Inlägg

Inlägg som Utopolitan har skrivit i forumet
Av Utopolitan

Min bärbara är sjuk

Hej alla, vore väldigt tacksam för lite hjälp.

För några veckor sedan fick min Asus N56D krämpor. Windows började segas ner något hejdlöst efter uppstart och det slutade ofta med att datorn frös. Den var i praktiken obrukbar. Jag misstänkte virus och lyckades på nåt vänster till slut göra en systemåterställning. Allt var frid och fröjd trodde jag.

För några dar sen låste sig datorn i Windows och jag fick starta om på knappen. Nu går den inte att få igång alls, den visar svart skärm i ca 1 min och övergår till Asus-loggan och en cirkel som snurrar för resten av all evighet. Någon recovery går inte att göra.

Det börjar alltså lukta hårdvarufel. Jag misstänker hårddisken, vilket egentligen inte vore ett problem eftersom jag ändå tänkt byta ut den mot en ssd (och slipper nyttja garantin). Men isf måste jag ju vara säker på att det faktiskt är hddn. Verkar detta troligt, eller vad kan det i annat fall vara som krånglar?

Tackar på hörhand.

Av Utopolitan
Skrivet av foxzox7:

Blub är ju med Leif. Eller tom Leif. Ganska uppenbart.

Kanske ta det lite lugnt med raka anklagelser mot persoer när man inte vet, hm?

Av Utopolitan
Skrivet av thereal_twisted:

Av inläggen att dömma är han knappast 25år ens

EDIT: Oj oj oj, tror att någon kände sig träffad. Leffe trampar i klaveret igen. Fick ett trevligt pm..

http://piclair.com/data/m4y40.jpg

Guld. Man måste ju också älska att han trots upprepade uttalanden om att han vill avsluta diskussionen bevisligen sitter och följer tråden som en hök.

Av Utopolitan

Det är så jädrans komiskt hur CStocklots genom sina försök att försvara sig har lyckats vända så gott som hela hans starkaste potentiella kundbas, Sweclockers forum, emot honom.

Leif, jag måste tacka dig. Sån här komedi går inte att köpa för pengar.

Av Utopolitan

Denna av Leif tillämpade metod för att försvara sin sk "verksamhet" är helt ju helt genial. "Leif" lägger upp varor på internet till fullkomligt orimliga priser och kontrar sedan påföljande skepsis i svidande ordalag genom att insistera att det ankommer på Sweclockers medlemmar att "bevisa" vad som är helt befogade spekulationer.

Åh Leif, det kan inte vara lätt för dig.

Av Utopolitan
Skrivet av SysGhost:

Nu finns det två typer av "SSHD".

  • Kombinerad till en blockenhet.
    Här fungerar SSD-delen mer som ett enormt stort cacheminne. Logiken på hårddisken flyttar om de block som läses ofta till SSD-cachen, och de block som sällan används flyttas ut till den mekaniska delen.
    Allt detta fungerar helt transparent, och användaren behöver inget göra åt saken.

    Hela enheten ser ut som en enda stor traditionell hårddisk sett från mjukvaran.
    Har man då 32 GiB SSD, och 1024 GiB HDD, blir det en enhet på totalt 1056 GiB. Operativsystemen kommer att se detta som en enda stor disk på 1056 GiB.
    Nackdelen med detta är att man som användare inte får bestämma vad som landar på SSD-delen, och vad som landar på HDD-delen.
    Fördelen är att man slipper bekymra sig om flera logiskt separata blockenheter (Separata diskar).

    M.A.O: "SSHD for dummies".

  • Separerad till två oberoende blockenheter.
    Konstruktionen må se ut som en enda enhet, men där slutar också likheten.
    Logiskt sett finns det två separata hårddiskar inbakad i den lilla klossen. Den ena sitter på kretskortet, och den andra är en eller flera traditionella mekanisk snurrplatta(or).

    Mjukvaran kommer att se två separata diskar. Den ena är en renodlad SSD-enhet, och den andra en renodlad mekanisk HDD.
    T.ex så kan SSD-enheten ligga på 32 GiB, och den mekaniska på 1024 GiB.
    Operativsystemet kommer då att hantera dessa två precis som om det vore två fysiskt skilda diskar. I Windows fall C: (SSD på 32 GiB) och D: (HDD på 1024 GiB)

    Fördelen med detta är att användaren kan själv bestämma vad som skall installeras vart. I regel brukar de flesta installera operativsystem och ofta använda program på SSD-enheten, och sällan använda program/spel samt övriga filer på den mekaniska enheten.

