Inlägg

Inlägg som epizk har skrivit i forumet
Av epizk

Jahapp då var den saken klar. Omöjligt att räkna hem en ny/beggad elbil i familjeklassen nu.

Extra gött att man behåller malus oförändrat också. Pengarna ska väll gå till höjda löner för alla nya tystlåtna kommunalråd. Får bli en ny Corolla igen eller beggad bensin/diesel till sommaren.

Av epizk
Skrivet av jagdgruppe_nord:

Så någon annan kan registrera ett konto på Gmail med för.namnefternamn@ och på så sätt få mejl skickade till min adress till sin egen?

Nej, du kan inte registrera förnamn.efternamn@gmail.com om förnamnefternamn@gmail.com redan finns. Det som kan ha hänt är att den som skickat har skrivit fel domän, dvs förnamn.efternamn@XXX.com istället för förnamn.efternamn@YYY.com.

Det kan vara så att dom har en annan domän som fortfarande ägs av gmail, och då tror att dom har gmail. Vanligt på universitet osv.

Av epizk

Jag måste erkänna att jag är exakt likadan. Det kanske är ett dåligt tecken, jag vet inte. Tänkte på detta igår när jag körde genom ett regnväder med varierande intensitet. Jag har lagt försegling på framrutan så under vissa omständigheter (motorvägsfart, måttlig till mycket nederbörd) så ser jag nästan bättre utan vindrutetorkarna igång. Så det är mer att det nästan känns konstigt att stänga av sina egna torkare medans alla andra kör maxfart. Nästan så man inte vill att någon ska tycka man är dum i huvudet.

Vad jag dock stör mig ännu mer på är folk som kör omkring med torkaren igång bak när det inte regnar etc. Oftast har dom råkat komma åt den och sen inte fattat vad dom har gjort. Det säger mig också att man inte tittar speciellt mycket i backspegeln. Jag håller alltid lite extra uppsyn när jag närmar mig någon med torkaren igång bak utan att väderleken kräver det. Köra om snabbt eller hålla extra avstånd.

Av epizk

Haft många WOW-moment genom åren fr.o.m 95-96. Men ett som står ut är ett från relativt nyligen; När jag spelade DayZ-modden till ARMA II första tiden (2010-2011?). Det var något särskillt med den känslan när man rädd och skakig hittar sitt första riktiga vapen och nu blir livrädd för dö och tappa det, samtidigt som man vill hitta andra spelare så man får testa sitt nya fynd.

Det var också då man fick navigera med kompass och karta (innan man började lära sig Chernarus utantill) och det var en fröjd varje gång man fick någon ny loot.

Av epizk
Skrivet av Tossefar:

Jag tycker att det låter som en helt rimlig lön givet din beskrivning. Det skulle vara om du fått personalansvar eller har en väldigt specialiserad utbildning som jag skulle förvänta mig något högre.

Ja jag kanske inte ska så vara missnöjd egentligen, skrev det där lite i affekt då jag räknat med lite mer. Men det känns lite som att man inte riktigt har något att säga till om, trots att man tar på sig nya ansvarsomården och dessutom får strålande omdömen. Samt då att man hör från andra i branschen som har bättre grundlöner med mindre eller liknande erfarenhet. Ser det mer som att man kanske inte ska vara rädd att se sig om.

Skrivet av rMerll:

Om det hade varit Stockholm, och man är någorlunda duktig på att intervjua är det inga större problem att nå 50k+ vid 5års erfarenhet. Vet inte hur löneläget är just i GBG men säkert något lägre.

Ja det är inte så att jag förväntar mig något sådant när man stannar kvar. Löneläget är väll inte riktigt samma i Göteborg som i huvudstaden. Men att man går upp kanske 5-6% när man kliver upp i tjänstebeskrivning kanske inte är orimligt ändå.

Av epizk
Skrivet av epizk:

Min officiella roll är systemutvecklare, men har senaste tiden fått en del ansvar för test och verifiering av delsystem.
Jag har strax över 39k idag men har med det nya ansvaret hoppat upp en nivå i lönesystemet.

Detta är i Göteborg på ett större svenskt bolag. 31 år med 5-6 års erfarenhet.

Får reda på ny lön i mitten på mars. Precis haft min översyn av lönen och där låg jag definitivt lågt, och det tyckte min chef också. Sen vet jag ju inte vad lyftet blir. Kan bli allt från 1000kr till 5000, men skulle gissa på ett påslag på 2-3000kr i månaden.

Updatering efter ny lön. Fick ett påslag på 1400kr (ca 3.5%) och har nu 40700/mån. Trots att jag fått officiellt ansvar, hoppat upp en nivå i lönesystemet samt fått väldigt bra omdöme. Funderar starkt på att söka nytt jobb...

Av epizk
Skrivet av nickhe:

10 000kr till minst skulle jag tycka!

