Inlägg

Inlägg som Krass har skrivit i forumet
Av Krass
Skrivet av cider123:

"Ja. Du kan enkelt byta till Windows 10 Pro när du vill via Microsoft Store inifrån Windows. Du kan behöva betala en avgift vilket i så fall görs via Microsoft Store."

Haha, så killen ska få betala mer än 1190kr för att få ett användbart OS också.. Jo tjena. Tycker sjukt synd om folk som handlat utav GT. :/

Håller fullständigt med dig om att det är synd om folk som handlar från GT. Tur sådana här trådar finns så att man själv inte går i samma fälla.

Av Krass
Skrivet av Mystah:

Ursäkta om jag lånar din tråd men min blev ju stängd.
GT tvingade ju mig att betala Windows 10 Home (1190kr) som jag hade lagt till på datorn jag avbeställde för att licensen redan var levererad så jag skulle kontrollera nyckeln för skojs skull precis och det visar sig att den är för Windows 10 S, jag vet inte ens vad det är för Windows? Detta blir ju bara mer underligt eller har dom gjort rätt?

Windows 10 S är en version av Windows 10 Pro som är mer inriktad mot säkerhet. Som jag fattat det så kan man bara installera programvara ifrån Windows Store. Du kan tex inte ladda ner WinRAR och installera det. Du kan inte heller byta standardwebbläsare (du kan ladda ner Chrome ifrån Windows Store, men Edge kommer fortsätta vara standardwebbläsaren).

Däremot kan du "låsa up" Windows 10 S så att det blir ett vanligt Windows 10 Pro.
https://support.microsoft.com/sv-se/help/4020089/windows-10-s...

Av Krass

Du måste definera celcius variablen utanför innan "do".
koden i while känner inte till de variablar som har definerats i do. Di måste ligga i ett gemensamt kodblock, trädstrukrmässigt. Så skriv "int celcius = 0" efter main men innan do, så fungerar det.

Av Krass

När sms skickas, så skickas information om avsändare, mottagare och textmeddelande. Avsändare måste inte vara ett nummer, tex när man får ett sms ifrån PostNord om att du har ett paket att hämta ut hos närmsta ombud, så är avsändares "Postnord" och inte ett telefonnummer. Det finns tjänster(webbsidor) du kan använda att skicka sms ifrån, Vissa av dessa får du fylla i avsändare själv, antigent ett namn eller nummer.

En snabb googling så får man fram flertalet tjänster att skicka sms ifrån någons annans nummer. Tex http://www.sendanonymoussms.com/

Av Krass
Skrivet av A.Drain:

Fractal Design i Japan har tagit fram en vit version till asien marknaden. Hade gärna sett att man introducerar den även i Europa. Skapa en namninsamling kanske ?

Jag har ett till salu om du är intresserad
https://www.sweclockers.com/marknad/152327-fractal-design-nan...

Av Krass

Fractal Design Nano S VIT (mITX)

Det är nu dags att sälja mitt Fractal Design Define Nano S VIT - en specialutgåva som bara säljs i vissa länder i Asien.

Chassit är ett mycket fint mITX chassi som byggdes speciellt för vattenkylning (custom loop). Men det fungerar även bra med luftkylning. Jag har själv använt det med en AIO kylare på processorn, och luftkylning på grafikkortet.
Mer information om chassit finns att läsa här: http://www.fractal-design.com/home/product/cases/define-serie...

Jag köpte chassit i juli förra året ifrån Japan, och betalade då drygt 1800kr för det inkl frakt & tull.
Jag har aktivt använt det i ca 5 månader, mellan september och januari.

Chassit är i mycket fint skick, och alla originaldelar finns kvar, såsom skruvar, fläktar (oanvända), fästen etc. DOck så finns yttre kartongen på bild #4 inte kvar.
Anledning till att jag säljer chassit är att jag har gått upp en formfaktor till mATX, då jag inte ha något egentligt behov av en liten dator.

Chassit kan antingen hämtas i centrala Kungälv, eller så kan vi mötas upp i centrala Göteborg. Jag föredrar att göra affären face2face. Men det går bra att skicka också, dock så får du stå för alla extra fraktkostnader.

