Inlägg

Inlägg som Utopolitan har skrivit i forumet
Av Utopolitan

Alltså Bluepoint... sjukaste lirarna i branschen. Makalöst <3

Gör ont i själen att veta att jag inte kommer kunna spela detta på release.

Av Utopolitan

Köp din nästa 'Torkskåp Massutrotning Neongul' och få fri frakt på varor med ett totalt värde över 229 kr från grekiskkrigarkvinna.se

Av Utopolitan
Skrivet av Fearnox:

Såg detta nu när jag kollade på Doom Eternal Deluxe edition på PS store:

"När du spelar på PS5 kan det uppstå fel eller oväntat beteende och vissa funktioner som finns på PS4 kan saknas. Om du vill spela det här spelet på PS5-systemet kan du behöva uppdatera systemet till den senaste programvaran. Mer information på Playstation.com/bc."

Såg nu att det här gäller alla eller väldigt många spel på store.

Inget att oroa sig för, de gick ut med liknande info gällande boost mode på PS4 Pro när det begav sig. De tar bara höjd för det faktum att de inte kör tester av precis varenda liten mikrodetalj i varje PS4-spel på marknaden. De få buggar som kommer uppstå lär förmodligen vara obetydliga : )

Av Utopolitan
Skrivet av tyvar1:

https://press-start.com.au/wp-content/uploads/2020/09/PS5-Launch-Titles-.jpg

Vilket spel ser ni fram mest emot?

Marvel's Spider-Man: Miles Morales och Sackboy: A Big Adventure för min del

Blir att vänta på att den riktiga next gen versionen av Cyberpunk 2077 kommer innan man köper det.

Demon's Souls remake, utan jämförelse! Mitt PS5-lösa lidande det närmaste halvåret (eller vad det nu blir) skulle inte bli så stort om det inte vore för att D'sS är en releasetitel Första FromSoft(relaterade)-spelet jag missar på release (vet att det utvecklas av Bluepoint egentligen).

Av Utopolitan
Skrivet av Blomman90:

Fast det är å andra sidan ett väldigt vanligt fenomen att man har fysiska releaser också. Det brukar kunna vara lite av ett jippo där ÅF kan marknadsföra sig och locka kunder till sin butik, ibland har man till och med nattöppet för stora släpp.

Man kan ju då fråga sig vem som har gjort störst "effort", den som klicka på knappen "förboka" 18 månader i förväg, eller den som häckat 12 timmar i regn och 4 grader utanför Elgiganten i ett dött industriområde?

Personligen är jag helt fine med att en viss del av konsollerna är dedikerade till förbokningar online, medans en andel är dedikerad för släpp i butik (á la först till kvarn).

Absolut, det går att diskutera. Men oavsett så tror jag att det finns en stor risk att många som länge stått i kö skulle se det som en rejäl diss.

Så många releaser verkar bli halvdana eller misslyckade pga dålig tillgång, otydlig eller missledande information, eller annat fiffel. Speciellt nu när hypen och trycket är så ofantligt högt, och det dessutom finns indikationer på att norden har blivit nonchalerade rätt så hårt, är det säkert många som sitter på nålar inför release. Idk, bara hoppas att vi får en konsolrelease utan ramaskri, löpsedlar och ledsna kunder i drivor.

Av Utopolitan
Skrivet av PhaCe:

Ingen risk för kaos - Butikerna är inte dumma. Ingen vill hamna i pressen i nuläget om att 500 personer stod och trängdes utanför en butik en halv natt för att köpa en spelkonsol, där dessutom majoriteten blev utan...
Blir det någon butik som har konsoler att sälja över disk på release så kommer det att vara extremt uppstyrt, de går ut med hur många konsoler de har och när det väl är så många på plats framför butiken så spärrar de av eller något, tillsammans med tejpade avståndsmarkeringar och grejer...

Dessutom får man ha en till sak i åtanke - Hur känner de som förbokat av samma företag och fått besked att de får vänta uppemot ett halvår på sin konsol att någon annan kan åka dit och få en i näven på release...? Inte heller bra PR.

Det var detta jag tänkte på, var inte helt tydligt i föregående inlägg. Tror att många som sedan länge stått i kö kommer att lacka ur om några få tursamma ges chansen att "kringgå" kösystemen.

Av Utopolitan
Skrivet av Cpt Gingerbeard:

Tror vi att det kan vara värt att hålla ett (konstant) öga på exempelvis Elgiganten och Netonnet för att se om de eventuellt öppnar upp med fler konsoler innan release, en eventuell andra våg av förbeställningar? Eller ska man skita i det och hänga på låset och kolla webshopparna på releasedagen?

Tror inte sannolikheten att de öppnar för nya förbeställningar i närtid är hög tyvärr. Själv lade jag beställning på Webhallen ung i samband med att priset bekräftades, så jag har nog också dragit en riktig nitlott haha. Får se om det ens är i närheten av aktuellt med tilldelning vid påsk, ser ju inte bra ut alltså. Av det man läser får man känslan av att förhållandet efterfrågan/tilldelning är helt urspårat här hos oss.

