Inlägg

Inlägg som fragande har skrivit i forumet
Av fragande
Skrivet av Caiie:

Halloj igen!

Nätagget tror jag inte bilder hjälper med då alla tillgängliga sladdar är inkopplade i moderkortet förutom den 6pin jag funderade att koppla in till min hårddisk (som jag nu inte kommer koppla in, tack för hjälpen).

Dock så har jag kikat på moderkortet och har en tillgänglig port på moderkortet för en kabel som fragande föreslog (se bild):

<Uppladdad bildlänk>

Är dock osäker på vad kabeln/kontakten heter. Vad har den för namn?

Ser ut att vara någon JST-kontakt, osäker på om det är någon standard eller exklusivt Acer. Googlade lite snabbt och hittade följande artikelnummer: 50.U96D1.002. Verkar dock smått omöjligt att få tag på. Finns "generiska" varianter på t.ex. Aliexpress.

Som andra redan sagt så ser det ut som SATA-strömkontakter till höger i bild, borde gå att köra en splitter där annars:

Av fragande
Skrivet av Baxtex:

Hmm ok. Jag är själv 186cm lång så kanske får samma problem där.

Man måste ju nästan provsitta stolar i den klassen tyvärr. Vissa verkar inte alls uppleva det som ett problem trots liknande längd. Anna (Kenson?) har jag också kikat på men inte hittat något ställe att provsitta. Samma djup på sitsen men den faller inte bort alls lika mycket i framkant som Malmstolen så den ser i alla fall ut att ge lite mer stöd under låren.

Av fragande
Skrivet av Dax:

Tack alla, såg nyss att mitt EVGA G2 PSU jag har var från 2014 så behöver nog byta ut det ändå så får bli ett annat 750W

Visst är det lite till åren, men det är ett kvalitetsagg med uteslutande Nippon Chemicon-kondensatorer. Har det inte gått väldigt hårt/varmt skulle personligen inte ha några problem med att köra vidare på det initialt i alla fall, men det är ju såklart en personlig avvägning

Skrivet av shugge:

Sant, dock så rör ju frågan vad TS bör ha/skaffa för nätagg, inte exakt hur många W systemet faktiskt kommer att dra. Man bör ju sikta på att belasta runt 50% av nätaggets kapacitet för bäst effektivitet och inte överstiga det allt för mycket för att hålla värme och ljudnivå på en lägre nivå

Det har alltså några år på nacken, men du kan ju köra vidare på det så länge det funkar.

Jo det var lite väl mycket nitpicking kanske, sorry

Av fragande
Skrivet av shugge:

https://www.sweclockers.com/test/30644-nvidia-geforce-rtx-307...
https://www.sweclockers.com/test/35239-intel-core-i7-13700k-o...

Så belastar du både processor och grafikkort 100% samtidigt (vilket man sällan gör om man inte benchar båda samtidigt) så kommer du upp i ca 600W total belastning.

Sen uppstår det även strömspikar/transienter i små korta ögonblick som gör att grafikkortet drar betydligt mer än vad som är specat.

Men med det sagt så bör 750W räcka om det inte är ett nätagg av sämre kvalité.

Det är aningen missvisande eftersom Swecs siffror gäller hela systemet, dessutom mätt vid väggen. Ett 3070 FE verkar kunna komma upp i ~250W vid orealistisk belastning (Furmark) och en 13600K stock strax under 200W vid maximal last:

Så ~500W-550W för hela systemet stock vid max belastning av både CPU och GPU är nog mer realistiskt gissar jag. 750W av hyfsad kvalitet bör ha marginal i vilket fall, även för spikar tycker jag

Av fragande

Ska inte vara några som helst problem om det är ett agg av hyfsad kvalitet och som inte är urgammalt/degraderat

Av fragande
Skrivet av Caiie:

Tack för samtlig respons! Tar det som att det högst troligen är en dålig idé att göre en frankensteinlösning med kablar för att få ström till hårdisken.

Lite info som efterfrågas:

  • Vet ej namn på PSU, datorn är en pre-built från Acer.

  • Det jag tänkte sätta in är en mekanisk hårddisk. Och vid närmare inspektion står det att den kräver både 12V och 5V.

  • Hade absolut använt splitter med SATA, ifall det hade funnits en strömkabel för SATA. Den enda lagringen som finns i datorn är en M.2 SSD på moderkortet, och därmed finns ingen satakabel att splitta.

Lite osäker på vad det finns för andra alternativ, kan vara så att jag får erkänna mig besegrad och acceptera att det krävs ny PSU ifall man ska få in en hårddisk i burken.

Det finns inga kontakter för SATA-ström direkt på moderkortet? Något i den här stilen:

Tycker det verkar märkligt om det inte finns någon möjlighet alls att installera SATA-diskar i en desktop.

Av fragande
Skrivet av Baxtex:

Jag har under många år haft smärta i höger underarm. Sökte hos VC för några år sedan och fick diagnosen musarmbåge. Efter otaliga besök etc så blev det ej bättre och jag gav upp.

