Inlägg

Inlägg som EvonS har skrivit i forumet
Av EvonS

Gigabyte Aorus Master RTX 3070 mot 6800/6800XT

Som rubriken antyder byter jag ett Gigabyte Aorus Master RTX 3070 mot ett 6800/6800XT.
Föredrar 6800 i rakt byte.
Kortet jag har är ett av de bästa 3070 som finns. Testad lite grand o testklockat. Flyter fint i ex cyberpunk 2077 med mkt höga inställningar RTS o dlss auto i 3440x1440.
Klockar bra från redan fabriksklockat läge.
Byter pga 1: kortet är inte full vän med min samsung freesync skärm. 2: Är lite för stort för mitt mini itx chassi (Lian-li 150) vilket gjorde att jag blev tvungen att flytta mina 2 15mm tjocka bottenfläktar till utsidan under chassit. 3: Orsaken som fick mig för att besluta mig för ev byte definitivt, Nvidias senaste fulspel gentemot reviewers (HUB denna gång).
Kortet går grymt svalt även överklockat. O tyst.
Ingår även ett Geforce Now medlemskap på 1 år med kortet. (har ej aktiverat den).
Kortet har 3 års garanti!!!. Tyder på att Gigabyte litar fullt på det här kortet kvalitetsmässigt.

https://www.inet.se/produkt/5411837/gigabyte-geforce-rtx-3070...

Obs! Endast 6800 lr 6800XT.. Ok kan tänka mig 5700xt och minst 4.500+ emellan, allt beroende på modell av 5700xt.
6800 rakt byte.. 6800XT lägger ja lite emellan.

Läs hela annonsen här

Av EvonS
Skrivet av CubaCola:

När man hör mailet så får jag mer den uppfattningen att din kanal är inte den grupp som vi söker för att visa upp våra kort hos.
Ser inget fel med det.
Om nu Nvidia vill satsa på raytracing, och Hardware unboxed finner att raytracing är inget att ha, då ser jag inte heller någon mening med att skicka kort dit.

Säg att Porsche skulle skicka samma brev till Vi bilägare, med typ "Hej, vi har satsat på att tillverka sportbilar, och då ni på Vi bilägare mer fokuserar på att bilen ska rymma alla familjemedlemmar, ha stort bagageutrymme och dra lite bensin så har vi beslutat att inte längre skicka några bilar till er för test. Skulle ni i framtiden fokusera mer på sportbilar så kommer vi givetvis att överväga att skicka bilar till er igen."

Du förenklar grymt mkt. Se hela Linus utlägg med konsekvenser.. fundera lite över det.. fundera... kanske ett ljus går upp på vad Nvidia eg gör här.

Av EvonS
Skrivet av Hattifnatten:

LinusTechTips har precis gjort en rejäl utläggning om detta
https://www.youtube.com/watch?v=iXn9O-Rzb_M

Tror inte jag sett Linus så förbannad någon gång.. och han är on spot med slutsatserna. Det är verkligen ett monumentalt katastrofalt Nazidrag av Nvidia. Det är ett rakt angrepp av Nvidia mot alla reviewers som inte dansar efter Nvidias pipa.
Sanslöst!

Av EvonS

Har ett Gigabyte Aorus Master RTX 3070. Ett av de bästa 3070. Kortet är lite för stort för mitt mini itx chassi o inte helt vän med min samsung freesync monitor. Intresserad?
Rakt byte..
Pm a för mer info om kortet.
https://www.inet.se/produkt/5411837/gigabyte-geforce-rtx-3070...

Av EvonS
Skrivet av AplAy:

Är inte detta tester FÖRE de första patcherna som bör förbättra prestandan en hel del? Ska det inte anlända nån 40 GB patch redan på lanseringsdagen?

Så du menar att alla som förladdat spelet ändå kommer sitta fast o få vänta länge innan patchen tagits ner pga överbelastning på servrar :D.. tja låter som det brukar vara på större releases

Av EvonS
Skrivet av CE71:

Oh ny hype vi kommer bli besvikna på

Ja om intel dyker upp i prestandasegmentet.. då undrar jag hur Nvidia och AMD ska få ihop det med den "upplagda och överenskommna" segmneteringen och priserna. Det är HELT uppenbart att det förts lite diskussioner om prissättningen bolagen emellan. Är så precis placerade i trappsteg mellan varandra korten... 3070-6800-3080-6800XT-3090. Och kan garantera att det kommer se likadant ut längre ner när de korten kommer. Ex kommer 3060ti hamna tillräckligt långt från 3070 i pris så amd s 6700xt ryms emellan med några hundra åt båda håll.
Inget annat än duopoly samarbete priserna idag, därför vi har nått nya mount everest höjder prismässigt. Båda tjänar bäst på det här.
Varför bråka när man kan komma överens och tjäna rejält båda två?

Sen behövs bara lite mördande reklam och mata sina nyttiga idioter till reviewers (menar inte alla, men många), influencers, hardware leaks youtubare med väl vald info om de kommande fantastiska korten så man bygger upp en sjuk hype så folk glatt betalar de extrema priserna på grafikkorten.

