Inlägg

Inlägg som Big Lars har skrivit i forumet
Av Big Lars

Jag köpte 4 st nya vinterdäck av billigare variant för några år sedan. Kan säga att det inte kommer hända igen för min del. Framförallt så lossnade dubb extremt lätt (mönsterdjup var dock konstigt bra efter två vintrar) och eftersom att jag bor på västkusten, där det är snålt med snö, blir det en del körning på "ren asfalt". Det var högt buller och antispinn började blinka som aldrig förr så fort man rörde gaspedalen. (bakhjulsdriven bil dock) Minns inte exakt märke, men det var något man hört om tidigare.
Så min summering är att det fungerar för en keps-kalle med Volvo 740 och det enda du vill är att få spinn.

Av Big Lars

Nu har ni ju dock länkat både 32GB och 64GB

Av Big Lars

Larmtekniker/larminstallatör.
Ålder 22 år med erfarenhet på 1 år.
Får ut mellan 23-26 000 kr efter skatt då jag delvis har provisionsbaserad lön.

Av Big Lars

Jag kör med iPhone 6 Plus just nu och tycker inte alls den är för stor sett till att ha den i fickan. Har däremot inget skal då jag tycker det känns skönare utan.
Upplever däremot inte att den är så bekväm om man bara kan använda sig utav en hand.

Av Big Lars
Av Big Lars

Klarar ju faktiskt till och med "Batelfield 1"

Av Big Lars
Skrivet av Iwar:

http://i.imgur.com/R94MbZT.jpg

Antligen uppgraderat! Eller... fick flytta ut riggen i hallen, ta bort 2 av mina skärmar och köpa miniITX och hänga under skrivbordet!
Men jag är nöjd!

Riktigt cleant på sån liten yta! Var har du köpt bordsskivan?

Av Big Lars

Har vi några som lirat Mirrors Edge Catalyst och kan rekommendera det? Har inte kört igenom det gamla, men vad jag förstod det som så är det inte nödvändigt?

Av Big Lars
Av Big Lars

"The hateful eight" får 8/10 toasters!
Ja vad kan man säga om den. Tarantino-film, antingen diggar man det, eller så hatar man det.

Av Big Lars

Går det inte att köpa och kolla serier till Apple tv genom iTunes? Har jag missat något stort?
Kan inte hitta något i menyerna

Av Big Lars

Muspekaren laggar och piper (från hörlurar)

Hej,

jag har ett otroligt irriterande problem för tillfället med Windows 10. Muspekaren kan börja lagga fram och ger ifrån sig ett pipande ljud i hörlurarna när man flyttar musen, utan "förvarning". Kan inte tyckas förstå hur, vad eller varför. Tangentbordet och Windows låser sig alltså inte men drar jag ur och in USBn till musen så funkar den inte alls.
Det har däremot inte alltid varit såhär. Mig veterligen så började det första gången efter jag kopplat in "Xbox One wireless adapter" för ca 1-2 veckor sedan.

Någon som har en aning?

EDIT: Hittade precis detta efter jag skrev tråden: https://www.reddit.com/r/Windows10/comments/48pae4/random_mou...

Av Big Lars
Skrivet av Tumnus:

Dongel används av i stort sett allt trådlöst. Finns headsets och möss t.ex. som använder sig av en dongel.

Givetvis är det så. Men om det inte var uppenbart så syftar "jag" på 3G/4G-dongel, vilket är ironin i det hela.

Av Big Lars

"Jag har inte internet, bara en dongel"

Av Big Lars

Har vi några som köpt "The Division" och kan rekommendera det?

Av Big Lars

Som @Ohem beskriver så dras prestandan ner väldigt mycket om man kör mellan olika faser (av egen erfarenhet).

Här kan du fördjupa dig: http://www.kjell.com/se/fraga-kjell/hur-funkar-det/natverk/he...

