Inlägg

Inlägg som Theposjo har skrivit i forumet
Av Theposjo
Skrivet av Rouge of Darkness:

ska även finnas en kabel/stålfläta mellan motorn och chassit kolla så inte den är i väldigt dåligt skick fast då borde du även ha andra problem med bilen men ingenting är omöjligt.

skulle säga att det troligen ger sämre kontaktyta än att slipa bort färgen och skruva kabeln direkt mot plåten vilket är den korrekta vägen att gå.

Hur kan det va sämre om man slipar bort färgen på bälteshållaren , sätter jordkabeln mellan hållaren och bulten som går igenom plåten? Så kör jag iallafall och det funkar hur bra som helst

Av Theposjo

Testa att sätta jorden på bältespännaren det brukar vara ett bra ställa

Av Theposjo

Destroy All Humans ?

Av Theposjo

Något överdrivet men en sammanfattning på Peugeot enligt Top Gear: Strulande elektronik och dålig svängradie.

Av Theposjo

När jag va liten så använde jag en 3-fas kabel som hade legat nergrävd ute på tomten förr till min baslåda. Blir väl ingen skillnad i ljudet men satan så coolt det va!

Av Theposjo

Använder shadowplay så det är väldigt smidigt att klicka på en knapp och få video på det som hände nyss, funkar nästan för bra. Har ett bar hundra GB med massa videos och dom flesta är bara på 2-5 minuter. Sen så om det är något roligt eller ''coolt'' så lägger jag upp det på youtube , eller så lägger jag bara upp något för att jag har tråkigt

Min kanal: https://www.youtube.com/channel/UCbd_mOx_329q2u_ZAfF-zwA .

Av Theposjo

Körde med sån homelug förut. Hade ena delen på nedervåningen till routern och var bara ett uttag på hela övervåning som funkade bra när jag hade ADSL. Men när jag sen skaffade 100/100 fiber så fick jag ut ungefär samma som jag hade med ADSL (20Mbs ner). Men jag bor i ett gammalt hus med gammal el så antar att det är därför det fungerar så dåligt.

Har du tur så funkar det bra eller så är det helt kasst. Kan va värt att testa

Av Theposjo
Skrivet av Paddanx:

När men se där Grattis.

Nu gäller det bara att vara "Miss Daisy's förare" i 2år, så du inte behöver göra om allt men det klarar du nog bra.

Tack så mycket! Känns så jäkla gött att äntligen klara den där förbannade uppkörningen. Tog bilen till jobbet idag... vilken härlig känsla det är att bara hoppa in i bilen och åka hem istället för att gå till bussen och vänta på den

Av Theposjo
Skrivet av Paddanx:

Bra att du har humöret på topp iaf. Titta även på andra städer/områden om du kan köra upp på annat ställe. Värsta fall är det några 100kr och en chans till, och i bästa fall går det vägen.

ECO körning är dock inte bara motorbromsning, utan tanke sätt.

Har själv gått kurs (jobbet betala) och håller på att utbilda en person att köra. ECO delen har hon passerat nu när hon förstod vad det var, och det är ganska enkelt, men det kräver lite övning bara.
http://www.trafikverket.se/Privat/Miljo-och-halsa/Dina-val-go...

Lite tips.
Större rondeller tex kan man ofta köra i 3:an om man bara planerar sin infart lite, utan gaspådrag. 2:an (växel i) bör du ligga med i mindre kurvor/rondeller, utan gas då. Viktiga är att inte komma in till en korsning i full fart, och bromsa i onödan till den, utan försöka använda växlarna och bromsen (tillsammans) till att sakta ner lugnt och fint, god tid innan korsning/rondellen och lugnt smita in i luckor där det går (i tex rondeller), med rätt växel i hela tiden. Så lagom lugn rullande fart, beroende på hur korsningen ser ut så klart, och försök att undvika stanna helt om du inte måste (pga regler, trafik mm).

Moderna bilar, ca 2002 och senare (beror dock på tillverkare) kan man faktiskt trycka "plattan i mattan" så att säga, i 5:an @ 1000 RPM och de kommer accelerera lugnt och fint så bra de kan. Elektroniska styrningen ser till att bränsleblandningen blir bästa möjliga, och dränker inte motorn, utan du får max effektivitet.
Dock är 5:an lite för ineffektiv i sig själv, så du bör inte göra det i så hög växel ändå (även om de kan det). Men i 2:an och 3:an är det perfekt sätt att Eco köra om man bara får in rytmen med trafiken i övrigt.

