Inlägg

Inlägg som Bakgrund har skrivit i forumet
Av Bakgrund
Skrivet av xtQ:

Tycker att det varit dåligt med kampanjer på mobiltelefoner senaste månaderna. Är det ett säsongsfenomen? Är det den svaga svenska kronan? Är operatörerna eller återförsäljarna sparsamma med marginalerna?

2500 kr rabatt vid inbyte av valfri telefon var ju ett bra erbjudande. Vissa perioder är det sämre med kampanjer helt enkelt.

Av Bakgrund

Oneplus 7 8/256GB, ca 4500 kr från kina med global rom och alla 3g/4g-band. Exakt samma produkt kostade ca 7000 här om jag minns rätt.

Värde idag? 500 kr kanske?

Känns prisvärt för något man använder så mycket, haft den i snart fyra år och känner inget behov att byta. Enda som lockar är Pixel 7 pro men känns för dyrt just nu.

Av Bakgrund

Bra med deglobalisering, vill se att så mycket som möjligt tillverkas på hemmaplan eller så nära som möjligt. Det borde gynna vår egen ekonomi och befolkning på lång sikt. Sen att grejerna blir dyrare gör inte så mycket om kvalitén förbättras, slit- och släng är tack och lov på väg ut.

Av Bakgrund

Bilar och möbler är nog det enda, men bara trä/metall, typ stolar/bord. Aldrig något med textilier som en soffa eller säng.

Av Bakgrund
Skrivet av MrNubcake:

Tycker plasten ser märklig ut på bilden, känns inte som Apple-kvalitet. Rewrapped?

Känns inte likt Apple att lämna en skarv mitt i plasten men tydligen är det så den såg ut: https://youtu.be/87INnNz4Jzw

Har tidigare förekommit bedrägerier där folk köper "oöppnade" telefoner som är återförslutna. https://youtu.be/UH5nIVENf2Y

Av Bakgrund
Skrivet av Scarabeo:

Jag var väldigt nöjd med min första OnePlus One som jag tyvärr blev av med, har för mig att den kostade 2 500 kr.

Oneplus One med KitKat 4.4.4, peak Android. Har ännu aldrig haft en telefon med lika bra batteritid.

Av Bakgrund

Rita upp det i något cad-program och be någon göra en 3d-utskrift i abs/pla. Det är livsmedelssäkert.

Realistiskt sett verkar det även som att epoxi-lim är det, även om det inte har något formellt godkännande för livsmedel. Det var iallafall det jag kunde läsa mig till när jag googlade det.
https://www.biltema.se/bygg/kemikalier/epoxilim/snabb-epoxy-2...

Av Bakgrund

Skicka efter ett prov om du är nojig, finns set för tester man kan köpa. Googla på test svartmögel. Verkar kosta runt en femhundring.
https://gds.se/hus/inomhusklimat/svartmogel-test-sa-har-gor-d...

Av Bakgrund

https://www.blocket.se/annons/uppsala/mazda_3_sedan_150h__3_9...

Mazda 3 år 2014 sedan, snygg, snål dieselmotor à 150hk, låg skatt (1103 kr), 15000 mil=inte mycket för en dieselmotor men möjligt att egr-ventil/partilekfilter börjar säcka ihop om några tusen mil som med typ alla dieselbilar. Annonserad för 93000 kr.

Av Bakgrund
Skrivet av johanandersson:

Jag får det till 2 dygn?

Samma här, 50x1000x1000=50 miljoner MB. 50000000/300/60/60=46.3 timmar.

Men i verkligheten bör det ta ännu längre tid med tanke på att små filer tar mycket längre tid att kopiera.

Själv är jag nyfiken på hur dessa framsteg i hårddiskar kommer påverka priset på molnlagringstjänster. Det bör ju vara positivt för driftkostnaderna i datacenter. Kommer vi få se väsentligt större kapaciteter till lägre priser? Återstår att se.

