Inlägg

Inlägg som DirtyHandz har skrivit i forumet
Av DirtyHandz

Easy peasy. Kanske för att jag jobbar tätt med försvaret

Av DirtyHandz
Skrivet av giplet:

Så syftet med fläkten är att det ska blåsa på plantorna och de därmed ska provoceras att bli grövre, inget annat?
Jag försöker själv odla hydroponiskt, och växterna sticker ju gärna iväg i höjden, särskilt i början. Kanske något för mig att prova.

Placera belysningen närmare topparna på plantorna. Ju högre upp den är placerad, desto mer sticker de iväg i höjd

Av DirtyHandz

Det finns en klan/grupp med goa spelare som hänger på Discord.
Snittålder ~30-35
Klanen har funnits i ca 30 år och är egentligen en DoD klan.
Den har dock växt och innehåller idag alla sorters spelare och spel. Eller varför inte bara lite skitsnack.
Vi är ett par hundra pers

Discord kanal:
https://discord.gg/enAJTfwg

Av DirtyHandz
Skrivet av trattgunnar:

Skulle vilja se ett snitt på Manifold-produkterna. Har lite svårt att förstå hur genomströmningen fungerar.
Spännande produkter i övrigt, vattenkylning till alla

Skickades från m.sweclockers.com

Installationsmanualen som finns på deras hemsida förklarar riktigt bra

https://www.ekwb.com/shop/EK-IM/EK-IM-3831109813492.pdf

Av DirtyHandz
Skrivet av ajaxoptimal7:

Halloj!

Problemet
Allt började efter att en överdrivet skakad Loka öppnades ovanför skrivbordet och skvätte ner tbord skärm och lite allt möjligt, datorn fick sig en skvätt i fronten och var igång då det hände, just då såg det ut som att den klarade sig torkade av allt och spelade på som vanligt resten av kvällen, slog av den samma kväll.

Morgonen därpå slog jag igång den och fick uppleva den första bootloopen, var nyvaken och tänkte inte så mycket på det då jag slog av och på nätagget och den funkade direkt därefter, fifflade på som vanligt och lät datorn vara på över natten, dagen efter spelade jag på som vanligt och slog av den innan jag gick o la mig, däremot när jag skulle boota idag vägrade den (D-Day), provade göra samma som sist men ingenting, tog bort en ramsticka samt clearade cmos och jag kom in i bios första gången efter D-Day, fixade mina vanliga inställningar och sparade för att sedan boota, tillbaka till bootloop.. Gjorde om samma - fifflade med ram samt clearade cmos igen, valde att boota med default bios, fick upp W10 loggan, när jag ska få upp "inloggningssidan" vart det svart i 10 sek sedan bootloop igen... Efter det har ingenting funkat, kommer inte in i bios och jag känner hopplösheten...

Specs
Mobo: Gigabyte GA-Z97-D3H
CPU: i5 4690K som körts i 4.4Ghz sedan 2 år tillbaka utan problem.
GPU: Gigabyte GTX 1060 3GB Mini
RAM: Corsair Venegance CL9 LP 8GB (2x4GB) 1600Mhz
PSU: FSP Hyper S 500W

Med tanke på att det är perforering i toppen på chassiet; har du kopplat ur kablarna från nätagget till moderkortet, blåst rent och kontrollerat så ingen vätska finns där?

Edit: Enklaste är väl att montera ut allt ur burken och köra det på skrivbordet med bara det nödvändiga inkopplat. Får ju samtidigt möjlighet att inspektera så det inte finns massa intorkat kladd och annat som kan skapa problem.

Av DirtyHandz

Jobbar i branschen emot (... kanske med också ) industrispionage/sabotage och det här är något som eskalerar rejält just nu. Speciellt iom industri 4.0, iIoT osv.
Industriella styrsystem ligger åratal efter när det kommer till säkerhetsuppdateringar, samtidigt som utrustningen, ofta, kopplas relativt oskyddat mot lokala nätverk/internet.
Räcker med ett studiebesök och hela anläggningen, som egentligen är säkrad, är helt öppen för attacker av diverse slag.

