Inlägg

Inlägg som Xverminator har skrivit i forumet
Av Xverminator

Det här borde öppna upp för en ny plattform liknande twitter och helst att man kan skriva dubbelt så mycke text.

Önskar Micrososft kunde återlansera MSN Messenger, som kopplades till något liknande twitter, där man kunde lägga upp ett mess som syns på portalen.

Av Xverminator

Betala för Youtube?

Det är en gratis tjänst där privatpersoner och företag frivilligt delar sina klipp och fyller youtube med content.

Sen finansierar Youtube det hela med annonser. Och man betalar för att slippa annonserna? Eller vad betalar man för?

Idag finns det så många sätt att dela videoklipp, facebook, tiktok osv..

Ska man ha reklam så vore det bra om de kunde ha den runt om på sidorna som här på sweclockers, då syns den men stör inte själva innehållet.

Av Xverminator
Skrivet av SvenskEnkrona:

Måste man ha det senaste?

Har PS5 den senaste tekniken i sig?

Svar: Nej.

Alltså, igen.. ska du spela med liknande krav som konsolerna gör så är komponenterna följande:

6650XT
R5 3700X
AM4 moderkort
16GB RAM

Detta är alltså en dator som innehåller liknande delar som en PS5..

PS5 PRO ryktas komma med 7700XT GPU och säkerligen samma CPU med 100mhz mer eller nåt..

Måste folk spåra ur fullständigt bara för man vill att en pro version ska finnas tillgänglig med 2TB år 2023 (snart 2024)?

1TB var kelt med utrymme redan på PS4 tiden!

Vill man snåla köper man standard versionen, köper man Pro kan man få lite mer... Hur svårt ska det vara?

Måste man ha det senaste? Nä, man kan köpa en PS3 på Blocket!

Av Xverminator

Youtube är gratis, det finns musik och allt.

Netflix kostar och med tiden har de flesta sett vad de vill se och blir mätta

Fast det är inte rättvist att jämföra en gratis allmän tjänst (youtube) vs en dedikerad betal filmkanal (Netflix)

Av Xverminator

Alltid smör på mjukt bröd

Däremot knäckebröd är det inte så ofta längre.

Av Xverminator
Skrivet av AndreaX:

Nädå, den biten är ett faktum. I princip alla spel som finns för både PS4 och 5 är avsevärt mycket mindre på den senare, trots bättre texturer. Men undantag kan ju finnas. Detta motsäger såklart inte att stora spel kommer bli allt större i framtiden ändå. Men inte lika stora som de kunde ha blivit, utan SSDn.

För 1500 extra påslag hade jag allt förväntat mig betydligt mer än 1TB extra. Men om du menar att det ska rymmas i att en pro kostar det över den vanliga så, visst. Tror däremot det är lite väl optimistiskt. Beroende på vad övrigt extra en sådan skulle ha såklart.

Ingen aning. Men folk som prompt ska ha allt installerat bara för att kommer ju inte nöja sig med vara sig 2 eller 20TB. Del därför jag anser det meningslöst att tvinga på alla en onödigt stor disk, när det trots allt är väldigt billigt och enkelt att expandera till precis vad man behöver, om eller när det finns.

Ingen aning vad medel är. Men om det innefattar alla sorters spel så låter det så lågt att det skulle förklara varför maskinsubventioneringen är obefintlig numera.

Jag tror att vad många hoppas är att tillverkarnas upphandlingen ger ett ännu lägre bitpris. Men jag tycker ju att det är vettigare att hoppas på att allt krut läggs på de delar som man inte kommer kunn plugga i mer av själv. Och minnet kommer rimligen också att vara mycket billigare när det verkligen finns behov. Alltså senare.

Du måste väl ändå hålla med om att 1TB är ganska klent utrymme att starta med, iaf på en Pro version! De flesta spel ligger runt 50GB + i snitt oftast mer.

Här har du en lista på vad de 7 största spelen tar för plats (du får inte plats med dessa sju på 1TB) och du ska ha konsolen ett antal år fram! Så 2TB är klart att rekommendera från start och spelen blir inte mindre för varje år som går utan större!

1 Call Of Duty: Black Ops Cold War - 175 GB
2 NBA 2K23 - 153 GB
3 Star Wars Jedi: Survivor - 148 GB
4 Destiny 2 - 139 GB
5 Horizon Forbidden West - 101 GB
6 Far Cry 6 - 101 GB
7 Sniper Elite 5 - 91.4GB

Se mer här
https://www.thegamer.com/biggest-ps5-game-file-sizes/#far-cry...

