Inlägg

Inlägg som Zoyadog har skrivit i forumet
Av Zoyadog
Skrivet av aholman:

Så jävla irriterande. Har en Facebookgrupp en discord och löst folk som man ska försöka få in på samma server. Jäkligt svårt med den här skiten. Det är än lång kedja av dependencies som måste falla på plats varje gång

Skickades från m.sweclockers.com

Håller på att sätta upp guilden nu, insåg att Gehennas är full. Undrar hur man löser detta? Vänta tills folk droppar av eller byta helt...?

Av Zoyadog

Ni som skrivit! Imorgon kommer det upp en nyhet om SweClockers egna guild på Gehennas. Stay tuned!

Av Zoyadog

Nu finns rekrytering uppe där vi kan snacka ihop oss. Joina denna kanalen. Vi kommer köra på Gehennas. Letar efter någon som vill leda Alliance-guilden då jag kommer köra horde. Komsi! https://discord.gg/E5zEFzq

Av Zoyadog

Hej allihopa!

Frida här som jobbar på SweC Självklart ska jag köra Classic och funderar på att dra igång en officiell guild för Swec. Finns det fortfarande intresse för detta? Jag tänkte starta en kanal via vår Discord och pusha aktivitet på framsidan för rekrytering m.m. Ni som har varit engagerade i detta eller redan startat något. Skriv till mig så kan vi göra en gemensam satsning!

@kolatroll @danielhbg84 @tunnis @issus @majed @qwzxqwzx @makerspace @Freemax

Av Zoyadog
Skrivet av jonatannossrep:

@Frida: Precis. Jag svarade att jag såg detta sen, men att det egentligen inte spela så stor roll för min poäng då det funnits andra tävlingar som lider av detta problem.

Det måste ha varit äldre tävlingar du tänker på då. Just nu strävar vi efter att göra tävlingar som alla kan delta i, av varierande svårighetsgrad

Av Zoyadog
Skrivet av jonatannossrep:

För att jag läste inte så noga och det var egentligen inte viktigt för min poäng att en del tävlingar erbjuder vinster som kräver att man redan har saker av samma typ som vinsten som förmodligen är likvärdiga, bättre eller något som man redan var nöjd med åtminstone.

Det är inte ett krav att äga delarna. Det står i tävlingen att man ska titta på bilderna

Skickades från m.sweclockers.com

Av Zoyadog
Skrivet av Aje:

Snyggt som få!
En annan fråga: Varför kan jag inte flippa mellan bilderna utan måste klicka på varje för att få upp dom i stor bild? Sjukt irriterande!

Skrivet av timpelay:

Tackar!

Du det vet jag kanske inte, vi tar det vidare till @frida!

Detta är nu fixat av vår teknikavdelning! Hoppas ni gillar ändringen.

Av Zoyadog

I år fyller SweClockers 20 år. Det vill vi fira genom att bland annat lyfta fram gallerier som vi minns genom tiderna. Detta är ett av gallerierna vi väljer att lyfta på framsidan idag. @kaput

Läs mer om SweClockers 20 år här!

Av Zoyadog
Skrivet av bardbard:

Istället för att grada med en fil kan jag tipsa om en sådanhär:
https://verktygsboden.se/gradverktyg/roerbrotsch-in-och-utvae...

Blir lite lättare och bättre.
I övrigt en trevlig liten guide!

Har ägt en sådan, kanske haft en av dålig kvalitet, men har inte fått till tekniken ännu. Händerna glider runt röret så jag får inget grepp. Några bra tips på hur man ska göra?

Skickades från m.sweclockers.com

Av Zoyadog
Skrivet av Shudnawz:

Jag har haft väldigt begränsad kontakt med "riktiga" vattenkylningssystem. Hur är det med flödesljud i såna system? Är det tillräckligt lågt flöde för att slippa vattenledningsljud? Och vad kan man göra för att minimera sånt?

Jag har aldrig varit med om att det har låtit från vattenrören. Det som däremot ger ifrån sig ljud är pumpen, och speciellt om den är dåligt dämpad då ljudet fortplantar sig i chassit. Detta går dock att minimera med olika dämpmattor, bra montering och justering av effekten på pumpen. Den behöver inte gå på max effekt.

Något annat som kan ge ifrån sig ljud är luftbubblor i systemet. Oftast försvinner dessa men har man designat loopen på ett dåligt sätt så att luftbubblor fortsätter skapas kan det ställa till det ljudmässigt.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Zoyadog
Skrivet av Ase:

Är hydraulikmontör har ej testat detta med kopparrör i mina byggen, även om det inte skulle vara några bekymmer för mig att fixa det. 1. kondens 2. funkar bra med slang även om det skulle vara snyggare med rör.
Sen en viktig sak till med 90 graders kopplingar så får man ett turbulent flöde man eftersträvar ett laminärt flöde om det går så är det mycket bättre att böja rören än att använda 90 graders kopplingar är ca 4-5 gånger högre motstånd med en 90 graders koppling än ett böjt rör. (lite kinkigt av mig men kan ju vara bra med denna info om ni skulle bli sugna MVH Arne)

EK har skrivit en intressant artikel om detta och testat. Slutsatsen verkar vara att vinklade adaptrar har en negativ effekt på flödet, men att skillnaden i temperatur är försumbar och inte har någon större påverkan på prestandan.

https://www.ekwb.com/blog/do-angled-adapter-fittings-really-r...