Har själv släppt av diverse "drop-sniff-exploit" enheter hos kunder för att påvisa hur snabbt och enkelt det är att sätta en hel fabrik ur drift.

Av DirtyHandz
Skrivet av anon159643:

1 366 × 768 pixlar var faktisk helt okej 2005.

Nå det känns som om alla bör gå upp i fullhd idag, även om riktigt billiga laptops i 3000kr klassen skulle kunna köra utan. Det positiva är att rena "skräp" cpuer nu håller på att försvinna från marknaden.

Annars Lenovo är ett konstigt märke som gör kvalitesdatorer som är bland de dyraste. En bärbar workstation ganska medioker utrustad med 16GB ram och 500GB ssd går på nästan 30 000kr. Samtidigt är Lenovo ett av de billigaste märkena, lite som Acer var för 10 år sedan.

Så jag hör många hela tiden säga Lenovo är dritt, men när jag jobbar med de dyrare tycker jag inte allas påstående stämmer.

Det är inte så att det är garantierna och supporten (nya delar inom 24h osv osv) man pungar ut dom pengarna för då, som brukligt när det kommer till produkter riktade mot företag?
Sen är ju hållbarheten ett antal snäpp högre än de flesta andra märken jag använt. Har tappat ett antal Lenovo laptops i betonggolv från relativt höga höjder utan mer än lite märken.

Av DirtyHandz

Problemet finns fortfarande kvar. Ja, jag har ipnummer inom den rangen.
Det konstiga är ju att det ENBART är SweClockers av ALLA sidor jag någonsin besöker som har det här problemet.
Får väl beställa ett gäng publika ipadresser istället.

Av DirtyHandz

Datorerna döps efter huvudändamål.
T.ex Speldator 1-4, SimRig, Tv Vardagsrum/-sovrum, WSLaptop 1-3, Srv 1-3 osv osv

Diskarna får även dom rätt tråkiga namn t.ex;
C: = OS
D: = Media 1
E: = Spel 1
F: = Spel 2

Av DirtyHandz

Fast det där är 4.0, inte 5.0 som artikeln handlar om.

Av DirtyHandz
Skrivet av f@boy:

Jag ser att ni är rädda för tull. För 4-5 år sedan så handlades det mycket koreaskärmar (jag med) och då kom vi fram till att det inte är tull på skärmar. Jag har min Crossover kvar och är fortfarande nöjd.
Nu letar jag en till sambon så det kanske får bli en sån här.

Inte tullavgift kanske, men moms tillkommer väl ändå om den nu "fastnar"?

Av DirtyHandz

Håller med Tokoza.
Köp en begagnad scanner och sälj den efteråt.

Skulle inte rekommendera BGA pga mycket slarv i det företaget (bortkomna/trasig negativ osv) och taskig kvalitet på slutprodukterna (företaget byter personal som en annan byter kalsonger, vilket medför att personalen varken har rutin eller kunskaper om vad dom håller på med. Har själv jobbat på företaget i en position med väldigt bra insyn i hur allt sköts).
Dom använder förresten en V700 (med programvaran Epson Scan inställd på automatik) ute i butikerna, och något liknande Coolscan på "produktionen i Gävle".

Av DirtyHandz

@Ursula:

När det kommer till skärm så tycker jag att du ska kika på Eizo.

Här har du 3 st skärmar på 24" i 3 olika prisklasser.

Eizo CS240 ~6 000 kr
Eizo CX241 ~10 000 kr
Eizo CG247 ~13 500 kr

Kikar du på några andra skärmar, så titta så den täcker upp så gott som hela Adobe RGB, och att du kan hårdvarukalibrera.

Av DirtyHandz
Skrivet av Chibariku:

Har ingen koll men kan kanske vara värt att vänta på skylake och ddr4?

Kommer inte ge någonting så länge inte personen jobbar med STORA filer i FLERA lager.
Som sagt, handlar det inte om jobb under tidspress där hundradelar per sekund per ändring (utslaget på x-antal jobb per dag) räknas, så köp nu.
Det är hastighet på lagringsmedia + storlek på RAM som har störst betydelse när det kommer till hur snabbt du kan jobba.
Störst betydelse för resultatet har fortfarande SKÄRMEN, responsen i programmet därefter då man inte orkar lägga samma tid på en bild om inte alla ändringar man gör sker relativt snabbt!

