Inlägg

Inlägg som EvonS har skrivit i forumet
Av EvonS

Mining sprider sig, nu börjar de köpa upp spellaptops.

Ni som planerar köpa spellaptop med senaste RTX3000 serien grafik. Kanske ni ska använda avtryckarfingret ganska snart. Risken är stor att det kommer bli extrem brist på spellaptops framöver. Miners har börjat köpa upp laptops för mining nu. Och självklart laptops med RTX3000 då.
Dessutom lär priserna dra iväg på sagda typer av laptops precis som det gjort med grafikkort.

Här en video av notanapplefan som pratar om det. Är fler som också tar upp det.

Grafikkortsbristen sprider sig till spellaptops:

https://www.youtube.com/watch?v=5QiLrfKeatc&t=715s

Av EvonS

Grafikkortsbristen sprider sig till spellaptops

Som vi alla vet så är det enorm brist på grafikkort mycket p g a senaste tidens mining boom. Nvidia och nu t o m AMD väljer att sälja direkt till miners och kan ta hutlöst betalt. Även partnertillverkarna gör det. Några få kort letar sig ut till vanliga konsumenter till sjuka priser. Bristen är så stor att Miners nu börjat suga upp spellaptops och vi kan nog förvänta oss brist där också. Året 2021 kan vara året då PC boomen får sig en rejäl knäck och migrationen mot konsoller tar rejäl fart. Entusiaster tappar suget mm (Jag är en av dem som gjorde det efter 20års roligt med moddande, byggande, trimmande, klockande..... Eftersom våra kära grafikkortstillverkare uppenbarligen fullständigt skiter i deras riktiga bas (gamers mfl) och absolut endast tänker på finansnetto varje kvartal till varje pris så kan de skita ner sig. Mina pengar får de inte längre via PC. (kortsiktigt tänk från jättebolagen).

Nåja..länkar här en less och arg notanapplefan (även andra som pratar om att miners nu gett sig på att köpa upp laptops för mining)

https://www.youtube.com/watch?v=5QiLrfKeatc&t=715s

Av EvonS

Användare: @Martiin82
Typ av affär: Sålde PSU
Tillvägagångssätt: frakt, swish
Produkt: corsair 750w platinium

Positivt:
Snabbt o smidigt. Snabb betalning.

Negativt: inget

5/5

Av EvonS

Har nåt H1 chassi fjuttat eld i USA så lär de åka på en rejäl skadeståndssmäll...

Av EvonS

Hårdvarubranchen rör sig mot samma håll som social media techjättarna. Några få aktörer som har absolut monopol. Vi kommer ha ett dussin jättar som rattar över all elektronik, media etc... Länge leve techoligarkernas envälde över jordens befolkning.... 1984,,, det sker 2024....

Av EvonS
Skrivet av pellev:

Hallå, Budar 700+Frakt gulligt chassie
MVH Per

Hej. Chassit är ditt. Skickar pm

Av EvonS
Skrivet av Edvin-89:

"FloC bygger på en algoritm i webbläsaren som observerar användarens aktivitet. Mönstret från aktiviteten används sedan för att placera användaren i en grupp"
Bara det stycket får mig att skrika nej!
Varför ska det i överhuvudtaget vara nödvändigt att obsavera, övervaka och sedan kategorisera användare?
Jag tror internet skulle fungerar fin fint utan det ändå

Är du fel politisk grupp kan du tänka dig vad som sker.. eller varför inte religiös grupp lr dyl.
Är så Marxistiskt det kan vara. (I detta fall neomarxistiskt). Det är inte individen utan gruppen man tillhör som är viktig
I marxismens fall är företagaren, kapitalägare, kristna fienden o hela den gruppen ska raderas ut utan pardon..
I nazismen (också en ideologi med grund i socialism/marxism så var grupperna raser.. Judar, zigenare mm skulle raderas ut utan pardon. Var du vän med såna kunde du lätt ryka du också.

