Inlägg

Inlägg som Xtenzion har skrivit i forumet
Av Xtenzion
Skrivet av jonatan80:

ja det kommer att funka. har du dock tryckluft så blås ur allt, gör det utomhus då det brukar vara massor av damm. stoppa fläkten du blåser mot.

Yes Ska fixa det! Kanske går ut till grannens tomt och blåser ur den där (tycker inte om min granne...)

Av Xtenzion
Skrivet av jonatan80:

oftast så överdriver man på minsta effekt just för att man inte ska få trasiga grafikkort i datorer som RMA med 300W nätdelar.

det nätagget som sitter i är riktigt billigt. om du nu inte köper nytt ex: http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=846234 så blås ut allt från damm med tryckluft, (inte dammsugare)

du kan ha 1000W nätagg är det dålig kvalitet så kan den paja när som helst.
och även fast du inte använder extra ström till grafiken så skulle jag bytt det nätagget. dom är nästan i klass med nätagg från ace of sweden.

gtx 750ti är grymt bra, men skaffa en med bättre kylare än den du länkade. mät med måttband så det får plats på längden invändigt. då märkesdatorer kan ha lite skumma lösningar hdd bur som blockerar allt osv.
http://www.prisjakt.nu/search.php?s=gtx+750ti&view=lb#prodlis...

Det grafikkortet som sitter i datorn nu AMD Radeon HD6570 (2 GB) drar 50 watt, det nya drar 60 watt bara 10 watt mer så det borde väl inte vara några problem med den nuvarande nätdelen? Problemet är att min polare har en tajt budget just nu, kanske en framtida uppgradering!

Av Xtenzion
Skrivet av xiinth:

Intel Core i5 3350P @ 3.10GHz
8,00GB Dubbel-Kanal DDR3 @ 665mhz
NVIDIA GeForce GTX 660
Acer Predator G3620 motherboard
och ett 500w nätagg jag inte vet namnet på

vet inte vad jag ska börja med att uppdatera.
lirar för de mesta DayZ, wow och cs go. vill också kunna spela dom nya spelen som kommer snart gta 5, far cry 4 osv

Har en fråga till. Om jag köper ett nytt moderkort och en i7-4790k men inget nytt grafikkort, kommer det endå fungera bra med 660it eller kommer det fungera sämre? och tvärt om, om jag köper ett nytt grafikkort. typ R9 290 4GB kommer det då fungera bra utan att köpa ny processor?

Din processor räcker till i de flesta spelen skulle jag tro. För att se vilken del i ditt system som flaskar kan du ladda ner MSI afterburner http://event.msi.com/vga/afterburner/download.htm, sedan när du installerat det drar du igång ett spel och spelar några minuter, sedan tabbar du ut i windows och tittar på GPU usage i afterburner, om den ligger nära 100% så flaskar ditt grafikkort (tänk på att vsync kan göra att GPU usage är lägre).

Olika spel ställer olika krav, vissa kräver olika mycket kraft ifrån din CPU.

Om GPU usage är låg så flaskar din CPU!

Jag tycker ditt system är bra balanserat, men skulle jag uppgradera något skulle jag uppgradera grafikkortet.

Här kommer en bra guide för grafikkort http://www.tomshardware.com/reviews/gaming-graphics-card-revi...

Av Xtenzion

Uppgradera grafikkort på märkes desktop (HP P6775sc)

En kompis till mig har följande dator

HP Pavilion p6775sc Desktop

Snabb summering av hårdvara

Motherboard MS-7613 (Iona-GL8E)
CPU Intel Core i5 650 (3.2ghz, max turbo 3.46 GHz 2 Cores)
GPU AMD Radeon HD6570 PCI EXPRESS (2 GB) (NO EXTERN POWER 6 PIN POWER CABLE)
Power Supply 300W (NO 6 PIN POWER CABLE FOR GRAPHIC CARD)

Vi vill nu uppgradera grafikkortet eftersom grafikkortet har börjat att flaska i många spel.

Jag har aldrig uppgraderat en märkesdator förut, är det någon som har koll på om man kan uppgradera grafikkortet på en märkesdator? Rent fysiskt ser det inte ut att vara några problem, den har en standard PCI Express port.

Min kompis budget är 1500 sek.

