Inlägg

Inlägg som Lambda² har skrivit i forumet
Av Lambda²
Skrivet av Broken-arrow:

Har du provat att koppla ur SSD? om du inte ens kan få upp bios är något rätt fel.

Har försökt med allt urkopplat och ur chassi, endast moderkort, CPU och en RAM sticka samt CPU fläkt. Inget. Fläkten snurrar i 1 sekund och sen dör datorn igen.

Av Lambda²
Skrivet av Broken-arrow:

Låter antingen temp eller agget

Titta på ett liknande agg http://translate.google.com/translate?hl=es&rurl=translate.go... OBS kan skilja sig mot ditt till både det sämre och bättre. Men skulle prova ett annat agg, SSD kan ha blivit bränd av agget. Vet att hdd är känsliga emot fel ström och rippel. vet inte om SSD är lika känsliga.

Det konstiga är ju att jag fortfarande inte kan POST:a med bara CPU, RAM och CPU kylare, så SSD:n kan ju knappast vara orsaken för det problemet. Får införskaffa mig ett annat agg då, något som kan rekommenderas för att driva mitt nuvarande system med möjlighet för utökande?

Av Lambda²
Skrivet av Oscisw888:

Det låter som om det kan vara något fel på disken, men det kan vara en rad andra saker också.

Vilken disk menar du? SSD:n, dvs. den med OS på?
Skulle ju vara skumt att den inte når POST med bara MB, CPU och RAM om det skulle vara den disken.

Av Lambda²

Dator POST:ar inte

Tjena,
hela problemet började med att jag körde Dark Souls 2 via Steam InHome Streaming. Datorn bara stängde av sig, då jag var och fortfarande delvis är sängbunden med lunginflammation bestämde jag mig för att det bara var en "one time" deal och ignorerade det. Två dagar senare ville jag starta datorn för att se om den fortfarande funkade, den så mycket som POST:ade inte. Den startade i form av att jag hörde och såg fläktar samt LED's vakna till liv och sen bara dog den igen inom några sekunder.

Tog bort all från moderkortet förutom CPU, en RAM sticka och CPU fläkten, startade t.o.m. med hjälp av skruvmejsels-metoden. Hjälpte inte.
Alltså, ur med moderkortet ur chassit, på kartongen och samma spel igen. Funkade först inte, men på något sätt så fick jag eländet att starta och ge ifrån sig beep-coden att det saknar videokort. Succé tänkte jag! Byggde in allt och den POST:ade fortfarande. Märk, jag testade inte vad för videoutput jag fick.

Alltså, allt inne i chassi igen, POST:ar och har det kul men när jag försöker starta till Win8.1 får jag meddelandet om att "winload.exe" saknas. Fortfarande halvt sängbunden så ger jag upp för dagen. Idag tänkte jag att jag skulle fixa "winload.exe" felet, gör en Win8.1-sticka för att köra "scf /scannow" från repair cd. Bootar till BIOS för att titta på bootorder och märker att fel HD sitter som första. Då jag har haft Windows krångla för mindre saker ändrar jag detta och startar om i hopp om att jag slipper repair-usb. Den känner igen SSD:n på SATA-channeln och titta, Windows loggan och dess fina loading animationen skymtas. Två sekunder senare stänger den av sig igen, inte graciöst eller något, bara det normala "plomp, jag vill inte längre".

Försöker naturligtvis att starta om den, men är åter vid ruta ett, den POST:ar inte ens. Innan jag drar ut mitt hår i frustration och plockar ut allt igen, så tänkte jag att jag vänder mig till er. Vad har hänt / Vad kan ha hänt?

Specs:
Operativsystem: Microsoft Windows 8.1 Professional
Processor: Intel Core i5 2500K
Processorkylare: Scythe Shuriken Rev II
Moderkort: Gigabyte GA-Z68X-UD4-B3
Minne: 2x 4 GB Corsair
Grafikkort: ASUS GTX770-DC2OC-2GD5 med Twin Turbo II kylare
Hårddisk: Kingston 128 GB, samt 2 x 2TB Seagate
Nätaggregat: ArkAngel 850 W (750W)
Övrig kylning: 1x120mm insug och 1x120mm, 2x140mm utblås i lådan
Övriga komponenter: Sentry Mesh Fan Controller som styr alla fläktar utom CPU (inc. GPU fläkt)

Av Lambda²

Lite off topic, men fortfarande någorlunda on topic.

Jag sitter i samma sits som Elgreco, ca. samma rigg, ska uppgradera, er snål och vill inte behöva uppgradera tvunget inom åtminstone det kommande året.

Just nu avväger jag mellan ett begagnat 770 av något märke eller ett begagnat 280x av något märke. Frågan är nu, finns det några fördelar att gå för ett 770, om man bortser ifrån den lilla prestanda fördelen?
Dvs. hur mycket utgör PhysiX och Shadowplay? Och vad måste man iaktta med Radeon kort, som en enbart Nvidia ägare kanske inte tänker på? Och finns det dessutom några producenter som har kända slitagefel/fabriksfel i vardera kortsort?