Gasa sedan när du är helt ur kurvan (och inte i svängen). De brukar älska in som en katt, ut som en tiger... låter fånigt, jag vet, men det sparar mycket slitage (däck bla) och bränsle, samt att åkturen blir mildare för passageraren.

Accelerera upp och håll sedan farten och håll blicken långt fram. Ser du ett enda bromsljus, släpp gasen, och ha bromsberedskap (men tryck inte på broms). Låt bilen sakta ner av sig själv.
Om hindret försvinner så kan du flytta foten tillbaka till gasen och när avståndet framtill är bra nog, accelerera upp igen. Använd avståndet framför dig som en typ av buffert för ev inbromsningar och hinder, så du själv slipper bromsa och gasa hela tiden.

När du kommer till trafikljus mm, släpp gasen så fort du ser rött/gult. Låt bilen rulla så länge det bara går, när farten är låg, lägg i 2:an och var beredd på att "fånga" bilen om det skulle slå om till grönt. Bara håll dig rullande så länge du kan, utan att bryta mot regler så klart.

Sen har du växlarna när du accelererar. (Notera att farterna nedan varierar på bilen. Bilar har olika utväxling och man måste anpassa detta efter bilen, men det ger en grund ide).

Gå inte 1-2-3-4-5 osv. Utan vi säger att det är 40km/h, du ska upp i fart från helt stilla. Kör 1:a bara för att starta, snabbt in i 2:an och dra den (ca halv gas) upp till 40km/h, sen i med 4:an/5:an (beroende på bilen då) direkt och håll hastigheten. Är det 30km/h med samma sak, 1->2 sen 3:an/4:an (åter beroende på bilen) när du är i fart. Glöm inte att 30 och 40km/h är mycket hårda hastighetskrav på. De kuggar dig fort om du överträder dem.

50km/h: Samma som ovan men växla till 3:an vid runt 30 och dra sedan resten till 50 (åter halv gas), sen snabbt i 5:an och håll den. Vissa bilar klarar tom 6:an här, men inte alla.

70+km/h: 1-2-3 som ovan, men du kan beroende på bilen dra 3:an längre än 50 eller gå till 4:an och dra 50-70, sen i med högsta växeln bilen har.

I tex rondell. 2:an om du bar tvungen att sakta ner (trafik, skymd sikt mm), dra till 30-35km/h, sen i 3:a och bara håll farten. (om du kunde köra utan trafik så acc med 3:an istället till samma). Är rondellen stor och du kan köra 50+ i den så acc med 3:an upp till 50 och sen lägg i 4:an/5:an beroende på bilen. Håll detta tills du ska ut, när du svängt ut helt ur rondellen helt, och rätat ut, så accelererar du upp om du tex är på 70-väg. Är det 50 så får du ju självklart anpassa detta därefter. Viktiga är att du inte accelererar kraftigt när du åker runt i rondellen (inte pga eco, utan säkerhet och passagerarkomfort, för tex uppkörnings handledaren )

Glöm dock aldrig grundtänket:
1. Säkerheten, (går före allt annat).
2. Regler, lagar och skyltar.
3. Eco körning och planera sin körning.

Tex Ex korsning, du har grönt, med något är på vägen: Säkerhet, sakta ner och undvik kollision även om du får köra enligt regler.
Ex: Du har företräde enligt högerregel, men om risken finns att andra bilar inte stannar, så bör du undvika eco tänket och sakta ner så pass att du kan stanna om de andra skulle göra fel.

Allt hänger på en avvägning, och det är där det svåra är.

Idag kan du boka båda proven på samma dag. De räcker 2 mån om de är godkända, oavsett vilket som blir godkänt. Du kan alltså får godkänd uppkörning men kuggad teori och har då 2 mån på dig att klara teorin.

Hade också 1 år när jag tog mitt, men då var man tvungen att boka teorin först, sen när den var godkänd var det uppkörning.

