Inlägg

Inlägg som Utopolitan har skrivit i forumet
Av Utopolitan

Jag vet inte om det skulle kunna vara relaterat men har du testat köra några diagnostiseringsverktyg, typ för minnena exempelvis? Det kanske inte är ditt g-kort som är roten till problemet. Jag är långt ifrån nån expert men jag vet att problem med minnena kan ställa till med allt möjligt f*cked up skit.

EDIT:
Har hört att vissa löst skumma problem med fps genom att dra ut grafikkortet och stoppa tillbaka det. Alltid värt ett försök.

Av Utopolitan
Skrivet av link77:

Helt jävla sjuk vad alla är grafik kåta, att lämna tillbaks ett spel för att det inte är tillräckligt snyggt, för fan, är spelet bra så spelet väl fan inte grafiken så stor roll

Oj vad arg du är. Och som många andra har du totalt missat poängen.

Det handlar inte helt och hållet om huruvida spelet är fult/snyggt. Det handlar om att CDPR hypade en produkt som var väldigt mycket bättre (dvs sett till grafiken) än skicket i vilket det lanserades, och dessutom ljög om det in i det sista.

Och snälla snacka inte om spelkänsla. Jag har över 2000 h kombinerat i Demons och Dark Souls men du kan ju försöka hävda att jag sitter och spelar dem för grafikens skull. Spel som pushar grafiken bortom gränserna, benchmarking, etc, är en skild sak som jag, liksom många andra, råkar vara intresserad av. När en utvecklare går och ut och lovar något som de i slutändan inte i närheten lever upp till är det klart man blir besviken. Och notera att jag skriver besviken. Det är ingen världskatastrof. Det är inte "nerd rage". Bara en besvikelse.

Av Utopolitan
Skrivet av Swedman18:

Jag tycker det är lite märkligt att Titan X har så pass "låga siffror" 14 fps mer än GTX 980 i all ära men Titan X kostar nästan lika mycket som tre stycken 980s, prisvärt?

Det finns inte, och har aldrig funnits, något som heter 'prisvärdhet' i top-end-skikten av komponenter.

Av Utopolitan

Hur mycket det än tar emot att säga det kan jag inte hjälpa det: grafik-nerfen blev en total buzzkill för mig, speciellt nu iom att prestandatesterna börjat dyka upp. Ja jag vet att det är normal praxis på många håll i branschen (Ubisoft i synnerhet) men nånstans känner jag ändå att man får dra en gräns.

Av Utopolitan
Skrivet av Mocka:

Så går det när man "konsolifierar" spel.

Orka

Av Utopolitan

Är det någon annan som har problem med ljudet? För mig är ljudet skitkonstigt i alla serier jag kollat än så länge, det är ungefär som att spelaren försöker emulera nåt slags surroundljud över två högtalare och kan liknas vid att ett "rumseko"-filter av nåt slag är påslaget. Hittar ingen inställning för det och kan inte hitta någon annan som har problemet. Använder fö ett Asus Xonar DX-kort.

Av Utopolitan
Skrivet av Curemylife:

Känns som om jag är en av dom få som absolut inte är imponerad av grafiken och ser inte speciellt mycket fram emot det heller?

Speciellt med tanke på hur lång tid dom har tagit på sig med att optimera och polera upp det..

Fast det är väl just det som tagit tid, får man hoppas. Förutsatt att det nu är optimering och polering Rockstar lagt all denna tid på så borde det väl inte vara konstigt att det dröjt. Jag menar, det är väldigt lätt att vara kräsen men vi kanske skulle vänta och se hur spelet faktiskt presterar innan vi dömer deras insats. Ett massivt open world-spel som GTA V måste vara ett f*cking monster att optimera med tanke på alla möjliga konfigurationer som existerar, TROTS att spelet är en uppdaterad port från ett last-genversion.

