Inlägg

Inlägg som kaptengrek har skrivit i forumet
Av kaptengrek

Skulle vara intressant att veta vilka hastigheter och stabilitet som skulle kunna uppnås av 5G-router i kombination med Wi-Fi 6.

Av kaptengrek

Allt är sålt via PM.

Av kaptengrek
Skrivet av Sejopajy:

ASUS PRIME B350-PLUS ATX - Socket AM4 - USB 3.0, USB 3.1 - Gigabit LAN
AMD Ryzen 1600x 3.6 GHz - med 6 kärnor - 12 trådar - 16 MB cache
Corsair Force Series MP510 480GB - M.2 Type 2280 - PCIe Gen3 x4 NVMe
MasterWatt Lite 700W - 80 Plus Bronze - Ej modulärt

1800kr + frakt

Noterat

Skrivet av x86:

2000:- för allt, kan hämta när det passar dig.

Noterat, ledande bud då jag gärna blir av med allt och prioriterar upphämtning.

Av kaptengrek

Ryzen 1600x, B350, chassi, nätagg m.m.

Har lite smått och gott över från en dator som är stående och kan göra mer nytta hos någon annan. Listar det nedanför och ser om det finns något intresse. Provade allting i en annan setup igår och alla komponenter fungerar som de skall. Prioriterar upphämtning då emballage och ESD-förpackning saknas. Kan köpas komplett som det är eller i delar om jag får sålt allting.

  • ASUS PRIME B350-PLUS ATX - Socket AM4 - USB 3.0, USB 3.1 - Gigabit LAN

  • AMD Ryzen 1600x 3.6 GHz - med 6 kärnor - 12 trådar - 16 MB cache

  • Corsair Force Series MP510 480GB - M.2 Type 2280 - PCIe Gen3 x4 NVMe

  • Cooler Master CM Force 500 - midi tower - ATX

  • MasterWatt Lite 700W - 80 Plus Bronze - Ej modulärt

Läs hela annonsen här

Av kaptengrek

Runt 7500kr verkar skäligt. Här finns eventuellt också en intresserad.

Av kaptengrek

Gått och varit sugen på Disco Elysium nu ett tag men tanken slog mig att det hade varit trevligt att spela detta i soffan på Series X. Är det någon som spelat det på dator och vill dela med sig om hur ni tror det kommer bli applicerbart på konsol? Är det mycket klickande och val med mus som blir besvärligt med handkontroll?

Av kaptengrek
Skrivet av tuffodum:

Lite över budget men känns prisvärd och snabb leverans,
https://www.lenovo.com/se/sv/desktops-and-all-in-ones/legion-...

Skrivet av samsala27:

Ja tyvärr blir den en hel den över budget, min morsa skickade denhär och undrade ifall den var helt skräp, ska sägas att min lillebror inte är äldre än 10år så att han dör nog inte över lite granna lagg, han spelar fortnite också vilket jag vet kan vara lite krävande med rendreringar och hela den biten. men vad tror ni om denna, är den helt skräp? https://www.mediamarkt.se/sv/product/_lenovo-ideacentre-t540-...

Väldigt mycket sämre än den @Tuffodum rekommenderade sett till spenderade pengar. Mitt råd skulle vara att kika i Sweclockers marknad efter begagnade delar som komplement till nytt köp. Då kommer du definitivt få bäst dator för pengarna med en budget under 10 000kr.

Av kaptengrek
Skrivet av joewson:

Visa fakturan som PDF så får du rätt summa. Det är mest troligt en visuell bugg i systemet men fakturan i sig visar rätt.

Tack! Trycker jag upp den som PDF så står det korrekt belopp och förfallodatum.

Skrivet av Björn Endre:

På min faktura står det iallafall "Att betala 370 Kr" och sen så ett kontosaldo på 8880 Kr. Så något är weird för dig. Kanske bra att prata med Resursbank.

Jag loggade in i på banken i mobilen och kikade på informationen som står under "Du har 1 faktura för nuvarande period". Öppnar jag upp fakturan som PDF så är allt rätt.

Av kaptengrek

Jag håller budgivningen öppen fram till kl 19.00. Ledande bud är ovanstående.

Av kaptengrek

Assassin’s Creed Valhalla PC

Hej, har fått en spelkod med på köpet när jag köpte moderkort från MSI till Ubisoft Connect/Store. Har tyvärr inte tid att spela själv så låter någon ta del av erbjudandet här istället. Bud gäller, koden skickas via PM efter Swish-betalning.

Läs hela annonsen här

Av kaptengrek

Någon annan som köpt Series X med All Access och fått första fakturan från Resurs Bank? Fått min första faktura där det står

”Du har 1 faktura för nuvarande period.
Att betala
8 880 kr
Periodens köp
8 880 kr
Oss tillhanda
2020-12-31”

Godkände autogiro för jag trodde de skulle dra 370kr per månad i 24 månader. Spännande att se om man har råd med en bakispizza på nyårsdagen.

Av kaptengrek
Skrivet av Astralgod:

850:- +frakt

Ledande bud. De andra får fram till klockan 16 att bestämma sig annars är den din.

Värt att nämna är att jag lite snabbt la in Windows 10 på laptopen på nytt samt installerade drivrutiner vilket fick igång touchpaden. Dock saknas fortfarande tangenten till pil upp. Batteriet ser ut att ha god hälsa i förhållande till åldern. Har även blivit tillfrågad om laddare i PM vilket självfallet ingår.