Nu i det Neomarxistiska tidevarvet så har man det perfekta redskapet techoligarkerna. Att som nu ha allt på individbasis är krångligt och tidsödande för att angripa oliktänkande. I sann marxistisk anda är det mycket lättare att angripa hela gruppen.. så då är det enklast om vi kategoriseras rakt av in i en grupp. För sen är det bara ha en lista som man kan "radera" bort.

Av EvonS
Skrivet av anon270778:

Började inte Google med "Do no evil" som sin företagskultur och slogan för många många år sen. Det där har dom tagit bort för längesen, men vågar inte ersätta med "Do as much evil as possible!"

Inget de säger om att värna användares integritet är sant. Man kan förutsätta att de fokuserar hårt på att inkräkta på folks integritet så mycket de bara kan! Inte bara det utan blacklistar sökord också så att du inte ens kan hitta det du söker. Tar bort youtubekanaler som inte säger rätt saker, rätt ord osv. Ett hemskare företag än Google är idag svårt att hitta. Liknar Kina mer och mer för varje dag som går. Alla som tänker fel ska tas bort och gärna anmälas till myndigheter så att de kan sättas i omprogrammeringsanstalter tills de tänker och tycker rätt. Alla ska spåras och analyseras så att man i förlängningen kan styra vad de får använda sina digitala pengar till. Man får bara använda sina pengar till rätt saker. Vad är rätt saker? Det bestämmer inte DU iaf! Det är helt säkert.

Helt riktigt. Vad många nog inte tänker på är att allt du gör, söker, skriver, läser, tittar, tycker på nätet registreras och sparas. Av bl a FB, Google mfl oligarker... Allt. Det registreras och lagras även var du rör dig, vad du gör på olika ställen där du befinner dig. Du klassas in i politiskt, socialt, ja t o m psykologisk profil skapas om dig... Är du inte rättänkande politiskt, religiöst osv så kan du ev ligga pyrt till längre fram. Får inte jobb du söker, kan inte låna pengar, motarbetas på diverse vis.. du får det besvärligt. Klassas du dessutom som politiskt ev farlig lr dyl så blir problemen riktigt stora för dig.

Allt har eg tagit sin stora vändning när techjättarna gav sig in på Kinesiska marknade. De var tvungna o göra eborma eftergifter ang övervakning, censur mm mm. O glatt gjorde de det. Efter det har den politiska riktningen på bolagen blivit alltmer Neomarxistiskt. Det ser man på vad de pushar för åsikter, tyckanden, politiker osv.. och vad de glatt motarbetar eller rent av fimpar.
De kan inte gå all in än, utan måste tillåta en viss mängd av det de vill tysta ner totalt.... än... Men det syns tydligt att de är på offensiven nu och kritiker och politiskt "inkorrekt" i deras ögon minskar hela tiden och hamnar längre o längre bort i sökmotorn.

Av EvonS

Det handlar enbart om den sista spiken i det totala övertagandet. Det vi fått se är en totalitär världsregim växa fram med Google(youtube), facebook, twitter, apple, amazon. De har full kontroll över det "fria ordet", enorm makt att påverka politiskt, påverka våra åsikter mm och de utnyttjar det idag fullt ut. Det handlar inte om pengar längre för dem utan makt... total makt.
Vad vi ser är techoligarker som uppnått något inte ens Cesar, Napoleon, Hitler, Stalin ens kunnat drömma om när de försökt sig på att bygga världsimperier o kontrollera vad människor tänker o tycker.. dagens techoligarker har långt mer kontroll o makt över människornas tycka, tänka, vara.
Och.. de har kommit fram från skuggorna nu och börjat agera kraftfullt mot oliktänkande alltmer, mot uppstickare som försöker ge alternativ. Politiskt samfällt agera för att lyfta fram och skydda den kandidat i olika val som är kontrollerad av dem osv osv. Motståndare de anser vara till besvär stängs ute, mister jobb, stängs ute från banker osv osv..
Jag själv har inte trott att de ska lyckas med sånt här o skrattat bort såna som pratat om det här tidigare.. men.. man får väl snällt ta hatten i hand o säga att de nog hade rätt och att det är värre än t o m de trodde.

