Inlägg

Inlägg som fragande har skrivit i forumet
Av fragande

Den typen av LED-list/tejp är nästan alltid uppbyggd av sektioner med x antal LEDs och tillhörande resistorer, så det ska troligen inte vara några problem att kapa av en eller flera. Stämmer bilderna så verkar det vara 3st per sektion:

Och vad kan det vara, typ 10 cm per sektion?

För att förtydliga:

Av fragande
Skrivet av Makkangbg:

Kommer dom aldrig kunna göra, det enda dom kan göra är att kopiera och stjäla från väst.

Japan började väl också sin industrialisering med att kopiera väst, men tog sedan steget till att bli ledande inom teknologisk innovation. Frågan är om Kina kan göra samma resa. Finns ju ganska stora kulturella skillnader och "fuskkulturen" verkar vara djupt rotad.

Av fragande

Handlar det bokstavligen om rebrand av redan tillverkade produkter, "kapning" av produktionsled eller är det kloner med egen produktion? Sämre prestanda borde ju tyda på det senare.

Skrivet av Joppis:

Saxat från Tom's Hardware:

----
Så varför skulle PowerLeader byta namn på en Intel Core i3-10105?
Allt vi kan hitta om den underliggande orsaken till detta är att kinesiska teknikföretag kan dra nytta av attraktiva subventioner genom att utveckla och lansera "inhemska produkter". Om det är sant, förklarar det också hur Innosilicon utropade sina Fantasy-grafikkort som "inhemska skrivbords-GPU:er", men senare såg vi Storbritannien-baserade ImgTec bekräfta att de använde PowerVR-arkitekturen.
-----

Ja, det finns väl en press från regimen att få igång inhemsk produktion av halvledare med tanke på USA:s sanktioner m.m. Innovationsförmågan verkar dock inte vara där än, utan man kör vidare på den ... kinesiska "modellen" att kopiera befintlig teknik och design.

Av fragande

Som ovan säger. Namnet till trots är det inget magiskt med dessa svampar utan det är en väldigt "finkornig" slipsvamp Har själv provat på lackad yta och det repar ordentligt även om reporna blir ytliga. Antireflexbehandling kommer med all säkerhet slipas bort.

Frågan är väl snarare om slutresultatet kan bli bättre (mindre dåligt) än det var innan genom att man ersätter/jämnar ut en större, djupare repa med en massa ytliga som inte syns lika mycket. Är repan så störande att du inte känner att du har något att förlora är det väl bara att köra på, annars skulle jag personligen inte göra det.

Av fragande

Såg precis klart Taboo för andra gången. Tom Hardy är magisk i rollen som James Keziah Delaney; före detta kadett i Ostindiska kompaniet som hämndlysten kommer tillbaka till England efter flera år i Afrika, bärandes på PTSD från slavhandel, mystiska krafter och rättigheterna till en bit land mellan USA och Kanada han ärvt av sin far som moderlandet vill lägga vantarna på.

Brittiskt, smutsigt, tidigt 1800-tal, mystik och intriger. Mycket sevärd i mitt tyckte, om inte annat för Tom Hardys insats som mer eller mindre gör hela serien.

Av fragande
Skrivet av Söderbäck:

Jag vet! Använd en stabil x86-plattform - och en riktig SSD för det här om dataloggningen är relevant 😅.

Har inte kommit till skott med att sätta upp allt igen med annan hårdvara...

Plattformen i sig tror jag är tillräckligt stabil, men SD-kort funkar inte för databaser med mycket skrivningar (bara en tidsfråga innan de dör). Jag kör på en USB->SATA-adapter och Kingston A400 120GB för databas till HA som körs på en Pi3B. Rullat på i flera år utan problem.

Av fragande
Skrivet av Caiie:

Just nu driver den bara lite led-lampor så inget särskilt strömhungrigt, kan ha en kabel som går till on/off-knappen men får kika noggrannare på det!

Säkerligen helt lugnt att köra en splitter, ska väl gå att köra minst två 3.5"-diskar per strömkabel från moderkortet gissar jag.