Med det sagt, jag kommer att fortstätta följa tråden och pejla läget i hopp om att nån butik tar in nåt exemplar. Kanske blir att nattköa... förutspår totalt kaos isf X)

Av Utopolitan

Andreas Eklöv, vad menar du med att publicera positiva nyhetsartiklar om Xbox, du har ju blivit outad som Sony-fanboy!! Eller vänta nu, det var kanske MS-faboy du var egentligen? Så var det nog ja!!

Snark.

Av Utopolitan
Skrivet av redberg32:

"Hej! De som har förhandsbokat PS5 är beräknade till att få den på release. / Emelie"

Det verkar som alla vi som beställt från netonnet får ett vid release! Citatet är från deras frågor och svar under ps5 diskversionen

När tog Netonnet emot beställningar? Varje gång jag har kollat deras sida har det bara gått att välja "bevaka".

Av Utopolitan
Skrivet av Ness:

Det är verkligen helt sjukt hur många som ser exklusivitet som en positiv sak. Snacka om att bli totalt grundlurad av dessa företag.
2020 i ett nötskal, när man ser en splittrad spelarbas, med efterlängtade speltitlar bakom helt galna paywalls som en anledning att klappa dessa företag på axeln.

Detta är dock en förenkling.

Vad man än tycker om exklusivitet på kort sikt så tjänar det ett syfte sett ur ett större perspektiv. Exklusiva titlar bygger plattformarnas varumärken, skapar konkurrenskraft, och driver följaktligen på industrin på sikt. Det är främsta anledningen till att Sony varit så framgångsrika denna generation, och varför MS lägger grova pengar på uppköp av tunga studios/publishers.

I flertalet fall är exklusivitet rent av en nödvädnighet, där plattformsägaren själv har gått in som finansiär av ett spel, och utan vars hjälp spelet i fråga aldrig hade existerat. Se Bloodborne för Sony/PS4, Bayonetta 2 för Nintendo/Swtich, som exempel.

Det är alltså inte så enkelt som "EVIL COROPRATION BAD!!!!!!!!!!!11". Faller lite under samma paraply som det felaktiga och sedan länge uttjatade påståendet "konsoler håller tillbaka utvecklingen".

Av Utopolitan
Skrivet av korvOlle:

Helt ärligt känns du som skriver dessa artiklar som en Playstation Fanboy, man känner verkligen att Sweclockers riktar in sig på Xbox på något sätt, känns lite subjektivt. Det handlar inte om att det inte finns något negativt att säga om Series X/S, utan mer att det drivs av en och samma person. På grund av detta kan jag tacka för mig här efter 3 år, inte upplevt det förut, verkar vara något nytt, vill inte ha sådan journalistik.

Skrivet av korvOlle:

För mig är du en tydlig fanboy, även om du aldrig skulle erkänna det. Gissar på att du älskar Playstation.

Sweclockers har varit en rolig sida, men tänker inte stödja något som detta. Du kan säga vad du vill och linda in det i hur objektiv osv du är, men jag får inte denna känsla bara från tomma intet. Du eller någon annan admin kan stänga av mitt konto.

Good riddance. Ingen vill läsa ditt hyperboliska trams. Om överdrifter och billiga, urvattnade anklagelser om "fanboyism" utgör omfattningen av din förmåga till intellektuell nyans så har du inget på ett forum som SweClockers att göra. Goodbye.

Av Utopolitan

Snälla, snälla, rösta med plånboken och införskaffa inte den här dyngan. Spelar ingen roll om spelet kostar 114 på Epic med en kupong, eller om nån t.o.m. lyckas få tag i skiten gratis. Alla köp/nedladdningar bakas in och visas som dollarmärken i statistiken. Det är i såna här lägen folk måste säga ifrån och börja bojkotta.

Trenden med lata, skamlösa cash-grabs som enkom kapitaliserar på folks nostalgi har spårat ur nåt så in i satan. Det finns inte adjektiv så det räcker till i svenska språket för att beskriva hur urbota efterblivet och skamlöst det är att basera en remake av Crysis på en nerfad konsolport från förrförra generationen. Det borde inte kunna vara lönsamt att kränga skändade "nyversioner" av folkkära gamla klassiker på det här sättet. Kommer fan starta ett parti snart.

Puss och kram.

Av Utopolitan
Skrivet av Networker:

Innan ni jublar för mycket..

Observera att det rör sig om "låst" hårdvara, dvs. något man inte kan använda "som man vill".
Att SONY väljer att sälja PS5 "billigt" beror på att de tänker "gungor och karuseller":

En liknelse jag har i skallen just nu är Viasats "HDTV-boxar med inspelningsfunktion". Var populärare förr, för kanske 10 år sedan. Boxen "såldes billigt" för några tusen, av Viasat, men fungerar enbart så länge man har (dyrt) abonnemang. Utan abonnemang är den bara en "tegelsten"/paperweight. Så jubla inte för mycket över PS5. Väldigt låst hårdvara som jag misstänker blir en "paperweight" i framtiden..