Du har dock helt rätt i att bromsarna behöver användas ibland. Men det är bättre att rensa dessa vid en motorvägsavfart genom att bromsa lite hårdare 1 gång i månaden eller så (så länge du inte har något bakom så klart), än att små bromsa genom halva stan. Gynnar både dina bromsar, slitage och bränsle ekonomi.

Du kan läsa om det på lite olika ställen på nätet, eller i det jag skrev ovan. Kort sagt är det dock inget "frivilligt" idag, utan det är krav på att alla ska klara detta för att få sitt kort.

Du behöver inte, och bör inte växla ner i onödan då du saktar ner onödigt fort. Moderna bilar rullar mycket länge på 5:an, utan gas, utan bränsle, och håller farten länge. Här är moderna däck med lågt rullmotstånd en enormt bra investering som kan spara in åtskilliga 100-lappar på ett år, kanske tom 1000-lapp eller så beroende på hur man kör och var man kör.

Annars är tipset om ca 1500 varv som gets ovan, rätt bra gräns. Allt över det, oavsett växel så drar bilen ingen bränsle om man har direktinsprutad styrning (inga Volvo 240 här inte) och inte trycker på gasen.

Moderator: Ledsen för "2 svar", men jag ansåg de för skilda vartannat för att sammanfoga dem.

Tack för ett mycket bra svar Klarade uppkörning idag

Av Theposjo
Skrivet av LaoLao:

Det där med eco driving är på sätt och vis ganska onödigt. Visst är det bra att kunna köra bränslesnålt men eftersom det inte är lag på att göra det borde det inte spela någon roll för uppkörningen. Jag menar, efter uppkörningen kör man ju som man vill ändå (så länge man håller sig till trafikreglerna). Dessutom behöver man använda bromsarna ibland också så att de inte rostar och börjar ta snett.

Räcker teoriprovet bara i två månader nuförtiden? När jag tog körkort höll det ett år.

Skrivet av solemn:

WTF?? Eco driving? Har aldrig hört uttrycket förut. Men så var det visserligen 15 år sen jag försökte mig på att ta körkort. Kuggade 6 gånger och då gav jag upp (+ att pengarna tog slut). Att bli kuggad på en sån skitsak..

Nu har jag inte kört bil på en massa år visserligen, men hur "motorbromsar" man? Släpper på gaspedalen? Drar i parkeringsbromsen??

Ja det är något nytt dom har hittat på. Tydligen så är det lika viktigt att köra miljövänligt som det är att köra säkert och följa reglerna...

Klara du uppskrivningen men inte uppkörning eller tvärt om så har du 2 månader på dig att klara det andra provet. Nu när det är sommar och många vill ta sitt körkort så är det riktigt snålt med tider till uppkörningen. Hade behövt vänta till 28 oktober för att göra den i min stad om jag inte hittade en bättre tid som någon avbokat som jag lyckades göra nu. Sjukt är det

Av Theposjo
Skrivet av JoeBlack:

@Theposjo:

GL, HF!

Lyckades själv på tredje försöket
Ett tips är att om du kan boka uppkörning på en mindre ort och inte i rusningstid. Körde första i Lund, kuggades typ för att jag höll 50 över en järnvägsövergång (70-väg) och detta tydligen var för fort trots att det var bilar runt som höll (minst...) 70.
Andra gången körde jag i Malmö i rusningstrafik med en riktigt dryg "kontrollant" som höll på och klagade på minsta lilla jag inte gjorde helt perfekt.
Tredje bokade jag en tisdag förmiddag i Kristianstad. Superchill lite yngre kille som var lugn och sansad. Gick helt perfekt då

Okej jo det gör stor skillnad på var och med vem man kör. Dom två första gångerna så körde jag med en tjurig tant och nu idag så körde jag också med en yngre kille och det kändes mycket bättre. Han var lugn och förklarade allt tydligt och så. Jag kände mig helt säker på min körning men tyvärr så var det inte tillräckligt. Enligt han så körde jag jätte bra MEN jag var dålig på att köra miljövänligt, "Eco drivning" som det så fint heter. Te.x så använde jag fotbromsen istället för att motorbromsa och blev underkänd pga av bara det. Enligt både mig och han som jag körde med så var det en liten onödigt grej att bli underkänd på. Men så är det... Bara att boka ny tid och göra om. Men tyvärr så finns det inga lediga tider i hela augusti om jag inte åker till nåt ställe 10mil bort. Och efter augusti så har det gått 2 månader sen jag gjorde kunskaps provet och då måste jag göra om det.

