Inlägg

Inlägg som Red Onion har skrivit i forumet
Av Red Onion

Tack för era åsikter

Det blir nog den skärmen!
Tänkte beställa från Elgiganten, då de har kortast leveranstid samt billigast pris.

Hur är det med BLB för skärmen? Skulle jag kunna använda distansköplagen för att få hem ett exemplar, testköra skärmen och eventuellt lämna tillbaks den om jag anser att jag inte är nöjd?

Av Red Onion

Kan man få en bättre skärm än Acer Predator XB271HU för 6 000 kr?

Hej!

Letar ny datorskärm, vilket för mig är en hel djungel av förvillande lika skärmar.
Acer Predator XB271HU har nyligen blivit prisnedsatt till 6 000 :-, vilket är ungefär så långt min budget sträcker sig. Kan eventuellt gå upp ett par tusenlappar om det verkligen är motiverat.

Således, finns det bättre kandidater än Acer Predator XB271HU?

Skärmen är främst avsedd för gaming (The Witcher, Fallout, Civilization, League of Legends), studier och filmtittande.
Vill ha IPS, WQHD, G-Sync och >100 Hz.
Maxbudget: 8 000 :-

Annan tanke: Är de böjda skärmarna Asus Rog Swift PG348Q och Acer Predator X34A verkligen helt fantastiska?
Kanske kan det vara värt att försöka kränga en sådan begagnad för 7-8k istället?

Av Red Onion

@AxF: Bjuder 15 000.
Kan hämta på helger

Av Red Onion

Hej!

Är intresserad av moderkort, CPU och ramminnen. Eventuellt även ett GTX 980Ti (utan vattenblock) om priset är rätt.

Riktpris för detta paket?
Vill minnas att du tidigare skrev ut priser i annonsen som vid första anblick verkade rimliga (lite högt för CPUn dock, men jag håller tummarna för ett paketpris).

Av Red Onion

Hej!

Ville bara dela med mig av hur otroligt illa jag blivit behandlad av er kundsupport.

Ärendet gällde en returnering av ett par premiumhörlurar. Ni kunde inte reparera produkten utan ville häva köpet, dock ville ni endast återbetala ca halva produktens marknadsvärde, trots att vi befinner oss väl inom garantiperioden.

Jag kände mig orättvist behandlad och gjorde en anmälan till ARN. I min mening måste ni ge mig en skälig ersättning, så jag kan köpa ett par nya hörlurar av motsvarande kvalité. Detta ansåg även ARNs kommitté, som beslutade att jag skulle få 2490 :- i återbetalning (Änr 2015-07732).

Kolla datumet på ärendenumret...i nära ett års tid har jag behövt bolla juridiska dokument mellan er kundsupport och ARN. Ni vägrade ge er, och var hela tiden fullt inställda på att bara köra över mig som konsument.

När ARN väl kom med sitt beslut bifogade jag detta till er, och ni gav mig skriftlig bekräftelse på att jag skulle få det fulla beloppet 2490 :-.
När jag sedan kollade min bankbok veckan därpå såg jag att ni trots detta valt att dra en rövare och endast betala ut lite dryg halva summan. Ni ljög mig rätt upp i ansiktet, lovade mig 2490 :- för att slutligen bara betala ut 1400 :-. När jag påpekade ert "misstag" med utbetalningen var det enda svaret jag fick att ni varit fullt medvetna om vad ni precis hade gjort.

Sist jag kollade er hemsida stod det några rader om hur måna ni var att följa eventuella rekommendationer som utfärdas av ARN. Men hela ert agerande i den här frågan bevisar vilket hyckleri ni egentligen utspelar. Ni har inte visat några som helst tendenser på att följa ARNs rekommendationer eller föra ett schysst kundbemötande. Jag har varit er trogna kund sedan ni öppnade er butik, och jag har försökt med allt jag förmår att föra en saklig debatt med er. Jag börjar nu få slut på valmöjligheter och ser inget annat alternativ än att behöva vända mig till media.

Mvh

Av Red Onion

@Hymer: Oj ja, då har du säkert bättre koll än mig på vad plattan går att sälja för. Min tumregel på 75 % är mer en subjektiv värdering där jag kan känna att jag får en bra deal utan att råna säljaren.

Jobbar du som återförsäljare inom området kanske du kan kränga plattan den vägen? Eller behålla den själv, det är en fin pjäs som egentligen inte kostat dig något, så du går ju inte back åtminstone

Jag ska inte kladda ner din annonstråd mer, lycka till med försäljningen. Du vet var jag finns om läget förändras och en affär blir aktuell

EDIT: Sedär, det löste ju sig för dig

Av Red Onion

@Hymer: Jag tänker mig att de flesta inhandlar surfplattan via Microsofts Edu-store för strax under 16k?

Då hamnar mitt bud på 75 % av nyvärde, vilket är sedvanligt för lotterivinster. Ber om ursäkt ifall du blev förolämpad av mitt bud

Av Red Onion

Jag bjuder 12 000 :-. Kan hämta upp i Göteborg med omnejd.