Ja det är målet och inte orimligt på något sätt! Men jag tror inte att det är realistiskt med tanke på att jag precis börjat i rollen och är i behov av hjälp och stöd ganska kontinuerligt. Jag såg "löneboxen" för min tjänstebeskrivning och den var ganska spridd, från 37.5 upp till en bit över 55k. Så att nå 45-50 inom rimlig tid ska man nog klara av.

Av epizk
Skrivet av Kiddy:

Några mjukvarutestare, testledare etc här? Vad tjänar ni?

Min officiella roll är systemutvecklare, men har senaste tiden fått en del ansvar för test och verifiering av delsystem.
Jag har strax över 39k idag men har med det nya ansvaret hoppat upp en nivå i lönesystemet.

Detta är i Göteborg på ett större svenskt bolag. 31 år med 5-6 års erfarenhet.

Får reda på ny lön i mitten på mars. Precis haft min översyn av lönen och där låg jag definitivt lågt, och det tyckte min chef också. Sen vet jag ju inte vad lyftet blir. Kan bli allt från 1000kr till 5000, men skulle gissa på ett påslag på 2-3000kr i månaden.

Av epizk

Utan att ha lusläst alla svar så kan jag ju slänga in lite om mina egna erfarenheter. Jag är lite äldre (31) och andra barnet är på gång.
Kan säga att jag känner igen mig i din gymnasietid. Jag kanske inte sjukskrev mig när jag spelat dator halva natten, men jag la definitivt inte mer energi på skolan än vad som var nödvändigt. Jag var väll vad man kan kalla för medelmåtta i alla ämnen, inklusive matte och fysik. Jag läste också teknisk linje, men med konstruktionsinriktning, men jag valde en extra programmeringskurs.

Jag hade svårt för programmeringen och tyckte att de var supertråkigt. Får skylla lite på kursen/läraren också då det var en kurs i turbopasqal som är ett riktigt "omordernt" språk. Dessutom var läraren inte jätteintresserad av att göra några större insatser för att förmedla det roliga med programmering. Han skulle gå i pension när kursen var slut, så han ville väll bara sitta av tiden. Efter gymnasiet tänkte jag bara att programmering vill jag aldrig hålla på med. Jag tyckte mest att det verkade svårt och tråkigt. ​Jag tyckte hårdvaran var mycket roligare.

Jobbade sendan i två år med något helt annat (administration) och var efter det i lite samma sits som dig. Men jag insåg också att det var i IT-branschen många av jobben fanns, och det fanns många karriärvägar. Så jag bestämde mig ändå för att försöka mig på det trots min korta och dåliga erfarenhet av programmering. Började då på en 3-årig datavetenskap. Det var jättesvårt i början och jag kuggade många programeringskurser. Men efter ca ett halvår in i utbildningen så var det precis som att man kom över en tröskel. Man började fatta koncepten och därefter gick det lite lättare. Även om min 3åriga utbildning tog nästan 4,5 år tillslut innan jag var helt klar. Jag fick jobb innan jag hade alla kurser helt klara. Många större bolag är villiga att anställa nyexade bara för att få in folk. Vet också att det finns många lite kortare utbildningar som kanske är lite mer domänspecifika som man också kan få jobb lätt med i bakfickan.

Jag har jobbat som systemutvecklare sen dess och det är för det mesta roligt. Som på alla jobb har man sämre perioder med tråkiga arbetsuppgifter, men det är oftast övergående. Jag är ingen superexpert på programmering, men jag kan läsa mig till mycket och man kommer långt med lite social kompetens och nyfikenhet. Just nu är det riktigt bra fart på arbetsmarkanden och man blir nästan överöst med olika rekryterare som försöker få till intervjuer.

Så mitt råd till dig är att ändå kanske prova programmeringen igen, och inte ge upp om det känns trögt i början. Har du ett litet intresse som du kanske kan väcka till liv någonstans så går det lättare att komma in i det. För mig handlade de om att börja jobbba med produkter jag tycker är intressanta.

Av epizk
Skrivet av DaBone:

Jag kör med 11kW/16A, men använder bara 11kW/8A och laddar lugnt och ledigt upp min Model S över natten. Brukar oftast ta runt 5 tim...

Det lät ju bättre än vad jag hade trott. Förstod det som att man behövde komma upp i strömstyrka för att få full kräm över natten, men bra om det inte är så!

Av epizk

Beror helt på var du bor. Om man kan få upp en 20A laddbox hemma och har körmönstret för det så tycker jag att man kan satsa på en elbil. Annars skulle jag nog satsat på en diesel om man kan med skatten.

Jag bytte bil i början på året och valde faktiskt en elhybrid (Toyota Corolla Touring) då vi inte kan ladda hemma. Nöjd med den än så länge. Andrahandsvärdet var något jag kände att jag inte kunde gissa på, så jag sköt problemet på framtiden genom att leasa bilen. Inte det mest ekonomiska men det är skönt att slippa tänka på restvärdet. Det är i princip som att äga en bensinbil, bara det att den drar 1-2 deciliter mindre per mil. Ska sägas att jag är lite skeptisk till hyrbidkonceptet, men jag kunde inte med att betala 6-7k extra skatt om året för en dieselbil med liknande prestanda. Ekonomikalkylen trillade över till hybridens fördel som det var just nu.

