Inlägg

Inlägg som RedRetro har skrivit i forumet
Av RedRetro
Skrivet av RAJ:

Jag har gjort en video som är 3 min 58 sek. När videon laddas upp på YouTube så står det:
"Videoklippet laddas upp. 3731 minuter återstår."

Hur gör jag för att uppladningen ska gå snabbare ???

file:///C:/Users/Dell/Desktop/huk45k.PNG

Filstorlek? Bandbredd?

Av RedRetro
Skrivet av gn1p:

Edit: missade att du ville ha näst minsta
Ett tips är att kolla på bubblesort.

Bubblesort är ju inte att rekommendera imo, i och med att tidskomplexiteten i värstafall och medelfall är O(n^2). Nu vet jag att vi snackar nybörjarprogrammering, men det kan vara bra att redan från början tänka i banor om körtid. Skulle man i det här fallet vilja beta igenom större arraylistor sticker körtiden iväg utav bara sjutton.

Men som andra nämnt tidigare är det inte nödvändigt att använda sig av sorteringsalgoritmer för att lösa problemet, räcker som sagt med att ha två variabler där man sparar det största och näst största talet allteftersom man går igenom arrayen.

Av RedRetro

Själv använder jag Swype och har gjort det under några års tid, väldigt nöjd med det.

Av RedRetro
Skrivet av adde_84:

Hejsan alla igen!!!
Efter många timmars arbete så byggde jag ihop denna pseudokod

Uppmana användaren att mata in tal ( cout << "Skriv in tal" << endl )
Hämta in tal från användaren; 2 3 4 5 6 0 ( cin >> inp; )
Räkna ut den hela summan av talen, medelvärdet, största talet, näst största talet
Meddela på skärmen;
Summa : 20 ( cout << "Summa: " << sum << endl )
Medelvärde:4 (cout << "Medelvärde: " << (double)sum/(double)antal << endl;)
Största tal: 6 ( cout << "Störst tal: " << max << endl;)
Näst största tal; 5 ( cout << "Näst störst tal: " << nMax << endl;)
Användaren avslutar programmet med valfri tangent

men denna blev inte godkänd med motiveringen "inga funktioner i lösningen"

Skulle någon vänlig kunnig själ kunna hjälpa mig med detta? Jag har arbetat med denna uppgift i en månad nu och ja, jag vet inte vad mer jag ska göra...

Fast nu har du ju inte riktigt skrivit pseudokod, iaf inte på ett sätt som din lärare önskar. Återigen, tänk pseudokod som ett "universellt programmeringsspråk". Det du har skrivit nu är att jämställa med kommentarer. Tar och plockar in en definition av vad psuedokod är från Wikipedia:

Skrivet av Wikipedia:

Pseudocode is a compact and informal high-level description of a computer programming algorithm. It represents the code and may look similar to the code or code constructs, but it isn't actual code. It is a representation of the code or code construct.

Här har du även ett exempel på hur psuedokod KAN se ut (även det taget från Wikipedia):

void function fizzbuzz For (i = 1; i<=100; i++) { set print_number to true; If i is divisible by 3 print "Fizz"; set print_number to false; If i is divisible by 5 print "Buzz"; set print_number to false; If print_number, print i; print a newline; }

Som du ser är psuedokod väldigt enkelt att förstå tack vare att onödiga detaljer utelämnats. Notera även att pseudokoden är väldigt lik vanlig programkod, till skillnad från den "pseudokod" du skrivit.

Hoppas det hjälpte dig på vägen!

Av RedRetro
Skrivet av adde_84:

Tack så mycket!
Jag kan inte engelska men jag ska försöka mig på det

Borde inte din lärare ha gått igenom hur pseudokod bör utformas? Du kan tänka pseudokod som ett slags "universellt språk", d.v.s. även om jag inte är speciellt insatt i C++, Java eller vad det nu kan vara så skall jag fortfarande förstå grundprinciperna med programmet genom att läsa pseudokoden. Mer invecklat så följer inte pseudokod någon egentlig syntax, därav finns det ingen vedertagen standard för hur psuedokod ska skrivas. Men en generell regel är som sagt att en person som är inte nödvändingtvis har programmerat inom ett visst språk fortfarande skall kunna förstå vad programmet gör m.h.a. pseudokoden. Bäst är dock att titta på enkla program inom det språk du känner dig bekväm med och sedan se hur psuedokoden har skrivits. Man får inte ut speciellt mycket av att endast läsa en Wikipediartikel.

Hoppas du blev lite klokare,
RedRetro

Av RedRetro

Det är väl bara att vänta ett tag tills dess att du återigen kan prova skriva in ditt lösenord?

