Inlägg

Inlägg som selko har skrivit i forumet
Av selko

Märklig bild vid HDMI

Hej

Jag köpte en Samsung QN95B under kampanjen, men installerade den först för i torsdags. Jag hade stora problem med att få in hdmi boxen kopplad till TVn. Efter mycket om och men lyckades jag få det att fungera, till i dag. Nu, liksom då, dyker denna bild upp när jag går in på hdmi, allt fungerar, utom hdmi. Jag har testat andra kablar, och jag har också testat portar. Så det är inte nog inte problemet. Det är märkligt att det fungerade två dagar för att sen bara ge upp också tycker jag. Någon som känner igen detta och har haft liknande problem?

Av selko
Skrivet av anon138754:

Det finns ju en 150€ ambilight-app till Samsung nu för tiden annars.

Vad är det för app?

Av selko
Skrivet av Tswfootball:

Vad händer hos Samsung på torsdag?

haha nej men de har förmodligen bara fått ett besked om att det kommer skickas ut under veckan och vet nog inte mer.

Bara konstigt att Samsung inte väljer att skicka ut koden till alla samtidigt. Om nu de tar slut igen innan vi får våra koder kommer de ju bara höra massa upprörda användare som aldrig ens fick chansen.

Då får ni förhoppningsvis en annan ersättning. Jag tycker att Samsung bara gör det bättre och bättre ju längre det har dragit ut på tiden

Av selko
Skrivet av SkyThread:

När jag har handlat genom tyska amazon för några månader sedan och det skickades från kina blev det ingen tull. Många har tidigare skrivit att det inte ska vara något problem, fanns lite info på A-Z garanti på deras sida, om du kollar lite längre upp.

EDIT:
A-Z garanti länk
https://www.amazon.se/gp/help/customer/display.html?nodeId=20...

"Tull- och importavgifter som kan tillkomma för leveranser från utlandet
Tull- eller importavgifter kan tillkomma för leveranser från länder utanför den Europeiska unionen när försändelsen når ditt land.

Om du gör en beställning till en leveransadress inom Sverige är säljaren ansvarig för tull- eller importavgifter."
Mer info
https://www.amazon.se/gp/help/customer/display.html/ref=help_...

Skrivet av Xanrag:

Står det Fraktas av Amazon så borde det skickas från inom EU, men du får en extra kontroll när du går till kassan för där listar den alla avsändare.

Tack för snabbt svar. Då känns det tryggare när den kostnaden hamnar så säljaren, enligt infon på Amazon

Av selko

Har en fundering innan beställning. Finns det risk att det tillkommer tull på varor man beställer? Jag har några saker från kinesiska säljare men det står att det "Fraktas av Amazon"

Av selko

Nu är det dags att införskaffa en ny TV på 65" här hemma och behöver hjälp med att välja rätt.

Jag har möjlighet att hämta ut en Sony KD-FX9005 för ca 8600 kr (en beställning från Black Friday som väntar på att hämtas ut).
https://www.hifiklubben.se/tv-och-hemmabio/uhd-tv-led-tv/sony...

eller att låta den gå i retur och köpa en

Samsung QLED QE65Q70R som kostar 12990 nu under mellandagarna
https://www.hifiklubben.se/tv-och-hemmabio/uhd-tv-led-tv/sams...

Eller finns det någon annan som är ännu bättre i förhållande till pris och kvalité? Drömmen är att Q90 ska sänkas till 20000 kr som den gjorde under Black Friday, men det lär väl inte ske igen

Det jag använder TVn till är PS4, sport och film.

Det enda som jag tror inte är intressant är OLED eftersom vi har mycket ljusinsläpp hemma med många och stora fönster, dessutom bor jag i norra Sverige där vi inte har mörkt på somrarna.

Vad rekommenderar ni?

Av selko

3300 och hämtar på plats

Av selko

Är skärmen hel och fin?

Av selko

@PatrikNordstrm: Jag kan hämta på plats.

Av selko
Skrivet av PatrikNordstrm:

Hejsan,

Därför att mitt jobb inte tillåter mig att ha mailen på nåt annat än en iphone så kan jag lika gärna sälja min favvomobil. Den har levt sitt ca 7-8 månader långa liv i ett silikonskal och med skärmskydd (båda dessa lite slitna nu, kan va dags att byta för att den ska kännas ny igen)

Huawei P10 64GB
****** Se skada på bild 2 - troligtvis från skräp som fastnat innanför skalet.

Höjdpunkterna på denna lur är enligt mig följande:

Leica-optik - Kameran är outstanding, gör cirklar runt min iphone 8.
4GB Ram.
Snabbladdning (!)
Bra batteritid ( 2 fulla dagar vanligtvis)

Byter gärna mot tv-spel. Xbox One eller PS4

1500 el högstbjudande.
Kan skickas men hämtning prioriteras, finns i Huddinge kvällstid och sätra dagtid.

Läs hela annonsen här

Bjuder 1500 kr

Av selko

600 kr

Av selko

Bjuder 1100 plus frakt

Av selko
Skrivet av Lejnoss:

Jag har fått datorn nu och har suttit och lekt lite. Jag gillar den verkligen, känns liten, lätt och smidig. Trevlig att jobba med, tangentbordet gör sitt jobb nu när jag börjar vänja mig vid det. Helt okej känsla tycker jag, bara lite ovan med var vissa knappar sitter!