Jag var inne på detta grafikkortet som man ska kunna köra (enligt tomshardware) med ett 300w nätdel utan en 6 pin ström kontakt
http://www.tomshardware.com/reviews/geforce-gtx-750-ti-review...

Tomshardware skriver följande om detta grafikkort
"Gamers who want to upgrade an entry-level PC with a low-output power supply may consider the GeForce GTX 750 Ti, which is rated at 60 W (a little more than half of the 260X's 115 W). Nvidia suggests you use at least a 300 W power supply with this card. That's a very low bar to set for owners of low-end machines. You don't even need a six-pin auxiliary connector. The GTX 750 Ti doesn't earn a full recommendation for value, but it just may be the best option for gamers upgrading old or small form factor systems"

Problemet är bara att jag alla dessa grafikkort jag hittar på svenska butiker kräver 400w nätdel.

http://cdon.se/hemelektronik/evga/evga-geforce-gtx-750ti-sc-2... kräver 400w enligt deras hemsida trots att grafikkortet endast drar 60w och skulle då enligt tomshardware endast behöva 300w nätdel.

Jag gick in och kollade asus kortet nedan och inte ens ASUS själva anger hur kraftig nätdel det kräver.
http://www.asus.com/se/Graphics_Cards/GTX750TIPH2GD5/specific...

Finns det någon med lite bättre koll som kan hjälpa mig reda ut detta?

Tack på förhand!!

Av Xtenzion
Skrivet av anon81912:

Trevlig initiativ. Dock känns det lite redundant då det redan uppfylls med råge, vilket också är kul :).

Perfekt att reglera något som inte behöver regleras! Nu får tillverkarna 500 sidor av byråkratisk skrift att läsa igenom. Hur mycket energi tar det inte att trycka alla dessa papper och att leverera dem till tillverkarna!

Av Xtenzion

Mantle präglas av barn sjukdomar, jag testade bf4 med mantle igår på två datorer och båda präglades av stora problem.

Jag tror det är bättre att vänta på att AMD kommer att fixa dessa problem. Annars blir det mer huvudvärk än spelande...

Av Xtenzion
Skrivet av ParasiteX:

Skaffa en takfläkt och öppna lite fönster väldigt effektiva på att dra ner rumstempen.

En takfläkt sänker inte temperaturen, om vi säger att takfläkten använder 100w av ström så kommer den att marginelt höja temperaturen.

Om du inte har AC så finns det två sätt du kan kyla ditt rum

1. Öppna dörr + fönster för att skapa tvärdrag

2. Bygga din egen "swamp cooler", du kan använda en vanlig bordfläkt och en blöt handduk vilket ökar luftfuktigheten och sänker temperaturen. Notera att du kan endast använda denna teknik när luftfuktigheten är under 60%, efter det sjunker effektiviteten.

Av Xtenzion
Skrivet av Kevlarheart:

"tror" i7 4770k bara ger marginellt bättre prestanda för framtiden än en i5 4670k. Stog själv o vägde mellan dessa, och kändes inte värt att punga ut nästan 1k för 10-ish mer fps.. Men har pengar så är det bara välja dyraste som håller bättre i längden. Men har man budget att gå efter, finns det inget bättre alt än i5.

En vis man har talat

Av Xtenzion
Skrivet av nakednakedguy:

Precis, watchdog kontrollerar ifall systemet är stabilt, minnena kanske inte fungerar korrekt just med ditt moderkort och BIOS.

Jag har nu kört datorn i ungefär 30 dagar och den har varit 100% stabil i windows, med alla stabilitets test och spel som jag kört! Lite märkligt att allting fungerar perfekt när jag väl bootat upp.

Av Xtenzion
Skrivet av HurMycket:

Du har i viss mån rätt, men du behöver vara mer specifik. Vilket spel? Upplösning? Uppdateringsfrekvens? Inställningar? Spelar man i 60 Hz är processorn som sagt i regel inte så viktig. Det är en helt annan sak om man kör 100–144 Hz, vilket jag tycker är ett måste för FPS-spel.

I lättdrivna spel som CS:GO behöver man förstås inte heller en jättesnabb CPU (och inte heller ett speciellt bra grafikkort).

Att en CPU inte flaskar ett 7850 säger för övrigt inte så mycket, då det inte är ett jättesnabbt kort. Men man kommer förstås inte ifrån att Bloomfield och Lynnfield i7 har visat sig vara sjukt mycket processor för pengarna.

