Inlägg

Inlägg som _Merc_ har skrivit i forumet
Av _Merc_
Skrivet av Vangen:

Kanske inte alla som minns från ifjol när Hardware Unboxed inte fick recensionsexemplar av RTX 2060 om jag tolkat det rätt för att dom kritiserade Ray Tracing, det var ju då också alvarligt och många Tech YouTubers stöttade dom inkl Linus, BitWit och m.m.

Hur kan man "inte" vilja recensera om Ray Tracing och jag får för mig att jag har sett på videos att dom verkligen visar Ray Tracing.

det handlar inte om att dem inte visar raytracing, det handlar om att gimmicken raytracing o dlss inte väger in i hardware unboxed review och att dem inte faller för nvidias propaganda. Dem har större ryggrad än resten av reviewers och vågar stå upp emot något som inte har spelat någon större roll än fram till nu med cyberpunk. Och enns då är spelet inte värt att använda nvidias failtracing då det dödar prestandan.

Av _Merc_
Skrivet av Yoshman:

Undrar om detta egentligen handlar om mängden ray-tracing som testas eller om det mer handlar om att Hardware Unboxed lite väl ofta får avvikande resultat, resultat som tenderar vara negativa för Nvidia och Intel.

Jämför man t.ex. Hardware Unboxed, SweClockers, ComputerBase och TechPowerUp (är relativt stora webbsiter som alla har ett "prestandaindex") har de tre senare väldigt snarlik relativ prestanda mellan 6800, 6800XT, 6900XT, 3070, 3080 och 3090. HU avviker i att de får 6900XT att i genomsnitt prestera bättre än 3090 samt 6800XT att prestera bättre än 3080 (kollade bara 1440). Det är slående hur lika resultaten SweC, ComputerBase och TechPowerUp är.

Samma sak vid test av Ryzen 5000. Alla kom till slutsatsen att Ryzen 5000 är den snabbaste x86 CPUn, men här var det också så att SweClockers, ComputerBase och TechPowerUp fick väldigt lika resultat medan Hardware Unboxed avvek märkbart med en större fördel för AMD.

Så misstänker att detta mer handlar om att Nvidia anser att HU inte ger en rättvis bild, men att man saknar konkreta bevis för detta. Är ju då enkelt att bara dra till med något som "ni fokuserar för lite på ray-tracing för vår smak så blir inga kort från oss".

med tanke på att hardware unboxed har den största sampel sizen av spel i sina tester är de bäst av alla reviews.

Av _Merc_

Detta är varför nvidia ska boykottas. Slut köpa ifrån detta företag som är ute efter att vilseleda folk.

Det är inte första gången nvidia gör det här och dem har även försökt med värre saker.

Av _Merc_

Dynamic fidelityfx är bra för att boosta fps, kör allt high på mitt radeon 7 skalar ifrån 80 resolution har går ifrån 56fps till runt 90, har satt 80 som target frame rate, det känns väldigt bra runt 80 för min del.

Har även hdr10 srgb igång.

Av _Merc_
Skrivet av muSashi:

Rekommenderar dig att slå på dom inställningarna och rapportera tillbaks vad som hände :D!

mitt system är inte SAM kapabel. Fidelityfx dynamic kan boosta fpsen ibland med det dubbla.

Av _Merc_

Kan vi få prestanda tester Där Radeon korten kombineras med Ryzen för SAM ? och jag undrar även om ni testat med HDR o AMD fidelity FX som är i spelet ?

Av _Merc_
Skrivet av aki04:

finns det folk som seriöst tror att amd kommer göra bättre gpu än nvidia ? seriöst

Har hänt många gånger tidigare, och händer fortfarande. kollar man prisklasser är AMD betydligt bättre.

Som ultimata top kort så har nog inget kort ens kommit nära till hur mycket man fick med ett HD7970.

RNDA 2 är bättre 1080p kort och 1440p kort. Alla CSGO proffs borde köpa RDNA2 kort om dem vill ha det bästa till CSGO.

