Inlägg

Inlägg som Casgar har skrivit i forumet
Av Casgar
Skrivet av immutable:

Om jag inte minns fel var väl WOTLK första expansionen med "bring the player, not the class"-filosofin, dvs man behövde inte ha x antal av olika klasser för att kunna cleara en raid. Tror det var mycket det som gjorde expansionen så populär

Jag tror de hittade en väldigt bra balans i WotLK. Det var inte lika viktigt vilka klasser man hade med sig, men det fanns fortfarande en distinkt skillnad mellan dem. Därefter tycker jag personligen att alla klasser blev mer och mer lika varandra. Alla hade en interupt, alla hade en heal, alla hade en CC (grovt generaliserat). Och det var den sista expansionen som jag tycker att rustningarna var intressanta och coola och inte RGB-LED-julgransbelysning, även om det var lite på gränsen ibland.

Av Casgar

Vissa förändringar han har sagt att han vill göra med Twitter ifall han köper plattfromen är bl.a.:
- Inga permabans. Han ser sig som en "freedom of speech absolutist", och tycker att plattformen är för politiskt vinklad.
- Prenumerationstjäns för alla användare. För att minska antalet bottar avsevärt.
- Möjlighet att redigera sina inlägg en kort tid efter att de skrivits. Önskemål från användare.

Ett av kriterierna som Musk hade för att köpa Twitter var att de skulle delge siffror om hur många bottar som finns på plattformen då detta annars kan ge falska siffror gällande hur många människor som reklam kan nå ut till (Twitter finansieras i dagsläget av annonser). Kravet var att <5% av alla användare skulle vara bottar. Tydligen så var Musk inte nöjd med svaren han fått, och hade detta som argument för att dra sig ur köpet. Straffavgiften att bryta kontraktet har jag för mig ligger på 1 miljard USD.

Twitter är fast mellan "a rock and a hard place". De måste få igenom affären. Går Musk därifrån utan en stämningsansökan verkar det som att Twitter döljer något. Stämmer Twitter Musk och Twitter förlorar har snaskig information kommit ut i rättegången. Stämmer Twitter Musk och Twitter vinner har Musk full kontroll över företaget, vilket är motsatsen till det Twitter ville från början av någon anledning. En förlikning skulle kunna innebära att Musk får köpa företaget för en mindre summa under förutsättning att informationen som Twitter inte vill delge stannar inom företaget. Musk har även då full kontroll över företaget, men till ett lägre pris. Oavsett utgången så ligger Musk på plus efter att ha sålt en betydande andel Telsa-aktier (ett företag som han själv sagt är övervärderat) som spekuleras skulle användas till Twitter-köpet.

Och om man ska tro hans tweet nyligen så var detta precis det han ville från början.

https://pbs.twimg.com/media/FXW4J4xXgAAXFKs.jpg

Det finns en hel del att grotta ner sig i, men kontentan är att jag tror det blir underhållande att följa oavsett. Musk är en excentriker, men ingen idiot.

Låt popcornen rulla!

Av Casgar
Citat:

Haha så galet påstående utan mycket verklighetsförankring! 😂

Jag lovar dig att samtliga medlemmar är ganska mänskliga! 😒

https://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/1/1b/NPC_wojak_meme.pn...

I, for one, welcome our new NPC overlords!

Av Casgar

De minnen som har satt sig mest är nog de gånger jag har kommit på mig själv att bara sitta och småflina ensam framför datorn eller TVn. Några av tillfällena;

- Efter 4-5 uppspelningar av Cave Johnsons meddelanden i Portal 2.
- När man kliver in i hissen i Doom (2016) och musiken drar igång, följt av ett vältajmat *klick* av hagelbössan.
- Första gången jag åker ner till Siofra River i Elden Ring.

Skrivet av Ninjaflipp:

Annars är liknande tillfällen World of Warcraft när jag började spela det som 14-åring. Questa på Teldrassil, darkshore och ashenvale som night elf. Mmmmm.

Mmmmm. Att vända på klacken och springa när man stöter på sin första Ancient Protector, innan man inser att han är snäll. Level 1-60 med min första karaktär var en aha-upplevelsen hela vägen. Eller snarare en "wow"-upplevelse.

Av Casgar

3440x1440, men spelar för tillfället Elden Ring på min TV med 1920x1080. Delvis för att det är bekvämare att sitta och slappa i soffan med en handkontroll, men även för att kunna ha kvar grafikinställningarna på High och ändå behålla acceptabel FPS.

Av Casgar
Skrivet av Donnerstal:

Tack Apple

Apple har varit inblandad i diverse stämningar gällande "Right to repair" i USA, vilket inte har varit positiv reklam precis. Att de nu ändrar sin inställning gällande reparationer ser jag knappast som ett bevis på "goodwill", utan snarare att de ser lagar närma sig, både i USA och EU, som kommer tvinga dem att tillåta reparationer. Att då vara först på bollen ger positiv PR, speciellt till allmänheten som inte är så insatt eller ens har hört talas om "Right ro repair".