Av fragande

Tjommen bakom enmansfirman förekommer redan i belastningsregistret, så det är väl inte hans första rodeo. Polisanmälan är väl bra även om det inte kommer leda till något.

Att CDON får fortsätta med sin verksamhet trots alla bedrägerier som begås via deras marknadsplats är verkligen beklagligt.

Av fragande
Skrivet av delta76:

Or rather they have much bigger margin with the filter and want to force you to change the filter more than you actually need to

Exactly. It's the same trend as printers using RFID ink cartridges and similar. I think it would be acceptable if it was used as an suggestion/estimation of lifetime, but the fact that it disables the unit and isn't resettable really isn't IMO.

Av fragande
Skrivet av SteelSide:

En skillnad är att A5 inte har någon jonisator om man nu gillar ozon.. (källa fotnot på https://www.air-care.ch/Air-Filter-Breathe-EFWBTH3-to-Air-Pur... )

Hittar inte riktigt någon bra förklaring över de olika filtrerna de säljer samt förväntad livstid, om någon hittar får ni gärna länka.

Kan vara bra att veta att det sitter RFID-taggar i filtren och att enheten slutar fungera/begränsas kraftigt när den tycker att dessa ska bytas, oavsett hur igensatta filtren faktiskt är. Är troligen en förprogrammerad tidsgräns som kan förkortas ytterligare av data från en väldigt undermålig partikelsensor.

Av fragande
Skrivet av Caiie:

Halloj igen!

Öppnade upp och tror ni har rätt, borde kunna köra en splitter på kablarna här eller?

<Uppladdad bildlänk>

Som disclaimer så är kabeln dragen från moderkortet och inte nätagget om det spelar någon roll.

Återigen, tack för samtliga råd!

Jovisst, det där är SATA-ström (hane) Vad driver kabeln från moderkortet i nuläget? Det du håller i ser ut att gå till någon fläkt, RGB eller något i den stilen eftersom det bara går två tunna ledare vidare från hankontakten. Så länge det inte är några strömhungriga grejer bör det vara helt lugnt att köra med en splitter.

Av fragande

Svårt att se, men gissar att det är något liknande denna typ av kabel:

Du behöver nog dock plocka isär frontpanelen och mäta avstånd mellan skruvhål m.m. för att ha en chans att hitta en passande ny. Har du en intern USB 3.0-header på moderkortet skulle du ju kunna passa på att "uppgradera" till det också:

Dessa kontakter ser mer lika ut den på din bild, hittar dock bara med intern header och två portar.

Av fragande

Hur mycket ger du för det nya moderkortet? Det är ju avgörande. Det blir troligen inte någon speciellt effektiv krona/FPS-uppgradering med snabbare RAM. Vet inte hur bra minneskontrollen är i en 10400F, men det handlar alltså om överklockning och inget som är garanterat. Sen är det inte bara effektiv hastighet utan också till stor del primär- och sekundärtimings som är avgörande för minnesprestanda.

Gissar att du kan räkna med kanske runt ~10-15% FPS-boost beroende på titel om du får till bra inställningar (ingen erfarenhet av plattformen).

M.2 PCIe ger ju en schysst boost i läs- och skrivhastigheter, men om det är värt det innan nästa gång du ska uppgradera hela plattformen kan bara du själv svara på. Personligen skulle jag nog spara slantarna till nästa plattformsbyte istället.

Av fragande

På en mekanisk hårddisk varierar ju läs/skriv-hastigheten beroende på var läshuvudet befinner sig. I ytterkant av skivan är ju en rotation en betydligt längre sträcka än vid innerkanten. Har du två partitioner så ligger väl den ena fysiskt innanför/utanför den andra.

Hur mycket av skillnaden det förklarar i det här fallet vet jag dock inte. /f är väl kontroll av filsystemet om jag inte missminner mig, och det kan väl ta olika lång tid beroende på filstruktur gissar jag.

Av fragande
Skrivet av Ozeroun:

Inte så himla lätt när man inte fått hjälp från forumet senaste senaste 2 veckorna heller då med enkla frågor

Men diskarna gick i gång

Jag har inte fått förslag på adaptor

Jag har inte fått förslag på hdd kabinett

Jag har inte fått förslag på nas

Skrivet av Ozeroun:

Var tydligen fel länk, men du tyckte det var kul va? Kunde inte rekommendera annan adaptor va?

