Inlägg

Inlägg som ghostfenix har skrivit i forumet
Av ghostfenix

Jag har samma problem som er. Trodde att felet låg hos mig (uppkopplingen) men det vekar alltså vara strul hos YouTube. Är det även ett internationellt förekommande fenomen?

Det kanske kan vara en idé att kontakta YouTube (Google) och upplysa dem om problemet? För det blir svårt att fixa något som man inte vet är trasigt.

Av ghostfenix
Skrivet av p1er:

Ska först nämna att jag inte har en själv då jag inte fått min än men har läst på en del från folk på Discord.

1. Ska finnas en inställning i Vantage som gör att batteriet inte laddas hela tiden utan håller sig runt 60%, tror den kallas Conservation Mode men vet inte om den översätts här i Norden.

2. Man bör slå av Network Boost (eller liknande på svenska om den översatts). Den är tänkt att fokusera uppkopplingen mot uppkopplat spelande och stryper uppkopplingen till andra program men tydligen strular den ofta och tror att vissa program är spel och så stryps uppkopplingen till program man faktiskt behöver fokus på.

3. Finns inte mycket Bloat, förutom McAfee som du redan fixat.

4. Datorn sköter det ganska bra automatiskt, har inte hört någon som klagat, gäller även folk i mer tropiska klimat.
Tror CPU:n throttlar runt 95C men tåler upp till 105C medan GPU:n throttlar vid 85C. Du märker nog vid spelande att det börjar hacka ifall någon av dem throttlar. Får du plötsligt en värmebölga hemma så blir laptopen fortare varm men då klockas bara CPU/GPU ner i frekvens för att möta temperaturkraven för Lenovo:s olika inställningar Performance/Blanaced/Quiet Mode.

För övrigt, något som andra också borde tänka på:
Skulle inte rekommendera att göra en ren installation av Windows för just dessa Legion-modellerna.
Bara om man gör det av integritetsskäl och är beredd på en del pillande med drivrutiner och diverse program som måste installeras korrekt.
Om man är van vid det och/eller har bra tålamod så är det säkert inget problem men flera som gjort detta har fått en del småproblem, som att den individuella färgprofilen till kalibreringen av skärmen försvunnit (i värsta fall förlorar man skärmkalibreringen och måste göra en egen, men lite oklart kring detta), några har fått problem med Vantage-appen (Lenovos egna inställnings-app) där inte alla funktioner fanns samt att andra program inte installerats korrekt (kan dock vara användarfel).
Eftersom det är väldigt lite bloat på originalinstallationen så tror jag det blir mer meck än det är värt.

Informativt inlägg! Det uppskattas.
Låter som jag får pilla lite mer i Vantage då.

Intressant förresten att RGB på tangentbordet inte verkar finnas på våra modeller i norden(ev hela europa?). Visserligen ingen dealbreaker för mig men ändå. Klarar mig fint utan även om det kan vara lite småtrevligt att mixtra med.

Enda nackdelen med min modell är 500 Gb lagring. Lite halvjobbigt när man som jag är van vid ~1,5 Tb. Går visserligen att peta i en disk till om man vill men det ser lite bökigt ut. Underdelen ska efter vad jag sett/läst sitta rätt rejält. Känns inte som om jag vågar mig på det i nuläget. Kanske går det att överlåta jobbet till någon servicefirma eller dylikt.

Har ni andra några erfarenheter av ovannämnda?

Av ghostfenix
Skrivet av Muyfa666:

1. Lenovo har haft en inställning för att skona batteriet i BIOS tidigare - vet inte om det finns längre? Någon längre batteritid med en kraftfull speldator bör du inte räkna med.

3. Generellt brukar jag köra en helt ren installation och fylla på med enbart det nödvändigaste apparna.

Okej! Jag läste någonstans att BIOS är låst på min modell men jag kan ha fel. Finns ju även flera lägen som går att växla i Vantage verkar det som. Angående ren installation så kanske det blir en sådan vid tillfälle. Kändes ändå som om det var rätt lite "bloatware" och att jag lyckades få bort det mesta.

Av ghostfenix

Hej,
Jag fick min Legion 5 Pro igår och är nöjd än så länge. Men jag har några funderingar som ni andra ägare kanske kan svara på.