Av RedRetro

Pellesoft om du är student/känner någon som är student. Då får du tillgång till MSDNAA och alla dess mjukvaror (vilket bl.a. inkluderar nycklar till XP, Vista, Windows 7 samt Windows 8. Här kan du läsa mer: http://www.sweclockers.com/forum/22-microsoft-windows/878230-... (kostar ca 150 kronor).

Av RedRetro

Kört Avast sedan -06 eller något (på den tiden då deras GUI såg ut som en musikspelare) och kan inget annat än att rekommendera det!

Av RedRetro

Ace Edge 3200 - Som gjuten efter min hand

http://cms.cmsoffice.se/img/kunder/61/bilder/2(1).jpg

Av RedRetro

SATAn vad tråkigt

Av RedRetro
Skrivet av Tumio:

Det sitter i det första telejacket om det är det du menar
Vad är det för nummer man ska skriva in? 198.168.1.1 funkade inte :/

198.168.1.1 är helt fel. Prova 192.168.1.1 eller 192.168.0.1

Tips: Om du nu inte ens vet hur man kommer åt routern är jag ytterst tveksam till att du skall hålla på och pilla runt bland inställningarna. Läs därför noggrant igenom manualen alternativt ta dit en polare med större tekniskt kunnande.

Av RedRetro

Värde: ∞ cred

Av RedRetro

UxTheme Multipatcher + Windows 7 Start Orb Changer + Valfritt tema från DA

Av RedRetro

Ny router för omkring 600:-

Hej!

Vi har nyligen fått fiber installerat i villan från Telia och har således åkt på deras router TG799 v2. Eftersom vi aldrig haft Telia innan hade jag heller inte speciellt stor koll på just denna modell. Men efter att ha rotat runt lite bland inställningarna i routern är jag mäkta besviken. Det går i princip inte att ställa in ett skvatt (för att inte tala om det extemt långsamma och usla interfacet).

Jag har därför gått i tankarna om att köpa en router och be Telia brygga TG799 v2. Dock är saken den att vi har både bredband, IP-telefoni och TV från Telia. Så min första fråga är: Kommer det att fungera att brygga TG799 v2 till en annan router som sköter bredbandet medan TG799 v2 fortfarande sköter IP-telefoni och TV (om det nu inte finns någon router som kan hantera allt detta)?

Jag söker därmed, om det nu är möjligt att låta TG799 v2 sköta TV och telefoni, en router för omkring 6-700 kronor. Kraven jag har är att den skall ha goda inställningsmöjligheter (möjlighet att installera Tomato på är ett plus), kunna hantera 250/100 (vi har endast 100/10 i dagsläget men det finns eventuella planer på att uppgradera) och hyffsat bra trådlös uppkoppling (i princip använder vi bara telefoner och surfplattor trådlöst, så det behöver inte vara några värstinggrejjer på den fronten).

Tacksam för alla tips och svar,
RedRetro

Av RedRetro
Skrivet av Mars SSX:

Tack, ska prova det nu. Som jag förstår det så kan jag alltså behålla min nuvarande Windows installation. Det enda jag gör är att boota Debian när jag startar datorn?

Det du talar om är s.k. "Dual boot" som tillåter dig att välja vilket operativsystem du vill boota till via en bootloader (exempelvis Grub2 eller Windows Boot Manager) vid uppstart av datorn. Bara att googla "Dual boot" och läsa på lite om hur det fungerar (jag tror att du får välja om du vill installera Debian vid sidan om Windows under installationsprocessen).

Av RedRetro
Skrivet av Mars SSX:

Tack för svar. Är bra att dra hem Debian och prova. Men är det någon sm vet hur man ska gå till väga för att installera Debian? Ska man prova det här? Eller ska jag köra någon anna metod?

Linux Live USB Creator fungerar utmärkt för att skapa bootbara USB-stickor. Kör på

Av RedRetro

C:\ OS - Operativsystem samt frekvent använda program
S:\ System - Spel och program
B:\ Backup - Backup av filer och kataloger
L:\ Storage - Dokument, bilder etc.
M:\ Music - Musik
T:\ Torrents - Torrents

Av RedRetro

Ser ut som konstig falukorv

Av RedRetro
Skrivet av Jacob:

Då var sista batteritesterna klara efter flera dagars konstant testande, *hytter med näven mot det utökade batteriet*. Om ingenting oväntat inträffar publiceras recensionen i början på nästa vecka!

Härligt!

Av RedRetro
Skrivet av sweppex:

Bajen 4 Life !

Bajen <3
Men idag var vi faktiskt totalt värdelösa. Hade hoppats att den någorlunda goda trenden skulle hålla i sig.