Inlägg

Inlägg som epizk har skrivit i forumet
Av epizk
Skrivet av Dejvlol:

Väldigt stiligt

Skrivet av GurreX:

Tack så mycket!

Skrivet av Reyintaz:

Trevligt att se ett sådan bygge! Riktigt otur att du glömde ta bilder under bygget

Blir alltid för ivrig så jag glömmer bort kameran

Skrivet av Jerkanftw:

Äntligen ett grymt galleri!

Lite temps hade inte varit fel

Tack tack!

Återkommer om temperaturerna hann köra 10 min prime95 och alla kärnor låg i spannet 48-51 grader i 3,5ghz (av någon anledning sätter mitt mobo min 2600k i 3,5 ist för 3,4 i deafault :S)

Av epizk

mITX med klös

När jag såg BitFenix Prodigy för första gången så hände något. Jag ville bygga en liten dator! Har bara köpt på mig större chassin sen jag började bygga vattenkylning. Började i ett Define R3, fortsatte med 650D och hade planer på Switch 810 eller Cosmos II. Men så blev det inte, och jag hoppade istället ner många storlekar till Prodigy. Det är inget litet mITX chassi, men det är bra mycket mindre än vad jag byggt i tidigare. Kan ju inte släppa vattenkylningen bara för att man kliver ner i storlekarna

Vad som först ska sägas om chassit var att allt kändes mycket gediget. Skruvar, sidopaneler, finish osv är av hög kvallite. Hade vissa problem att få dit allt. 200mm radiatorn fick plats med nöd och näppe (fick modda lite i botten av lådan för att få dit den). Även 120 radiatorn var lite klurig då den inte riktigt passar i hålen för fläkten. Det var också PRECIS på håret att grafikkortet fick plats som ni kan se på bild. Detta hade jag inte räknat på innan så det var rena turen att jag fick in det.

Vad som sitter i burken:

ASRock Z77E-ITX
Intel Core i7 2600k [ 4.5 Ghz ]
ASUS GTX 580 DirectCu II [ 960 Mhz core, 4700 Mhz memory ]
Corsair Force Series 120gb SSD
Samsung 500gb lagringsdisk
Corsair Vengence 1600mhz 8gb
Corsair AX750w

Vattenkylningen:

EK Supreme HF Acetal Easy Mount
EK FC580 DCII Acetal Nickel EN
EK-Multioption RES X2 - 150 Advanced
EK-CoolStream RAD XT 120
Phobya Extreme 200
Phobya DC12-260
Masterkleer 10/16 Svart

mITX med klös

Av epizk

Nice!

hämtar ut mitt imorgon blir ett komplett vattenbygge i mitt!

Av epizk
Skrivet av inet.se:

Kan tyvärr inte svara på exakt varför det blir försenat - det kan finnas väldigt många anledningar tillbaka genom alla led från produktion till att det ligger på vårt lager.

Det jag kan säga är att det *ska* ha gått iväg från Tyskland idag så med lite tur så har vi det på lager i början på nästa vecka!

Härligt, tack!

Av epizk

Bitfenix Prodigy försenat igen? först 07-12, nu 07-18? Lite nyfiken bara vad förseningarna beror på och när mitt chassi kan tänkas dyka upp?

Av epizk

Är också i samma sits, men har inga planer på SLI/CFX. Har beställt Prodigy och har tänkt att bygga ett spelinriktat system med mina nuvarande komponenter. Allt ska vattenkylas om möjligt och som det ser ut så kommer det inte vara några problem med Prodigy!

Förstår de som tycker Prodigy är för stort, men det blir svårt med vattenkylning i ett ännu mindre chassi. Hoppas på att få ihop ett tyst, hyffsat kompakt, högpresterande system med vattenkylning där ett visst mått av överklockning helst ska vara möjlig. Ser egentligen ingen bättre kandidat än Prodigy på den fronten för tillfället.

Av epizk
Skrivet av RasmusKvist:

snyggaste 650D bygget på sweclockers!

Tack tack! Det värmer

Skrivet av RasmusKvist:

MER BILDER!!!!!!!!!!!!!

Är lite nytt på gång Har köpt mITX mobo och allt ska in i ett BitFenix Prodigy så fort jag får det. Med vattenkylning såklart Så de kommer bli ett nytt album och möjligtvis även en liten bygglogg!

Av epizk

Vilket härligt bygge! Se till att få hem blocken till dina 690 nu så du kan fortsätta!

Av epizk

Säger som föregående två talare. Plasma ger mer för pengarna med din budget. Sitter på en panasonic från förra årets serie (G30). Suverän bild för de pengarna. Så ta panasonicen, du lär inte bli besviken!

Av epizk

finns mycket sånt på bauhaus. köpt flera olika sorter där själv.

Av epizk

benq 2420hdbl > DELL U2412M

helt klart värt varenda krona.

Av epizk
Skrivet av mYrAns:

Dina loopar ser inte rätta ut, kan inte kontrollera det just nu men prova sätta:

for(int i=0; i < 29; i++){ char c = alfabet[i]; for(int j = 0; j < text.length(); j++){ char c2 = text.charAt(j); if( c2 == c ){ values[i]++; } } }

Du hade satt att första loopen bara skulle köras när i var exakt 28, inte fram till och med 28. Samma sak med andra.