Och ifall du var ironisk; Tack Apple!

Av Casgar

Har väl bara spelat drygt 30h hittills och har ganska nyss klarat av Godrick. Jag tror den första svårighetströskeln börjar släppa för mig (famous last words) då det tog 2h att klara av Margit men bara 3-4 försök på Godrick. Tog han nästan på första försöket, men då rullade jag ut för stupet, hur man nu luckas med det på en sådan stor arena..... Hade även väldigt svårt med Crucible Knight i början, men efter att ha spelat några timmar till, och blivit bättre på att använda parry så blev flera fiender mycket lättare. En 100% phys block-sköld och Storm Wall är att rekommendera för de som inte vill trumma för mycket på skyddet från skölden, men ändå ha relativt lätt att använda parry.

För övrigt så är spelet väldigt vackert och jag har vid flera tillfällen bara stannat upp för att supa in atmosfären. Sen är välden gigantisk också. Har vid 2 olika tillfällen förundrats över storleken. Vid det första tillfället tänkte jag "Jädrar vad stor spelvärlden är" och vid nästa tillfälle tänkte jag "HERRE I JÄ***R VAD STOR SPELVÄRLDEN ÄR!!!". Jag skulle inte bli förvånad om jag får mig ytterligare en uppenbarelsen innan jag är klar.

Av Casgar

Mer och mer spårning och insamling av användardata för att "förbättra upplevelsen", men personligen så tycker jag att alla dessa produkter och tjänster bara blir sämre och sämre.

Av Casgar
Skrivet av Parmenides:

Helt orealistisk idé. Jag misstänker att man vill ingjuta tro på framtiden i desillusionerade män i åldern 18-30 med lite häftig sci-fi - ungefär som när man skickar robotar till Mars.

Meh! Robotar på Mars är ju skithäftigt!

/kränkt 32-årig man

Skrivet av Bewise:

Det pratas om att dagens moderna kärnrea (generation 4?) kan återanvända det spill som blir. Innebär det att man kan återanvända det som man har fraktat ner under jorden genom alla åren?

Finns inte så många Gen IV i komersiell drift i dagsläget, men teoretiskt så har jag för mig att man kan utnyttja bränslet mer än 100 gånger effektivare, vilket resulterar i att restprodukterna "bara" är radioaktiva i några hundra år istället för tusentals.

Skrivet av Bewise:

Det låter ju.. lite dumt. Milt sagt.

Intressant. Låter ju som att det är i människans intresse att vi får bort allt det som är nergrövt under jorden, så att vi kan släppa tanken av att det där ska ruvas i tusentals år. Och att vi får åter igen "gratis" energi.

Vet inte hur det är i andra länder, men i Sverige så har inte ens vårat kärnavfall hamnat på slutlager än. Allt avfall som producerats sedan våra kärnreaktorer startades på 70-talet mellanlagras i bassänger i Oskarshamn för tillfället.

Av Casgar

Har inte så mycket att tillägga annat än att den här tråden har åldrats som mjölk, speciellt senaste månaden eller två!

Av Casgar

Nätaggregatet, ett Corsair AX750, och en WD Black är nog äldsta komponenterna inne i min dator för tillfället. Inköpta 2011 någon gång. Jag hade en i5 2500k från början som var inköpt samtidigt men bytte upp mig efter några månader, vilket jag inte ångrar då nuvarande i7 2600k har hållit väldigt bra. Har även en Intel X25-M som är inköp samtidigt och som rullar som systemdisk i hemmaservern.

Absolut äldsta komponenten till min dator är nog mitt tangentbord, ett HP KU 0316. Ingen aning hur länge jag har haft det, men det är minst lika gammalt som min gamla dator, så 14+ år.

Min gamla dator med en Intel E8400 och ett GTX 570 rullar också fortfarande på hos syrran.

Av Casgar
Skrivet av Vattennisse:

Jag skulle inte kalla det överstort. Jag har samma nätagg och tror att jag maxar runt 400W. Eftersom nätagget har bäst effekt vid ungefär 50% belastning är det ju optimalt att ligga däromkring, snarare än på 80% belastning, så länge belastningen inte ligger under 25% vid daglig drift.

Har för mig att jag läst om någon som räknat på detta. Notera att tråden är nästan 9 år gammal, så undvik att skriva i den.

Skrivet av Casgar:

Personligen så försökte jag välja ett nätaggregat som skulle ligga runt 70-80% belastning när jag pressade alla komponenter till max. Jag hade även tanke på att komponenter blir mer och mer effektiva, och eftersom ett nätaggregat oftast är en komponent som rätt så ofta flyttar över till nya datorer när man uppgraderar så försökte jag vara framtidssäker, men ändå kostnadseffektiv. Till alla ni som säger att "ett nätaggregat är effektivare på 50% last än på 80%, därför är det bättre att överdimensionera" tycker jag vi kan räkna på det hela lite.