Jag kör främst BF4, Borderlands 2, Left4dead 2.

Sedan kör jag diverse andra spel som inte direkt är krävande (diablo 3, tropico 4 m.m)

Jag kör dock med 60hz monitor. Jag håller med dig att om man ska köra på 100-144 hz då hamnar vi på en helt annan nivå som kräver mycket bra hårdvara både när det kommer till GPU och CPU.

Jag tror vi båda är överens att rätt balans mellan CPU och GPU är viktigt, vilket var lite av min poäng

Av Xtenzion
Skrivet av HurMycket:

Med det argumentet är de flesta grafikkort och processorer meningslösa att köpa: Alla borde köpa 4670K, för den är mer prisvärd än 4770K. Men alla borde köpa FX-6300, för den är mer prisvärd än 4670K. Men alla borde köpa Celeron G1610, för den är mer prisvärd än FX-6300 …

Nej, prestanda skalar inte linjärt med pris, och det ska man inte heller förvänta sig. Man får räkna med att behöva betala mer och mer för varje steg uppåt på prestandastegen. Det tydligaste exemplet är väl 4930K → 4960X, som i de flesta scenarier är en omärkbar uppgradering, trots att prisökningen är ca 100 %. (Just den uppgraderingen är mycket sällan värd att göra.)

När det stod mellan i5an och i7an i det här fallet rekommenderar tomshardware inte att man går högre än i5an och istället lägger extra pengar på grafik kortet.

Det gäller självklart att hitta en bra balans mellan CPU och GPU, jag har dock en känsla att folk köper alldeles för kraftiga processor i relation till deras grafikkort.

På diverse forum har jag läst att somligt anser att HT är kontraproduktivt eftersom man kan nå högre frekvenser genom att stänga av HT och när man jämfört prestandan så presterar den bättre utan HT med de högre frekvenserna man kan komma upp i.

Kom ihåg att vi pratar spel prestanda, HT kan ge bra prestandalyft i applikationer men har inte direkt varit särskilt framgångsrikt när det kommer till spel.

Av Xtenzion
Skrivet av nakednakedguy:

Minnena är det nog inget fel på men watchdog kanske inte gillar dem, det kan vara därför du får meddelanden om ostabil överklockning.

Jag antar att watchdog är moderkortets självtest som kollar så allting fungerar korrekt. Menar du att att man kan eventuellt lösa problemet med nya minnen även då mina mina fungerar korrekt? Kan ju iofs vara någon form av kompatibilitets problem.

Jag har nu kört 9h av memtest86 och det hittar inga problem med mina minnen.

Av Xtenzion
Skrivet av dunis90:

Vilken BIOS-version har moderkortet? Kanske aningen långsökt, men den senaste BIOS-uppdateringen nämner "1.Improve Intel Turbo Boost compatibility"

Jag kör den senaste bios versionen.

Av Xtenzion
Skrivet av CynXen:

Javisst är det dyrare med I7 än I5, det jag menar är att man inte ska snöa in sig på gamla vanor att alltid rekommendera i5an för spelande. Men innan riktiga tester kommer ut på de nyare spelen kan man varken säga nu eller bä.

I majoriteten av spelen är GPU delen viktigare än CPU delen, därav tycker jag det är uppenbart i detta fallet köpa i5an och lägga pengarna ett bättre grafikkortet.

När man tittar på HT och man ser deras track rekord är det allt annat än imponerande. Att tro att "de nya konsol spelen" kommer på något sätt ge revolutionerande HT prestanda ser som jag något naivt. Självklart vet vi inte, men jag ser det omöjligt att se en ökning av 50% av prestandan vilket skulle behövas för att gå "break even" med den 50% dyrare i7an.

Förstår inte varför folk är så fokuserade på CPUn när den har i en viss mån spelar ut sin roll.

Jag kör fortfarande med min 5 år gamla 1156 Core i7 860, jag är inne på mitt andra grafikkort (Gigbatyte 7850 OC edition) som denna CPU har servat och fortfarande har jag inte sett den flaska. Förr i tiden var det annorlunda, då var det mycket viktigare att uppgradera CPUn när det kom till spel. Jag kommer inom en snar framtid köra ett tredje grafikkort och jag kommer inte uppgradera min CPU förrän jag ser att den flaskar.