Av Red Onion

Är det surfplatta + penna + laddare du säljer (d.v.s. utan tangentbordsdockan)?

Har du kvitto och är den berättigad till Microsofts 2-års standardgaranti?

Av Red Onion
Skrivet av Argybarg:

Kan ett par Astro A50 vara nått? kanske inte dem smidigaste på stan men svårt och hitta några headsets. annars kan du ju köpa ett par hörlurar med kanske mod mic eller nån annan extern mic och då får du avsevärt fler kandidater och kolla på

Tack för input! Tanken med extern mic har definitivt slagit mig. Frågan är hur man löser problemet med trådlösheten då, samt att man får väl ytterligare ett batteri att ladda på kvällen vilket iofs inte är så jobbigt.

Då kommer följdfrågan: Finns det trådlösa hörlurar av bra kvalité som skulle motivera ett val av dessa istället för motsvarande headset?

Skrivet av Alfonsåbeerg:

@Red Onion:
Kanske Siberia 800?

Ska vara kompatibelt med PC, Mac, mobilen, playstation och xbox.

Ohh! De såg faktiskt inte dumma ut! Helt klart en favoritkandidat hittills, tusen tack

Någon som har personlig erfarenhet av Siberia 800?

Fler förslag uppskattas gott folk!

Av Red Onion

Köpråd: Trådlöst headset, max 5000 :-

Hej!

Jag letar efter ett nytt headset. Budget ligger på max 5 000 :-, men ser gärna att det håller sig kring 3-4 tusen. Kan tänka mig att importera om headsetet inte finns i Sverige.

Jag har några krav lurarna måste uppfylla, och sedan några ytterligare önskemål.

Krav:

  • Trådlösa. Helst bluetooth så att de är kompatibla med min mobil.

  • Slutna, over-ear. Vill höra så lite av omgivningen som möjligt, samtidigt som omgivningen slipper höra mig.

  • Någorlunda kompetent mikrofon.

Önskemål:

  • Aktiv brusreducering

  • Stora, komfortabla lurar prioriteras över små kompakta

Några idéer? Att leta headset är en hel djungel, men känner att så fort jag söker trådlöst försvinner alla toppkandidater.

Tacksam för hjälp!
Rödlök

Av Red Onion

1200 :-, även jag kan möta upp i Göteborg.

Av Red Onion

Även jag kan komma med lite positiva nyheter

Har sedan ungefär en vecka tillbaks fått mitt grafikkort att fungera. Då har jag haft allt liggandes på bordet likt bilden jag visade ovan. Allt rullade på fint, med undantaget att systemet crashade ungefär varannan timme.

Min gissning är att det berodde på PCI risern eller möjligtvis andra störningar grafikkortet plockade upp av att ligga på bordet. Så de senaste dagarna har jag roat mig med att sätta bågfilen i Akitioboxen och bygga in allt i ett kompakt datorchassi och samtidigt då eliminerat behovet av en PCI riser. Nu rullar allt på prima.

Har bara hunnit testa ett spel än, men där gick jag från ~40 fps till 144, så jag är supernöjd. Passade på att köra lite benchmarks också. Vet inte vad referensvärdet för ett GTX 980 ligger, men efter att ha jämfört lite från internet verkar jag fått en prestandaförlust på ca 20 % gentemot en stationär dator, vilket jag kan acceptera med tanke på att jag kör en eGPU via den äldsta versionen av Thunderbolt.

http://i.imgur.com/gNCnVbL.png

Av Red Onion

Användare: @DominatorPC
Typ av affär: Jag köpte
Tillvägagångssätt: Frakt
Produkt: MSI GTX 980 Gaming 4G

Positivt:

  • Trevlig. Snabb kommunikation och positiv attityd.

  • Hjälpsam. Erbjöd sig stresstesta grafikkortet för att jag skulle kunna få bra svar på mina frågor (rörande kvalité, coil whine mm).

  • Pålitlig. Skickade varan inom utsatt tid efter jag betalat. Grafikkortet kom fram helt och välbehållet, i fullt fungerande skick och med samma fina kvalité som utlovades.

Negativt:

  • N/A

Slutbetyg: 5/5

Av Red Onion

Tror jag hittat orsaken, tydligen var det ett vanligt återkommande problem för datorer med tillgång till mer än 4 GB RAM. Det står följande:
"the eGPU will be hosted in 32-bit pci-e space where you'll require TOLUD being 3.25GB or less"

Mitt TOLUD-värde verkar vara för högt och jag behöver således utföra något de kallar DSDT override via kommandotolken. Det finns en komplicerad guide till detta, som jag ställer mig lite tveksam att ge mig in på.

@Itchy Trojan: Hade du samma problem med code 12 eller var ditt bara plug and play?

Av Red Onion

Hej vänner!