Jaaaaaa naturligtvis. verkar fungera nu. Hjärnsläpp där

Av epizk

Räkna bokstäver i textfil i JAVA.

Tjena. Ska göra ett program där jag får in en textfil (hårdkodat atm men vill bara få det att fungera) och sedan ska räkna hur många bokstäver det finns av varje sort.

Detta är vad jag åstadkommit hittils:

public class Chars { static char[] alfabet = {'a','b','c','d','e','f','g','h','i','j','k','l', 'm','n','o','p','q','r','s','t','u','v','w','x','y','z','å','ä','ö'}; public static void fileToString(File f) throws FileNotFoundException{ StringBuilder text = new StringBuilder(); Scanner s = new Scanner(f); int[] values = new int[29]; while(s.hasNext() == true){ text.append(s.next()); } for(int i=0; i == 28; i++){ char c = alfabet[i]; for(int j = 0; j == text.length(); j++){ char c2 = text.charAt(j); if( c2 == c ){ values[i]++; } } } for(int k = 0; k < 29; k++){ System.out.println(alfabet[k] +" "+values[k]); } } public static void main(String[] args) throws FileNotFoundException{ fileToString(new File("C:/Users/Erik/Desktop/text.txt"));

Jag får utskriften

a 0
b 0
c 0
...

trots att jag inte har en tom textfil!

Uppdateras inte values[]? varför i så fall? Är mina for-loopar felkodade?

Av epizk

Min PERSONLIGA erfarenhet är att under 7-8k är det skillnad på 2-kanalare och receivrar i termer av ljudkvallite. Har jämört lite olika kombinationer genom åren och det gemensamma är att 2-kanalaren ger mer ljudkvallite per krona, i alla fall utifrån det jag hört. Och visst, prata om placebo hit och dit, men när man till och med kan se och känna hur högtalarelementen beter sig olika med olika förstärkare, då ÄR det skillnad på ljudet.

Man ser alldeles för många anläggningar med alldeles för klena förstärkare som försöker driva ett par stora golvare. Det handlar om att dimensionera rätt när det kommer till förstärkare. Det är min personliga åsikt.

Av epizk

Snyggt! bra foto. Hade kanske valt att dra upp slangen till 360 radden direkt från gpuerna och sen ner till cpun, för att slippa den långa slangen från radden till tank/pump. Bara en tanke

Av epizk
Skrivet av ChineseBoy:

Yes, I know. Det är därför jag tänkte att den skulle gå som ett varv, först upp, sedan ner, så att GPU:n får en "egen" radiator, även om det är i botten

Kom nu på en sak till, jag vill matcha färgen av vattnet/slangen med mobot, RAM och ev fläktarna (dvs rött). Tar man då röd slang med batterivatten eller rött vatten med genomskinlig slang (funderar på att sätta i UV)

Vilken ordning komponenterna kommer i spelar inte så stor roll. Det enda som kan va viktigt är att pumpen kommer efter reservoaren vilket underlättar vid fyllning av systemet.

Det där med slang och vatten är lite tycke och smak. Det är bra mycket billigare att köpa batterivatten och nån tillsats (en bit silver i tanken eller glykol ska ju funka bra med). Men å andra sidan är det bra mycket roligare färger på färdigblandat. Ska du köra med genomskinliga slangar tycker jag du ska ta lite tunnare slangar. Jag hade genomskinlig 10/16 slang ett tag och den såg lite "grumlig" ut eftersom väggarna var så tjocka.

Av epizk

Du får ju något mer kylning med 2x240, det säger ju sig självt. Mer radiator-yta, mer kylning.

Dra alltid slangarna kortast möjliga väg. Ser alldeles för många byggen där slangarna går runt i virrvarr i hela datorn.

Av epizk

Vilket bygge! Fin loop. Har alltid gillat lian-li chassin. 5p!

Av epizk

Kul att fler vågar välja plasma!

Köpte en Panasonic P50G30Y i julas och bilden är underbar. Mina föräldrar har en Sony LCD/LED som kostade 11k, dock från 2010. Det är förvånansvärt mycket bättre bild på min plasma. Framföralllt färger är så mycket mer levande. Jag var själv kritisk till plasma, tills jag fick titta på en hemma i rummet. Lita ALDRIG på hur det ser ut i butikerna. På en LCD/LED är det bara att dra upp ljus och kontrast till max så kommer det se "bra" ut i en fullt upplyst butiksmiljö.

Det är klart, Ska du ha solen som lyser in hela tiden du tittar på TVn, då ska du välja LCD/LED pga ljusstyrkan.

Det är absolut inte sämre att spela på en plasma. Många LED/LCD lider av grov inputlag. Plasma har i det närmaste ingen fördröjning alls. Så att säga att en LCD/LED är bättre att spela på för att den har lägre MS eller w/e är inte sant.

Jag anväder min TV mest till spel och det fungerar utmärkt!

Av epizk

va säkert nån designbyrå som tog bra med deg för att ta fram den där..