Inlägg

Inlägg som Flexiblus har skrivit i forumet
Av Flexiblus

@Belzader: tack för svaret, jag gav upp och körde med nyinstallation av Windows. Försökte med all möjliga förslag jag hittade på nätet men utan resultat. Är ganska säker på att en del av problemet var antivirus programmet Comodo. Nu får det bli Avast som jag testar istället.

Av Flexiblus

Windows 10 stopcode - kommer inte in i Win 10

Hej

Jag fick plötsligt ett stort problem fick blå skärm och nu kan jag inte komma in i Windows. Jag har försökt att starta i felsäkert läge försökt att bota med usb alternativt att köra sfc / scannow men då får jag bara svaret att det inte går att genomföra processen. Något annat som jag tycker är konstigt det är när man ska köra i command prompt så står inte c disk utan X. Jag bifogar en bild. Det är inte ofta jag får panik när det gäller datorn men det här verkar vara jobbigt.

https://imgur.com/3NlnVo8

Några förslag på hur man löser problemet?

Tack

Av Flexiblus

Jag förstår och det låter logiskt. Fast man har ju över 2000 prenumeranter man vill ju inte ta bort allting det hade känts som ett svek mot alla dessa. Får väl starta ny kanal där jag helt och hållet skapar innehållet.

Av Flexiblus

Din ansökan till YouTubes partnerprogram godkändes inte

Hej ansökte nyligen om att få min kanal med i partnerprogram men fick avslag.

Vad kan jag göra för att få Youtube att godkänna kanalen? Kanalen handlar mest om nyheter klipp från nyheter samt nöje .
Så här står det:

Det här kan du göra
1. Granska feedback
Under granskningen hittade vi innehåll på kanalen som inte uppfyller följande riktlinjer. För att generera intäkter måste kanalen uppfylla alla YouTubes policyer för intäktsgenerering Granska kanalen och gör ändringar. Ändringarna kan bestå i att redigera eller ta bort videor eller att uppdatera metadata för videor.

Återanvänt innehåll
Återanvända någon annans innehåll utan att bidra med betydande originalkommentarer eller utbildningsvärde.
Läs mer
2. Inför ändringar på kanalen och ansök på nytt efter 24 juni 2020

Om jag tar bort majoriteten av videor så tappar jag väl även visningstimmar eller hur?

Av Flexiblus
Skrivet av Wiinis:

Har du blivit stoppad ofta? En gång? Två gånger? Fler än fem?
Aldrig blivit stoppad och jag har haft körkort i över 15 år. Förvisso är jag väl en sådan där söndagsbilist som inte kör så ofta, men ändå.

Har blivit stoppad 2 gånger senaste 10 åren vid ett tillfälle kontrollerades alla bilar och vid andra nykterhetskontroll lunchtid på en torsdag

Av Flexiblus
Skrivet av anon201296:

Folk som blandar ihop "dom, de och dem" på forum

Dom är okunniga

Av Flexiblus
Skrivet av UndaC:

Skulle 1% av Microsofts kundbas ringa vars en gång på ett år så är det tio miljoner inkommande telefonsamtal per år.
En anställd tar 288 samtal i månaden i snitt och jobbar 11 månader om året ungefär.
Det skulle kräva cirka 3 200 extra anställda för Microsoft. De skulle också behöva kontorsyta för det. De skulle också behöva datorer, telefoner mm till de anställda.
Troligen hade man velat ha anställda som inte bara läser ur någon mapp för felsökning, de ska kunna ta vara på kritik och förslag säger du. Mao bör de nog sitta i USA t.ex.

Snittlönen för en callcenteranställd är 27 834 dollar i USA.
Så lönekostnaden skulle landa på 89 miljoner dollar om året.

3200 anställda behöver cirka 350000 square feet yta a 50 USD om året.
Kontorshyran skulle uppgå till ca 17 miljoner dollar.

Alla ska ha en dator o telefon, bord stol osv. Säg 1000 dollar person för nån sniksetup.
Materialkostnaden skulle gå på 3,2 miljoner dollar.

Så i runda slängar 105 miljoner dollar om plus en liten startkostnad för material. (Kostnaden skulle förstås bli mycket högre, för 3200 anställda behöver man en hierarki av chefer och mellanchefer och kontorsytorna skulle säkert behöva mötesrum, lunchmatsalar etc etc och mitt estimat för utrustning är ju lågt, så du kan nog räkna med allt från 150-250 miljoner dollar snarast)

Så ren kostnad är en sida av myntet. Men troligen inte den mest avgörande faktorn.

Den andra är att det är ett extremt ineffektivt sätt att ta in feedback och kritik på stor skala. När stora bolag vill ha in sådant så går de ut och skaffar det helt enkelt. Fokusgrupper, kundenkäter, datainsamling, felrapporter direkt från Windows, AB-tester etc. Där kan de säkerställa både kvantitet och kvalitet på ett helt annat sätt än att folk skulle ringa in hipp som happ.

Ett tredje angående support är ju just att det (oftast) inte är microsoft som ska stå för supporten på din produkt. Det är din återförsäljare i förstahand, din datortillverkare i andra hand etc. Upptäcker de i sin tur legitima problem med Windows så rapporterar de tillbaka det till Microsoft i ordnade former.

Och fjärde och sista anledningen är ju just att de inte är din lokala datorhandlare. För din lokala datorhandlare är din personliga feedback värdefull för dem. För en större kedja börjar det bli ganska ointressant vad enskilda individer tycker. Kommer man upp i Microsofts storlek är det 100% irelevant vad en enskild individ har att säga.
Det gör ju förstås att de kan gå miste om nått helt sjukt bra snilledrag som en individ sitter på men chansen att ens ett enda av de där 10 miljoner inkommande samtalen skulle innehålla något av vikt (som inte också kommer in genom deras befintliga kanaler) är så ofantligt liten att det inte är värt mödan.