Kan lova.. det kommer inte se bättre ut framöver heller.... samma prislyft kommer fortsätta tills folk fått nog.

Behövs definitivt en tredje part in i smeten så det blir svårare att gå ihop om prissättningen.

Av EvonS

De nya tiderna i grafikkortsvärlden...... Highend kostar 10.000+ Midrange kostar 6.000+ Lowend kostar 3.000+.. Och folk börjar snart tycka 10.000 för ett grafikkort är billigt.... suck...
Är rent idiotiskt. Man försöker verkligen suuuuuuga varenda $ från konsumenter nu när det är massa lockdowns osv... Jag hoppas verkligen det kommer slå tillbaka rejält på de där &¤%(/%/& rövarbolagen Nvidia o AMD.. nå.. Intel är inte nå bättre.
Bestämt mig o lägga ner byggandet o moddandet med datorer. Köpte ett 3070 nyss o det får vara det sista.
Blir o skaffa konsoll ifall jag vill spela i framtiden när jag kastat ut den stationära :).

Av EvonS

Vi hade hoppats på konkurrens när AMD kom med RDNA2.. Tyvärr. Bolagen har bestämt sig för att inte konkurrera med varandra och prissätter sina kort mellan varandras... Ingen konkurrens, båda gillar de här högre priserna och vi får bocka o buga o betala snällt.
Kan garantera att det kommer fortsätta vara såhär. De har kommit överens om att inte prisbråka helt enkelt. Höjt priserna så båda tjänar bra på det hela.... 3070ti kommer och kommer garanterat hamna på 600$. 6700Xt kommer hamna mellan 3060ti och 3070 i pris. Slå 3060ti och vara nära lr nå 3070 men sämre raytracing.. så den hamnar nog på 450$. Ni kommer få se hela vägen ner det här tick tock priserna. Inget av bolagen kommer pressa det andra utan man är överens helt enkelt....

Av EvonS
Skrivet av Lussarn:

Vad då Nvidias affärsmetoder. Det här är företag som säljer grafikkort till underhållning. Vad kan överhuvudtaget vara så viktigt så man sitter och skriker på Youtube år ut och år in, substansen finns inte i dessa videos. ICA har också skitaffärsmetoder, jag äter ändå. Jag är övertygad om att han håller på som han gör för att han investerar i AMD. Tror du han är någon slags Sverker Olofsson? Tror du han bryr sig om dig eller mig?

Att han skulle ha koll, han tokmissade ju hela Nvidia launchen och tyckte att folk skulle dumpa sina 2080ti till vrakpriser. Och nu vill han förstås att man skall ersätta med svindyra AMD produkter, helt galen.

Ahaaaa...du är sur för att du krängde ditt 2080ti.. nu förstår jag... Var inte bara han, utan många som sa att det är dags o dumpa... Lite svårt sen för nån förutom Nvidia o AMD (som höll käft om det) att det inte kommer finnas kort tillgängliga i nämnvärda mängder. O du är sääääker han sitter på AMD portfölj HAHAHAHA.. ge dig.. skulle lika gärna kunna säga att 90% är Nvidia influencers men då duger det för herrn när man pratar gott om Nvidia.. eller?

Av EvonS

Förväntar mig att det kommer en zen3 baserad bärbar med RX6800 mobilchip..annars blir jag ruggigt besviken!

Av EvonS
Skrivet av Lussarn:

Den gossen står ju till halsen i AMD-papper, be han sälja dom och köpa Nvidia så får vi se hur det låter. AMD influensers hittar alltid nya vinklar till varför Nvidias grejer är skit, det är inget nytt. Börjar bli redig tröttsamt med dessa omdöpningar dom hållit på med sen Turing kom dock. "Detta är inget 60-kort, det är ett 50-kort men kostar som ett 70-kort, sälj ditt 2080ti för 300$, mer är det inte värt". Större stolle får man leta efter i hårdvaruvärlden.

Jag fattar överhuvudtaget inte hur någon kan bry sig så jävla mycket vad någon annan spenderar sina pengar på, ja förutom att han måste sitta på en hel hög AMD-papper.

Eller så skiter man i vad det kostar och vad bolagen gör.... eller?..... Suck... tog du illa vid dig när nån angriper Nvidias affärsmetoder.. mm.... nåja..... Stolle?... hmm... Tror han har liiiite mer koll på läget än du och jag eller?