Prismässigt hag jag hade tänkt mig en budgivning som startar på 900kr, eller ett "köp nu" pris på 1300kr + eventuell frakt.

Om ni vill ha fler bilder går det absolut att fixa, säg bara till ifrån vilken vinkel så laddar jag upp fler.

Läs hela annonsen här

Av Krass
Skrivet av Dunder:

Nån annan som handlade från ClasOhlson men inte fått någon orderbekräftelse? Det drogs pengar från Paypal dock. Det verkar inte gå att se orderhistorik på hemsidan heller?

Jag kunde se orderhistorik under "mina beställningar" på hemsidan igår kväll. Står fortfarande att orden har status "Manuell hantering". Jag lade min order ca kl 17.

Av Krass

En liten djupare analys av detta kickstarter projektet...

Av Krass
Skrivet av pennyafnorberg:

Så de sparar kreditkortnummer utanför abbonemangstid, är det bara jag som ser risken med det? Samt hur blir det med gdpr?

Synd att inte sasmung pay klarar övernätet för den skapar visst kort,

Jag vet inte exakt vad och hur de sparar tekniskt sett. Jag vet bara att det gick att få en ny gratismånad om man regristrerade ett nytt konto hos Netflix eller HBO (har inte testat fler tjänster) med en ny epostadress och ett nytt kreditkortsnummer (t.ex. E-kort).

Av Krass
Skrivet av Kethsi:

inte en chans jag hade inte lämnat några uppgifter som personnummer eller kortuppgifter osv som kan vara skadligt på ett så osäkert sätt.

var själv med om en arbetsgivare som skulle ha persnummer över sms det tyckte jag kändes lite oseriöst och samma sak här det känns inte bra alls så hitta något nytt ställe.

Folk är alldeles för nojiga med personnummer. Ditt personnummer är inte hemligt på något sätt, det klassas till och med som en offentlig uppgift. Det räcker med att ha Namn & stad på en person som existerar (Nej, alla konstiga mellannamn behövs inte). Sedan ringer man bara skatteverket, så talar de om personnumret på den personen åt dig. Förutsatt att det inte finns fler än 1 person med det namnet i den staden. Då får du antingen specificera dig mer så att de vet vem du pratar om. Eller så får du personnumret på alla som stämmer överens med om du är osäker. Du behöver inte ens ange vem du är, så du kan vara "anonym" och ändå få ut andra personers personnummer.

Av Krass
Skrivet av A Maze Thing:

Jobbar på en stor myndighet (säger inte vilken) som använder sig av Internet Explorer fortfarande. Grejen är (och jag misstänker det stämmer för många större myndigheter och kanske företag i allmänhet) att man har en hel del myndighetsspecifika program som hängt med länge och är baserad på gammal teknik. Och det är väl som alltid i grund och botten en kostnadsfråga varför man inte uppdaterat. Tar nog mer tid, resurser och därmed pengar än vad man kan tro att göra något som verkar simpelt, att byta webläsare. Inte ens att uppdatera från IE 9 till IE 11 för några år sen gick särskilt smidigt. Inget man gör över en natt på en stor arbetsplats

Jo jag är fullt medveten om att det är en mycket stor process att ersätta viss programvara, som tex en specifik version av Internet Explorer hos stora företag/myndigheter. Det finns gamla system som kanske inte längre fungerar precis som du säger. Mitt syfte med inlägget var att lyfta fram hur det ser ut på många av våra stora företag och kommuner/myndigheter. Och att Internet Explorer & Edge är mycket vanligare än vad den normale Sweclockersanvändaren tror.
Företagsexemplet jag beskrev är ingen kommun/myndighet utan ett bolag inom den privata sektorn.

Av Krass
Skrivet av Benizakura83:

Hur är detta möjligt? dom har ju inga users!

Internet Explorer / Microsoft Edge är faktiskt den webbläsaren som används mest inom kommuner/landsting och riktigt stora företag med centralt styrda IT-organisation.