1. Vilken inställning/inställningar bör man köra för att inte slita på batteriet när laddaren sitter i? Hur lång batteritid snackar vi förresten? Märkte att det drog en del igår när jag inte laddade.

2. Är det några andra inställningar i Vantage som man bör slå på/av?

3. Är det några speciella program/bloatware jag bör göra mig av med? Det första jag gjorde var att avinstallera McAfee.

4. Märkte att datorn blev rätt varm när jag speltestade lite igår. Antar att det är så med "gaminglaptops". Är det lugnt eller bör man kolla tempen? Finns det någon inställning som jag har missat?

Om ni har andra tips och trix så är det också väldigt välkommet.

Tacksam för svar!

Av ghostfenix
Skrivet av Allexz:

Bara grafikkortet lär väl gå på runt 4000:- i dagsläget
Resten skulle jag väl säga är värt kanske runt 2 så kanske 6?

Hade det inte varit för grafikkortet så några tusenlappar

Ja gpu-bristen har trissat upp priserna även för äldre kort verkar det som. Men 5k verkar ganska rimligt då jag eventuellt säljer den till en bekant.

Avvaktar lite till om jag eventuellt får fler svar. (Inte för att jag på något vis misstror dig men vågar inte att riskera "lura på" någon prylar för ockerpriser).

Av ghostfenix

Är det rimligt att ta 5000 kr eller bör man sänka till 4000?

Av ghostfenix

Jag började hänga här då jag och ett gäng vänner började intressera oss för överklockning. Jag skapade mitt första konto runt 1999-2001 tror jag men lyckades slarva bort lösenordet runt 2010-2011 eller något sånt. (Jag lyckades aldrig få tillbaka det så om någon admin/moderator läser detta så kontakta gärna mig om det går att lösa på något vis.) Jag var "kontolös" ett tag men skapade sen ett nytt igen 2012. Så under 20+ år har jag besökt denna sida i stort sett dagligen. Herregud vad tiden går.

Av ghostfenix

Hjälp med värdering av dator

Hej Sweclockers,
Då jag av olika anledningar införskaffat en gaminglaptop undrar jag lite vad mitt nuvarande system kan tänkas vara värt. Det är väl inga top of the line-prylar men har två bekanta som eventuellt är intresserade.

Mitt nuvarande bygge innehåller följande komponenter:
AMD Ryzen 5 2600X + be quiet! Pure Rock Slim
ASUS ROG STRIX B450-F GAMING
HyperX 16GB DDR4 2666MHz
MSI GeForce GTX 1070 8GB ARMOR OC
Samsung 850-Series EVO 250GB
Crucial BX500 480GB
Seagate Desktop 1TB 7200rpm

+ Ett gammalt men fullt dugligt midtowerchassi samt 530(?)W PSU

Tack på förhand!

Av ghostfenix
Skrivet av firelava135:

Tack! Ser ut som att det också går att uppgradera både ram och ssd.

Av ghostfenix
Skrivet av firelava135:

Pro-versionen är i lager på inet just nu, 6 st kvar då jag skriver detta! Väntar själv på 7:an, men är osäker på om jag orkar vänta längre.

Tack för info! Det blev ett köp nu.

Visst har den rj45-port?

Av ghostfenix
Skrivet av grimpe:
  • 1080p-skärm med lägre ljusstyrka än Pro och utan HDR.

  • Plast istället för aluminium i chassits över- och underdel.

  • 10W lägre TGP på GPU.

Bra för det priset, särskilt om man ofta kommer att köra med extern skärm.

Okej en del skillnader med andra ord. Känns ju då som att Pro-versionen är ett bättre köp eftersom jag ändå tänkte lägga ca ~20k på en ny laptop. Tänker att jag inte kommer att koppla in någon extern skärm. Synd bara den verkar vara slut överallt och att jag skulle behöva ha datorn inom 1-2 veckor.

Är det värt att vänta in eller ska man slå till på en icke-pro? Alla dessa val!

Av ghostfenix

Är detta något att ha? Legion 5. Vad skiljer den ifrån PRO-versionen?

Av ghostfenix

Jag är också ute efter en "gaminglaptop" med ungefär samma krav. Minst ett RTX 3070 samt att jag helst inte behöver lägga 20k. Ser gärna att det också finns 1 TB lagring (dagens spel är STORA!). Några tips? Spanat lite på Lenovo Legion 5 Pro - 16" men förstår inte riktigt vad som skiljer den ifrån den modell som tidigare postats i tråden. Bättre skärm eller är jag helt ute och cyklar?

