Inlägg

Inlägg som Bakgrund har skrivit i forumet
Av Bakgrund
Skrivet av Bläjd:

Samsung har rea genom Benify. Jag knep en 55' Q70B för 5 papp tidigare idag. Kändes överkomligt.
Har dålig koll på hur det ser ut med andra modeller

Väldigt bra priser på vissa modeller. Grattis till en prisvärd tv!

Skrivet av Nicklidstrom:

Vet inte hur det där fungerar men vad är pris på en 65"?

På Samsungs benify-erbjudande menar du?
Jag försökte göra en sammanställning här: #19893495
Men enklast är att du går in på sidan för erbjudandet och jämför där. https://www.samsung.com/se/multistore/benifyse/offers_epp/win...

Av Bakgrund

Kampanj upphört

Samsung har bra rabatter på TV genom Benify just nu. Vissa modeller vet jag är billigare än det var på Black Friday, men har inte kunnat kolla alla. Jämför med prishistorik på Prisjakt. Rekommenderar att ni läser Sweclockers guide för att se vad som skiljer modellerna: https://www.sweclockers.com/artikel/35135-tv-guiden-2022-23-d...

Länk till erbjudande: https://www.samsung.com/se/multistore/benifyse/offers_epp/win...

Här är ett urval av modellerna som finns, fler på sidan.

Q60B
55″ 4500 kr

Q70B
55″ 5000 kr
65″ 6500 kr
75″ 9500 kr

Q80B
55″ 6500 kr
65″ 8500 kr
75″ 11000 kr
85″ 18500 kr

QN85B
55″ 8390 kr
65″ 11500 kr
75″ 14500 kr
85″ 19500 kr

QN90B
55″ 9500 kr
65″ 12500 kr
75″ 19000 kr

Av Bakgrund
Skrivet av Foolwolf:

Kan du vara aktiv i 30h på din mobil utan att behöva ladda den? Vad sjutton har du för mobil egentligen? Seriöst nyfiken.

30 timmars uppspelning sa jag, vad du sen menar med "aktiv" får stå för dig. När man pratar uppspelning är det så klart uppspelning med skärmen avstängd man avser, inte 30 timmars uppspelning samtidigt som du skickar selfies på snapchat eller spelar candy crush. Det klarar vilken telefon som helst.

Av Bakgrund

Vad kan denna göra som en Android-telefon med en separat dac/amp-enhet inte kan?

AI-tramset känns inte värt något, köper man en musikspelare för 4500 kr hoppas jag att man inte lyssnar på 128 kbps mp3:er.

30 timmars uppspelningstid känns inte heller så imponerande. Vilken modern telefon som helst klarar minst lika mycket.

Av Bakgrund
Skrivet av RetarDeD:

Don't shoot the messenger!
Men tråden heter ju trots allt 2022..

@Bakgrund varför har vi en ny tråd varje år?
Ingen kritik, men det verkar som om folk undrar

Det har alltid varit så, det är väl något som har hängt med helt enkelt. Men kan hålla med om att det egentligen är onödigt. Inte ens min tråd från början men något år tyckte jag det skulle vara kul att skapa en 00:00 den 1 januari och sedan dess har jag gjort det några gånger.

Forumledare (vem nu det är nu för tiden) får väl ta beslut om vi ska hålla oss till en i framtiden 🤔

Av Bakgrund

Behöver inget moderkort men om jag gjorde det skulle jag utan tvekan välja detta. Snyggaste moderkortet någonsin?

Av Bakgrund

GTX 970 3.5 GB år 2015, har för mig det kostade 3300 kr.

Av Bakgrund

Uppmärksammade en märklig grej med min 55C2 när jag körde 4k HDR-material genom Plex. Det var som att bilden var smutsig och grynig som på en gammal biograf ("dirty overlay"). Stängde av "real cinema" under clarity i bildinställningarna och det försvann helt. Det måste vara ett problem med TV:n och inte källan, eftersom den till synes smutsiga hinnan rörde sig lite trots att filmen var pausad. Nu undrar jag om det finns någon nackdel med att stänga av real cinema? Och vad är syftet egentligen när det gör att bilden ser hemsk ut? Nån som märkt samma sak?

Edit: Hittade en youtube-video som beskriver problemet och det uppstår när man har logo detection på high och real cinema är påslaget.

Får helt enkelt hoppas LG patchar det i framtiden.

Av Bakgrund

Förespråkar också Google TV men skaffade nyligen en LG-tv med WebOS och jag blev positivt överraskad. Snabba menyer och alla appar jag ville ha fanns och fungerar väldigt kvickt. Uppskattar särskilt muspekaren när man ska skriva in sökord. Det enda jag saknar är inbyggd chromecast, men det går fortfarande att casta från Youtube-appen.

Av Bakgrund

Bilder på ditt senaste inköp (2023) [inga produktbilder]

Vi fortsätter enligt samma upplägg som i förra tråden från 2022.