Av Xtenzion
Skrivet av CynXen:

Många av de spel som släpps detta och nästa år rekommenderar i7 då de har börjat optimera spel för fler trådar iom att de nya konsollerna kör flertrådat. Så att rekommendera I7 för gaming är inte så tokigt i dagens läge..

Xbox och Playstation har båda gemensamt att alla kärnorna inte är tillgängliga för spel. Om jag minns rätt har playstation en kärna dedikerad för OS (7 kärnor tillgängliga) och Xbox har en OS dedikerad kärna och en avstängd, så där har spelen bara tillgång till 6 kärnor.

Men visst kan prestanda vinsten öka i framtiden, det är dock bara en spekulation. Men i "best case scenario" kommer vinsten vara långt under 50% och i7an är 50% dyrare.

Eftersom spel är mycket mer GPU krävande än CPU krävande tror jag det är bättre att spara pengarna genom att köpa i5an och spendera mer på grafikkortet.

Är du som mig (rik så in i helvete) rekommenderar jag dig att köpa den absoluta kungen av gaming processorer Intel Core i7-4930K (6 kärnor + HT) den säljs för 559.99 dollar

Av Xtenzion
Skrivet av CynXen:

Många av de spel som släpps detta och nästa år rekommenderar i7 då de har börjat optimera spel för fler trådar iom att de nya konsollerna kör flertrådat. Så att rekommendera I7 för gaming är inte så tokigt i dagens läge..

Det finns inte mycket tester gällande HT prestanda på battlefield 4, men jag hittade detta

http://www.techbuyersguru.com/ochtgaming2.php

Det visar runt 5% prestandavinst, dock minskar det desto högre processorn är klockad, förmodligen eftersom blir maxat på de högre frekvenserna.

Intel Core i5-4670K säljs för $209 och Intel Core i7-4770K säljs för $309

Du betalar alltså 50% mer för en processor som i vissa lägen presterar runt 5% bättre.

Hyperthreading skapar också extra värme, så man måste komma ihåg att man kan klocka CPUn högre om man stänger av HT. Många menar att det är prestanda förlust att lämna HT på vid överklockning eftersom man kan klocka högre utan HT.

När jag sökte på BF4 såg jag att många trådar om att HT kan ge microstutting och där de fick rådet att stänga av HT.

Tomshardware rekommenderar att man inte köper någoting snabbare än i5-4670K eftersom man inte längre får valuta för pengarna.

Av Xtenzion

Det är bättre om du ersätter I7 4770K med en i5-4670K istället! Skillnaden mellan dessa processor är väldigt liten i förhållande till pris.

i7an har hyperthreading vilket innebär att varje kärna kan köra två trådar samtidigt. När det kommer till spel så ger hyperthreading sällan någon prestandavinst när processorn redan har 4 fysiska kärnor.

Nedan kan du läsa mer om val av CPU

http://www.tomshardware.com/reviews/gaming-cpu-review-overclo...

Av Xtenzion
Skrivet av morxy49:

ja, jag fattar inte hur folk på blocket är så jävla dumma att dom betalar så mycket för skitdatorer. inget illa mot dig nu TS, jag har själv gjort samma sak förr, men jag blir bara helt häpen över hur dumma vissa människor är.

The market is never wrong my friend!!

Kanske är det så att experterna här undervärderar dessa datorer.

Av Xtenzion

Det här är en intressant artikel som tar upp ämnet som du frågade om.

The death of CPU scaling

Av Xtenzion
Skrivet av Nerevarine:

Jo, men har läst att just GPU load verkar vara normalt att den ligger på 99%. Och att det är om den dippar under 99 man ska börja tro CPU med mera begränsar.

Jag har sett GPU usage dippa ner till 97% utan att vara flaskad av processorn, när man har en CPU flaskning så märks det väldigt tydligt. Kom ihåg att om man använder vsync i spel så kan GPU belastningen sjunka utan att vara flaskad av CPUn.

Din i5 har 4 kärnor och körs i 3.8ghz tror det är tillräckligt! Du kan också ladda ner msi afterburner och sedan köra din favoritspel och kolla hur GPU usage och få ett direkt kvitto på om ditt system flaskar eller inte.

Lycka till!