Av epizk
Skrivet av Jonah312:

Hur långt ut orkar du köra? 5-10 mil? Jag bor i Falköping hehe

Blir lite långt tyvärr då jag har över 13 mil till falköping.

Av epizk
Skrivet av Pzors:

"Köp nu!" ...men ändå inte

Ja det blev lite otydligt. Jag formulerar om mig. Skulle skrivit accepterat pris eller liknanande.

Av epizk
Skrivet av Jonah312:

Köper 3.5

Noterar att du är först om ingen vill buda över. Kan du hämta eller vill du mötas i Göteborgsområdet?

Av epizk

Speldator 4770k/GTX 1070

Hej!

Har en dator som jag använt som mediadator i vardagsrummet en tid. Det är ett ihopkok av tidigare byggen samt en del prylar jag köpt nya för detta bygge.

- CPU: Core i7 4770k
- Moderkort: MSI MPower Z87
- CPU-Kylning: Cooler Master Hyper 212 Black Edition
- RAM: 2x8gb Corsair Dominator Platinum Black 1600mhz DDR3
- GPU: MSI GTX 1070 Armor 8GB
- PSU: be quiet! System Power 9 500W CM
- Lagring: Kingston A400 480GB 2.5"
- Övrig kylning: 2x Cooler Master Silencio FP120 PWM
- Chassi: Kolink Stronghold

Datorn fungerar bra och den kommer med en nyinstallerad (oregistrerad) version av Windows 10.

"Defekter":
- Skyddet till I/O-panelen bak saknas.
- USB 3.0 uttaget på framsidan fungerar ej (2.0 fungerar)

Bud. Accepterat pris 3500kr. Slutdatum måndag 2/11 19.00. Tar mig rätten att sälja till vem jag vill eller inte alls.
Bud/köp på komplett dator prioriteras men kan tänka mig att sälja lösa delar till rätt pris.

Upphämting eller möte i Göteborgstrakten. Erbjuder också eventuellt utkörning inom 5-10 mil runt göteborg. Skickas EJ.

Tack o hej!

Läs hela annonsen här

Av epizk

Min sambo hade ungefär samma tankar till en början när vi flyttade ihop för fem år sedan. I början spelade jag oftare (nästan varje dag) någon timme eller två, då jag vid den tiden spelade mycket CS, ArmA och League of Legends. Nu på senare tid har jag börjat spela WoW Classic, och där är det ett annat spelmönster. 1-3 dagar i veckan 2-4 timmar. Där ha man har mera schemalagd speltid då det är 39 andra som också ska kunna spela vid den tiden.

Vi fick barn i höstas så det har också påverkat såklart. Jag var nära på att sälja av allt och släppa datorintresset helt, men både jag och min sambo insåg att båda måste få göra det man tycker är roligt. Så jag försöker ändå avsätta några timmar i veckan till spel då det får mig att slappna av. Hon är helt okej med det, även om hon inte jublar på söndagkvällarna Jag spelar bara om vi inte har något annat inplanerat och vi bara sitter hemma. All annan övrig tid rör jag inte datorn i princip, annat än när sambon och dottern sover.

Det handlar om balans, och sånt som måste göras får ju inte bli lidanade. Din sambo verkar ju inse att hon inte vill hindra dig från att göra det du vill göra så då har du ju en chans i alla fall. Det verkar vara känsligt för många att det är just spel och datorer man vill göra på sin lediga tid. Som någon skrev verkar det vara mer accepterat att ge sig iväg o spela golf en halvdag eller göra något annat som i många fall kan ta mer tid än att spela några timmar då och då.

Av epizk
Skrivet av kahn:

Ja det börjar j kännas som ett bättre alternativ.
Men funkar den rakt av? Am4 verkar inte finnas i spec
M2+, FM2, FM1, AM3+, AM3, AM2+ & AM2. Råkar dessutom finnas en som fyndvara här hos mig för 199kr.
Skickades från m.sweclockers.com

Jag ser allt AM4 i listan om du kikar vidare, på inet t.ex så står den nästan sist Jag vet dessutom att den passar då jag själv byggt en dator med AM4 och CM212

Av epizk
Skrivet av kahn:

Samtidigt har jag hört att en här parollen gärna vill ha bra kylning. Att dem via pbo kan klocka sig själv. Men för 1k får jag h ett 5700xt eller ett 2060 super istället för ett 5600 xt

Skickades från m.sweclockers.com

Köp en billigare kylare (typ CM212 eller liknande) och lägg pengarna på en bättre GPU.

Visst, din processor kanske kan utnyttja PBO något pyttelite mer med D15, men de extra bildrutor som en bättre GPU ger dig kommer du aldrig få med marginellt högre PBO boost.

Av epizk

Kör bara Edge på datorn i vardagsrummet pga 4k stödet i netflix/youtube.

Av epizk