Fläkten lät en del när jag installerade saker, men nu när jag sitter med den i knät är den knäpptyst. Tycker att högtalarna fylller sin funktion för lite slölyssnande och videoklipp - förväntade mig något katastrof-dåligt efter vad alla skrivit.

Touchpaden är klockren efter att jag gick in i inställningar och aktiverade tvåfingers-skroll.

Funderade på den där 32GB disken, gick in i diskhanteraren och där stod att typ 8GB av den användes till vilolägespartition. Bör man låta den vara orörd om man vill att viloläge ska fungera korrekt eller?

Sen undrar jag vilka minnen som är bäst att välja? 1600mhz minnen med CL11 eller 1333mhz minnen med CL9? Skiljer bara 10 kr mellan dem.

Kul att du är nöjd och inte tycker att fläkten låter för mycket. Några fler som har den? Det är viktigt då jag snart åker utomlands och hinner inte testa den så mycket innan men vill helst ha en dator

Av selko

Har just gjort en beställning på denna dator men läser att fläkten är irriterande, hur irriterande är den? Jag stör mig så lätt av fläkten och är orolig över det :/

Av selko
Skrivet av PeCe:

På min systers Vaio (vilket är den enda Vaio som jag hanterat mer än sporadiskt) så hörs fläkten endast under belastning, d.v.s. inte vid vanligt surfande. Den Vaio du köpt har nyare (och därmed med största sannolikhet strömsnålare/svalare komponenter), men å andra sidan ett något mindre/trängre chassi. I slutändan är det nog trots allt individuellt vad man upplever som störande.

Sker köpet på distans så har du ju 14 dagars ångerrätt, så då kan du ju höra efter innan du tar ditt slutgiltiga beslut (boota isf datorn från ngn live-cd med testprogram (så du kan testa under hög belastning), om du gör några ändringar i den medföljande mjukvaran kan ångerrätten förbrukas).

Jag är van med Elitebook, de lät aldrig, det var som att fläkten inte fanns. Köpte en dator för ca 20 000 där fläkten gick konstant, så pass att jag fick ont i huvudet efter ca 30 min. Det lutar att jag köper den så lämna jag tillbaka den om den låter mycket. Jag kommer stoppa in Samsung 830 i den också så jag hoppas verkligen att fläkten är inom vad jag klarar av.

Den är grymt snygg, betydlig snyggare än spetsiga Zenbook tycker jag och har bra komponenter. Jag tar och testar den, jaghar som du nämner 14 dagars ångerrätt

Av selko
Skrivet av PeCe:

Det verkar vara ett bra köp. Hårdvaran är adekvat med avseende på ordinariepriset (och du fick ju t.o.m. en grym rabatt). Vaios har ofta en hyfsad kvalitetskänsla, så även där lär du bli nöjd. På det fåtal Vaios jag haft kontakt med så har visst fläktljud förekommit, dock inte mycket (och det har haft en behaglig ton, inte alls som min egen Dell som ger en känsla av dammsugare i närheten).

Min systers Vaio kom dock med en sjuhelsikes massa bloatware, så du kan behöva ägna några timmar åt att städa datorn...eller om du installerar OS från en "riktig" skiva istället för från en recovery-skiva (har förresten för mig att man måste bränna sin egen recovery-skiva, Sony skickar inte med någon) när du byter till SSD.

Om några månader får du kanske en något bättre dator för 8k, men med tanke på att 1. det kommer inte skilja mycket i prestanda 2. du fick den för 6k (tror inte du får bättre för 6k om ett par månader) så satsa du på datorn ifråga. Det kan ju även hända att den kan bli en trevlig reskamrat!?

Tack så mycket! Ett väldigt bra svar, men hur mycket är visst fläktljud? Är det konstant att fläkten hörs eller är den oftast tyst när man bara surfar?

Någon mer med erfarenheter?

Av selko

Någon som har en Vaio?

Av selko

Köp av liten och allround dator

Ska köpa en liten dator för dagligt användande och Football Manager 2013. Jag har alltid varit ute efter Quad processorer tidigare men jag behöver inte det så därför tänkte jag skaffa mig en liten och smidig dator för daglig användning. På Webhallen gjorde jag enbeställning på följande modell

http://www.webhallen.com/se-sv/hardvara/157149-sony_vaio_svs1...

Denna dator fick jag för 6000kr eftersom det var en demovara klass2 (bra demovara).

För mig är det extremt viktigt att datorn är tyst, det är det absolut viktigaste för mig. Jag kommer att sätta in en SSD direkt, men fläkten får inte gå igång så ofta. Är Sonys datorer tystlåtna?

Var det bra köp för 6000kr eller ska jag vänta och se? Eller finns det direkt idag något bättre än mitt alternativ för priset upp till 8000kr?

Jag åker utomlands om en månad och kommer hem i mitten av januari, kommer det att finnas mycket bättre datorer då eller eller ska jag köra på denna?

Mycket frågor och jag hoppas att jag får något svar

Av selko

Nej, det förstår jag. Det kommer inte att hända, min oro handlade om jag kan ångra köpet när jag har registrerat min för Windows 8 med datorn som jag skickade tillbaka

Av selko

Det känns skönt att höra, så det betyder att det inte spelar någon roll att jag registrerat mig? Den är enskild produkt som inte är bunden till datorn?