Av Lambda²

Låter bra! Vilken kontroller skaffade du?

Av Lambda²
Skrivet av LLD:

Hej! Köpte nytt chassi och en Nzxt Grid idag. Bytet av chassi var det inga problem med. Allting funkar som det ska förutom att fläktarna i chassit (2x120mm) går på max fart hela tiden. Problemet är att jag inte kan ändra hur snabbt fläktarna ska gå. Har testat Speedfan som ej funkar av någon anledning och har även testat i bios men hittar ingenting om fläktarna. Har sökt på google om just detta problem men det enda jag hittar om det är att man inte kan ändra utan att modifiera själva ''huben''. Vet ni något enkelt sätt att ändra hastigheten eller något jag köpa för att ändra det? Helst inte så dyrt.

Det gamla chassit var ett Dell, modellen på datan är optiplex 990.

Specs: Hojta till om ni vill veta allt!
Chassi: Corsair Carbide Spec 01
CPU: Intel i5 2500k @ stock
Mobo: http://www.dell.com/downloads/global/products/optix/en/optipl... Gå ner till sida 3.
Fläktar: Fractal Silent Series S2

Jag antar att du driver din GRID via den medföljande 4-pins anslutningen (som felaktig brukas kallas för MOLEX)? Isf har du ingen möjlighet att justera fläktarna via mobo:et. Det du nog måste göra är att koppla ett motstånd mellan 4-pins kontakten som kommer från PSU:n och din GRID kontakt. Om du letar lite så borde det finnas adaptrar som sänker spänningen till 7V och 5V respektive, du får välja vad som passar dig beroende av dina behov. Dock så kan du inte ändra hastigheten "on-the-fly", isf behöver du ett variabelt motstånd du kan koppla mellan PSU och GRID.
Eftersom du bara har två fläktar som du måste driva hade jag valt att byta GRID:en mot en fläktkontroller i en av dina 5.25 platser, t.ex. denna, om du har plats.
I fall du verkligen bara vill ha en intern kontroller, hade jag väntat på att GRID+ kom till den svenska marknaden. Enligt Inet.se förmodar de att detta kommer ske i löpet av hösten.

Av Lambda²
Skrivet av lanbonden:

Saxat från tullverket

Hur mycket är tullsatsen?
Tullsatsen varierar från 0—20 % beroende på varuslag. Tullsatsen beräknas på varans inköpspris med tillägg av frakt och eventuell transportförsäkring. Om försändelsen innehåller varor med ett sammanlagt värde på högst 1400 kronor behöver du inte betala någon tull.

Eftersom det finns något inköpspris, så borde det ju vara tullfritt då
Men det beror ju på hur man definerar inköpspris.

Av Lambda²

Team Fortress 2 Sprays [Feedback önskas]

Har just börjat spela omkring lite med Photoshop CS5, och bestämde mig för att gjöra några TF2 sprays.

Tar gerna emot feedback och tips.

http://i.imgur.com/DBDk1.png

http://i.imgur.com/JIrJM.png

http://i.imgur.com/ZdA18.png

Av Lambda²
Skrivet av Whippoorwill:

Ja , plexiglas repas dessutom mycket lättare än vanligt glas. Nu vet jag inte vad du ska göra , men fördelarna med plexi är att det är lättare att såga och forma och väger mindre och att det är lite segare så det inte splittras som glas, annars skulle jag köra på glas.

Det ska sitta som nyckelring.

Av Lambda²
Skrivet av Whippoorwill:

Plexiglas mjuknar vid typ 150 så man kan forma/böja det i vanlig ugn, sen smälter och missfärgas det vid högre temp. skulle tro att lödpenna räcker för att missfärga, men det är en rätt dålig värmeledare så det blir nog ganska lokalt vid lödstället

Dock så kommer jag ju att löda runt hela kanten på glaset, och koppar är en rätt så bra värmeledare.
Tror nog att jag ska gå för glas då, då detta håller bra mot värme.

Av Lambda²

Material, skaffa vart?

Hej,

hade tänkt modda mina Koss Porta Pro lite genom att sleeva kabeln. Tänkte använda fabrik sleeve då denna verkar följsam och enkel att arbeta med.
Dock så har jag lite problem med vilken diameter sleeven har, om den är för stor kommer den ju bara att åka runt längs med sladden, är den för liten passera den naturligt vis inte, därför är min fråga, vilken diameter har fabriksleeven från Djungelapa.se?

Dessutom så behöver jag lite glas / plexiglas och koppar folie för en jul present, är det någon som vet vart jag kan anskaffa detta i nära omkrets av Lund, helst i Lund.