Skickades från m.sweclockers.com

Av Zoyadog
Skrivet av T0kfr4nZ:

Som någon som jobbar som rörläggare är det första gången i min karriär jag känner mig som den där memen "Filthy casuals, all of them" 😂

Skickades från m.sweclockers.com

Utveckla din kritik vänligen

Av Zoyadog
Skrivet av Freezer64Pro:

@Frida:
Tack för svaret.
Det att jag blev fundersam var att bilden där 12 och 16 mm nämndes enbart visade kopparrör och jag kan inte påminna mig att du nämner plaströr på ett sånt sätt att man förstår att 16 mm inte är till för kopparrör.

Hela artikeln handlar om kopparrör och att då ta upp en rördimension som inte används till kopparrör även om det är kopplingar som kan användas till plaströr med diameter 16 mm ser jag som ovidkommande.

//freezer

Jag förstår förvirringen! Bilden på förstasidan från Phanteks med de olika dimensionerna är dock plaströr. Min tanke var att förmedla att tillverkaren lägger mer krut på att utveckla flera olika typer av anslutningar, vilket underlättar vid byggandet oavsett rörtyp.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Zoyadog
Skrivet av Freezer64Pro:

Intressant artikel, men jag tror att du behöver förtydliga rördimensionerna. Kollade lite snabbt på olika kopparrör och hittade 10, 12, 15 och 18 men ingen på 16 mm. Var hittade du kopparrör som är 16mm?

Tack för en riktigt bra artikel.

/Freezer

Jag tror inte att det är så vanligt med kopparrör i 16 mm (inte vad jag sett i datorbygge i alla fall). 12 mm används i videon och är mest förekommande i datorbygge. De flesta tillverkarna säljer anslutningar i två dimensioner, 12mm och 16mm.

Anslutningarna jag visar i artikeln fungerar för både metallrör och plaströr. Akryl-/plaströr finns i 16 mm.

Tack!

Skickades från m.sweclockers.com

Av Zoyadog
Skrivet av Turbonisse:

Vem/vilken bild van?

Vinnare avslöjas i en ny artikel under veckan

Av Zoyadog

Känner mig så tråkig som sa powerbank i videon, haha! Hade jag fått tänka längre så hade jag nog sagt mobilen, men det känns liksom självklart ... Den har nog blivit en del av mig. Där har jag alla mina kartor i Google Maps och sparade favoritställen till resan. Och musik så klart! Powerbank är grymt bra om man ska åka iväg och tälta, utan den blir mobilen värdelös.

Av Zoyadog

Vad tycker du om att livsmedelsverket förbjudit bl.a. Crest Whitening Strips (med väteperoxid) för hemmablekning av tänder?

Mvh ett stort Crest-fan.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Zoyadog
Skrivet av Ecchi-BANZAII!!!:

Köp produkt, få reklam för att köpa samma produkt.

Fast i detta fallet, köp produkt för att få vara med i en tävling där du vinner produkten du redan köpt.

:/

Tanken är att visa upp sitt gamla projekt med en gammal rPi-modell, för att vinna den helt nya som lanseras.

Av Zoyadog
Skrivet av loefet:

Här är mitt område här hemma, ett hemmabyggt växthus på ca 8 m2, här kommer bilder från ett varv där inne.
http://forumbilder.se/I5NQJ/vaxt1.jpg
Först tomater i förgrunden, en nätmelon i bakgrunden och en spetspaprika på mitten av kortväggen

http://forumbilder.se/I5NQJ/vaxt5.jpg
Melonerna växer så det knakar

http://forumbilder.se/I5NQJ/vaxt4.jpg
Efter paprikan står en hel rad med tomater

http://forumbilder.se/I5NQJ/vaxt2.jpg
Sedan kommer en växthusgurka, med nästa spetspaprika

http://forumbilder.se/I5NQJ/vaxt3.jpg
och slutligen 4 stycken tomatillos.

I växthuset har jag och min bror gjort ordning för att kunna ha krukorna självbevattnade med en Pi, men då det är han som sköter elektroniken så har vi inte kommit mycket mer än till rördragningen tyvärr...

Utanför finns mer odling i lådor/friland, dock inte mitt att ta hand om
http://forumbilder.se/I5NQJ/vaxt6.jpg
I år är det massor med morötter, kålrabbi, sallad, rädisor, några potatis, ärtor, jordgubbar, lök och de vanliga hallonen som växer längs vänstra kanten. Iblandat är även dahlior då de odlas i växelbruk med övriga potatisar som i år är i ett annat land.

Wow vilka fina meloner! Kan dom hänga så där mitt i luften utan att ramla ned alltså?

Av Zoyadog

Uppdatering! Alla mina växter fick åka hem till mina föräldrar när jag var borta i Taiwan, och jag har ännu inte tagit tillbaks alla. Ena tomatplantan har jag tagit tillbaks dock. Den höga plantan knäcktes tyvärr av på mitten i flytten

Två stora tomater på g!

https://i.imgur.com/XSiHfcV.jpg

Matbutik-basilikan har gått bananas.

https://i.imgur.com/MlTMz2I.jpg

Chiliplantorna växer EXTREMT långsamt! Blir nog ingen chili i år.

https://i.imgur.com/bBlvKMQ.jpg