Av Big Lars
Skrivet av versions:

macbook pro har en ips-panel på 2560x1600 medan macbook air har en tn-panel på 1440x900. macbook pro har force touch, macbook air har inte det. mbp har även kraftfullare processor och grafik. air väger lite mindre och är billigare. tycker personligen inte om kanterna runt skärmen på air jämfört med pro. hade air haft 8gb ram, en ips-panel på 1920x1200 och force touch så hade den varit mycket intressantare i mina ögon. kanske får den det med nästa uppdatering, det får vi se.

batteritiden på macbook pro är extremt bra. sedan är det mycket möjligt att air har ännu bättre, det har jag inte kikat så noga på, men det är absolut inte så att pro har några problem med det.

Grymt! Tack för jämförelsen! Lutar som sagt åt Pro oavsett den lilla skillnaden på batteritid, den skiter jag fullständigt i.
Brukar Air och Pro presenteras samtidigt eller är det olika event?

Av Big Lars
Skrivet av Feeku:

@Big Lars:

Uppdaterade Macbook Pros med Skylake ryktas vara runt hörnet (Mars).

http://buyersguide.macrumors.com/#Mac

Alright. Man kanske ska hålla sig i skinnet så man inte blir allt för besviken. Betyder ju dessutom några löningar senare = vassare modell kanske

Skrivet av Friterad:

Skulle nog väntat. Kommer antagligen skaffa en bärbar i sommar eller något själv, och då är det troligt att det blir Mac, hoppas på att MBA får högre upplösning, enda anledningen att jag skulle välja MBP före MBA. Får MBA inte högre upplösning denna gången heller så skulle jag säga MBP, speciellt om du ska hålla på med bilder, blir ju även mycket trevligare att läsa och se på film/videoklipp på en högupplöst skärm. Idag så kostar en 13" MBA ungefär lika mycket som en MBP om den konfigureras med 8GB RAM dock.

Fast rätta mig om jag har fel, men det är väl ändå inte bara skärmupplösning som skiljer en MBA och MBP i samma prisklass? Vad jag ser så är väl processorn märkbart vassare? Är medveten om att man inte ska stirra sig blind på klockfrekvensen, men man bör ju känna skillnad.
Sen är det ju som sagt MBP MF839 (se länk i första inlägget) jag är mest intresserad av. Finns väl ingen MBA som kan mäta sig med den?

EDIT: Jag är inte i behov av någon superbra batteritid, vilket jag ser att MBA spöar MBP. Missförstå mig inte heller, jag tycker Air är jättefin också, men jag tänker mest på prestanda.

Av Big Lars

Köpa Macbook - vänta på uppdaterad modell?

Hej!

Jag har funderat ett tag på att "ta mig i kragen och köpa Mac".
Är ute efter en laptop-modell och har sneglat in mest på Macbook Pro då den känns mest "prisvärd" och kraftfull. Sen gillar jag förstås nya Macbook och Macbook Air med tanke på hur smidiga och fina dom är.
Har tidigare inte ägt en Mac (borträknat att jag fick låna en sån där gammal god plastig vit macbook under studietiden) så är inte något vidare insatt. Har dock hyfsad koll på hur allt fungerar osv.

Det jag planerar att göra med den är följande:

  • Slösurf

  • Apputveckling

  • Musikproduktion

  • Photoshop

Tanken är inte att ersätta min stationära PC, utan snarare komplettera.

Så till mina frågor: Kan man köpa en Macbook Pro nu (utan att få ångest) eller bör man vänta på en uppdaterad version? Hur ofta brukar Apple släppa nya? Gör jag rätt val att välja Macbook Pro kontra Macbook (eller Air), sett till mina planer?

Den jag spanat in mest är denna modell: http://www.elgiganten.se/product/datorer-tillbehor/barbar-dat...

Tacksam för alla svar och tips!

Av Big Lars

Hjälpte en kompis att installera Windows 8 på sin HTPC. En stund efter installationen var färdig, traskar en annan bekant in i rummet varpå jag berättar att vi slängt in W8 i datorn.
Personen i fråga reser sig då efter ett tag och börjar peta på TVn. Vi sitter som frågetecken och undrar vad han sysslar med. Han förklarar då att han hört att det är touch på Windows 8. (metro)