Inlägg

Inlägg som Србо har skrivit i forumet
Av Србо

Y&T - Armed and Dangerous
Y&T - Summertime Girls
Y&T - Mean Streak
Y&T - Face Like an Angel

Skickades från m.sweclockers.com

Av Србо

Inget för mig men intressant. Inom 8 år kommer förmodligen 8k till vanliga konsumenter och grafikkorten bör kunna driva krävande spel i minst 60fps.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Србо

Mobil, speldator, tradlos spelkontroll, in ear bluetooth samt brusreducerande over ear ocksa bluetooth.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Србо
Skrivet av MiLeS:

Mitt 980Ti tuffar på helt okay måste jag ändå säga, väntar nog till nästa veva grafikkort.

Jattenojd med min barbara speldator 1070 och kommer.sakert hoppa over denna.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Србо
Skrivet av GuessWho:

Alla vet att det bara är grafiken som räknas i ett spel.
Ungefär som när man köper en bok så är det bara ett snyggt omslag som räknas. Innehållet spelar inte så stor roll.
Det är därför man brukar säga att man ska dömma en bok efter omslaget.

Skickades från m.sweclockers.com

Ironin är tydlig. Allvarligt så är det många som tycker vacker grafik är viktig för ett spel, därmed givetvis kan man i övrigt inte ignorera hur spelet är skapt.

Av Србо
Skrivet av ågren:

Spelet kan väl närmast beskrivas som ett modernt peka-och-klicka så det är inte särskilt förvånande.

Single player, ett modernt peka och klicka spel på 100gb! Även om det finns multiplayer så är det sanslöst med utrymme på hdd som utvecklaren kräver.

Av Србо
Skrivet av Sveklockarn:

I alla fall, den där videon har dragits i långbänk flera gånger. Den enda konkurrent som försvunnit var 3Dfx som grävde sin egen grav, precis som AMD försökte göra under eran där idiotiska beslut avlöste varandra — något som de frälsta ofta tillskriver Intel.

Att resterna av 3Dfx köptes billigt av Nvidia var knappast en produkt av något ”fulspel”. I grund och botten handlar ju klagomålen mot Nvidia om deras rätt att göra som de vill med sina ägodelar, vilket gör det så gott som helt meningslöst att diskutera när motdebattören ser grova inskränkningar i äganderätten som en ”lösning”.

Nvidia jobbar åt sina kunder, vilket passar mig utmärkt eftersom jag är deras kund. Om någon med ett AMD-kort så får ett bildspel så skulle jag nog inte kunna bry mig mindre. Jag har ingen moralisk skyldighet att betala för andras lyxkonsumtion.

Så Nvidias fula smutskastning av konkurrerande företag som i princip värdelösa, ej reklam, utan info från Nvidia han visade är falsk menar du? Videon är bara två veckor gammal. Nvidias saboterande för AMDs grafikkort, är för kunderna bra på exemplena han visade med bl.a Witcher 3?

Av Србо
Skrivet av tadt:

Kan detta vara nåt att byta upp sig till?
https://www.webhallen.com/se/product/285444-Lenovo-Ideapad-Y5...
Vill ha en mindre, smidigare dator att ta med till jobbet. Vill kunna spela nyare spel med helt okej inställningar

Skickades från m.sweclockers.com

Priset är bra och du kommer märka enorm skillnad mot din nuvarande. Processorn är inte den bästa men den duger och du skall kunna köra dom flesta nya aaa spel på minst high och ha hyfsad fps. Webhallen har 60 dagar öppet köp, så du kan tryggt testa den.

Av Србо
Skrivet av Sveklockarn:

Vilka företag tänker du på då?

I övrigt är det väl inget företag som vill ha konkurrens, utan det är något man eventuellt får.

Jag syftade på att AMD är villiga att ta till väldigt fula sätt för att ha monopol. Videon visar faktiskt rätt tydligt på Nvidias många fulspel, AMD har inte varit så omoraliskt fulspelande som Nvidia.

Av Србо
Skrivet av Sveklockarn:

Jaså?

Jag köpte min första egna dator i maj 1995. Den var långt ifrån det bästa man kunde få tag på, en 486 DX4-100 med 4 MB RAM, men kostade ändå 12168,75 kr (exkl. 4 MB RAM ytterligare, ljudkort & CD-läsare som jag köpte till för över fyra tusen i dåtida penningvärde) vilket motsvarar 15626,89 kr i dagens penningvärde. Min månadslön på mitt första heltidsjobb som lastbilschaufför år 2002 var 15200 kr, vilket motsvarade 14197 kr i 1995 års penningvärde, så skulle jag säga att speldatorer blivit jäkligt mycket billigare.