Av Xverminator
Skrivet av ipac:

De som fyller 1TB väldigt fort kan närsomhelst skaffa 1TB till för mindre än 1000 kr så jag frågar kvarstår; vad argumenterar du om?

Om du läst vad jag tidigare skrivit så...

Vill man använda gamla spel + köpa 10 nya spel så räcker inte 1Tb att börja med och 2TB kommer vara fylt rätt snabbt med, då kommer man behöva ytterligare en disk utöver 2TB.

Av Xverminator
Skrivet av ipac:

Förstår ärligt talat inte vad du argumentar om? Vill du ha 2TB istället för 1TB, dvs 1TB extra, så kan du ju plättlätt fixa det. För avsevärt mindre än 1500 kr.

Ja 2TB från början, och det kan inte kosta mer än mellan 1000 - till 1500 kr mer.

De flesta fyller nog 1TB väldigt fort (särskilt om de haft en PS4 innan och vill använda PS4 spel på PS5). Så det är inga konstigheter.

Av Xverminator

Det känns som det finns utrymme att ytterligare förfina och uppgradera denna kontakt.

Av Xverminator
Skrivet av AndreaX:

Fast spelen är faktiskt lustigt nog överlag mindre nu. Det betyder såklart inte att enskilda stora titlar kan, och antagligen kommer nå nya GB-nivåer.

Möjligt. Men de flesta som är intresserade av en pro ser nog helst att så mycket som möjligt av premiumpriset läggs på prestandan.

För det kommer naturligtvis ändå tas hänsyn till en övre kostnad, och ännu mer till vinstmarginalen på grund av att det fortfarande kommer vara en "lågvolymprodukt". För även om de bara räknar att 5-10% av köparna kommer välja den, så kommer det hänga på att priset inte blir helt orimligt. Det måste alltså vara ett lätt val för relativt många att öppna plånboken liiiite till. Och därför var det ingen enorm prisskillnad på PS4 pro heller.

Tveksamt om spelen blivit mindre!? Beror väl på vilken typ av spel, och om man haft PS4 innan och vill peta in äldre spel också så...
Redan efter 5 - 7 spel så börjar man närma sig 1 TB gränsen.

1Tb extra borde inte kosta mer än max 1500 kr extra, då har man garderat sig ett antal år fram och behöver inte avinstallera och hålla på.

Jag vet inte hur många spel folk generellt brukar ha installerade på en standard PS4 eller PS5.

Jag tillhör Pro "folket" när det gäller Playstation, men förstår barnfamiljer att de vill hålla kostnaderna nere.

Vore intressant att veta hur många spel en vanlig playstation spelare brukar köpa under en konsol generation. Gissar att det ligger runt 7 till 10 spel.

Av Xverminator
Skrivet av viller2:

Du kan väl bara uppgradera med en till SSD om du vill ha mer plats?

Jag vet, men det vore skönt att ha 2Tb redan från början och kunna slänga på ytterligare en SSD därutöver.

Jag har fortfarande PS4 Pro med 1TB och den disken blev proppfull rätt fort (redan 2017-2018) och då var spelen inte lika stora som nu.

Jag tycker de snålar med diskutrymme. Förstår att de vill pressa priser för breda massan, men på en Pro version borde man kunna slänga på mer. De som väljer Pro "snålar" inte (nu är det inte snåleri det handlar om...)

Av Xverminator

Tycker man får mycket maskin för de pengarna om man jämför med vad en komplett PC kostar. Man får knappt ett 4060 Ti för ungefär samma pengar, då utan CPU och allt annat.

Önskar det kunde komma en PS5 Pro med 2TB SSD

Av Xverminator
Skrivet av AMD73:

En mer elskrot då många många solceller slängs på hög och detta med vindkraft. Nya batterierna som är flertal är på
G som mer miljömässiga och som inte kan börja brinna. Bara något år bort då redan börjat tillverkas tidigt detta året.
Sedan tycker jag telelfon ska ha uppdateringar 10 år. Jag har en samsing S6 och kanske byter batteriet framöver. Men har
ingen uppdatering alls sedan 2021.

Fast om man har solcellerna på skalet så kan de ju återanvändas på nästa mobil om de håller samma format. Allt som tillverkar blir skrot med tiden.