EDIT: Eller ja, störst betydelse för hur snabbt ni uppnår resultat har kunskaperna i programmet. Jag jobbar t.ex snabbare på en sketen laptop för 5000 spänn än vad någon av er kommer göra på en dator för 30 k. Däremot ger snabba komponenter på rätt plats ett flyt i jobbet som är värt att betala för.

Av DirtyHandz
Skrivet av larjo11:

Tackar för tipsen.
Misstänkte att jag inte behövde "K" CPUn.
Läst på några ställen att "Framkalla"-fliken i Lightroom har nytta av ett grafikkort. Vet inte om det inbyggda grafikkortet i CPU räcker.
Behöver jag inget grafikkort så tar jag ett mindre nätaggregat.

Det inbyggda som finns i CPUn räcker betydligt längre än du kan ana. De få hundradelar av en sekund du tjänar in på ett dedikerat grafikkort är inte värt pengarna om du inte som jag jobbar under extrem tidspress. Lägg som sagt dom pengarna på en bra, färgkorrekt skärm istället.

Skrivet av Stefflo:

Jag skulle nog satsa på en mindre datorlåda om du ändå inte ska ha något gpu även om jag gillar den lådan du valt.
Är inne på att bygga en liknande dator till sambon då hon skaffat kamera och ska sätta igång med lite bildredigering.

Samma lika kommer gälla där, i5/i7 icke "k"-modell, lagom mycket minne duger för henne (16 GB är mer än lagom), snabb ssd till system/program/scratch-disk (temporärt utrymme som tex PS nyttjar), vanlig hdd till lagring, lägg pengar på en riktigt bra skärm (inte nån förbaskad tn-panel eller liknande).
Färgkorrekt skärm är A&O när det kommer till bildbehandling.

Tro mig, jag har haft många kunder som varit missnöjda med sina bilder då den printade versionen inte stämmer överens med hur det såg ut på deras skärm.

Av DirtyHandz

Skippa "K" prollen, om du inte tänkt överklocka, vilket du ändå inte kommer ha någon användning för.
Behöver du verkligen 750w nätagg?
Extra grafikkort kan du skippa.
Där har du sparat in en skaplig slant.

Lägg pengar på en riktigt bra skärm, snabb lagring (för bilderna du jobbar med. Bilder du ej jobbar med sparar du på en vanlig hårddisk) och mycket minne.
Kan vara bra med något att kalibrera skärmen med också.

Jag jobbar dagligen i PS med bildfiler i GB storlekar . Det viktigaste skulle jag säga är mycket RAM och snabb lagring.

Av DirtyHandz
Skrivet av Aloysius:

Det vore kul om de trollade lite med deltagarnas magar genom att halvvägs in i åkturen så visar bilden de ser exakt tvärtom vad som sker i berg-och-dalbanan. Det vore nog rätt häftigt om allt är realistiskt och sen svänger banan skarpt åt vänster och VR-bilden lika mycket åt höger.

Kanske inte lika roligt för personen som promenerar i lugnan ro under berg- och dalbanan och får en kaskadspya i huvudet

Av DirtyHandz

Har bara positiva saker att säga om både server och admins.
Första servern jag någonsin lirar en Arma mod på, och alla har varit hur hjälpsamma som helst. Ett under att inte servern är större än vad den är.
Jag tänker verkligen inte leta efter någon ny server att spela på, den saken är säker.

Tack alla för all hjälp
/Snuffi

Av DirtyHandz
Skrivet av Batman:

är det härdat så bör de väl tåla ett lättare hammarslag?

Skickades från m.sweclockers.com

Med tanke på att mitt vardagsrumsbord med härdat glas tål att dansas på, så bör nog ett knytnävsslag från en tanig gamer gå glaset obemärkt förbi.

Av DirtyHandz
Skrivet av medbor:

32 gigabit är 4 gigabyte, vilka har funnits på marknaden länge

Fast nu är ju GiB = Gibibyte och inte gigabit