Av EvonS
Skrivet av Anders Andersson:

x
Asus ROG Zephyrus G15 verkar ha det du söker, men på prisjakt går den loss på 21990. Asus verkar också ha de lägre värden på TDP för RTX korten
Såg nyss att Nvidia droppat MaxQ och P nu får man titta på TDP som tillverkaren anger för RTX3060-RTX3080, verkar variera mycket i prestanda om det är en 80 TDP+turbo eller 115 TDP+ turbo modell.

Tror Lenovo Legion 5 Pro är bättre alternativ. 16" 2560 16:10 skärm. Elgiganten har med 3060 för 16k o 3070 för 18k.. men återstår o se om det kommer finnas några o köpa då Lenovo Legion är väldigt populära.

Av EvonS

5800H kombinerat med RTX 3070 o 2560x skärm verkar vara ett vettigt alternativ för mig. Får sätta mig o leta info om vad som kommer ut från olika tillverkare utan att kosta en förmögenhet o hemmet..

Av EvonS

Ok låter annons vara kvar till onsdag kl21.00 sen får högsta budet härligheten

Av EvonS

Bytt bilder. Nuså.. slipper bli yr

Av EvonS

Hahaha. De har vänta upp och ner. Suck.
Swec.. varför? Händer hela tiden. När jag sätter bilder från mobilen som ÄR rätt väg så är det lotter hur de vinklas i annonsen.

Av EvonS

Lian Li Tu150 mini itx aluchassi plus lite annat

Bud 400 plus frakt 140 o uppåt kostar ca 1800 nytt med fläkten och rgb. Modifikationen följer på köpet läs texten.

Nu ska det sista väck från min stationära, chassit samt rgb.
Är ett fantastiskt "litet" chassi. Mini itx med bra utrymme o fiffiga lösningar.
Obs chassit är lite moddat för bättre luftflöde, men inget som stör det yttre. Har monterat en Noctua 140mm fläkt i taket som blåser via övre "kabeldragningskammaren" ut luften bak via borrade hål. Fungerar utmärkt för ändamålet (att evakuera varmluft ut då 1x120 bak inte är riktigt tillräckligt ifall man har kraftiga komponenter.
Packar även med rgb 5st (se bild) samt 2st 120mm fläktfilter man kan använda om man vill ha 2st fläktar i golvet (förslagsvis 2x120mm low profile, jag använde 2st 15mm tjocka noctua med gott resultat)har dessutom höjt upp chassit lite för att frigöra bättre luftflöde underifrån o så att den inte suger så förbaskat mkt damm in i fläktfiltrena undertill. (Syns på bild).

Hursomhelst, ett fantastiskt chassi enl mig. Och än bättre med modifikationerna.

https://www.inet.se/produkt/6903763/lian-li-tu150-silver-tg

Review:
https://youtu.be/c3HcbOw1_YQ
https://youtu.be/HxjPzzAOweQ

Läs hela annonsen här

Av EvonS
Skrivet av Goosen:

Är ett Fractal Design Define C TG och nätagget är ett gammalt Corsair HX 520 från 2008 men det verkar jobba på bra.

Aa de verkar ha stor problem med leveranserna på tre tusen serien. Är inte obekväm med att köpa begat, men vad är rimligt att kika efter?

Helt klart är det rimligt. Köpt o sålt massor av kort o inga problem. Tänk nu.. hur gammalt är ditt kort? Eller andra som kör typ gtx960 o ännu äldre? O de tuffar på än. Men betala inte överpriser för beggat. Du kan ha som mellanlandning ett 1000 serie kort eller rx580 om du hittar billigt. Helt ok o köra med. 2000 serie o uppåt är överpris från release o beggat

Av EvonS

Spara istället. Satsa på övriga delar datorn. Är så hypade priser på gfx nu o de kommer stiga mer. O kika efter begagnat kan va ett tips.

Av EvonS

7150 plus frakt

Av EvonS

6850 plus frakt

Av EvonS

Choppe de är ditt.. skickar pm