Premiär! Fyndchans i SweClockers Månadens Drop

Artiklar

Artiklar skrivna av Kr^PacMan
14

LG N2B1DD2 Network Storage Blu-ray Rewriter

Nätverkslagring är på tapeten och SweClockers tittar närmare på en modell från LG som kryddar funktionerna med inbyggd Blu-ray-brännare.

32

Netgear ReadyNAS Ultra 6 RNDU6320

Att flytta ut lagringen från den enskilda datorn till en nätverksenhet har sina fördelar. SweClockers dyker på en av Netgears mest påkostade NAS-enheter.

34

D-Link DNS-323

Nätverkslagring blir allt mer på modet och marknaden översvämmas av mer eller mindre kompetenta enheter. SweClockers tar en närmare titt på en av D-Links billiga storsäljare.

127

Arctosa, Lycosa, Arvo och Sidewinder X4

Ett tangentbord är inte längre en osofistikerad uppsättning knappar, utan dagens värstingmodeller erbjuder allt ifrån belysning till inbyggt minne och specialanpassade program. SweClockers testar tangentbord från Razer, Roccat och Microsoft.

87

Xai, Naos och Kova

Ett gäng nya möss har hittat ut från välkända tillverkare som Steelseries, Mionix och Roccat. Nu är det dags att ta en närmare titt på vad lyxlirarna får för fördelar genom att spendera över 700 kronor på ett pekdon.

36

Externt fartmonster från Lacie

Den nya standarden USB 3.0 är i antågande. Tillverkaren Lacie har insett potentialen och lanserar en ny serie externa hårddiskar med inbyggd RAID-funktion.

130

Fyra lyxiga möss för gamers

Gamingmarknaden är på väg att mogna från leksaksstatus till sportutrustning för professionella spelare. SweClockers tar en titt på fyra nya spelmöss i den yttersta toppklassen.

17

ATIC lägger bud på Chartered

Advanced Technology Investment Company som nyligen bildade företaget Globalfoundries tillsammans med AMD, har lagt ett bud på halvledartillverkaren Chartered.

41

Hacker hittar kritisk säkerhetsrisk i Apple-tangentbord

På hacker-konferensen Defcon 2009 har en deltagare visat hur man kan infektera ett Apple-tangentbord med illvillig kod, som bland annat kan göra din data och digitala konton tillgängliga för hackern.

18

Global Foundries ska producera kretsar åt STMicro

AMD tillkännagav tidigare i år att deras kretstillverkning i framtiden skulle skötas av det nystartade företaget Global Foundries. Det nya företaget, som hittills endast haft AMD som kund, kommer under nästa år att börja producera kretsar åt STMicroelectronics.

41

Gigantiska 2,5"-hårddiskar från Western Digital

Lagringskapaciteten hos bärbara datorer har länge legat efter sina stationära diton. Detta vill hårddisktillverkaren Western Digital ändra på genom att lansera en 2,5"-hårddisk på hela en terabyte.

23

Nästa Atom dröjer

Processorn Atom har en starkt grepp om netbook-marknaden och Intel har inte bråttom med att lansera en efterföljare. Enligt nya uppgifter dröjer Atom N400 till 2010.

44

Antec Multimedia Station Premier

Den som vill förvandla en vanlig dator till en HTPC kan behöva extrautrustning. Antec Multimedia Station Premier är en LCD-display med fjärrkontroll som packats full med finesser.

26

Raidsonic Icy Box 902

Liten, enkel och billig NAS-lagring är ett lätt sätt att utöka lagringsutrymmet både för en enskild dator och hela hemnätverket. Raidsonic Icy Box 902 är en ny modell som lovar gott om funktioner till ett fördelaktigt pris.

134

Spelmöss: budget mot lyx

Det är ingen hemlighet att nya möss som riktar sig till spelmarknaden ofta kostar rätt mycket. De budgetmöss som vänder sig till spelarna är relativt få men ofta kända. Nya Ace tävlar mot uppstickarna Roccat i ett test som ställer budget mot lyx.

17

NAS-jämförelse hösten 2008

Dagens test bjuder på tre stycken NAS-servrar i mellansegmentet som har en mängd funktioner och har plats för fyra eller fem hårddiskar. Vilken har bäst funktioner och samtidigt god prestanda? Läs vidare!

57

Mionix Saiph och Sidewinder X5

Medan stora företag släpper allt fler modeller har Steelseries bevisat att det egentligen bara behövs en [article id="6023"]bra spelmus[/article] för att entusiaster ska bli intresserade. Nu tar vi en närmare titt på två svenska nykomlingar, och en konkurrent från jätten Microsoft.

37

Passivt nätaggregat från Silverstone

Tillverkaren Silverstone har i dagarna lanserat ett intressant nätaggregat som saknar fläktar. Det är specificerat till 450 watt men kan under kortare stunder belastas med 500 watt. Verkningsgraden ligger på över 80 procent.

79

Ny monitor från HP med revolutionerande färgteknik

HP har lanserat en intressant monitor för de som kräver en så exakt färgåtergivning som möjligt. Den nya monitorn har en storlek på 24 tum och är den första monitorn i en ny serie som heter Dreamcolor. HP har utvecklat monitorn tillsammans med filmstudion Dreamworks Animation.

21

Asus flirtar med HTPC

Asus har nyligen släppt en HTPC-dator som skiljer sig lite från tidigare HTPC-maskiner vi sett. Modellen heter Nova Lite PX24 och är väldigt liten men har exempelvis inbyggda högtalare. Den skall även klara av 1080p-material utan problem.