Kände att det var dags för en uppdatering, jag har kopplat ihop allt och tagit mig modet till att slå på strömmen, so far so good

http://i.imgur.com/pP0jhy5.jpg

Ett okänt grafikkort hittades av enhetshanteraren, med en felkod som meddelade att drivrutinerna inte kunde installeras. Laddade ner de manuellt via Nvidias hemsida och gjorde en omstart. Nu hittades grafikkortet och markerades som ett GTX 980, och jag trodde därmed att jag hade fått allt till att fungera.

Här kommer det tråkiga: Grafikkortet var markerat med error code 12: cannot allocate resources. Min muspekare upphörde att fungera och så fort jag rörde min mousepad tjuter datorn som en stucken gris. Det hjälpte inte att koppla ut grafikkortet och starta om datorn, utan det fick bli att ta hjälp av Windows återställningsverktyg för att få bort problemet.

Sitter och läser guider på nätet för att se om jag kan ta mig runt problemet på något sätt. Håller verkligen tummarna över att det är ett mjukvarufel och inte någon fysisk begränsning i min dator.

Har någon erfarenhet om liknande problem eller teorier på hur jag ska nå en lösning är jag tacksam för hjälp

Av Red Onion

@Itchy Trojan: Alright, tack för feed-backen. Kan det orsaka någon permanent skada att använda PCIe-risern, eller är det bara att testa sig fram och att jag i värsta fall får prestandaproblem? Annars får jag sätta sågen i det

Yes, kommer ge vaggan ström från PSUn, låter som det vettigaste att göra.

Nej, jag begrep heller inte riktigt hur EVGA skulle underlätta i situationen. Men består din boot-process också bara av tre steg ser jag ingen mening att stirra sig blind efter ett EVGA-kort. Då återstår det bara att välja rätt grafikkort i djungeln av alla partnertillverkare, suck.

Av Red Onion

@Itchy Trojan:
Kul att du valde att blåsa bort dammet från tråden, och tack för svaret på frågorna Jag har beslutat att köra på med min Thunderbolt 1, så får vi helt enkelt se hur mycket prestanda jag förlorar.

@siXpounder:
Ursäkta att jag inte svarat dig förrän nu. Jag stötte på patrull när jag skulle hitta företag som skeppade till Sverige.
Nu har jag dock både thunderboltvaggan, en PSU och diverse kablar&adaptrar liggandes framför mig, så framsteg har gjorts.

I övrigt har jag beslutat att testa ett GTX 980 istället för 970. Med vetskapen om att det aldrig kommer få plats i thunderboltvaggan har jag inhandlat en PCIe-riser, som bör hitta hem i min brevlåda någon gång under kommande veckan. Slutprodukten för det hela lär således se ut något såhär. Lär få bygga en chassi kring det hela efteråt, men det är ett annat projekt.

Nu till en fundering jag stötte på nyligen, rörande val av grafikkort. Läste detta i en guide:
"EVGA branded NVIDIA cards are powered different internally so I do not need to power on the PSU at specifics times"
Det lät inte helt fel. Någon som vet varför, och finns det andra partnertillverkare med liknande lösningar?

Enligt den här guiden verkar det nämligen bara vara plug and play med ett EVGA-kort efter man fixat strömförsörjningen.

Av Red Onion

K: EVGA GTX 980

Hej!

Söker ett kraftigt grafikkort för ett roligt eGPU-projekt till min Macbook.
GTX 980 är främst av intresse. EVGA är att föredra, då deras kort strömförsörjs annorlunda vilket sätter mindre krav på hur jag tajmar strömförsörjningen med PSUn.

Prisidé? Jag såg nyss ett ASUS GTX 980 gå loss på Sweclockers marknad för 3600 :-, jag hade knipit det om det varit ett kort från EVGA.
Jag bjuder mellan 3600-3800:- beroende på ålder och ev. ASIC-värde om ni har detta tillgängligt. Kan eventuellt gå lite högre i pris om det är nyskick på kortet, men vill inte gå över 4000:-sträcket då ett nytt kort i dagsläget kostar 5399:-.

Tillvägagångssätt?
Jag kan göra affär mellan fyra ögon inom Blekinge och Småland. Bor ni utanför detta område går frakt bra för min del.

Lämna bud i diskussionstråden eller skicka PM! Glöm inte skriva vilket kort ni har, när det inhandlades och om ni har kvitto, samt eventuella defekter.

Ha det gott!
Markus

Läs hela annonsen här

Av Red Onion
Skrivet av winne:

Ser ut som lite superlim där längs kanten skulle fixa det enkelt.

Det har tyvärr spruckit längsmed hela ringen nu, otroligt instabila sömmar. Studerar man den andra hörselkåpan ser man att den sömmen också är påväg att ge med sig. Tycker det är dåligt när ett headset som är tänk att ligga i 2500:-klassen går sönder efter mindre än ett års vardagligt användande, då vill jag att de gör om och gör rätt.