Inlägg

Inlägg som Xtenzion har skrivit i forumet
Av Xtenzion
Skrivet av qhrizz:

Displayfusion har fading:
http://forumbilder.se/H69VA/displayfusionsettings-2018-03-26-18-10-41.png

Testade att aktivera och då blev skärm 2 "godtycklig färg" (du kan välja färg).

(stödjer även att spara desktop window position. Fungerar antagligen som AHK scriptet men inbyggt i mjukvaran)

Tack för tipset! Detta funkar bra, dock drar min bildskärm fortfarande lika mycket ström som när den inte är faded. Vilket känns lite slösigt! Men det löser ju problemet Tack!

Av Xtenzion

Put secondary screen to sleep in dual monitor setup

Jag jobbar med dubbla bildskärmar och jag har diverse program på min sekondära bildskärm, ibland blir jag distraherad av dessa fönster, då stänger jag av bildskärmen, men då märker windows att jag har stängt av bildskärmen och alla program flyttas till min primära bildskärm. När jag sätter igång min sekondära bildskärm måste jag manuellt flytta mina fönster tillbaka.

Vet någon ett bra sett att lösa det på?

Se video för demonstration av problemet
https://www.youtube.com/watch?v=-cL2pHflIj0&feature=youtu.be

Av Xtenzion

Geo-Blocking Microsoft Store - (Ska köpa Forza 7)

Jag har tänkt köpa Forza 7, köper man det via USAs Microsoft Store kostar det bara 59.99 USD (476.66 sek) medan den i Sverige kostar 649 sek (81.66 USD)

https://www.microsoft.com/en-us/store/p/forza-motorsport-7-st...
https://www.microsoft.com/sv-se/store/p/forza-motorsport-7-st...

Jag chattade med microsoft och frågade vad de har för restriktioner på att köpa spel i andra zoner. Jag läste på nätet att man kan köpa gift cards (https://whirlpool.net.au/wiki/xb1_non_aus_digital_purchases_f...) men enligt microsoft supporten fungerar detta inte, då det tydligen kräver att man ska vara fysiskt i landet (enkelt fixat med VPN) och att man måste ha ett visa/master etc (credit debit card) ifrån det landet man vill köpa ifrån (billing address and country issue). Jag kan inte garantera att informationen jag fått ifrån supporten är helt korrekt (ni vet hur det är med support man kan få olika svar på samma fråga beroende på vem man frågar)

Det finns olika altenativ, de billigaste jag har sett är USA, Hong Kong och Singapore. Jag kollade upp pre paid debit cards i Singapore men då var man tvungen att ha social security där för att kunna köpa.

I USA hittade jag https://www.usunlocked.com/is-it-possible-for-non-us-resident... där man kan få ett eget pre paid visa kort, för att ladda det med 60USD skulle det kosta 82USD (sedan får man lägga till 2.5-3% valuta påslåg) så det är inget vettigt alternativ.

Är det någon här som har listut att något annat sätt att komma förbi geo blocken i Mirosofts store ?

Av Xtenzion

Idag med google analytics etc så kan man få en mycket detaljerad information vad folk är intresserade, åsikter, beteende etc. Det hade inte varit särskilt svårt att göra en flattform/portal där man har en algoritm som visar de mest populära (trending) förslagen och låta folket gå in och rösta vilka lagar man vill ha, vart man vill att skatterna ska gå etc. Det känns som "cave age" att gå och rösta med papperslapper vart fjärde år.

Av Xtenzion

Jag har inte postat inlägg på Sweclockers på evigheter. Jag kommer ihåg för ett antal år sedan när jag postade inlägg hur det vara en positiv anda, det kändes som ett brödraskap, jag kände mig ofta glad och upplyft efter att ha postat inlägg där medlemmarna hjälpte varandra och fick varandra att må bättre. Någon gång ibland var det någon negativ stackare som tyckte om att klanka ner, men det var sällsynt.

Den här tråden kom som en liten shock för mig, stämningen kändes negativ och istället för att känna mig upplyft känner jag mig nertryckt och dömd.

Jag vill dock tacka de medlemmar som har den gamla goda andan kvar som fokuserade på att lyfta upp och ge goda råd!

Av Xtenzion
Skrivet av KeyCat:

Håller med ovanstående! Jag har ett simpelt timer program som är satt på 60 min då jag har full fokus på vad jag skall göra. När det piper så tar jag en 5 min break, sträcker på benen, fyller på kaffe, snabbkollar mail/web eller dyligt. Sen startar jag om timern osv osv...

Grymt bra idé, den är simpel och lätt att följa! Den ska jag prova!! Tack!!