Är ingen fanboy men hade inte AMD konkurrerat med Intel och Nvidia hade vi idag haft betydligt sämre och dyrare speldatorer. Nvidia har sänkt ett par företag med väldigt fula metoder på grund av att dom inte vill ha konkurrens. Intel har ju kört med sina fyra kärnor lång tid och när AMD kom tillbaks med Ryzen då blev det 6 och nu är AMD ikapp Intel.

Nvidia har ingen konkurrens och hur dåligt det är syntes nyligen med en kaxig snubbe i skinnjacka spela allan ballan och mer eller mindre visade fu till dom som väntar på nya generationen gpu. Finns flera indikationer som tyder på lågkonjunkturen är snart här för att stanna ett tag och då lär försäljningen av datakomponenter etc inte vara så eftertraktad.

Av Србо

Ingen komponent är dålig, alla har överlag fått bra recensioner och dom passar med varandra, hög fps i 1440p med bra kvalité:

https://image.ibb.co/bzv1qo/Screenshot_2018_5_23_Bygg_Komponentk...

https://komponentkoll.se/bygg/zorkb

Av Србо

Kina är ängel jämfört med US
**bort/mod**

Av Србо

Svenskarna överlag är alldeles för belånade, pengar som dom alldrig kan betala tillbaks. Fast i lån, så att fly Sverige kan dom glömma. Vad gäller flyktingpolitiken så är det värsta nog inte över. Om EU låter Orban hålla gränsen stängda för flyktingar kommer Kroatien inte ha något val än att öppna, EU har sett mellan fingrarna ett tag nu med att Kroatien misshandlat flyktingar som Serbien släppt och sedan har Kroatien efter misshandlingarna skickat tillbaks dom till Serbien. Men till slut när en ny flyktingvåg kommer som blir troligtvis värre än den 2015 då kommer Kroatien få vika siga definitivt inför EU.

Av Србо
Av Србо
Av Србо
Skrivet av Flygman:

Konstigt, BMW är ju kända för att dricka olja de med. Just E60 som din kompis har har en normal förbrukning upp till 1L/100mil, samma som första generationens TFSI. Kör man utan long-life så drar de vänligare mängder, gäller både BMW & VAG. Alla moderna turbobilar drar olja, punkt. Sedan drar olika motorer olika beroende på skick osv, så bara för att en BMW inte drar så mkt så betyder det inte att alla BMW är fria från problemet.

Äger 20 år gammal BMW 523, haft den i c.a 5 år utan några problem, skulle inte vilja byta den mot någon annan bil. Viktigaste är att all service är gjord och att det är få ägare, många ägare och det är ytterst sällan välvårdad bil.

Av Србо
Skrivet av Jay-Jay:

Ledsen för jobbigt svar, jag vet faktiskt inte.

Alla tillbehör följde med, ska titta lite närmre på tillbehören & garantikortet när jag kommer hem.
Hörlurarna låter väldigt mycket bättre än övriga IEMs jag använt (i princip alla KZ's, Xiaomis och några andra märken). Ju mer jag läser på nätet desto mer skeptisk blir jag, men i slutändan låter de väldigt bra.

Kanske blir så att jag går förbi någon affär och jämför direkt mot SE535, men just nu ser jag de som 300kronors IEM's som låter sjukt bra.

Har troligtvis likadana, jämfört med kompisens äkta 535 och det är ingen skillnad i ljud. Köpte denna betydligt smidigare audiofilskabel från Aliexpress och är nöjd:
Replacement MMCX

Av Србо
Av Србо
Av Србо
Skrivet av Elghinnarisa:

Du hänger inte riktigt med va?
TS frågade om vad man skulle vilja se i ett test, vad det är folk vill läsa i ett test.
Jag skrev att så som notebookcheck gör tycker jag är riktigt bra.

Jag har ingen aning om vad han har tillgång för resurser hemma, inte det blekaste. Men du vet kanske? Bor du granne med han? Kan du berätta vad han har tillgång till hemma om något? Du som uppenbarligen vet?

Där av att jag skrev att notebookchecks tester är ett bra ställe att kolla på för inspiration till vad man kan göra själv, upp till vad man har möjlighet att göra då dvs. Jag har ingen aning om vad han har tillgång till hemma.

Hänger du med nu, eller måste jag fixa en översättning åt dig så du förstår?

Han skrev att han har (4770k + 980Ti) samt Macbook Air (2011), där slutade hans resurser. Som du verkade ha missat.