Inlägg

Inlägg som Србо har skrivit i forumet
Av Србо

Paid in Full, två av fem. 7.1 på Imdb, för högt. Inget nyskapande, handlar om en som frivilligt blir involverad i knarkhandel, blir rik, flashiga bilar, många golddiggers brudar utav typen där trosorna faller per automatik och benen säras villigt bara dom ser rikedomarna. Men som oftast i dessa kretsar blir gårdagens "vänner" dagens fiender osv.

Av Србо

Ikeas mjukglass, god, inte sämre kvalité än mångdubbelt dyrare mjukglassar, lagom stor, bara 5 kronor.

Av Србо
Skrivet av Ricerunner:

Tycker att bibelversen "Gud hatar den som älskar våld" är ganska tillämpbar här.
Grottar man ner sig i våldsskildringar för underhållningens skull så har man uppenbara känslomässiga problem på någon nivå.

Självklart tänker oerhört många att "de kan hantera det", men frågan är ju även om man blir medryckt eller förhärdad. Jag har ofta föreställt mig att den ökande våldsunderhållningen är en form av förberedelse av massorna för att gå in i tredje världskriget med berått mod, men alla håller nog inte med om det.

Att ha våldsamma tendenser behöver inte heller vara den enda faktorn, ni kan inte resonera så att "jag spelar jättevåldsamma spel, men jag mördar inte folk i verkligheten" som om det vore två helt skilda företeelser. Det handlar om ett ställningstagande i någon utsträckning.
Vad gör ni när det plötsligt är fritt fram enligt myndigheterna att angripa vissa människor i verkligheten, och dessutom socialt påtryckt?

Jag är kristen. Du är förmodligen alldeles för godtrogen. Självförsvar är självklart, däremot är sadism avskyvärt. Det som är motbjudande är att många actionspel med krigstema är politiserade med ensidigt propagerande. Du spelar oftast som amerikan eller mot något folk som USA är emot, vilket är en hel del. Finns ingen objektivitet i sådana spel. Sina barn bör man guida att inte tro på propagandan i många ex actionspel som sanning.

Av Србо
Skrivet av ZecretW:

Som förälder till en 12 åring är det fan omöjligt att begränsa vad de spelar.
Försöker man begränsa användartid mm på nätet byter han mac adress på datorn
Han skapar nya konton på alla möjliga sajter för att undgå de regler vi sätter upp och tycker vi är dumma i huvudet för att han bara får sitta 3 timmar om dan vid datorn.
Och självklart är han 23 år på alla sajter. Ingen kollar ju det på nått vis.

jag har ingen aning om hur man ska lösa det mer än att låsa in sakerna, men det är en dålig ide..

Enkelt, skaffa bärbar eller liten stationär, bara flytta från hans rum när tre timmarna gått. Skall finnas effektiva program att begränsa vad han kan kan besöka på nätet.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Србо
Skrivet av Paddanx:

Men om han ser det på film... så gör han det?
Kan förstå folks argumentation till "hårda verkligheten för barn under 18"... men... varför respektera ena, och inte andra öht?

Ja... nivåerna är högt satta, men det är en hel del våld och otrevligt i många spel. Att säga det inte påverkar dem, bara för de "kan se det på nyheterna"... kanske mer är fråga om nyheterna borde filtreras, vs bara släppa allt. För visst tusan påverkas man.... säger det som vuxen i en stad där folks skjuts mer ofta än i vissa spel. Men man avtrubbas...

Sen kanske 18 är lite hög nivå. De flesta vet vad våld och sex är är redan vid 15 (och tidigare).

På 70 och 80talet fanns det filmcensur och sönderskurna filmer som var extra intressant att se oklippt. Fanns dom som tjänade en hel del pengar genom försäljning av usla piratkopior. Slasherskräckisarna var väldigt populära och många barn såg dom tillsammans med föräldrarna. Inte hos mig, mina tyckte Snobbar Som Jobbar var gränsen:D.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Србо
Skrivet av vompen:

Intressant, vad får dig att välja dessa?

Dom låter balanserat bra, komforten tyckte jag var bra och överlag är dom flesta nöjda, men det finns dom som har öron det inte passar lika bra. Rekommenderar dig SoundMagic E50 istället för E10, haft E10 och dom är basigare eftersom du gillar mer balanserat och inte basigt så är E50 bättre för dig. https://www.dustinhome.se/product/5010880573/e50-red?ssel=fal...

Av Србо
Av Србо

Krokus lyckade hårdrocksversion av Led Zeppelins Whole Lotta Love:
Krokus - Whole Lotta Love
En av Deep Purples bästa och rätt så okänd, Joe Lynn Turner på sång:
Deep Purple - Truth Hurts

Av Србо
Skrivet av Sveklockarn:

Var har du fått den informationen ifrån?

It's a secret;.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Србо

95% av platserna på fängelserna fyllda, Morgan Johansson tycker det tyder på att brottsbekämpningen fungerar bättre!

https://cdn3.imggmi.com/uploads/2018/7/11/a7ee775609bc041bce45eb...

