verktyget som länkas här:
Hide Windows Updates or driver updates (klicka på länken download this troubleshooter för att ladda ner det).

Sedan kör du filen och låter den söka efter uppdateringar och när det är klart väljer du Hide updates och väljer KB4023057 om den listas, sedan är den borta från WU (iaf. tills Microsoft släpper ny version av den ).

Tack för ditt svar! Jag ska prova det ikväll.

Edit: Din fix verkar ha löst det. Tack för hjälpen!

Av ghostfenix

Jag har råkat ut för något märkligt med Windows Update. Jag ser följande i uppdateringsloggen:
"2020-08, uppdatering för Windows 10 version 1909 för x64-baserade system (KB4023057) Senast misslyckade installationsförsök: ‎2020-‎08-‎24 - 0xc1900401"

Jag har googlat som en galning men ingenting fungerar. Jag har sökt på uppdateringen (som jag tydligen redan hade?) och avinstallerat den, startat om och sökt igen. Men jag får tyvärr samma fel. Det som händer är att Windows Update hittar en uppdatering och börjar installera "Förbereder några saker - 0%". Efter det bara försvinner det och står att jag har senaste uppdateringarna. Jag har också letat efter KB4023057 för version 1909 i Windows Update Catalog men jag hittar ingen som matchar.

Hur löser jag detta eller är det bara att släppa?

Jag kan tillägga att jag kör ESET NOD32 som antivirus och att jag har 33,9 GB ledigt på min systemdisk. Jag har heller inte installerat den stora funktionsuppdateringen Windows 10, version 2004 (Majuppdateringen?).

Av ghostfenix

Wow vilket spel! Jag blir sugen på att införskaffa en joystick och dra igång. Fungerar det så att det går att lyfta från vilken flygplats som helst och flyga valfri rutt (med tankning vid behov)?

Ser ut som att alla nätbutiker har slut på "instegs"-joysticks för flygsims. Undrar varför? Det ser ut som att jag får vänta ett tag med detta.

Av ghostfenix

Spelade aldrig SC2 lika mycket som föregångaren av olika anledningar. Synd att den typen av RTS mer eller mindre är utdöda nuförtiden. Ja SC2 spelas väl fortfarande men det släpps inga nya AAA-titlar av denna typ längre. Är inte SC2 f2p numera? Vet att jag sett det på BattleNet.

Av ghostfenix

Tyrkisk Peber-glass från Fazer. Sjukt god lakritsglass. Rekommenderas!

Av ghostfenix
Skrivet av NatureBoyyy:

Du kommer inse att man kommer behöva göra om flera gånger, börja från början, tänka om, hitta inspiration osv

Haha jo det hade jag på känn. Så mycket nya prylar som tillkommer hela tiden

Vi kanske kan sätta upp en SweC-server sen i höst och testa på multiplayer.

Av ghostfenix
Skrivet av NatureBoyyy:

@ghostfenix:

Grymt grattis till bästa spelet

Well energi kommer alltid behövas, när man har kärnkraftverk så börjar det ordna upp sig bättre. Men jag skaffade lite modds med lite vatten och solg eneratorer vilket jag tycker ger lite mer variation. Det har faktiskt flytit på bra sedan över 1 år sedan tycker jag så de har gjort ett bra jobb imo.

Jag tror faktiskt inte det går att rotera utan att ta bort!

Får kika på det. Hoppas de fixas så att det går att rotera i framtiden! Jag har i nuläget lyckats med bedriften att producera två-komponenter på två hela linjer (heter det så? Längesen jag jobbade inom industrin). Byggde precis Space elevator eftersom den tog sådan himla stor plats. Precis gjort klart första målet för den och ska nu fortsätta med de andra som visst kräver lite nya prylar. Farligt beroendeframkallande spel! Tänkte spela en timme innan bingen igår men slutade med att det blev 3+ h

Av ghostfenix

Riktigt bra spel! Köpte direkt när det kom upp på Steam. Mitt största problem nu är energi men jag forskade fram kolkraft igår så det kanske ordnar sig. Väldigt buggfritt och bra flyt för att vara Early access.

Går det på något sätt att rotera bggnader som man redan har byggt? Jag har inte lyckats med det utan jag får riva och börja om.

Av ghostfenix

- Bra dojor och en riktig ryggsäck är prio
- Kläder i "lager" är en fördel då man kan reglera efter kyla/värme
- Kompass och karta är en fördel då täckningen ute i skog och mark inte är att lita på
- Aktivt kol/vattenreningstabletter är grymt att ha med sig vid längre turer

Av ghostfenix

Jag förstår inte varför man måste ändra på ett vinnande koncept. DS4 är ju fulländad.

Av ghostfenix
Skrivet av professorsnö:

@ghostfenix: du verkar inte veta vad du pratar om

riot satsar stenhårt på esport och försöker göra det så competitive som möjligt med alla deras spel. detta spelet kommer explodera

Läsförståelsen är inte på topp ser jag. Läs mina föregående inlägg en gång till.

Av ghostfenix
Skrivet av professorsnö:

@ghostfenix: enligt Nikita på battlestate games hade EFT 5ggr fler spelare 4 månader efter stream promotionen de körde via Twitch. Spelet är större nu än någonsin. Battlefield V hade inte i närheten av 1.4 M tittare.

Fast jag jämförde väl aldrig EFT och BFV? Jag påpekade bara att det inte ligger topp 5 som det gjorde på Twitch för ett tag sen. Jag förstår även att spelet är populärare nu än innan tack vare att stora streamers började lira.

Sen rörde aldrig den ursprungliga frågeställningen antalet spelare utan den handlade om att "okända"/nya spel kommer upp på streamingtoppen på exempelvis Twitch för att sedan försvinna eller ha väldigt få tittare.

Nog med offtopic nu.

Av ghostfenix
Skrivet av professorsnö:

som exempel?

Escape from Tarkov svalnade ju rejält (på Twitch) när Warzone kom. Annars så är väl Battlefield V ett bra exempel. Räcker det eller behöver du fler?

Av ghostfenix
Skrivet av Bob:

Står bara "Summer 2020" på deras hemsida.
Låter som att Covid-19 gjort att det har blivit framskjutet lite också (bara tillgängligt i EU och NA nu och det var inte tanken från början).

Ja det låter ju inte omöjligt med tanke på den rådande situationen.