Inlägg

Inlägg som NordicSaint har skrivit i forumet
Av NordicSaint

Telia Fiber uppkoppling, problem med wifi och TV

Känslan som uppstår är att allting börjar dala när routern blir belastad, dvs. 2 datorer som surfar och tvn är igång. Routern ifråga är en Thomson TG789VN. Datorerna tappar wifi och det tar ett bra tag innan det vill komma tillbaka och TV'n börjar lagga. Dock så tappar jag aldrig bilden på Tvn helt. Är det till att konstatera att routern är kass?

Av NordicSaint

Det gäller inte datorn i min spec utan en polares som sitter med en i5 2500k dock vill han uppgradera sitt grafik kort från sitt gamla 470 budgeten ligger runt 1500.

Av NordicSaint

hur mycket grafikminne behövs vid dubbla skärmar

Hur mycket grafikminne behöver man när man ska köra med dubbla skärmar? Ena skärmen kommer det spelas wow och lite andra lätrare fps spel så som cs. Andra skärmen kommer jag att ha min stream på samt spotify kanske. Hur stor betydelse kommer minnet på grafikortet ha? räcker det med ett 2gb kort eller ska man upp på ett 4gb?

Av NordicSaint

Tråkigt att man gått och tänkt på att köpa betan och nu så ser jag att de inte går längre... Finns de några besked på release datum?

Av NordicSaint

Suttit på mitt 780 sen realesen och ser ingen anledning att byta ut det nu iheller. Spelar inga spel i över 1080p så väntar nog tills det kommer tyngre titlar innan jag ens funderar på det.

Av NordicSaint

Har fått hem min Yoke och börjat flyga lite smått nu på tutorial missions. Fick precis upp ett felmedelande plus att FSX kraschade. Nått i stil med "You ran out of memory, change graphics". Ganska konstigt med tanke på hur min dator ser ut (kolla min comment) Någon som vet vad felet kan vara?

Av NordicSaint

Anledningen till att jag ville köra ett 737 är just pga att det är det vanligaste flygplanet i världen. Då jag själv snöat in mig på detta samt att jag funderar på att utbilda mig till pilot Men givetvis finns det andra intressanta modeller som nämnts ovan.

Av NordicSaint
Skrivet av WebMaximus:

Skoj, kommer bli bra mycket både roligare och enklare för dig att flyga nu.

Den 738 som hänger med i FSX kan du nog få upp i luften ganska fort men mer avancerade modeller kräver både pluggande och tid att bemästra.

Låter sjukt nice. Vilka addons kan man köpa för "bättre" 737'or?

Skickades från m.sweclockers.com

Av NordicSaint

Nu har man beställt en yoke från saitek samt gold edition. Hur lång tid tror ni det kan ta innan man flyger en boeing 737 för en nybörjare?

Skickades från m.sweclockers.com

Av NordicSaint

Just nu håller jag på att flyga igenom nybörjar uppdragen för att lära mig grunderna. Bara av att titta lite på vad marknaden har att erbjuda så känns Saitek X52 som ett schysst val. Men nu när du nämnde Yoke så kollade jag lite och där känns det ju mer som en grej för FSX då de andra joystickarna mer känns som "stridsflygs" anpassade.

Av NordicSaint

En sak har jag märkt nu efter lite testande utav FSX att det verkar gudomligt svårt att styra introduktions planen med tangetbordet. Hur upplever ni det som spelat ett tag? Blir de lättare med en joystick?

Av NordicSaint

Är helt ny på detta med FSX men undrar om det finns nått sätt att ändra grafiken på spelet? När jag startar det så är grafiken jätte dålig, vill helst köra i 1080p. Tänkte mest på om det var någon inställning man gjorde eller om man måste ladda ner "addons" som jag knappt vet hur de fungerar. Sen undrar jag också vad ni kan rekommendera för joystick i rimlig prisklass (under 1000:-). Jag sitter just nu på en deluxe version, är de mycket skillnad på deluxe och gold? Blir många frågor på en och samma gång men hoppas på svar på några iaf.

/flygentusiasten

Av NordicSaint

Siberia V2 funkar inte i skype?

Hej. Nu när jag fixat ihop min nya dator och installerat allt så går det inte att ringa på skype då det står att skype inte kan komma åt mitt ljudkort.
Men eftersom jag använder ett siberia v2 som är usb kopplat så ska det väll inte ha någon betydelse? Detta funkade utmärkt på min gamla dator men nu funkar det inte längre.
Har alla drivrutiner installerade både på moderkortet och headsetet's. Någon som har några tips eller hjälp på detta problemet?
Kanske också ska tillägga att ljudet funkar som det ska i spel osv.

Av NordicSaint

montera grafikkortet i andra pcie sloten?

Håller på att snickra ihop mitt nya bygge här och när jag sätter grafikortet i första pcie sloten så får inte min vatten kylare plats så undrar därför om det funkar lika bra att sätta det i andra slotten istället för då får jag tillräckligt med utrymme för kylaren. Moderkortet är ett asus maximus VI gene. Chassi. Bitfenix Phenom och grafikortet är ett gtx 780 med referens kylaren. Detta är ju då mAtx. Vatten kylaren är en corsair h60.

Av NordicSaint

När det bara skiljer 100:- i pris på processorn så väljer man väll ändå den senaste versionen? Samt bättre utbud på moderkorten.

Av NordicSaint

Har nästan uteslutet kört med Asus moderkort till mina egna och min fars byggen. Alltid funkat klockrent inga strul eller liknande. Dock så har vi haft problem med intels egna moderkort. Blir förövrigt ett Asus Maximus i min nya mAtx rigg.

Av NordicSaint

Kanske kan vara värt att kolla lite efter begangade grejor om du vill få mer för pengarna. Jag hade nog också gått upp till minst 600w i nätagg för att ha lite marginaler också.

Av NordicSaint

grafikorten är ju 2 generationer "gamla" du får mer ut av ett 770 än två stycken 580 plus att du slipper problemen som sli kan medföra.

Av NordicSaint

ja det kommer klara de spelen.

Av NordicSaint

Hur mycket är mitt chassi, moderkort och processor värd?

Hej. Då jag ska bygga en ny rigg pga diverse anledningar och måste gå ner i storlek till ett mAtx så tänkte kolla hur mycket mina delar är värda.

Moderkort: Asus M5A99X EVO R2.0
Processor: AMD FX 8350 4.0GHZ
Chassi: Define R4
Processor kylare: Noctua NH-U9B SE2

Vad kan man få för dessa grejor om man säljer typ som ett paket?
Grejorna är ca. 5mån gamla och aldrig klockat de.