---
Jag kom i kontakt med ett skräckexempel för ca 2 år sedan via jobbet. Vi hade sålt en webbaserad plattform till ett välkänt teknikföretag med ca 35000 anställda i norden. Efter att kontraktet var signerat så framkom det att de använde Internet Explorer 8 (WTF) som lanserades 2009, och att således måste vår plattform som de köpt vara kompatibel med det. Ibland blir man riktigt förbannade på säljare som bara för vidare viss info till kunden för att få igenom en affär, trots att i vår dokumentation/säljinfo står det klart och tydligt att vi rekommenderar senaste version av Internet Explorer för bästa kompatibilitet. Det hela resulterade i att vi fick leverera en flera år gammal version som saknade mycket funktionalitet på grund av deras IE8 krav. Det var först för några månader sedan som de uppgraderade hela organisationen till nya webbläsare, Edge.

Och nej, du kan inte installera andra webbläsare hursomhelst, du måste kunna påvisa behov för att du inte kan utföra ditt arbete med de programvaror du har för att kunna få installera nya... Som sedan ska "utredas" och godkännas av såväl din chef & IT-avdelningen innan de installerar webbläsaren åt dig. Ibland blir man mörkrädd hur det ser ut på vissa företag.
---

Så Internet Explorer & Edge har många fler användare i vårt avlånga land än vad folk tror.

Av Krass

För min del hade det varit underbart om Coop säger upp avtalet. På grund av att jag bor precis vid en postnummergräns, och att ICA ligger på andra sida gatan, ca 100 meter bort så skickas paketen inte dit. Istället behöver jag gå till en Coop butik som ligger nästan en kilometer bort, eftersom det är samma postnummerområde där...

Av Krass

Att "Telia inte följde i och med sin fri surf-kampanj." är en sanning med viss modifikation. Det enda Post och Telestyrelsen påpekade var att det gick att surfa på dessa sidorna trots att ens surfpott var slut. Men om man hade minst 1 byte kvar på suftpotten så var det fritt fram att surfa på sociala medier hur mycket man ville "gratis". Vilket fortfarande är möjligt.

Den domen var ett skämt

Av Krass

Fyndhörnan dyrare än ordenarie sortiment

Jag tänkte bara uppmärksamma er om att ni bör gå igenom fyndhörnas priser. För nu verkar det som att ni har sänkt priserna på vissa produkter i efterhand så att originalprodukten är billigare än fyndhörnan. Kanske vore bra att införa något internt notifieringssystem i framtiden?

Ett exempel är Fractal Design Define Mini C
Ordenarie stortiment - 699kr
Fyndhörnan - 729 kr

Av Krass

@Anomi151: Nu var det väldigt många år sedan jag studerade men om det fungerar på samma sätt nu så ska du INTE kryssa i den rutan där det står att du vill ha CSN för sommarkursen. Det innebär att du ansöker om studiestöd för den kursen.

När du efteravklarade sommarkurser ansöker om studiestöd till hösten så ser CSN hur många poäng du har tjänat in totalt (även sommarkurserna), och hur många veckor de har betalat ut pengar för.

Av Krass
Skrivet av Anomi151:

vad menar du med att man har begränsat antal veckor att ta ut csn för?

Att du bara kan få CSN i totalt 240 veckor, det gäller även lånet. Så om du går en lång utbildning så kan det bli så att du inte får några pengar av på slutet eftersom du fått CSN för sommarkurser istället.

Av Krass

Allt är nu sålt.

Av Krass

Användare: @Korverik81512
Typ av affär: Jag sålde
Tillvägagångssätt: Swish + Schenker
Produkt: Philips Hue lampor
Positivt:

  • Snabb betalning

  • Bra kommunikation

  • Allmänt smidig & trevlig

Negativt:

  • Inget

Slutbetyg: 5/5

Av Krass
Skrivet av asdfgh:

En vidare fråga på detta är, Finns det nåt lämpligt exception att kasta då de skrivit in en "icke godkänd" path?

Du kan kasta ett DirectoryNotFoundException eller AccessDeniedException