Sen går det nog att återvinna en del skrot om företagen skulle anstränga sig mer.

Av Xverminator
Skrivet av cyklonen:

Om en normalstor mobil täcks med solceller av bra kvalitet, inte världsbäst men bättre än billiga som används till stora, och mobilen läggs i direkt solljus en sommardag med molnfri himmel, kommer den ytan att ge ungefär 0.2-0.3 W effekt. Om batteriet har en kapacitet på 15 Wh (ganska genomsnittligt) tar det ungefär en vecka för att ladda mobilen fullt, om den ligger åtta timmar i direkt solljus varje dag.
Inomhus är ljuset så svagt att det inte ens märkbart skulle påverka batteriförbrukningen.

Jag är inte så insatt i styrkan men slängde ut frågan bara.

Tänkte på att det finns mobila solcellsladdare, i framtiden kanske de går att bygga in dem på nått vis så batteriet inte laddar ur lika fort.
https://www.kjell.com/se/produkter/mobilt/ladda-koppla/powerb...

Av Xverminator

Jag avslutade mitt Netflix abonnemang som jag haft sedan 2014! Avslutade även Viaplay och Disney+ för några månader sedan. Tycker jag sett det mesta jag vill se. Jag kikar på mina gamla DVD och Blu-ray filmer.

Så nu sparar jag ca 750 kr per månad (9000 kr på ett år).

Har bara HBO kvar för 49 kr per månad, ser knappt på det heller så funderar på säga upp det, men det är så lågt pris så man kan lika bra behålla det ett tag till.

Av Xverminator

Jag har en udda fundering.

Skulle det vara intressant med solceller på mobiltelefoner (alltså skalet på baksidan), tänkte det kanske kan hjälpa till att hålla batteriet vid liv längre och laddas när mobilen inte används (dagtid), och samma med bärbara datorer.

Gissar solceller inte är tillräckliga idag men kanske i framtiden det kan gå åt det hållet.

Av Xverminator

Det är klart positivt, tekniken har mognat och det blir bara bättre hela tiden.

Jag kör DLSS på allt, man ser ju ingen skillnad när saker rör på sig i spel. Jag kör tex bil spel där man inte står still och jämför pixlar. Där är DLSS perfekt, man får mer prestanda och man behöver inte köpa dyrare hårdvara.

Allt beror på vilken typ av spel man kör, man kan ju slå av DLSS och använda annat som finns med i dagens spel att välja på.

DLSS 2 kändes sådär, man såg artefakter här och där, men i DLSS 3 har det blivit bättre och nu finns DLSS 3.5

Ser fram emot DLSS 4 och 5000 serien (antar det kommer bli så).

Av Xverminator

Jag har en fundering av hur många som behöver ett 4080 till dagens spel? Det är väl endast om man ska spela i 4K

De breda massan gissar jag spelar i 1440p och då borde 4070 Ti räcka

Av Xverminator

Jag har jobbat hemifrån ända sedan 2003! Sparar pengar på resor och tid att ta mig till och från jobbet. Har helt egna tider och kan jobba varifrån i världen det bara finns internetuppkoppling.

Tycker möjligheten ska finnas om det är ett jobb där möjligheten finns, tex webbutveckling programmerare och liknande.

Det finns ju webbmöten, telefon.

Ibland kan det vara riktigt störande på arbetsplatser av telefoner som ringer, kollegor som kommer och småpratar eller musik i bakgrunden (som man inte gillar), fikapauser..

Jag tycker man får mer gjort om man kan vara hemma ibland.

Tycker det där med 8 timmars arbetsdag känns stelt och föråldrat i vissa scenarion tex inom IT-branchen.

Av Xverminator
Skrivet av Nikodemous:

Jag har också kvar HBO MAX för femtilappen, och jag tittar väldigt lite med. Med det sagt så tycker jag att HBO har ett bra utbud. Denna affärsmodellen har HBO fattat och har troligtvis en massa extra abonnemang igång som knappt använder tjänsten. Där har vi en framgångsaga som heter duga. Kunderna tjänar på det då det är en billig tjänst, och HBO tjänar på det eftersom många har det oavsett om de använder tjänsten på daglig basis eller ej. Win-win för alla inblandade skulle jag säga. Vi får väl se hur lång tid det skall ta innan netflix, disney mf fattar galoppen.

Ja precis och de behöver inte höja priserna pga de behåller en bred kundbas.