Av Xtenzion
Skrivet av anon107085:

Hoppas du hittar en lösning som fungerar.. lär inte bli någon höjdare den dag du börjar jobba..

Jag finner ditt svar förolämpande, den här typen av kommentarer tycker jag inte hör hemma på ett forum som är till för att hjälpa varandra.

Till er andra, tack för era tips! Jag uppskattar det

Av Xtenzion

Fokusera utan att bli distraherad

Jag sitter framför datorn, jag läser något riktigt intressant eller spelar ett spel som jag tycker om.

Och då börjar distraktionerna komma fram

Mitt när jag gör något intressant hoppar den första tanken fram

'Jag måste kolla min facebook snabbt' så jag tabbar ut och kollar snabbt

Sedan fortsätter jag läsa/spela

'Ahh jag känner för en kopp kaffe' så jag pausar och fixar en kaffe

Sedan fortsätter jag igen

'Ahh jag måste kolla min epost' så tabbar jag ut igen och ibland hänger sig mina spel efter som jag tabbat ut så många gånger.

Detta är ett par exempel på vad som händer när jag försöker fokusera på en sak. Är det något som har några tips på hur man kan hålla distraktionerna borta?

Av Xtenzion

Märkes Desktop - Installera ny HDD - Förbrukad garnanti?

Hej!

Jag funderar på att köpa denna datorn

https://www.inet.se/produkt/1517092/taurus-experienced-gtx-10...

Den har enbart 1 X SSD 250GB, jag tänkte installera en vanligt HDD för att komplettera med lagring. Kan man installera detta själv utan att förbruka garantin?

Tack på förhand!!

Av Xtenzion
Skrivet av glemmy:

Jag tycker att det är viktigt att nämna att Saudiarabien behöver ett mycket högre oljepris för att balansera sin budget. Har inte siffror i huvudet men någonstans runt $85 är det. Vid det priset, med dagens exportvolym, kan de täcka alla utgifter. Det är kanske inte så konstigt när olja nästan är det ända man exporterar. Men visst, de har nog råd att vänta bra länge innan det blir kännbart.

När majoriteten av västvärlden har valt att skuldsätta sig för att balansera sina budgetar har Saudi Arabian gått den motsatta vägen. De har under lång tid sparat ihop till sina nuvarande 'reserves' på 800 miljarder USD. Artikeln nedan påstår att Saudi Arabian kan rida ut 8 år av låga oljepriser innan reserverna är slut! Så jag tror inte de är i någon panik direkt. De har redan börjat skära ner i budgeten vilket gör att dessa reserver kan räcka ännu längre!

http://www.theguardian.com/world/2015/jan/19/saudi-arabia-las...

Av Xtenzion
Skrivet av Blk:

Det finns många olika typer av instrument som har olja (och dess "sorter") som underliggande och de har inte samma kostnader eller sätt att ta ut kostnader, utan det är något som skiljer sig från fall till fall.
Titta på http://www.nasdaqomxnordic.com/etp/etn och välj Brent eller WTI som underliggande så har du flera val med olika hävstänger m.m.
Det är dock viktigt att man tittar vad som gäller och hur de fungerar då det är personer som handlar råvarukontakt i grunden vilket gör att det är en del manuell hantering som kan ge vissa speciella förutsättningar.

Det där ser ut som warranter och mini futures, dem är kända för att ha stora dolda avgifter. Dessa produkter är också kända för att tappa i värde vid stora svängningar upp och ner.

Av Xtenzion
Skrivet av Ozzed:

Saudi sitter på ca 25% av oljan, och är varken glada åt Iran, Ryssland eller USA. Alla dessa ekonomier är starkt beroende av olja, och jag tror att det kan fortsätta tills de knäckt dem. Kanske nedåt $30 per fat som andra föreslagit. Just nu ser det inte ut att finnas någon botten.

http://www.nasdaq.com/markets/crude-oil.aspx

"Faced with lack of demand and falling prices, any business has three options: carry on regardless; reduce, or suspend production; or lower costs. Saudi Arabia chose option one. This strategy relies on others either going out of business, or suspending operations to reduce supply. The Arabian producers can afford to pick that option because they have the lowest production costs among all oil producers. According to Morgan Stanley Commodity Research, some Middle-Eastern onshore production can break even at $10 per barrel. Others in that region need around $37 per barrel, with the average breakeven point for onshore wells in the Gulf states at around $27 per barrel. US shale oil doesn't start to pay back until it achieves a price of at least $50 per barrel. Current production costs vary between that breakeven point and a price of $80 per barrel."

Citat ifrån http://oil-price.net/en/articles/falling-oil-price-slows-us-f...