Idag sökte jag hjälp återigen men denna gång via företagshälsovård. Fysioteraputen kunde konstatera att det är min nacke. Fick några övningar som hjälpte direkt! Hon sa att problemet var min stol, Kinnarps 6000. Sättet som ryggstödet är utformat gör att man får dåligt stöd på den. Hon rekommenderade Malmstolen eller Anna.

Någon med erfarenhet av Malmstolen? Är det classic 4000 eller 7000 som gäller? Finns ju både högt och medium ryggstöd, någon som kan rekommendera någon?

Jag hade en 4000 "Hög" hemma på test några dagar och hade problem med att sittdynan är alldeles för kort (grund?). Får en känsla av att den är anpassad för kortare personer (är själv 184 cm). I och med att dynan sluttar kraftigt i framkant så satt jag antingen bara på "sittknölarna" och fick träsmak trots den mjuka sitsen, eller så halkade jag av i bakkant med sitsen utdragen maximalt eftersom den sluttar även där.

Annars är ryggstödet riktigt bra och kvalitetskänslan verkligen på topp. Om jag hade varit kortare (eller hade kortare lår? ) hade jag inte tvekat.

Av fragande
Skrivet av kungowe:

Körde en till omgång kabelböjning och känner mig rätt nöjd

<Uppladdad bildlänk>

Just i detta fall är det bra att Corsair kablar är tröga som ståltråd..

Nu ser det ju nästan perfekt ut Det där skulle jag köra på med utan att tveka.

Av fragande

Nej, det kommer mig veterligen inte fungera eftersom det krävs både 5V och 12V (för mekaniska diskar i alla fall). Bör stå på HDD:n vad den drar på respektive lina.

En splitter som inlägget ovan länkar till borde dock fungera om du har en befintlig SATA-strömkabel, såvida du inte driver en herrans massa diskar med den redan.

Av fragande
Skrivet av kungowe:

Jag testade att böja lite och fick till en något rakare böj. Tyvärr kunde jag inte ta bort kammen då den tydligen sitter fast på Corsairs kabel.

<Uppladdad bildlänk>

Så vad säger ni, hade ni använt grafikkortet såhär eller hade ni försökt en annan lösning?

Tycker det ser betydligt bättre ut iaf

Vet inte riktigt hur pass nojig man bör vara, till viss del verkar ju problemet ha blåsts upp en del. Personligen skulle jag nog köra på som det ser ut nu, men överväga att skaffa en annan kabel eller 90-gradersadapter framöver. För att få sinnesro om inte annat

Av fragande
Skrivet av Svensktiger:

Ta bort den onödiga kammen och böj kabeln innan du kopplar in den.

Kommer väl inte bli så vackert men det skulle jag också göra. Kammen kan ju sitta längre ned. Försöka få ledarna så rakt ut från kontakten som möjligt och sedan ha böjen mot glaset i den mån det går:

En lite knasig idé vore kanske att fästa en bit fiskelina från taket ner och en ögla runt ledarna så att de hålls uppe så mycket som möjligt när sidan sätts på.

Det bästa vore väl dock en 90-gradersadapter som redan föreslagits, om man vill vara på den säkra sidan.

Av fragande
Skrivet av Laiq:

Event viewer visar några varningar men den som sticker ut mest är denna "error"

"MDM Declared Configuration: Function (checkNewInstanceData) operation (Read isNewInstanceData) failed with (The parameter is incorrect.)"

Flertal varningar som har detta: The application-specific permission settings do not grant Local Activation permission for the COM Server application with CLSID
{2593F8B9-4EAF-457C-B68A-50F6B8EA6B54}
and APPID
{15C20B67-12E7-4BB6-92BB-7AFF07997402}
to the user DESKTOP-QLFERGE\Laiq SID (S-1-5-21-778586013-135798119-1309187596-1001) from address LocalHost (Using LRPC) running in the application container Unavailable SID (Unavailable). This security permission can be modified using the Component Services administrative tool.

Kör på balanced (recommended) då det är det man ska köra för denna processor vad jag har läst.

Har inga kablar utöver Displayport till skärmen.

Ganska säker på att det senare är ett klassiskt harmlöst event (spammas här också) och det första verkar vara ett nytt "harmlöst" event från någon relativt färsk Windows-uppdatering. Har ett antal precis likadana. Något med Mobile Device Management (MDM) som är enterprise-relaterat.

Inget som bör ha med att datorn reboot:ar att göra i alla fall.

Av fragande

Nu har ju även Swec rapporterat om det Reddit-trådarna jag länkade till diskuterar, så frågan är om du kan ha haft så otur att CPU:n tagit någon form av skada. Lär väl uppdaga sig hur pass allvarligt det varit.

Av fragande

Hade både Opteron 144 och 165 under S939-eran. Hur häftigt som helst med två trådar i taskmanager Good times.

Av fragande

Drygt :/ Provat nyaste BIOS som kom för ett par dagar sedan antar jag (1409)? Verkar som att ASUS plockat bort äldre versioner så jag undrar om det kan ha varit något allvarligt problem med dessa möjligen.