    Nackdelen är att användaren själv måste partitionera och organisera sina program/filer/spel/operativ mellan de två enheterna. Vet man inte vad man gör blir det svårt att greppa.
    M.A.O: "SSHD for engineers and alike."

Det vore ju toppen med det senare alternativet, jag har dock aldrig sett någon sådan modell i affär.

Skrivet av Zotamedu:

Steg ett, kolla hur mycket plats du faktiskt använder idag.
Steg två, kolla hur mycket extra skit det är som du egentligen inte behöver. Nerladdnignsmappen till browsern kan bli full med skit. Spotify kan ta massa plats med sin buffer. Räkna även bort hibernationfilen, det vill säga samma utrymme som du har RAM för hiubernate är rätt redundant med en SSD så den kan du skrota.
Får det du använder plats på 120 eller 250 GB? I så fall kör SSD. Tycker du det är trångt så köp SSHD.

Hur mycket plats som är lagom är extremt personligt. Jag klarar mig till exempel bra med 120 GB i min laptop men hade behövt 1 TB SSD i min stationära.

Tack, ska kolla det

Skrivet av JSvanberg:

så du har en massa spel som du inte spelar bara för att slippa installera dom sen, då kommer du aldrig kunna ha en ssd till dina spel.

Du får väldigt gärna visa var jag skriver att jag "har en massa spel som jag inte spelar". Det är väldigt få saker jag har lagrat eller installerat som jag inte använder frekvent, det hade varit väldigt bökigt att installera om Civ och EVE varje gång jag vill spela för att bägge inte får plats samtidigt.

Av Utopolitan
Skrivet av Gabrioth:

Viktigaste egenskaperna för en lagringsenhet i en laptop tycker jag är strömförbrukning och stöttålighet.
En SSHD drar mer eller lika mycket ström som en vanlig mekanisk disk och är inte stöttålig över huvud taget.
I bärbara datorer är min åsikt att SSHD är bortkastade pengar...

Två väldigt bra poänger. Jag släpar runt datorn ganska mycket så bättre stöttålighet vore ett stort plus.

Skrivet av burto:

http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=1715476 En av de billigare 250gb på prisjakt 929:- (Du har ej berättat din budget), och det jag skulle ha köpt om jag var du. Du bör dock fundera på vad du ska använda datorn till och utifall 120gb räcker? Själv så slängde jag i en Samsung 840 250gb i min laptop, och vilken skillnad det blev.

Jag hade inte tänkt gå så långt över 700 kr men jag kanske kan sträcka mig till runt tusen... 250 borde väl räcka ganska långt om jag nöjer mig med ett par tre spel och några större program? Det vore också bra med plats över till en del foton (mest för redigering).

Av Utopolitan
Skrivet av LPG:

Har du inte råd med en särskilt stor SSD kanske en SSHD kan vara ett bra val. Hur mycket plats tar du upp just nu på din hårddisk? Om du inte tar upp särskilt mycket kanske en 128GB SSD är tillräckligt.

Ganska mycket, även om jag säkert skulle kunna ta bort en hel del. Det är bara trevligt att ha spel/program installerade så man har dem när till hands hela tiden.

Å andra sidan är det väldigt lockande med hastigheten från en SSD.

Av Utopolitan

SSD eller SSHD till min laptop?

Hej, jag vore väldigt tacksam för lite hjälp med detta.

Jag tänkte piffa upp min bärbara med en ny lagringsdisk + ominstallation av Windows, så jag undrar om jag borde satsa på en SSD eller en SSHD? Vore det korkat med en SSD då det bara finns plats för en disk och jag inte har råd med mer än 120 gb? Vore SSHD isf ett bra alternativ, eller finns det några nackdelar?

Tackar på förhand

Av Utopolitan

Tvelander kommer köpa fyra.

Av Utopolitan

Jag förstår inte hur folk som följer spelindustrin kan köpa denna. Average Joe som inte är så insatt, visst, men entusiasterna? Hur mycket skitsnack och lögner ska det krävas innan folk tappar förtroendet för ett företag? Tydligen obegränsat.

Av Utopolitan

Ursäkta denna poänglösa och totalt offtopic kommentar, men jag är bara tvungen att ge kudos för trådrubriken. Gav en cyniker ett gott och välbehövligt skratt : )

Ont: Hoppas problemet med telefonen löser sig!

Av Utopolitan

Om detta på allvar börjar konkurrera med konsolerna kommer livet framöver bli väldigt spännande.