Ännu en fråga, hur bra klarar plexiglas att utsättas för värme? Tänkte lägga två skivor med papper/kork emellan, sno koppar tråd längs kanten och löda kopparträden så att den sitter. Kommer plexiglas att klara denna värme, eller borde jag gå för vanligt glas?

Tack på förhand,

David

Av Lambda²
Skrivet av Piece of Cake:

Det jag tänkte på är skillnaden mellan en kontakt med och en utan mikrofon. Alltså att det som är jord på en kontakt utan delas upp i jord och "mikrofon".
Dessa två kontaktytor kan man ju då sätta i olika ordning.
För att illustrera (om spetsen är längst till vänster och hylsan längst till höger) så kan man sätta kontaktytorna:
Vänster, Höger, "Mikrofon", Jord
Vänster, Höger, Jord, "Mikrofon"
Detta är det som jag tror är fallet, men det är som sagt min egna teori och inget som jag har någon källa på.
Jag kan styrka min teori med att det lät som om det glappade i en aktiv högtalare när jag stoppade in kontakten (dvs som det låter när det blir jordfel).

Hittills har jag bara sätt headset som har haft Vänster, Höger, "Mikrofon", Jord.
Dessutom so borde de ju inte göra något, då en normal har vänster, höger, jord. Och den med fyra kontaktytor borde dela upp mikrofonen på halva jorden, dvs. att en hona med fyra fortfarande borde kunna fungera med en tre hane. Men, jag vet inte hur denna kortslutning av mikrofonen skulle påverka hörlurarna.

Av Lambda²
Skrivet av Piece of Cake:

Detta är endast mina egna teorier, men jag antar att de helt enkelt bytt plats på två av kontaktytorna så att det blir fel.

Om de har bytt plats så borde bara höger och vänster varit bytt på, grunden är, eller borde alltid vara en och samma..

Knepigt att man aldrig kan sätta upp en standard, alla ska ha sitt egna.. Makes no sense

Av Lambda²
Skrivet av Piece of Cake:

Jag vet inte vilka kontaktytor som finns i telefonen och headsetet, men jag har haft problemet att kontaktytorna inte sitter på samma sätt hos olika tillverkare. Ett headset som passar till iPhone hade till synes samma 3,5mm kontakt som headsetet till min NOKIA, men det passade inte. NOKIAn kände igen det som en TV-kabel.

Låter konstigt, trodde att 3.5mm stereo kontakten var en standard?

Av Lambda²
Skrivet av Num_Lk:

Tack för snabbt svar. Det står "accessory not supported" när jag trycker in dem i hörlursingången och man hör ett svagt knäppande. En vanlig 3.5 mm antar jag, eller?

Förstår inte hur det då inte skulle va supported...
Om det är en normal 3.5mm plug så borde det fungera, givet att dina hörlurar inte har för stort motstånd gentemot hur mycket telefonen ger.
Har verkligen ingen aning, kunde det kanske va att 3.5mm honan i telefonen är gjord för mic + hörlurar, i.e. att den har 4 kontaktytor istället för de 3 normala? Då upptäcker telefonen att dina hörlurar inte har 4 olika kontaktytor, bara 3 och säger därför ifrån att dina hörlurar inte har mikrofon.

Av Lambda²

Normalt sett, i alla fall när det gäller Realteck, så finns det möjlighet att byta mellan hörlurarna och högtalarna på dator genom drivrutinerna (Realteck HD Audio Manager).
Vet nu inte vilken ljudkrets som är inbyggd i din laptop, och hur den är kopplad, men är värt ett försök.

Av Lambda²
Skrivet av Num_Lk:

Hej!

Har problemet att många av mina hörlurar och headset inte stöds av min xperia play. Finns det någon adapter ni kan rekommendera eller måste jag köpa ännu ett nytt par? Mitt senaste headset är ett par scullcandy lowrider som jag gärna skulle vilja använda. Jag har även ett par sennheiser och ett billigt headset från igears som skulle kunna vara trevligt att använda:)

Vad menar du med att dessa hörlurar/headset inte stöds av xperia play?
Vad för kontakt ut finns det på xperia play?

Av Lambda²

WoL via annan port

Hej, sitter här med ett dilemma.

Jag behöver tillgång till min avstängda dator hemma, dock så har jag glömt att öppna port 8 för WoL (Wake on LAN). Men, port 25565 är öppnad för min MC server. Finns det ett sätt att skicka ett "Magic packet" packet till port 25565 och sen välska över till port 8.
Märk att jag inte har tillgång till min router, dator eller en annan dator inom samma nätverk.

(Var snäll och peka ut om jag har uppfattat något fel med WoL, har bara använt det inom ett och samma nätverk (i.e. inga ports är blockade), inte utifrån. Också, om det här strider mot någon forum rule, påpeka det gärna )

Tack i förväg,

Grorbabrag

P.S. Svengelska ftw!

Av Lambda²

Den piper? Kolla i MB manualen vad hur maanga piip betyder