Citat:

Fulla fängelser leder till mer våld, både mellan intagna och mot personal. Men justitie- och inrikesminister Morgan Johansson menar att det beror på att brottsbekämpningen fungerar bättre.
– Den här mandatperioden har vi gjort stora satsningar på polisen, nu är det kriminalvårdens tur, säger han i Morgonstudion.

Polisen jobbar mer effektivt och straffen har skärpt. Det är orsaken till att det blivit allt trängre på svenska fängelser, menar Morgan Johansson.

För fyra år sedan var 85 procent av platserna på svenska fängelser upptagna. Nu ligger beläggningen runt 95 procent.

– Det ska helst inte ligga över 90 procent, man behöver möjlighet att kunna flytta intagna, den luften i systemen måste finnas, säger Morgan Johansson.

SVT Nyheter har sökt Moderaterna för att kommentera Socialdemokraternas förslag. Partiet har tackat nej.

https://www.svt.se/nyheter/inrikes/morgan-johansson
Morgans svar är skrattretande. Många poliser har slutat på grund av att just lagen inte är tillräcklig på många punkter, brottslingar som bör låsas in får gå fria, dom får inget vettigt stöd. Har man vapen som pistol på sig så skall man per automatik låsas in minst 1 år. Det är för få poliser samtidigt som dom är ineffektiva och en hel del visar tecken på demoralisation, som när dom väntar i flera förorter att härjandet skall sluta och då går in.

Knarket har alldrig flödat så fritt på många orter som nu, mer eller mindre öppet. Jag bor tack och lov i en stad som inte är bland dom hundra främsta när det gäller brott. Men många städer har misslyckats med att förhindra eskalerandet av brott. Man skall kunna diskutera sådana här saker utan att det urartar.

Många växer upp i utanförskap, även om man inte vill studera så borde man kunna hindra personer från att bli brottslingar. Man måste ha polisstationer just i förorterna där många riskerar att växa upp med brott. Pattrullerande poliser är ett måste i sådana områden. Lagar som gör att man som förälder till barn inte kan nonchalera om deras barn begår grova brott eller upprepade småbrott, man blir tvungen att flytta till en ort som är långt från städer.

Vad är era förslag för en minskad brottslighet? Givetvis vettiga genomförbara förslag.

Av Србо

Med kraftig lågkonjunktur runt hörnet så spelar det ingen roll om det kräver 1080ti sli i 4k. Min bärbara 1070 fortsätter förhoppningsvis att vara felfri i minst fyra år till. Klarar säkert nya "Crysis" i medium till high inställningar i 1080p.

Av Србо
Skrivet av Xinpei:

Jaså? Så du menar att färre skulle ha tummat på reglerna när man hade tjänstemannansvaret kvar? Du är väl inte så naiv?

Det är just naiv man är om man tror att inte färre hade tummat på reglerna om man hade tjänstemannansvaret kvar.

Av Србо

Apotea 10% rabatt med koden: HSBMEDLEM18
Provade nyss och den gällde även på kampanjprodukter.

Av Србо
Av Србо

Sveriges landslag var idag långt från tidigare prestationer i VM. Som om dom fått något deprimerande besked innan matchen, lät det tynga ner och var iom det frånvarande förutom målvakten.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Србо

Som många påpekat innan så är det svinigt gjort av Nvidia. AMD har lite skelett i garderoben, men Nvidia har överfullt. Inte alla företag vill ha monopol, det är bra med konkurens så blir man mer motiverad att prestera bättte produkter. Nvidia har tydligt visat att det är struntsnack att dom bryr sig om sina konsumenter, går över lik företagande.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Србо
Skrivet av Xinpei:

Fortfarande. Vad har det med tjänstemannaansvaret att göra? Framförallt när det verkar vara systemet i sig själv som är problematiskt samt att det är en person inom företaget som gjort fel. Detta hade inte tjänstemannaansvaret motverkat.

Vem är det som skapat systemet?! Sverige har iom att man gjort sig av med tjänstemannaansvaret låtit många skrupellösa personer inom stat och kommun komma undan utan straff med stor skada för Sverige.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Србо
Skrivet av Bloodstainer:

Hur fan menar du det skulle hjälpa i en situation där privata företag snor information från privatpersoner?

Man gör avtal med företag utan att göra det kännbart i kontrakt om dom är slarviga etc. Det finns många exempel på där tjänstemannaansvar skulle inneburit hårda straff istället slipper dom undan och andra ser detta och inser att det är okej att vara likadan. Inom stat osv börjar det likna i mångt och mycket bananrepublik. Tjänstemannaansvar är bra om det återinförs.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Србо

Dags för återinförande av tjänstemannaansvar.

Av Србо
Skrivet av Datanisse:

Ska du ha semester bör du lämna allt det där hemma!

Inget fel ta med ex bärbar speldator på semestern. Spenderar stora delar av dagen på stranden (som just nu) och utflykter, givetvis utan speldator. Men när jag kommer hem är det roligt att spela, ger extra avkoppling.

Skickades från m.sweclockers.com