Av Utopolitan
Skrivet av palusa:

Folk har inget bättre för sig. Tycker det är ganska omoget att gnälla och skrika. Klart att ett spel har lite buggar det får man leva med. Är nog inte särskilt lätt att få ett spel att rulla på 1000tals olika system med olik hård/mjukvara.

Klart dom buggtestar det, annat när miljoner spelar dag ut och in. Då syns buggarna på riktigt.

Spelet har kraschat för mig kanske 2ggr. Skriker inte och surar på ett forum för det. Startar om och spelar vidare.

Är det så fruktansvärt kasst som vissa tycker, ja, spela inte det då? Ganska enkelt. Jag gör inte saker som jag inte tycker om. Oavsett vad det gäller. Finns massor andra bra spel där ute.

Skickades från m.sweclockers.com

Jag tror du behöver ta dig en funderare grabben...

Av Utopolitan

Håller med om att BF4 har problem, dock inte i närheten av vad BF3 hade (har) så som jag upplever det.

Av Utopolitan
Skrivet av Minsc S2:

Orkade bara läsa igenom de första raderna. Spelar ingen roll vad han säger, jag kan se optimeringsproblemen på min egen dator och andra användares här på forumet, och deras rekommenderade inställningar är ett stort skämt. Att "vi bryr oss inte om PC" var taget ur sin kontext var självklart.

Går det att få AC4 att flyta på bra på PC I "ultra"? Absolut.
Däremot krävs det en CPU med hög klock och bra IPC (då spelet bara nyttjar två kärnor) och 2st GTX 780 eller 2st R9 290.
Jag får bättre FPS i BF4 än vad jag får i AC4.

Du borde ha bättre flyt än vad du verkar ha (läste dina tidigare inlägg), så i ditt fall är det nog mjukvarurelaterat.
Vad händer om du ändrar grafikinställingarna / inaktiverar SLI?

För mig utnyttjar spelet bara en kärna ^^ i5 2500K @ 4,5 ghz

Av Utopolitan
Skrivet av olog-hai:

Dålig port? Har inga problem alls med spelet, flyter på bra
Riktigt bra spel, för övrigt.

Skickades från m.sweclockers.com

Ja det är en dålig port. Jag har GTX780 och fps dimper ofta ner under 40. Enligt Afterburner använder spelet bara en CPU-kärna som ligger konstant på 100%, vilket direkt flaskar g-kortet, med resten av kärnorna på runt 10%. Verkar helt löjligt. Inget annat modernt spel, port eller ej, som jag spelat beter sig så.

EDIT:
Och för de som inte håller med:

"The new platforms are a lot closer to PC, so my engineers could do the R&D on PC and we knew it would work fairly easily on next-gen platforms. It needed to be adapted, but everything does.

It's always a question of compromise about the effect, how it looks, and the performance it takes from the system. On PC, usually you don't really care about the performance, because the idea is that if it's not [running] fast enough, you buy a bigger GPU. Once you get on console, you can't have this approach."

- Sylvain Trottier, exekutiv producent för AC4: Black Flag (taget från Edge)

Spelet är alltså inte optimerat i närheten av vad de lovade. Ubisoft does it again. Och det kommer troligtvis bli samma visa med Watch Dogs.

EDIT_2:
Jag ska också tillägga att spelet verkar väldigt väldigt lovande i övrigt : )

Av Utopolitan

Verkar intressant men vet inte om jag vågar testa...

Av Utopolitan

Självfallet skulle även Sweclockers gå och slänga ved på den här "nyheten"...

Av Utopolitan
Skrivet av Zizoor:

Alltså, om du vill ha effekter och överraskningar. Kolla på film.

Linjära spel är... Illa.
Låt mig utforska, låt mig skjuta mitt vapen när jag vill, tvinga mig inte vänta på ett scriptat event ska spelas klart. Låt mig hitta secrets. Låt mig spela ett spel. Inte kolla på en pre-determined cutscene film med viss interaktivitet. Utmana mig! Om jag vill överleva, låt mig leta efter health. Inte sitta bakom en vägg i fyra sekunder och sedan så försvinner alla sår. (Så verkligt, herregud. Förstår inte varför folk någonsin kan klaga över att man har självläkande krafter. /Sarkasm)

Att förespråka homogena spel är... illa. Att göra det genom att argumentera utifrån "realism" (i ett TV-spel...) gör inte saken bättre. Att dessutom låta som en arrogant besserwisser gör det skrattretande.