Av Utopolitan

4k? Själv hoppas jag bara att spelet är optimerat upp till 60 fps i 1080p, är så sjukt trött på stutter i PC-spel. Efter Max Payne 3 är dock förhoppningarna höga

Av Utopolitan
Skrivet av Curik:

Har du ens sett alla trailers från HR?

I Human Revolution's cinematic trailer så tar det 3 minuter och 48 sekunder innan "döda-sekvenserna" börjar, och det fortsätter i endast 50 sekunder.

Jag sa inte alla trailers, jag sa alla tidiga trailers. Jag minns väl att många fans inledningsvis var väldigt oroliga över att utvecklarna skulle göra serien till en action-fest, just pga av vad utvecklarna valde att visa. Det var först senare det dök upp gameplay-trailers som visade att samma sekvens kunde spelas med helt olika approach, från 100% action till 0 avfyrade kulor.

Av Utopolitan
Skrivet av Curik:

Håller faktiskt med Anon@tor en smula. Det är väldigt mycket action och väldigt mycket mindre stämning i den här trailern jämfört med de tidigare. Tror nog ändå att det blir bra, även om jag tror det blir svårt att överträffa HR.

Det var samma visa med HR. Alla tidiga trailers var kraftigt actionorienterade och visade nästan uteslutande Jensen hackande/sprängande ihjäl gubbar. I slutändan gavs spelaren total frihet att göra som denne ville (undantaget bossarna, men det är en annan historia).

Av Utopolitan
Skrivet av Anon@tor:

Meh, inget kommer i närheten av första spelet, varför så mycket bloom och skjutvapen. Deus ex handlar om politiska konspirationer och transhumanism och det är inte battle field vs counterstrike.

Du tycker inte du överdriver en liiiiiten aning där?

Av Utopolitan

Human Revolution var riktigt bra men jag hoppas innerligt att de lägger mer resurser på karaktärsmodellerna och animationerna (i synnerhet för ansikten) till nästa gång. Jag förstår inte hur man i utvecklingen av ett modernt spel med så pass starkt fokus på story, dialog och karaktärer kan välja att kompromissa på den punkten till den graden.

Av Utopolitan

Alltså lol, nu funkar det mitt i allt igen. Jag förstår inte, teknikern skulle inte undersöka problemet förrän imorgon. Tydligen löste det sig självt, väldigt märkligt. För hoppas det håller i sig nu.

Tack i alla fall att ni tog er tid, ber om ursäkt att jag slösade er tid

Av Utopolitan
Skrivet av Rugbyspelaren:

prövat stata om routern?
testat annat utag i routern?
testat resetat routern?

Det glömde jag nämna, men ja, jag har testat starta om allting, dra ut alla kablar, etc.

Skrivet av Igelkott:

Det finns ju lite felsökning du kan göra från datorn även om internet inte fungerar.

Börja med att högerklicka på nätverksikonen / öppna nätverks-blablacenter / klicka Anslutningar: ethernet / Information
tryck på/markera en rad och tryck Ctrl-C på tangentbordet (kopiera)
klistra in här i tråden.

Anslutningsspecifikt DNS-suffix:
Beskrivning: Intel(R) 82579V Gigabit Network Connection
Fysisk adress: ‎F4-6D-04-B0-1A-E1
DHCP är aktiverat: Ja
IPv4-adress: 81.216.207.85
IPv4-nätmask: 255.255.255.224
Lånet erhölls: den 9 mars 2015 18:05:38
Lånet upphör: den 9 mars 2015 21:05:38
IPv4-standardgateway: 81.216.207.65
IPv4 DHCP-server: 213.131.136.104
IPv4 DNS-servrar: 213.50.29.170, 213.50.29.180
IPv4 WINS-server:
NetBIOS över Tcpip är aktiverat: Ja
Länklokal IPv6-adress: fe80::4188:a786:de73:7da8%3
IPv6-standardgateway:
IPv6 DNS-server:

Varsågod

Skrivet av Erikssonfilip:

vad menar du med att nätverks ikonen är röd?.
kör ipconfig /all i cmd och posta här också

Jag syftade på ikonen nere i verktygsfältet som visar status på nätverket, det är ett litet rött kryss över den

Av Utopolitan

Internet har dött!