Tanken är alltså att posta bilder på ditt senaste inköp. Det kan handla om allt från datordelar till munskydd, bilar, luftfritöser, strumpor eller impregnerat virke.

Bilderna ska vara egentagna (inga produktbilder). Lite kort beskrivning eller information är alltid trevligt. Undvik dock att sväva iväg i för långa diskussioner, lyft hellre ut detta till en egen tråd eller gör upp via PM!

Hur laddar man upp bilder i forumet?-guide

Det är numera möjligt att ladda upp en bild direkt i forumet, klicka på "Ladda upp bild"-knappen i svarsrutan.

För den som hellre delar bild från extern källa, se nedan.

Ladda upp bilden på valfri bilduppladdningstjänst, exempelvis imgur.com.

Kopiera sedan länken till bilden inklusive filändelse, t.ex. .jpg eller .png.

Infoga bild:
Använd "infoga bild"-funktionen eller [img]-taggar för att infoga en bild, dvs. [img]bildlänk inkl. filändelse[/img]

https://i.imgur.com/YLuHRhA.png

Visa mer
Av Bakgrund

Smarta hemmet-produkter värda namnet.

D.v.s. vill kunna behöva endast en app, det hoppas jag Matter löser. Ett svårare problem är att vem som helst ska kunna tända/släcka lamporna på en vanlig knapp. Det är idag omöjligt med en vanlig säg bordslampa med en helt vanlig strömställare. Skulle behövas bords/golv-lampor med inbyggd på/av-knapp som pratar Zigbee/Z-wave. Blir så klumpigt att ha en separat lös knapp för varje lampa. Vem som helst ska kunna använda grejerna som dumma prylar, men fortfarande ha möjligheten att användas i "smarta hemmet".

Av Bakgrund

Betalar gärna 50-200 kr för att slippa åka till någon ort med Ikea och trängs i trafiken i mellandagarna. Blir nog dyrare att åka dit om man räknar med bensinförbrukningen. Lyckades få igenom en beställning till slut men fungerade bara på datorn.

Av Bakgrund
Skrivet av UndaC:

Skammen 😬

Du är förlåten. Alla har lovat för mycket nån gång.

Av Bakgrund

Går det att ändra någon inställning så att TV:n inte startar upp till tv-kanalerna (live tv)? Samma sak när man backar ut ur en app så försöker TV:n starta kanal 1. Har inga kanaler så det bästa vore att den gick till hemskärmen istället för tv-kanalerna i de situationer den gör det.

Av Bakgrund
Skrivet av Bazisten:

Känns som jag vill ha ett bättre med många bra recensioner.

Du får nog precisera vad som gör ett väggfäste "bättre" för dig om du ska få bättre rekommendationer i så fall. Den egenskapen du nämnde var djupet och du kommer få svårt att hitta något grundare än 9 mm. 4.6 av 5 i snittbetyg baserat på 229 recensioner är nog tillräckligt för att bekräfta att det inte är något felkonstruerat skräp iallafall. Fanns inga recensioner som var negativa överlag. Det är liksom inte en bildskärm du köper utan något så simpelt som ett väggfäste.

Några saker du kan fundera på: Tilt/vinklingsbart? Färgen? Djupet (har du redan nämnt)? Barnsäkerhet? Märkespreferenser?

Av Bakgrund
Skrivet av Enviro:

Insert Itshappening.gif

💿?
Kasetter är ju på uppgång annars.

Av Bakgrund
Skrivet av Bazisten:

Vilket väggfäste är bäst till denna? https://www.lg.com/se/tv/lg-oled65c25lb

LG Oled 65 C2

Gärna så långt in till väggen det går.

Betongvägg.

Jag köpte den här modellen till min 55C2: https://www.jula.se/catalog/hem-och-hushall/hemelektronik/tv-... fast den mindre varianten som rekommenderas för max 55 tum, utförandet är dock detsamma. Det var den som bygger minst efter mina efterforskningar iallafall, endast 9mm. Tycker det fungerar bra, men inte speciellt barnsäkert eftersom den endast låses fast med magneter mot väggfästet. Dålig monteringsanvisning, och inbyggda vattenpasset visar fel. Men det kan man leva med för det priset. Allt man behöver ingår, men pluggarna är svarta så det kanske man vill köpa egna.

Av Bakgrund

Rensar aldrig allt längre p.g.a. jobbigt att behöva logga in överallt igen men det händer att jag måste ta bort kakor som används av enskilda webbplatser när de beter sig konstigt.

Av Bakgrund
Skrivet av BlommaNN:

När kommer det bra rea på nätagg :((?

Titt som tätt. Men det är svårt att tajma in de bästa erbjudandena varje gång.

Av Bakgrund

Kan tänka mig betala typ 30 kr per månad för Netflix med reklam, men skillnaden mellan ett reklamfritt och ett abonnemang med reklam är för liten nu.