Små pengar för ett företag som Microsoft

Av Flexiblus

Är stor fan av Kingdom Come Deliverance, tror ni att det här spelet kan vara ett bra spel att lira efter att jag avklarat KCD?

Av Flexiblus
Skrivet av PierreB:

Tack för tipset, har jag det på fler ställen

Vad är meningen med att ha GTA5 på fler ställen?
Jag har det hos Rockstar ser ingen mening med att skaffa spelet i EPIC även om det kostnadsfritt.

Av Flexiblus
Skrivet av kathkey:

HEj
Varför går det inte att få kontakt med chat eller telefon. urdåligt.
mvh, Kathkey

Håller med till 100%. Verkar vara en trend att det inte ska kunna gå och nå online butiker eller kedjor som CDON via telefon eller chat.
Har gjort två beställningar senaste månaden från två olika butiker via CDON och bägge har resulterat till dåliga erfarenheter för min del.
Första kom aldrig fram till mig och väntar fortfarande på återbetalning. Andra beställning kom rejält försenad samt att produkten lämnades utanför lägenheten hängandes i en påse trots att det gick att kasta in via brevinkastet.

Nej blir nog att man avstår från nya beställningar via CDON ett bra tag framöver.

Av Flexiblus

Ljud/röst fördröjning vid mobilsamtal

Idag påpekade en person jag talade med att vi pratade i munnen på varandra. Jag har flera gånger tidigare upplevt att det händer ofta när jag pratar med folk men ingen har påpekat det tidigare.

Fördröjningen varar inte länge ,kanske en halvsekund, men det räcker för att man ska börja prata i munnen på varandra.

Jag har Comviq idag och mobilen är en Huwaei som fungera väldigt bra i övrigt.

Har ni några tips på hur man kan lösa fördröjningen?

Tack!

Av Flexiblus
Skrivet av Shudnawz:

VEM FAN KOM PÅ ATT VI SKULLE HA EN KATTJÄVEL TILL?!

Sambon kanske? Men jag står inte hur illa det luktar med katt i hemmet. Dessutom är jag små allergisk så katter får inte passera utanför hemmet.

Av Flexiblus

Som jag förstår det så kan man köra Ubuntu virtuellt(Oracle virtualbox manager) i datorn för att testa eller kanske bara välja alternativet Try Ubuntu när man kör ISO filen. Vad är skillnaden mellan dessa två alternativ och vilket skulle ni rekommendera?

Av Flexiblus

Huawei Mediapad T5 - Problem med display scaling

Hej alla,

Köpte den här surfplattan till en familjemedlem till ett bra pris och har ett litet problem.
Vi tycker att ikonerna är alldeles för stora och dessutom så kan man inte zooma ut tillräckligt när man besöker hemsidor vilket kan vara ansträngande för ögonen. Jag hittar inget sätt att ändra på skalningen och det är anledningen till att jag vänder mig till er.
Någon som kan tipsa om hur man löser det här. Känns ganska tråkigt att lämna tillbaka plattan enbart av det skälet.

Tack!

Av Flexiblus
Skrivet av Grilljohan:

Vad spelar du och vad har du för grafikkort? Kan hända att det fungerar utan större problem i Linux, på steam exempelvis med proton så går fler och fler spel att spela efter bara ett klick numera.

Om du verkligen vill byta så är det enligt min egen erfarenhet bäst att kasta sig in i djupa delen av poolen

Spelar inte på bärbara på den stationära spelar jag ganska tunga spel som Arma 3, F1 2019, Kingdom Come Deliverance etc.
Har ett GTX 1070 som jag använder i speldatorn.

Av Flexiblus
Skrivet av AMD-FX:

Det va en som lyckades att få Photoshop 5.5 att funka under det OS:et. Nu testade han bara lite så man vet ju inte om allt funkade, men Pop OS verkar bra och snabbt

Tack så mycket för alla snabba svar !
Tänkte börja med att installera Ubuntu i min bärbara som jag inte använder till spel och oftast inte alls under veckan.
Förstår att det kommer ta lite tid innan jag känner mig hemstadgad men jag tror att det är värt att göra den resan.

Av Flexiblus

Installera Linux för första gången och behöver lite tips

Hej,

Nu har jag fått nog av Windows 10 och vill sakta men säkert gå över till andra sidan.
Förstår att det finns olika typer eller versioner av Linux och jag vill ställa frågan. Vilken version ska jag använda ? Vilken version kan jag få att likna Win10 så att jag enkelt kan manövrera utan att känna mig vilsen.

Tackar!

Av Flexiblus
Skrivet av Xinpei:

Trailern visar bokstavligen 0 "gameplay" så hur du kan basera grafiken i spelet på en "release-trailer" kan man ju undra eftersom den använder sig av noll ingame grafik.

Var lite förhastat kanske från mitt håll men tror fortfarande inte på några större grafiska förbättringar, blev inte ens riktigt imponerad av Odyssey.

Av Flexiblus

Ser häftigt ut men jag väljer att avstå. Assassin's Creed har aldrig riktigt fångat mitt intresse men jag förstår andra som kan tycka det är roligt o spela. Grafiken ser dock likadan ut, om man nu får döma av trailern, som tidigare spel Odyssey.

Av Flexiblus
Skrivet av flukke:

Kör android pay så slår typ aldrig pinkod.
Gillar inte äckliga knappterminaler nu i pandemin.
Dessutom känns det lite 80tal med en pinkod.. Fingeravtryck / faceid känns lite mer säkert än 4 siffror.

Så fingeravtryck känns bättre än knappterminaler? Enorm skillnad