Artiklar

Artiklar skrivna av Kr^PacMan
33

C7-baserad dator från Belinea

Den tyska tillverkaren Belinea har nyligen lanserat den ultraportabla datorn S Book. Olikt många bärbara datorer använder den sig av VIA:s processor C7 och en inbyggd Skype-telefon.

73

Cosmos S – nytt aluminiumchassi från Cooler Master

Cooler Master har lanserat ett nytt chassi i sin Cosmos-serie. Det nya Cosmos S är helt tillverkat i aluminium och har en så kallad touchpad för att bland annat starta datorn istället för traditionella knappar. Kylningsmöjligheterna har även förbättrats.

53

Area-51 M15X – ny bärbar dator från Alienware

Tillverkaren Alienware har nyligen introducerat deras snabbaste 15,4-tumsdator hittills, åtminstone om man får tro dem själva. Modellen heter Area-51 M15X och har en monitor som stödjer en upplösning om 1920x1200 bildpunkter.

48

Exklusivt headset från Sennheiser

Som så många andra tillverkare har hörlurstillverkaren Sennheiser visat upp det allra senaste på den nu avslutade Consumer Electronics Show i Las Vegas, USA. Sennheiser visade bland annat upp det exklusiva headsettet PC350.

13

Netgear återkallar Powerplug-enheter

Tillverkaren Netgear tillkännagiver att de återkallar ett stort antal Powerplug-enheter i Europa och i andra länder som använder sig av 220-240 volt i elnätet.

80

Windows Home Server-chassin på gång

Det har varit relativt tyst kring Microsofts operativsystem Windows Home Server vilket förmodligen har en stor marknad som väntar om ett par år. Tillbehör till Windows Home Server-datorer har dock börjat dyka upp, nu senast ett Mini-ITX-chassi från en japansk tillverkare.

10

Nytt TV-kort från Leadtek

Tillverkaren Leadtek har idag lanserat TV-kortet Winfast PVR2100 som ingår i den nya PVR2-serien instickskort från tillverkaren. Kortet har en inbyggd MPEG-2-avkodare och stödjer även FM-radio.

21

Massiv lagringsenhet från Nexsan

Tillverkaren Nexsan har lanserat en lagringsenhet främst för Apple Xserve och Mac Pro som heter SATABeast Xi. Enheten är 4 unit hög och kan maximalt ta 42 stycken hårddiskar vilket resulterar i att den stödjer upp till 42 terabyte lagringsutrymme.

46

Antec visar upp Mini P180

Antec har visat upp en hel del nya produkter på Consumer Electronics Show-mässan som stängde portarna idag. Ett intressant chassi som heter Mini P180 visades upp och som namnet antyder handlar det om en mindre version av det mycket populära P180-chassit.

21

Moderkortsförsäljningen gick bra 2007

De fyra största moderkortstillverkare har presenterat information kring antalet skeppade moderkort och omsättning under förra året. Det står snabbt klart att moderkortsmarknaden fortfarande ökar stort och alla fyra tillverkare ökade sin omsättning.

41

Asus släpper Nforce 780i-moderkort

För en tid sedan släppte Nvidia sin entusiaststyrkrets Nforce 780i SLI. Vi har tyvärr inte sett alltför många moderkort som bygger på denna krets. Asus har dock nyligen lanserat P5N-T Deluxe som stödjer trevägs SLI och har åttafasig strömmatning.

34

Shuttle lanserar Kpc med Linux

Tillverkaren Shuttle var relativt tidiga ute med att erbjuda sina kunder datorer med Linux istället för Windows för att få ned kostnaden. De har nyligen tillkännagivit en ny budgetdator i SFF-format som använder sig av Linux och är väldigt prisvärd.

22

DDR3-minnen i 2 Gigahertz från Kingmax

På grund av så pass många aktörer på minnesmarknaden har konkurrensen ökat rejält de senaste åren och därför har de nuvarande minnesstandarderna inte hängt med. DDR3-standarden förväntades skala upp till 1600 megahertz i frekvens, men detta har för länge sedan passerats. Kingmax visar upp DDR3-moduler på 2 gigahertz på CES.

11

Nya integrerade moderkortskretsar från Nvidia

I dagarna har det publicerat lite rykten kring två kommande moderkortskretsar från Nvidia som skall släppas i april och augusti detta år. De skall tävla med Intels kommande G45-styrkrets och stödjer Direct X 10 och har en HDMI-utgång.

52

Nvidia lanserar Quadro med G92

Nvidia har lanserat ännu en produkt i sin Quadro-serie grafikkort för professionella användare. Den nya modellen heter Quadro FX 3700 och bygger på Nvidias G92-grafikprocessor. Det nya Quadro-kortet har placerats i det högpresterande segmentet.

14

Qnap visar upp avancerad NAS

Tillverkaren Qnap som har blivit kända för sina NAS-enheter visar upp en helt ny NAS-server på Consumer Electronics Show. Modellen heter TS-409 och stödjer fyra stycken SerialATA-hårddiskar och har väldigt många funktioner.

17

Blackops – nytt entusiastmoderkort från Foxconn

Foxconn har idag avslöjat lite information kring ett kommande moderkort som går under namnet "Blackops". Det är ett moderkort som riktar in sig på överklockningsfantaster och kommer med fyra olika kylningar för nord- och sydbrygga.

17

OCZ går in på SSD-marknaden

OCZ har tillkännagivit att de tänker gå in på SSD-marknaden och har på den pågående Consumer Electronics Show (CES)-mässan i Las Vegas visat upp en färdig produkt samt en prototyp på en snabbare serie som skall komma i framtiden.

22

Displayport stödjer USB?

Gränssnittsstandarden Displayport förväntas dyka upp detta år och det har redan lanserats monitorer och grafikkort som stödjer standarden som skall ersätta VGA och DVI och i viss mån HDMI. Nu säger en talesman för VESA-organet att Displayport möjligen kommer stödja USB i framtiden.

30

Crytek släpper uppdatering till Crysis

Speltillverkaren Crytek har släppt en uppdatering till sitt omåttligt populära actionspel Crysis. Version 1.1 bjuder på många lösningar på hängningar och generella buggar, samt ökad prestanda i flergrafikkortsläge.