Annars verkar ju denna Legion 5 riktigt prisvärd? Förstår inte skillnaden mellan PRO och icke-pro. Rörigt med olika modellnummer men samma "namn".

Av ghostfenix

Nej har inte blivit några köp där ännu och så lär det nog förbli. Webbutiken är både rörig och svårnavigerad och känns lite som hur webbutiker såg ut i början av 2000-talet. Amazon känns lite som en premiumversion av Wish. Dessutom så tycker jag våra "egna" handlare ofta har bra priser och schyssta medlemsförmåner. Betalar hellre 100 spänn mer för en vara hos en butik som jag vet är bra på återköp, garantier och övrigt. Jag tvivlar på att sådant är lika smidigt hos Amazon och dess återförsäljare.

Detta kan ju visserligen ändras om de lyckas pressa priserna rejält men i dagsläget handlar det ju om småpotatis. Dessutom så stödjer man aktivt anti-facklig verksamhet, vilket jag anser är en hädelse. Men om Amazon rycker upp sig på ovanstående punkter så kan det absolut bli ett köp i framtiden.

Av ghostfenix
Skrivet av KurtEgon:

Ofan, hur kan man ens lyckas nedgradera sig efter flera års utveckling... BF1 är fan spot on med time-to-kill och känsla som du säger. Bra balans mellan klasser och vapen också.

Nä det förstår faktiskt inte jag heller. Misstänker "hafsjobb" och påtryckningar ifrån ägaren EA att cashen måste in. Det ska väl dock poängteras att det är min personliga åsikt gällande vapenhanteringen. Majoriteten kanske säger annat men jag tvivlar på det.

Av ghostfenix
Skrivet av KurtEgon:

Nä de gjorde en PR-mässigt kass launch-kampanj där de pissade på sina kunder och sa att de inte skulle köpa spelet om de inte gillade vägen de valt att gå. Efter launch såg det inte roligare ut heller så det blev inget köp. Synd eftersom det hade en otrolig potential men nu blev det en skamlig uppföljare till 1942.

Ja det var ju inte supersmidigt. Det värsta för mig är nog att vapenkänslan känns "sämre" än ex BF1. Det är inte lika tillfredställande att skjuta och få kills. Vi får hoppas att BF6 blir något annat men jag vet inte. Förhoppningsvis får vi se gameplay snart och det lär väl bli en öppen beta förr eller senare.

Av ghostfenix
Skrivet av jblomberg:

Prone är väl inte samma som att glida runt? Då hade jag skrivit krypa runt. Har du kört BFV?

Ja vid vidare eftertanke så tänkte jag inte på den funktionen. Ja jag har kört BFV men har nog aldrig sett det som ett problem egentligen. Men som sagt så saknas den funktionen i BF1 så du kan vara lugn.

Av ghostfenix
Skrivet av jblomberg:

Kan tipsa om att det är rea på BF1 Revolution på Steam.
Verkar ingå något premium pass där.
12 EUR så kanske dags att slå till. Det som tar emot är att sponsra EA ytterligare efter hur de hanterar all skit i femman.

Köper fler BF1 så kanske de äntligen fattar att de är helt fel ute med BFV. Även om BFV är betydligt bättre nu än vid releasen minus TTK. Fattar inte hur DICE kunde schabbla bort BFV på det stora hela.

Av ghostfenix
Skrivet av jblomberg:

Kanske blir att ta hem det. Körde någon beta av BF1 men fastnade inte då. Gillade heller inte BFV till en början men fäst sig lite mer nu. Saknar dock HC som var det enda jag körde i BF3 och 4.
Kommer inte ihåg om BF1 har möjligheten att glida runt på marken som någon konsol-tölp, det skulle nämligen kunna vara en deal breaker.

Självklart så finns ju "prone". Annars är det inte Battlefield. Det är ju knappast något problem.

Av ghostfenix
Skrivet av KurtEgon:

Måste man ha premium pass för att hitta fulla servrar?

Inte svar på din fråga men håll dig borta från de officiella DICE-servrarna. Det kryllar med fuskare. Kolla efter folks "egna" servers i browsern istället. Bra folk och aktiva admins. En fröjd helt enkelt.