Hej!
Lördag kväll dog mitt internet väldigt plötsligt och har varit stendött sedan dess. Min IPS kan inte säga vad eller var problemet är utan att först låta en tekniker kolla på det, men de uteslöt inte möjligheten att det har något med min IP-adress att göra. Jag har inte bytt eller ändrat några komponenter eller inställningar nyligen, mitt i allt bara var nätverksikonen röd. Sannolikheten att felet ligger på min dator är dessutom väldigt liten iom att jag inte kunde koppla upp mig trådlöst på min telefon när jag provade ansluta en router.

Jag kör Win 8.1 och modemet är ett D-Link dsl-320B. Anslutningenstypen är ADSL genom telefonjacket.

Notera att jag kan väldigt lite om nätverk och modem osv.

Tackar på förhand för ev. hjälp

Av Utopolitan
Skrivet av mrqaffe:

Det viktigaste där är kanske att se till att verkligen undvika allt som sägs vara "gamingoptimerat" tex Killernic och annat trams, speciellt allt som har med speloptimering av nätverk att göra brukar skapa en masa problem, undvik sånt som pesten.

Ja jag delar en liknande uppfattning One click-fixes låter lite väl enkelt för att det ska verka pålitligt. Det är därför jag försöker lära mig vad man fixa själv, typ inställningar i Windows, BIOS, drivrutiner, mm, för att se till att allt funkar så bra som möjligt.

Av Utopolitan
Skrivet av mrqaffe:

Det viktigaste idag är att se till att du kan få igång nätverket och eventuellt diskkontrollers, det är alltid bra att ha nödvändiga drivers för det lagrade lokalt på ett usbminne, då kan du relativt lätt lösa allt annat via internet utifall du behöver installera om men får du inte igång nån ev udda diskkontroller eller nätverket så blir det strul om du behöver installera om.
Det finns drivers på cdskivan som medföljer moderkorten men har man ingen optisk enhet är det ju bra att ha dem på usb minne innan man behöver använda dem.

Ja det låter som en bra idé Men jag tänkte snarast på spelprestanda i det här fallet, ber om ursäkt att jag glömde nämna det. Jag spelar ganska mycket och sitter nu och försöker komma underfund med vad man kan göra för att optimera spelprestanda och minska lagg och framförallt "stutter". Kolla drivrutinerna var det första jag tänkte på, men förutom grafikkortet är det kanske inte så mycket man behöver bry sig om i det avseendet?

Av Utopolitan

Förresten, är det några andra drivrutiner (förutom för g-kort) som man absolut bör hålla up to date? Har dåligt koll på allt detta.

Av Utopolitan
Skrivet av biorrith:

Här är länk till drivrutiner från Asus hemsida. Prova med dom.
Jag tror dock att Windows fixar det mesta själv om bara du kör Windows Update.

http://dlcdnet.asus.com/pub/ASUS/misc/utils/MEI_Win8-1_VER951...

De funkar ej att installera :/ Plus att de inte verkar vara relaterade till intels chipset på nåt sätt, så jag vet inte ens vad de gör.

Av Utopolitan

Tack för alla svar!

Skrivet av godspeed:

TS, gå som andra här säger till Intels sida och sen kör du deras egna uppdateringsprogram, så får du svar direkt på om du behöver uppdatera eller ej

Det var precis detta jag testade, jag skrev det i mitt ursprungliga inlägg Jag tankade Intels update utility och och lät det söka automatisk efter uppdateringar. Programmet hittade just den filen robalm länkade till men när jag försöker installera står det bara "failed" när det är klart. Man kan öppna en logg efteråt men jag fattar inte vad som står i den. Nån aning om vad det kan vara för fel?