Intressanta fakta där, verkar som många olje producenter inte kommer överleva dagens pris särskilt länge (47 Brent/45 West Texas Crude). Detta får mig att bli ännu mer övertygad om att en rekyl kommer snart!

Saudi Arabien kan ju fortsätta producera olja billigt och driva ut sina konkurrenter men efter det kommer de naturligtvis att höja sina priser. Jag ser inget som skulle peka på att en rekyl inte kommer inom kort!

Av Xtenzion
Skrivet av grizzly666:

Det pågår ett priskrig kring oljan som Tino säger.
Det är mellan USA/Ryssland/Saudi arabien som detta pågår.
Utöver detta så pågår det ett krig om vilken valuta som olja ska handlas för och skulle USA förlora Dollarn som denna valuta så skulle dom krokna rätt fort.

Läs detta https://falkvinge.net/2015/01/17/putins-unreported-genius-on-... och ta dig helst tid till att läsa igenom ALLT.
Sen hur rätt Rick har vet jag inte men jag gissar på att det mesta är rätt.

Tack för tipset Jag ska läsa hela artikeln, efter att jag har haft mitt morgonkaffe!

Man kan göra mycket research och bilda sig en uppfattning och sedan händer något, exempelvis nya oroligheter i mellanöstern och pang så sticker oljepriset upp. Något som man aldrig kan veta. Men vad vi vet är att vi är i en fallande trend och den måste vända innan man går in och investerar, att träffa botten kan man bara glömma, man ska aldrig försöka fånga en fallande kniv. Men man köpa på vägen upp hyggligt nära botten, vilket är min plan

Av Xtenzion
Skrivet av Valiumballong:

Vi har ett kraftigt överskott i produktion just nu och ingen verkar vara intresserad av att trappa ner produktionstakten (och därmed förlora marknadsandelar). Jag tror att oljan är på väg ner till $30 fatet och jag köper inte innan vi närmar oss det, även om dagens nivå inte nödvändigtvis innebär en dålig investeringar över 3-5 år.

Jag är också övertygad att vi kommer se ett högre pris inom den perioden. Problemet är dock att Commodity CFDs har stora kostnader att hålla vilket skulle äta upp vinsten på lång sikt. Varje natt tar de en avgift för att hålla produkten och varje månad måste produkten uppdateras och rullas in i ny period och då har dem en spread där de tar en avgift. Så massor med avgifter, som man inte skulle ha om man skulle köpa aktier.

Så det kanske är bättre på lång sikt att köpa olika oljeföretag (lägga eggen i olika korgar), så kan man hålla dessa positionerna i flera år utan att behöva oroa sig att avgifterna ska äta upp vinsten.

Av Xtenzion

Framtid för råolje priset?!?

Efter år med stigande oljepriser och peak oil dokumentärer var det sista jag förväntade mig en kraftig nedgång i oljepriset!

http://www.zerohedge.com/sites/default/files/images/user3303/ima...

Mer detaljerad graf här http://www.macrotrends.net/1369/crude-oil-price-history-chart

Mitt under finanskrisen 2008 hade vi en mycket kraftig ökning i priset och sedan en kraftig nedgång 2010. Den kraftiga nedgången 2010 var en överreaktion.

På bara ett par månader har priset gått ifrån runt 100 dollar per fat ner till 50 dollar per fat, men jag personligen tror att det är en överreaktion och att priset kommer att gå upp igen om ett par månader, min gissning runt 60-70 dollar per fat.

Men långsiktigt måste ju oljan ändå gå upp, det finns bara en begränsad mängd av den, och jag tror vi använder mer och mer av den hela tiden (Den stora ökningen kommer ifrån U-länder som t.ex. Kina, medan det verkar som väst använder mindre eftersom vi köper energi snåla bilar etc).

Nu vill jag ha en second opinion vad ni tror om oljepriset. Jag har tänkt investera i ett gäng CFDs kopplade till råoljan, men vill gärna höra vad ni tror om oljepriset!

Av Xtenzion
Skrivet av AssassinViking:

Kanske det är så att överklockningen inte aktiveras om inte ett fullscreen program, som ett spel, är igång.
Med mitt 290, så går den näst intill aldrig upp i klockfrekvens om jag inte spelar.

Har du avaktiverat AMD Overdrive? Enkel grej att glömma

Amd overdrive är inaktiverat. I MSI Afterburner kan jag se historik på bl.a. GPU hastighet, så jag kan öppna mitt spel, så kan jag tabba tillbaka til afterburner och se om hastigheten gick upp.

Men som jag skrev tidigare, om jag stänger alla youtube fönster så fungerar min klockning helt perfekt, men så fort jag har ett youtube fönster i någon av mina browsers då går GPU klocken tillbaka till deafult värde.