Vilket kort som är bästa, Beror mer på vad man spelar. Sen så kan man ifrågasätta om ynka 10Gig Vram på ett kort för 7000kr är något som kommer räcka för att maxa texturer mer än ett par år.

Av _Merc_

my bad 10e är cyberpunk.

Av _Merc_

Lansering är ju 10e december

Av _Merc_

Försent för detta. Lättare om eu skulle köpa en tillverkare o istället för att lägga produktionen i asien satsa på europa o sätta europa först framför resten av världen. Men det kommer inte att hända då eu har samma tänk om utveckling som soviet, 5 års plan hit o en annan dit.

Av _Merc_

Om detta stämmer så kanske jim keller går tillbaka till amd igen.

Av _Merc_

Kortet Skall kosta mellan 2000-3000kr för att vara intressant. 60 klassen av kort ifrån Nvidia har tidigare legat där och borde då förbli där. När priserna är så här galna så finns det ingen mellan klass eller instegs kort kvar. alla kort som görs är endast för Entusiaster eller prosumers.

Av _Merc_
Skrivet av cyklonen:

Det är tragiskt att folk är så överslätande med såna saker. Hur kan man försvara sån skit?

vad är sexistiskt i witcher 3 ?

Av _Merc_
Skrivet av cyklonen:

Haha, folk kan ha olika åsikter om det...
Jag tyckte det var skräp och fick refund på Steam. Snyggt, ja, även om det finns snyggare. Gubben är lika lättstyrd som en full flodhäst, och sexismen i spelet är beklämmande.

Lol, Sexism, snacka om att klaga på fel sak. om fler spel var lika bra som Witcher 3 och med lika bra skrivna karaktärer så hade dem varit betydligt bättre.

Witcher 3 är snyggare än dem flesta nya AAA spel idag.

Av _Merc_
Skrivet av cyklonen:

Spel som är grafiktunga och hyfsat nya, så klart. Minecraft är ju bara massa kuber, och når väl 100+ fps på en laptop från 2010, typ. Witcher 3 är ganska gammalt nu. WoW är väl 17 år och rätt basic onlinespel.

WoW har utvecklats genom åren o använder numera DX12, samt har Raytracing stöd.

Witcher 3 må vara ca 5 år, men är fortfarande Det spelet som är bäst genom tiderna och ser jävligt bra ut, samt har inkommande raytracing och HDR för pc.

Av _Merc_
Skrivet av cyklonen:

De väljer nog de mest populära spelen.

Då borde även mincraft, witcher 3,World of warcraft. varit med på listan.

Av _Merc_

Utan strategi spel som total war blir detta testet ganska ointressant, allt kan inte bara vara fps spel. Spel som total war är betydligt mer tungdrivna då mängden enheter samtidigt kan göra så att kort får slut på vram.

Av _Merc_
Skrivet av medbor:

Alla nedskurna varianter kör på jämna multiplar av 4 så 40, 44, 48, 52 etc är mer rimliga...

Men ja det finns såklart nivåer emellan. Jag trodde 60cu hade varit rimligt, men det är ju ’kört’ iom 6800...

Det är ändå logiskt om mitten navi är över 40 CUs typ mellan 48-56 som full krets.

Av _Merc_
Skrivet av Sveklockarn:

Klassiskt AMD att sälja grafikkort med minnesmängder som realistiskt inte går att använda p.g.a. att GPUn bara orkar rendera bildspel när allt det minnet behövs.

gör att korten räcker längre än nvidia då dem klarar högre texturer.

Av _Merc_
Skrivet av medbor:

Jag trodde 6700 skulle vara halverad helt och hållet, 40 cu och 128-bit

192 låter nästan för mycket, då borde den ha mer än 40cu eller så borde 6800/6900 haft en bredare buss också.

Känns inte som att det finns plats för större än 40CU dock eftersom 6800 är nere på 60cu redan...

50 cu är ändå ganska logiskt med tanke på att xbox x har 56 cus.