Säg att vi har ett 500W nätaggregat och ett 1000W nätaggregat, det mindre nätaggregatet kostar i grova drag 775kr mindre än det stora. En ungefärlig uppskattning av verkningsgraden på ett 80+ Gold aggregat vid 50% och 100% belastning bör då vara ungefär 90% respektive 87%.

Om vi har en dator som drar 500W vid absolut maxbelastning kommer då det lilla aggregatet dra 500/0,87=575W från väggen. Det stora kommer dra 500/0,9=556W. Det är en skillnad på 19W vid maxbelastning.
Om vi säger att 1kWh kostar 1kr (förmodligen väldigt högt räknat) så måste du ha igång datorn på maxbelastning i 40789h, eller 4 år och 240 dagar för att du ska tjäna in mellanskillnaden mellan det stora och lilla nätaggregatet. 775kr/(0,019kW/1kWh*1kr)=40789h
Om man inte har datorn på maxbelastning hela tiden (vilket väldigt få personer har), om mellanskillnaden är större eller om elpriset är lägre blir tiden det tar att tjäna in mellanskillnaden ännu länge.

"Men ett nätaggregats uteffekt försämras ju med tiden, det måste man också tänka på!" Visst, med innan dagen kommer då ett 1000W nätaggregat bara klarar av att mata ut 500W så slår jag vad på min egen dator att nätaggregatet sedan länge har dött av andra orsaker.

Mitt tips när man köper nätaggregat är alltså följande; köp ett aggregat baserat på din effekt vid maxbelastning och lägg på 20-25%. Skillnaden i inmatad effekt mellan ett stort och ett litet nätaggregat kan du istället tjäna in genom att t.ex. stänga av datorn när du inte använder den.

Dold text
Av Casgar

Har ett Corsair AX750. Överstort så det räcker. När jag testade 2x GTX 570 för många år sedan var man väl och sniffade i 500W förbrukning, men kommer i princip aldrig över 400W numera. Kommer bli ett runt 500W när mitt nuvarande kastar in handduken. 80% last på nätaggregatet när datorn i övrigt ligger på 100% tycker jag är en ganska bra siffra.

Av Casgar
Skrivet av tBiorrith:

"Do it!"
- Palpatine

https://www.cnet.com/a/img/LJdgDopP1VuazGXO6AJ9mfyztus=/1200x675...

Jag är smått underhållen av att de som verkar vara mest emot Facebook också verkar vara de som är mest tekniskt intresserade.

Sen tycker jag det är lite olustigt att ett företag över huvud taget kan framföra sådana här "hot". Om funktionen ska finnas kvar vore det bästa (för samhället) att bryta loss EU-delen till ett separat bolag och därigenom skapa en konkurrent. Tyvärr är de nog fullt medvetna om att ifall det skulle ske så kommer folk att skrika ut i panik på båda sidor av Atlanten, och kräva att något görs för att förhindra nedstängningen. Dessa skrikhalsar kommer göra det helt utan något tanke på konsekvenserna som blir av att ett företag ensamt har så stor makt. Monopol är sällan bra, även om det är ett smidigt sätt att se vad klasskompisen jag inte talat med på 10 år åt till lunch i förrgår.

Sociala medier var ett misstag och jag kommer inte sakna någonting från Meta.

Av Casgar

Jag byter av liknande orsak som så många andra här, när telefonen går sönder eller inte motiverar en reparation. Byter i snitt var 7:e år, så jag är ingen jätteförbrukare av telefoner

- En Motorola L6. Bytte batteri sista halvåret jag brukade den då batteriet hade börjat svälla och behövde laddas varje dag. Bytte i slutändan eftersom högtalaren blev dålig. Lät som att alla pratade i en burk och kunde knappt höra vad de sa.
- En Sony Xperia Z3 Compact. Bytte p.g.a. batteriet började ha gjort sitt. Dessutom var både fram- och baksidan spräckt efter att ha sparkat in den i väggen när jag försökte rädda den med foten när jag tappade den. Ett magplask i asfalten senare satte spiken i kistan.
- Nuvarande Sony Xperia 10 III.

Av Casgar

Aldrig hört talats om videoanslutningen D-någonting.

Av Casgar

En vinkelslip, lite godis och några trisslotter, helt enligt önskelistan.

Av Casgar

Lite klassisk rock, lite julrock och lite..... poppig hardstyle-rock?!?!? Lätt NSFW-varning från första 5-6 sekunderna i sista låten.

Av Casgar

Jag tycker "smarta hem" är överskattat. Jag behöver inte ett kylskåp som håller koll på ifall mjölken snart är slut. Jag har två ögon och en arm som kan öppna dörrar för det ändamålet.

Av Casgar

Nu när jag läser en artikel om det och blir påmind. Var säkert 6 månader senast.