Av EvonS

Ja det är sjukt.... Nvidia sätter i vanlig ordning ett låtsas MSRP med sin founders som sen inte går o få eller i väääldigt begränsad upplaga.. förutom då reviewers som de hoppas ska dela guldmedaljer för pris/prestanda..... för egentliga priset blir 1000spänn+ pga partnertillverkarna skulle gå back annars. Nvidia har på två-tre år höjt priserna rakt av alla nivåer med över 50% och folk applåderar och köper. Oooo det är ju ändå 2080s prestanda ju! Ooo det är ju ändå dess o dess prestanda.... efter 2 år..... Jisses.
Vad folk glömmer är att exempelvis 60 korten ALLTID nått förra generationens 80kort i prestanda utan hiskeliga prishöjningar. Det har hört till saken att det är så. Nu tar Nvidia rejält betalt för det. Nästan så du får betala förra generationens pris för samma prestanda. Det är sjukt..o så berömmer man korten som kommer. Jag tycker det är REN SKIT och ren *ä*l*a blås från våra kära grafikkortstillverkare.. Men allt går o sälja med mördande reklam och lite anpassad lögn. Och folk som inte ids kolla upp vad som egentligen erbjuds...

MLID ang 3060ti.... https://youtu.be/Z9JH6_8gEaM

Av EvonS
Skrivet av GuessWho:

Såg på LTT WANSHOW så pratade de om att tydligen så ska Nvidia ha sålt pallvis med RTX 3000 serien kort direkt till kryptominers.
Okänt antal, men ryktas handla om över 200k grafikkort.

Varför tror du de gjort en arkitektur som funkar utmärkt för kryptomining? Dvs gjort en "GCN" arkitektur..... De vill tjäna pengar inget annat...

Av EvonS
Skrivet av Kenneth:

jasså? Vad hade du förväntat dig för prestanda?
Personligen tycker jag 3060 Ti ger mycket för pengarna... men pris/tillgänglighet osv

Mycket för pengarna för att sen sätta pris/tillgänglighet osv... hur menar du nu? Att det är billigt för prestandan? Att du får mycket kort för pengarna men inte prestanda för pengarna?

Tycker det är för dyrt och med tanke på att den lär gå loss på långt över 5000.- egentligen så är det vansinningt pris.

Av EvonS
Skrivet av Johisco:

Det låter som om du försöker övertyga dig själv, - även angående size...

Hahahaha... Tja... vem vet?
Nåja.. vi måste få lite vett o reson i grafikkortsmarknaden. Har spårat ur helt med priser, tillgänglighet, överhyping etc etc..

Av EvonS
Skrivet av Johisco:

Gissar att du inte har råd med ett 3090?

Gissar jag har det men är rent slöseri för kanske 5-10% bättre prestanda i spel gentemot 3080 för 20k... Men det är upp till var och en o bestämma självklart om man vill kunna skryta över att man har ett 3090 istället för en big d... i verkligheten.....

Av EvonS
Skrivet av elajt_1:

Lite av problemet med Nvidias senaste serier är att partnerkorten inte har något spelrum. Titta bara på AMD 6800XT nu. Vi ser spelrum på flera hundra Hz. När det gäller Nvidia så spelar det i princip ingen roll vilket kort du köper, vilket gör att om du inte extremklockar så är dom tusenlapparna extra ganska onödigt. Men håller givetvis med, har man råd och vill köpa grafikkort för 20 000kr så är det definitivt inte synd om en.

Det är för att AMD plockar rakt från linjen till sina kort och skickar ut.. dvs det är inte handplockade chip, medans Nvidia väljer ut de absolut bästa chippen och skickar ut några få till "lågt" pris.. och därmed "ljuger" om generella prestandan till "lågt" pris... de tar dessutom hutlöst betalt av "partners" som inte kan sälja korten till MSRP egentligen utan förlust.. därav så höga priser på partnerkort som går att köpa.. finns de till nära msrp.. men de finns inte i lager o finns det så är det sämsta chippen i dem som de måste göra sig av med.
Så ett "toppkort" från partner är ungefär som Nvidia "referens" i prestanda medans ett toppkort från AMD partner är bra mkt starkare än AMD referens. Och AMD referenskylare är bra kylare!
O ja.. båda fulspelar och Nvidia fulspelar lite extra..

Av EvonS

Ursäkta om jag säger såhär.. den som köper ett 3090 för spel är dum i huvet... Med det sagt så är det självklart vassa kort som klockar noll o inget.. men som tuffar på bra i spel.. men att göda Nvidia med dessa slantar? för nästintill samma prestanda du får för mindre än hälften i pengar är rent korkat.... men klart.. det finns de som vill ha " det bästa " oavset vad det kostar även om det eg är skit

Av EvonS

Ok hoppar in här då..eftersom jag försökte få fatt i ett 6800xt och i min ilska när jag inte lyckades köpte mig ett 3070.
Troligen det bästa 3070 som går o få.. åtminstone topp 3.
Gigabyte Geforce RTX 3070 8GB AORUS MASTER.
Exakt denna: https://www.inet.se/produkt/5411837/gigabyte-geforce-rtx-3070...
Sitter just nu i min burk, testklockat och den är vänlig på den fronten. Och sval.. grymt sval o tyst trots klock.
Så om du är intresserad så kan jag byta plus att jag betalar en slant.. Intresserad? och Förslag på hurdan slant?.. skicka gärna PM...

Av EvonS

Året då 2500kr korten kostar 5000...