Märkligaste inlägget jag läst på länge. Har du nånsin ägt/använt en spelkonsol själv? Ganska säker på att >99,9% av de potentiella köparna på ett teknikforum förstår vad det innebär att skaffa en konsol...

Av Utopolitan
Skrivet av martinot:

Vad blir alltså fördelen med PS5 jämfört med att välja en XSX (givet att XSS ändå finns, oavsett vad man själv väljer)?

PS5-exklusiva titlar behöver inte nerfas till ett sämre system.

Av Utopolitan
Skrivet av littlemac:

Kan inte spelutvecklarna göra spel som är SX-exklusiva? Då kan de nyttja SX hela potential och även bägge versionerna av PS5.

Det finns bara en hårdvarukonfiguration av PS5 prestandamässigt. Enda skillnaden mellan modellerna är skivläsaren.

Och nej, nya Xbox-spel måste funka på samtliga system.

Av Utopolitan

Låter mer och mer som att prestandaskillnaden mellan Series X och PS5 spelar försvinnande liten roll i praktiken, och att exklusiva PS5-titlar förmodligen kommer att bli mer tekniskt imponerande i längden. På Xbox-sidan måste utvecklarna förhålla sig till S under hela kommande generation. Känns dödfött.

Synd att MS valt att gå den här vägen (om nu detta stämmer) när hårdvara och prissättning för en gångs skull verkat så lovande. Hoppas innerligt att jag har fel.

Av Utopolitan
Skrivet av cyberknutte:

Intressant, har faktiskt aldrig tänkt att det skulle vara för mig. Vilken version är bäst?

Svaren varierar nog rätt krafigt beroende på vem man frågar ^^ Och jag är tyvärr fel person att fråga, det sista AC jag spelade var Unity. Min uppfattning är dock att de två senaste, Origins och Odyssey, generellt är omtyckta. Skulle rekommendera att kolla reviews och gameplayvideor och försöka jämföra så gott det går själv.

Skrivet av Role_Model:

Horizon Zero Dawn är det bästa jag har spelat på många år!

Väldigt bra förslag! Horizon lutar dock mycket mer åt fantasy-hållet än FC. Men så länge man är ok med det är HZD ett fantastiskt open world-spel : )

Av Utopolitan
Skrivet av BirdPeople:

Days Gone kanske, har samma struktur som Far Cry, open world med outposts och olika missions att välja imellan lite som man vill. Funkar fint att spela i kortare sessions.

Days Gone var det första som slog mig också. Annars kanske Assassin's Creed-spelen är ett alternativ?

Av Utopolitan
Skrivet av Yatagarasu:

Tror det är så simpelt att man fiskar efter plus poäng från allmänheten genom att "visa hänsyn till situationen" samtidigt som man inte vill behöva slåss om framsidan på Bloomberg eller andra mainstream tidningar/sajter.

Sweclockers, Kotaku, PCGamer, Polygon o.s.v. drar ju mycket trafik, men inte i närheten så mycket trafik som en "tradionellt etablerad tidning" så att säga. Så att riskera att få sitt event överskuggat är bara dålig marknadsföring - Bättre att vänta ut protesterna någon vecka och sedan få den där smaskiga stora headlinen i print!

Det var lite så jag tänkte också. Att det handlar mer om att optimera förutsättningarna.

Av Utopolitan
Skrivet av clnr:

För att det är tondöv marknadsföring att slå på stora trumman om något så trivialt som en spelkonsoll när det pågår stora demonstrationer kring rasism och polisbrutalitet på den största marknaden för PS5 (eller åtminstone näst största, har inte koll på om Japan är större för Sony).

Fast varför är det tondövt? Det hade varit tondövt om det fanns någon slags koppling. Så återigen, vad är kopplingen?

Diverse lanseringar/events/reveals sker ju fö hela tiden. Mig veterligen har Sony eller deras konkurrenter inte skjutit upp ett större event av en liknande anledning tidigare (rätta mig gärna om jag har fel). Så varför ska just detta plötsligt påverkas? Samma sak med skandaler/humanitära katastrofer/mm - sker titt som tätt överallt. Varför är plötsligt situationen i USA dikterande?

Man skulle tvärtom kunna säga att Sonys event (och liknande) välbehövligen ger folk något att se fram emot mitt i allt elände.

EDIT:
För att förtydliga: det är inte min avsikt att förminska allvaret i situationen i USA, eller att antyda att TV-spel är viktigare än allt annat i världen. Jag är inte kränkt eller på annat sätt stött av Sonys val att skjuta upp sitt event, jag försöker bara förstå resonemanget.