Det var den här jag beställde, var står det där då?

Nämen titta, det står 3,5! hårddisk... nämen oj!!

https://www.kjell.com/se/produkter/dator/kablar-adaptrar/usb/...

Tycker du ska ta dig en funderare på om det kan vara hos dig problemet ligger och inte andra, i all välmening. Försök läsa trådarna ur en annan persons synvinkel så kanske det framgår varför båda trådarna blivit så problematiska.

Jag engagerade mig i din förra tråd och det var samma visa där. Istället för att förtydliga, svara på frågor eller ta till dig information som presenteras så väljer du att klaga på att du inte får hjälp och gå till attack mot användare som försöker hjälpa dig.

Av fragande
Skrivet av Ozeroun:

Skaffa en sådan här för att testa diskarna, fungerade som det ska

Men när man kollar på vissa HDD-case kabinetter står det oftast det är en begränsning på antal TB?

https://www.kjell.com/se/produkter/dator/kablar-adaptrar/usb/...

Skrivet av mrqaffe:

Nu förstår jag nog ännu mindre för den där var för 2,5" enheter och de lagrar mindre än normala diskar, har du verkligen 50 Tbyte 2,5" satadiskar ? Eller trycker du dit den på en 3,5" disk och hoppas att det ska fungera stabilt utan nätdel ?

Med tanke på att en sådan adapter mig veterligen bara levererar 5V så borde inte en 3.5"-disk spinna upp öht. eftersom de kräver både 5V och 12V. Samtidigt har OP bifogat bild på en 3.5"-disk, så nej, det blir inte klarare direkt

Av fragande
Skrivet av Daytone:

Jag tror att det är asus namn på 5 volt rgb. Men vilka rgb remsor har du. Något att rekommendera.

Jag skulle också rekommendera att använda signal rgb. Allt i g306a borde funka med det programmet.

Nej, det är det inte. Det är 12V "dum" RGB, dvs. inte adresserbar:

Av fragande
Skrivet av flukke:

Låter väl rimligt, Windows 11 har funnits i över 1.5 år nu och de flesta borde uppgradera inom kort om man inte redan gjort det.

Sitter kvar på 10 men håller med. En del av de större versionsuppdateringarna verkar dessutom stjälpa mer än hjälpa, så har inget emot att det uteslutande släpps mindre fixar och säkerhetsuppdateringar framöver. Blir väl LTSC mer eller mindre.

Blir nog ingen uppdatering innan nästa DirectX-version för egen del.

Av fragande
Skrivet av sharadkingboy:

Finns det någon likvärdig Liquide metal egenskaper fast som är något tjockare som då fyller upp?

Kylpasta? Skämt åsido, du har alltså fått bort materialet (indium?) men die:en är konkav? Annars vill jag minnas att jag sett att man "tvättar" die:en med en omgång flytande metall för att lösa upp det som är kvar efter att man mekaniskt skrapat bort så mycket som möjligt.

Har lite svårt att tänka mig att den blottade die:en är så ojämn att det inte skulle fungera med flytande metall, men jag har noll erfarenhet själv. Har du några bilder?

Av fragande

Ska vara ADD_GEN 2:

Dum fråga kanske, men du har kopplat in SATA-strömmen?

Sweclockers testpilot hade trubbel med att RGB:n var felkopplad från fabrik, har du kollat så allt sitter rätt?

Citat:

Efter lite felsökningen finner jag boven i dramat för de inkluderade fläktarna och RGB-slingan som sitter under glaspanelen: Det var en kabel som helt enkelt inte satt rätt vid leverans, men med det fixat lyser Eclipse G360A upp i alla regnbågens färger, och enligt mig är belysningen väldigt stilfullt implementerad. För den som önskar går det även att styra RGB-belysningen genom att ansluta DRGB-kontrollern direkt till moderkortet. På detta vis kan även fler DRGB-enheter sammankopplas och synkroniseras