Av Xtenzion

Jag har stabilitets testat mitt grafikkort under lång tid för att hitta den här klocken, grafikkortet har inga problem med den.

Efter närmare felsökning upptäckte jag följande, om jag har ett öppet youtube fönster i min webbläsare (chrome, IE) så går GPU hastigheten ned till original klocken (975mhz) så fort jag stänger ner youtube fönstret går GPU hastigheten upp igen till den OC jag satt den på.

Av Xtenzion

Överklockning av Radeon 7850 går tillbaka till stock values

Jag har följande grafikkort Gigabyte Radeon 7850 OC edition

http://www.gigabyte.com.au/products/product-page.aspx?pid=415...

System

Intel Core i5 4690k
Asrock z97 Extreme 6
Windows 7 64bit
4gb kingston value ram
Gigabyte Radeon 7850 OC edition (senaste drivrutinerna 14.12)

Jag har testat ett par olika verktyg för att överklocka mitt grafikkort (t.ex. MSI Afterburner, Sapphire Trixx).

Problemet jag har är att ibland så går det inte att klocka grafikkortet, när jag sätter igång överklockningen så ligger den fortfarande kvar på 975mhz (original) och vägrar att byta frekvens. Så jag måste starta om Windows och när jag gör det är 50% chans att det fungerar, så jag tvingas ibland göra flera omstarter.

När väl klockningen går fungerar det bra och stabilt, jag märker bättre prestanda och något högre temp, men ibland när jag spelar hoppar GPU hastigheten tillbaka till 975mhz (original) igen och jag måste starta om datorn igen för att kunna klocka.

Jag har installerat de senaste drivrutinerna, jag har testat med ett par olika drivrutiner och jag hittade en drivrutin som var 1.5år gammal där det var mindre problem, men att använda gamla drivrutiner ger sämre prestanda.

Original klock (GPU temp runt 55-60)
GPU 975mhz
Core Voltage 1075

Överklockning (GPU temp runt 60-65)
GPU 1.179v
Core Voltage 1.225v

Någon som har något tips på hur man kan lösa mitt problem?

Av Xtenzion
Skrivet av byxl:

Tjena,

Fortfarande strul? Jag har den tidigare versionen av MSI GX60 med A10-4600M processorn. Uppgraderade också från 8 till 8.1 för en tid sedan, men märkte inte förrän nu när jag ville konfigurera mina graphics att AMD Engine Control Center inte alls fungerar som den ska. Till en början visade den enbart CPU inställningar. Sen gick jag in på AMDs hemsida och laddade ner den senaste versionen av Control Center. Efter det visade den visserligen GPU inställningar, men ingenstans kan jag hitta min AMD 7970.....även om datorn uppenbarligen kör på det kortet i tyngre spel. Men har ju ingen aning om när/hur/var den kör vilket grafikkort.

Verkar finnas en del fixes här och var för att komma runt Win 8.1s errors när det gäller AMDs GPU, men inget jag orkar fibbla med...

Tänkte bara höra hur det gått för dig, lyckades du lösa det? Vi har uppenbarligen samma problem.

//Byxl

Jag har nu hittat en lösningen, gå in MSI's hemsida och ladda hem Win 8.1 bios, efter jag flashed om min bios har allting fungerat fint

Av Xtenzion
Skrivet av Holmstoerd:

Hoj på er

Tänkte höra era åsikter om uppgradering till min dator Funderar om jag ska uppgradera Processor/RAM eller Grafikkort/Nätagg först? (antingen eller då jag inte har den ekonomin för att uppgradera båda ATM)

Komponenter i lådan nu:
Processor: Intel Core I5 2550K
Moderkort: Gigabyte GA-H61m-S2PV
RAM: Corsair Vengeance DDR3 8GB 1600mhz
Grafikkort: Zotac 560 2GB
Nätagg: Skräpigt FSP 500W

Hade antingen tänkt uppgradera till I5 4690K (med skapligt 1150 moderkort) och 16GB RAM
Eller: Gigabyte GTX 970 G1 och ett 600-650W nätagg

Vad är era åsikter? Vad skulle ni välja att uppgradera först?

Din processor är en upplåst Core i5a med 4 kärnor! Den ska överleva minst 2 grafikkort lätt!

Min Core i7 870 ifrån 2009 är nu inne på sin tredje grafikkorts uppgradering! Den började bli lite trött, så jag uppgraderade kylaren och skrämde upp den till 4 ghz och nu går den bra igen

Så jag skulle definitivt uppgradera grafikkortet + Nätdel! Att uppgradera din processor i skrivande stund är rent slöseri!