Av Bakgrund
Skrivet av Billy Joe Bob:

Nej jag fick en fräschare och modernare. Riktigt sjysst.

Hur ser din ut?

Jag lyckas inte få igång "home promotion", har provat stänga av och sätta på det men jag har bara kvar den där fula knappen med den blå bannern.

Av Bakgrund

Nån mer som fick en fulare hemskärm efter att ha uppdaterat till 03.30.16?

https://i.imgur.com/9KR579E.jpeg

Av Bakgrund

Nytt lågvattenmärke av LG när man får upp reklam om att tiktok nu finns tillgängligt att ladda ned.

Av Bakgrund

Flera av fallen där unga påstår sig ha blivit lurade är i själva verket bedrägeriförsök av de själva. https://www.svd.se/a/kJBQ3j/unga-luras-pa-instagram-att-ta-st...

"Sedan midsommar har en av Sveriges storbanker uppmärksammat ett 80-tal fall där unga vuxna lurats att ta lån. Efter att de tagit lånen och fört vidare pengarna till huvudgärningsmannen får de ett manus på vad de ska säga till sin bank: att de blivit id-kapade och inte alls tagit lånen."

Om du är intresserad så kan du även läsa diskussionen på Flashback: https://www.flashback.org/t3138060

Av Bakgrund
Skrivet av Notche:

Ursäkta för en riktigt nybörjarfråga men;
Jag tänkte investera i en c2 48" nu under rean. Vad jag kan se så har Elgiganten en med svart baksida och Inet har en med vit baksida. Är det någon som helst skillnad förutom färgen på baksidan för dessa två?

Framgår i Sweclockers tv-guide: https://www.sweclockers.com/artikel/35135-tv-guiden-2022-23-d...

https://cdn.sweclockers.com/artikel/bild/106092?l=eyJyZXNvdXJjZS...

Av Bakgrund
Skrivet av Dr.Mabuse:

Slänger allt som jag hittar undanstoppat och inser att jag inte längre kommer använda. Inget kanske, antingen ja eller nej. Nej = soptippen. Har gått från "horder" till to "less-is-more" i livsfilosofi.

Ja man känner sig faktiskt lättad när man har slängt massa mög man aldrig använder. Försöker också anamma det tänket numer att man ska köpa så lite som möjligt. Har handlat så mycket grejer man aldrig använder att det är skrämmande. Allt från spel på Steam till kläder till felprisade varor på Amazon som "kan vara bra att ha".

Hur många har inte en garderob eller ett förråd helt proppfullt utan att ens kunna svara på vad det innehåller? Det är ett varningstecken på att man kanske borde banta sin prylhydda.

Av Bakgrund

Sparar iallafall alla mobiltelefoner och spelkonsoler. Har man betalat flera tusen för något man använt många timmar får det ett visst sentimentalt värde efter ett tag. Ibland kan det vara kul att ta fram sina gamla prylar och titta på utvecklingen som skett, nostalgi. Slänger bara gamla stora prylar typ gamla tv-apparater, videospelare, köksmaskiner, chassin.

Av Bakgrund

Externa hårddiskar förvarade på olika platser kombinerat med någon molntjänst skulle jag säga. Själv kör jag med externa diskar och Backblaze, men eftersom Backblaze bara speglar innehållet på din dator kräver det att en lagringsenhet med innehållet du vill spara alltid är ansluten.

Av Bakgrund
Skrivet av Nicklidstrom:

Aa det knepiga är att ibland går tv:n lägga i varukorgen och ibland står den som slut. Jag orkar inte chansa för 149:-. 29 hade det varit en no brainer.

Kontrolleras det i kassan på något sätt att man har benify då? Jag kommer så långt att man ska fylla i sina uppgifter iallafall utan att någon kontroll av medlemskap har gjorts.

Av Bakgrund
Skrivet av Nicklidstrom:

wow så en 65" med 120hz för 6500kr det är fan billigt.

Ja billigare än så kommer man nog inte undan om man ska ha 120hz.