Har du kört något tyngre minnestest med hårdare belastning, typ Karhu, HCL eller liknande? Borde ju dock få BSODs om det var minnesrelaterat.

Är det under hård belastning eller närsomhelst det sker? Tänker om det sker under hård belastning av både CPU och GPU samtidigt att det kunde vara OVP som triggas av spikar eller liknande, men ditt agg borde inte ha några trubbel med det systemet.

EDIT:

Får väl tas med en nypa salt, men enligt flera trådarReddit verkar det som att det ev. funnits allvarliga problem med tidigare BIOS-versioner och X3D.

Av fragande
Skrivet av Daemon:

Inte köpt något som säljs av annan säljare men skeppas från Amazon?

Exempel (En Noctua NF-A14 PWM)
<Uppladdad bildlänk>

Nej, alltid varit noga med att kontrollera det. De ordrar det gäller har både sålts av och skeppats från Amazon:

Av fragande
Skrivet av Dinkefing:

Köpte du från en säljare eller från Amazon själva? Jag vet vissa svenska butiker som håller på så här med.

Amazon själva, aldrig handlat från tredjepartssäljare där. Skickades dock som sagt i två separata leveranser och var en bristvara, så de har väl grävt fram ett par returexemplar i ett annat warehouse.

Skrivet av b-fire:

Jag har gjort 489 beställningar sedan amazon.se slog upp portarna. Det har hänt mig en gång för någon månad sedan. Jag fick ett par använda hörlurar som var smutsiga och dammiga. Blev retur och jag fick pengarna tillbaka.
Så inte jätteofta, men dåligt system hos amazon.se som tillåter att använda produkter säljs som nya.

Ja jag kan ju säkert få ersättningsfläktar eller pengarna tillbaka, men det är jäkligt drygt att hålla på och agera returinspektör åt Amazon. Massa merjobb med att packa, skriva ut fraktsedlar, returnera och så vidare. Betalar hellre några kronor extra nästa gång och slipper sånt strul.

Av fragande
Skrivet av PlogarN97:

Jag tycker att det är närmast fånigt bortskämt att förvänta sig att även kartongen ska vara i orört nyskick.

Så länge produkt/tillbehör är i nyskick och kartongen är funktionsduglig så bör det vara OK att sälja som ny.

Visst. Kanske ger en mindre magisk känsla att öppna men det är som sagt väldigt bortskämt.

Det kan jag hålla med om. Hade produkterna varit oanvända och i nyskick hade jag inte haft några problem med det. Nu var de dock som sagt inte det.

Skrivet av mrnez:

Köpte mitt Z790-F moderkort därifrån i förrigår och det var helt splitternytt. Har köpt en massa saker från Amazon och har ärligt talat aldrig haft några problem, så det där känns riktigt surt. Vet iofs inte riktigt hur Amazon fungerar med säljare, men i det här fallet köpte jag från Amazon själva. Kom hem på knappt 24h. Riktigt nöjd iaf med det köpet Så jag skulle tro att du bara haft otur och råkat köpa från en oseriös säljare. Trist!

Dessa såldes och fraktades av Amazon själva. Lagerstatusen var dock väldigt låg och de kom i separata leveranser. Det är troligen större risk att få returex. om det handlar om bristvaror gissar jag.

Av fragande
Skrivet av Ozeroun:

Varför skulle jag trolla, kanske andra som trollar?

Det är löst nu, så ingen behöver kommentera mer

Jag skrev att jag saknade kunskap, är det du som trollar inte läser vad jag skrev då eller?

De som satte ihop datorn har satt ihop allt väldigt trångt, svårt komma åt

För att folk verkligen försökt hjälpa till, gett tips/förslag och länkar till tydliga instruktioner, men du verkar antingen inte kunna ta till dig informationen eller så ignorerar du den medvetet. Naturligtvis har jag läst vad du skrivit.

Hursomhelst, jag vill inte vara dryg och skönt att höra att det löste sig Ber om ursäkt om jag uttryckte mig klumpigt, det var inte menat som något personangrepp. Jag försöker bara förstå och kanske lära mig något utav det hela, eftersom det uppenbarligen funnits svårigheter med kommuniceringen.

Av fragande

Använda returexemplar säljs systematiskt som nya på Amazon

In före alla "sluta handla från Amazon"-inlägg ( ), men det verkar helt hopplöst att få nya varor från Amazon. Senast var det ett par vindrutetorkare med uppsliten kartong och skadade torkarblad. Nu var 2 av 3 Noctua NF-A14 uppenbart använda med uppslitna kartonger, röklukt och damm på fläktbladen:

Ingenstans framgår det att det är returexemplar, utan de såldes som nya. Uppenbarligen är det en del av Amazons affärsstrategi att göra på det här sättet och säkerligen en av anledningarna att de kan hålla så pass låga priser.

Nu är det i alla fall sluthandlat på Amazon för min del, tänkte att det kunde vara bra att informera ovetande om att detta är en del av köpupplevelsen på Amazon.

Fler som råkat ut för samma sak?

{{ Gå till inlägget för att se omröstningen }}