Av kaptengrek
Skrivet av hakro807:

Har du koll på vilka komponenter som är i? Verkar ha sålts med både i5 och i7, tn- och ips-skärm etc.

Kan kolla i morgon när jag kommer hem. Högst troligt är det NX.MCCED.071

Edit: Observera att det dock är nordisk tangentbordslayout på den jag säljer och inte som Inets produktbilder.

Av kaptengrek
Skrivet av gulenay:

Kan plocka den idag för en 100:-

Tänker att den får ligga uppe till onsdag 9/12 då jag ändå ska resa bort och kommer hem då. Om ingen budar över så är den din.

Av kaptengrek

Acer Aspire V5-573G

Städar garderoben och hittade en bärbar jag inte använt på ett par år och således ingen nytta av. Startat upp den på nytt och den fungerar fint men med vissa defekter.

  • Touchpad fungerar ej

  • pil upp-tangenten saknas

Förutom ovanstående så fungerar den fint för lättare spel eller skolarbete. Bud om intresse finns annars bortskänkes den till bättre behövande.

Mvh,

Läs hela annonsen här

Av kaptengrek
Skrivet av Pixo:

Varför inte? Dom väljer ju att sälja sina varor för väldans mycket mer än det borde kosta? Inet vara bara den jag kollade in eftersom dom har annonser här på Sweclockers.

Det är en seriös återförsäljare som tar vara på kundens intressen, garantier, återköp och när det blir fel med en vara eller order i största allmänhet. Dessutom håller de extremt låga leveranstider och försöker ständigt pressa priser gentemot andra återförsäljare. Det är även den enda återförsäljaren jag vet om som skickar med pingvinstänger vilket i sig självt bör beskriva hur bra de är.

Därför är det fel och något nonchalant att du försöker förstöra deras rykte över något du själv missat att uppsöka mer information om.

Av kaptengrek
Skrivet av cyklonen:

Min ena bror har näst senaste generationens iPhone, nåt snäpp under toppmodellen, och den får problem redan i temperaturer kring 8-10 plusgrader. Helt vansinnigt!

Min Samsung har aldrig fått problem, ens i tvåsiffrigt antal minusgrader.

Låter som något fel på telefonen och något som bör reklameras. Jag har nästan alltid haft iPhone förutom nu då jag har en Google Pixel. Stått utomhus och arbetat timmar i sträck i minus 20 grader eller kallare och aldrig någonsin haft problem med någon telefon.

Av kaptengrek
Skrivet av Smileduck:

Vill starkt gå in i hållbara fonder, någon som har tips eller en lista på olika som satsar hårt på allt med hur vi ska få klimatsmart energi, batterier etc.?

Brukar använda fondlistan på Avanza för att sortera fonder om jag söker något specifikt. Där har du bl.a. ny energi, ny teknik och miljö som du kan sortera efter. I listan kan du sedan välja att läsa fondfaktablad för mer information.

Av kaptengrek
Skrivet av serdyllon:

Tesla är ju en statussymbol. Du köper den inte för att det är smart utan för att du kan. Då blir det också ovidkommande att det är en osund affär rent ekonomiskt. Som tröst tar man till säljargument och snuttefiltar som att den aldrig någonsin behöver servas. Vilket förvisso är sant om du ändå har tänkt att kasta dina pengar på att byta bilen mot en ny vart tredje år.

Jag menar att den sätter ribban för vad man kan förvänta sig av en elbil i form av kvalitet. Oavsett om de säljer varumärket eller produkten som statussymbol så vill jag tro att man får högre kvalitet i motor, kraftelektronik och batteri med Tesla Model X än i en Volkswagen ID.4.

Argumentet ”elbilens underhåll är lika med noll” blir därför kraftigt omkullkastat för samtliga elbilar om man ska skapa en elbil till halva kostnaden av den bättre. Vi har information tillgängligt rent historiskt och opartiskt av vad dessa presterat kvalitetsmässigt. Det kostar att ha en bil oavsett drivmedel då man får räkna med reperationer och underhåll, det är ofrånkomligt och inte unikt för traditionella bilar.

När man söker sig lägre ned i prissegmentet så blir det allt mer påtagligt att man testar teknik som ännu inte är helt färdig om man väljer elbilar idag.

Av kaptengrek
Skrivet av serdyllon:

Jag har våndats i flera år över att nuvarande bruksbil snart måste bytas.

Kostnadskalkylen för elbil går helt enkelt inte ihop hur man än räknar på det. Skillnaden i värdet av bensinen man "sparar" kontra priset för att ladda hemma är försumbar jämfört med den tillkommande kostnaden i form av värdeminskning på en ny bil jämfört med en gammal där du enbart byter slitagedelar och vätskor årligen till den är uttjänt.

Verkar som att majoriteten av landets bilägare glatt bortser från värdeminsking i sina kalkyler. Jag avundas den inställningen, önskar jag kunde förmå mig själv att räkna på samma sätt. Då hade jag kört Tesla.

Lägg därtill på ett batteribyte i Teslan när det väl är dags så kommer det inte längre anses vara så dyrt att underhålla en gammal hederlig bensin- eller dieselmotor. Det är för tidigt med elbilar ännu, det finns enorm potential men låter hellre andra betala för att låta utveckligen gå framåt.