Det är bara att hålla humöret uppe och hoppas att någon bra tid ploppar upp

Skickades från m.sweclockers.com

Av Theposjo

Är både glad, sur och nervös. Har min tredje uppkörning idag. Misslyckades dom två första gångerna pga småfel/slarvfel för att jag varit nervös. Jag känner jag också press från vänner och familj på att klara det och jag känner mig mycket besviken på mig själv och som om jag svikit personerna i min närhet när jag inte klarat körningen. Men egentligen så vet jag att det inte är så då dom varit mycket stöttande osv men jag blir inte av med den tanken. Jag vill själv verkligen få mitt körkort så att jag kan få köra min bil som jag nyss köpt.

Nä nu är det dax att bege sig mot tåget för förhoppningsvis sista gången...

Av Theposjo

Antar att den passar till alla modeller förutom Asus GTX 660 non ti som dom andra slutna gpu kylarna jag sett

Av Theposjo

Flera slutsteg till datorn, går det?

Tjena!

Jo jag har funderat ett tag på om det på något sätt går att koppla in flera förstärkare till datorn med HDMI eller AUX och använda dom samtidigt? Te.x en förstärkare för mina front högtalare och sen ett annat till en subwoofer
Hade det kanske funkat att sätta en kabel mellan sub utgången på en förstärkare och sen in i RCA in på en hemmabio förstärkare?

Av Theposjo

Jag hade ett QH-90 förut och det var precis likadant som ditt är nu från början. Slutade med att jag började använde en extern mikrofon istället. Men tyvärr är det så att mikrofonen är dåligt på många av dessa lurar men du kan säkert byta ut dom där du köpte dom och få ett nytt par

Av Theposjo

Uppe vid fängelset finns det ett 30 sekunders race om ni vill låsa upp saker fort och man kan ta replay direkt efter ett race är färdigt. Kommer dock inte helt ihåg vad det heter men det är något med ''Criminal''

Av Theposjo

Sitter och funderar på om man ska beställa en e-cigg till morsan som fyller år snart. Men jag har ingen koll hur det här fungerar eller vad man ska köpa , har ni något tips på något start paket?
Låter som man behöver ladda den med ström och fylla på med nån vätska , hur funkar det?

Av Theposjo

Kronan lös , hela dagen lång

Av Theposjo
Skrivet av Zpnk:

Det är bara att halvera siffrorna. Både det spelet säger att du har i VRAM samt det spelet säger att det vill nyttja, inget att oroa sig för... har för mig att Total Biscuit tar upp detta i denna video

https://www.youtube.com/watch?v=HUEYJS799dI

Aha där ser man, låg på 2200/4000 så trodde det var därför jag fick fps drops osv. Men nu kör jag med ett kort och det andra dedikerat till PhysX men om det gör nån större skillnad vet jag inte förutom att det är spelbart nu. Lite tråkigt att det inte funkar som det ska med SLI

Av Theposjo
Skrivet av Bacchus:

Tänkte kolla här på forumet om fler har detta problem.

Införskaffade mig nyligen ett till 970 för SLI och har framförallt stött på problem i GTA V, dock inte provat så många andra spel men de verkar fungera okey.

Det som händer är att jag får väldigt låg fps i GTA V, cirka 50-60 med dips ner till cirka 45. Jag använder 347.53 drivers då de senaste "game ready" får spelet att blåskärma. Provade att enbart köra med ett kort, samma inställningar som är mer eller mindre maxade förutom msaa, och ligger stabilt på 60 fps mer eller mindre konstant.

Någon som haft liknande problem?

Jag har exakt samma problem med mina GTX 660s i SLI men har tyvärr ingen bättre lösning än att bara köra med ett kort :/
När jag använder både korten så används dom ca 50% st och i spelet så står det att jag har 4GB vram när jag egentligen bara har 2 GB. Så jag har en känsla av att GTA tror att våra 2 kort i SLI egentligen är 1.