Inlägg

Inlägg som leadc4ge har skrivit i forumet
Av leadc4ge

Prova att gå tillbaka till nVidas 350.12 eller tidigare om du kör på senaste från gröna teamet. Många som upplever problem med 352.86 tydligen.

Av leadc4ge

Äntligen kan man välja full RGB-range i kontrollpanelen för HDMI (och DP)

Av leadc4ge

Hejsan,

Det var en snöig och stormig dag i det midvinterkalla Sverige när Tomtefar traskade genom det karga och blåsiga landskapet. Tätt följd av sin trogna ren, Rudolf, stretade de båda oförtrutet mot det rasande snöovädret. I ett ouppmärksamt ögonblick råkade Rudolf tappa ett par julklappar som de fattiga barnen på barnhemmet skulle mottaga (innehållandes GTX 970, allt enligt Tomtemors ömma anvisningar). Tomtefar tänder med ryggradsinstinkt sin trogna gamla fotogenlykta för att om möjligt se var klapparna har fallit. Då gör han en oväntad upptäckt. Tomtefar tror inte sina gamla ögon. - "Det ser ut som... stora bokstäver.."

Alltså, mitt bidrag:

http://i.imgur.com/dNa2AHj.png

Rätt storlek (PNG 494x52):

http://i.imgur.com/0AUlon9.png

Inklistrat på hemsidan: http://i.imgur.com/rEdf6al.png

Större storlek (2000 x 212 mot ljus och mörk bakgrund): http://i.imgur.com/pnXgyLb.png

Processbilder: http://imgur.com/a/j4YVs

Allt är frihandsritat i Photoshop av mig. Det finns även en 6000x800 .PSD att tillgå om det skulle behövas. Bakgrunden är (semi)transparent och fungerar fint även på mörka bakgrunder. Good Luck, Have Fun! Go Jul allihopa!

Av leadc4ge

Nice!! Tack så mycket! Uppskattat!!

Av leadc4ge

Inte för att vara den som är den.. men, jag har alltid blivit missnöjd med SLI. Så även med GTX970. Stutter, stutter, stutter...

/ja e inte bitter

Av leadc4ge

Är det bara jag som undrar när vi får MFAA-stöd i drivrutinerna? Verkar lite konstigt att låta oss vänta så länge..

Av leadc4ge
Skrivet av OceanK:

Sänker jag dock hastigheten på titanerna lite så fungerar det normalt.

Har du inte mer eller mindre svarat på din egen fråga där? Det verkar som om korten inte trivs så bra med överklockningen.

Mixtra med spänningarna tills det är stabilt (inom säkra gränser) eller så får du kanske acceptera att de inte klockar bättre än så. Klart det kan fortfarande bero på annat, exvis nätaggregat, men ofta är svaret på ett problem det mest uppenbara.

Av leadc4ge
Skrivet av OceanK:

Tackar för info. Jo precis som du säger så satte jag tillbaka original klock på CPU. Ska kolla mer och köra tester idag. Och därefter enbart köpa gpu se om det håller sig.roliga är att kör jag price 95 med 4,7ghz så kär den flera timmar inga problem. Då borde klockan vara stabil? Såfort jag kör 3dmark tex då får jag powersurge.

Mest troligt så är det väl dina grafikkort då. Prova sätta allt till default först och se så allt funkar. Överklocka därefter en komponent i taget tills du hittar vad som funkar och vad som inte funkar.

Av leadc4ge

Om jag förstått dig rätt så är problemet att överklockningen inte är stabil? Och då är det väl det gamla vanliga sänka frekvenserna/justera spänningarna som gäller. Nätaggregatet bör ju på papperet klara belastningen men jag har upplevt flera exempel på inkompatibilitet mellan PSUer och moderkort (som kan leda till mycket mysko problem) så om du har möjlighet att låna ett annat nätagg att testa så kan det kanske vara värt tiden det tar att byta.

Ett hett tips annars är att skruva tillbaka till default och köra ett par dagar eller så för att se vad som händer. Om det då är stabilt så kan du ju vara ganska säker på att det har med överklockningen att göra.

Av leadc4ge
Skrivet av dddaaannnhhh:

Vågar gissa att det är den jag sitter på nu. Fortfarande förträffligt nöjd!

Härligt att höra!

Av leadc4ge
Skrivet av spajkeyy:

Hallå!

Är ny här på forumet och jag har sökt som en galning men hittar inget som kan hjälpa mig.

Det är som så att när jag spelar Counter-strike Global offensive så liggar jag på 299 FPS men den är aldrig stabil.
Jag får även små micro stutters (smålagg)
och jag lyckas inte få bort så att när jag rör på mig så rör sig väggarna en aning (svårförklarat)

Jag har testat mycket och jag börjar bli less på detta.

Datorn är ca 4-5 mån gammal och min hårdvara är följande:

Operativsystem: Microsoft Windows 7 och senaste drivrutinerna
Processor: Intel Core i7 4770K
Moderkort: Gigabyte sniper B5 1150
Minne: 2x 4 GB Crucial DDR3 1600mhz
Grafikkort: Nvidia Geforce GTX760 2GB
Hårddisk: Samsung SSD 840 EVO 120GB
Nätaggregat:Corsair CX 600 W

Jag tycker det låter som samma problem jag har när jag kör offline mot bottar. Går jag online flyter det på. Kan det vara så enkelt?

Av leadc4ge
Skrivet av Stroemberg:

I stort sett alla som beskrivs i Asus ROG-forum.

Vertical lines - när man drar ett fönster horisontellt blir det linjer i speciellt gråa ytor. Men det syns i stort sett hela tiden.

Blur - extremt mycket blur efter användning av g-sync i spel.

Refresh rates - kunde bara använda 144Hz, alla andra nivåer såg ut som skit. Enormt mycket blur.

BLB - rejäla fotbollar.

Sedan är det väl lite beroende på hur kinkig man är med detaljerna, en del verkar inte se fel som i stort sett samtliga paneler verkar ha.

Jag är rätt kinkig av mig. Det där med linjer och grönstick i gråa ytor när man rör fönster horisontellt vet jag vad du menar. Dock, det är inte alls på den nivån att det stör mig och jag tror inte det är mer än ngn annan 120-144Hz skärm jag ägt. De andra problem du nämner är lyckligtvis inget jag har alls.

Skrivet av FatherOfThree:

Eftersom du redan är inne på din andra G-syncskärm, verkar det inte ha varit helt problemfritt för dig heller...

Fo3

Först hade jag en Vg248QE (1080p) som jag monterade ett gsync-kit i och glossy-moddade. Därefter uppgraderade jag till en Asus ROG 2440p med 8-bitars panel. Båda har funkat perfa. Enda skärmen jag ångrat att jag köpt var en BenQ med VA-panel som var långsammare än sirap. Min nuvarande skärm är nog den bästa kompromiss jag kan tänka mig även om den är liiite dyr.

Av leadc4ge

Jaaa! Jag är inne på min andra g-sync och I ain't going back. Klart man kan behöva en annan panel för ex bildbehandling eller så men jag tycker min ROG Swift duger perfekt även för bildbehandling med sin 8-bitars panel. Stroemberg, vad hade du för problem med din?

Av leadc4ge

Jag köpte mig igår två st MSI GTX970 för att köra i SLI men idag åkte den ena tillbaka på öppet köp. Jag behövde bara starta upp Battlefield 4 för att komma ihåg varför jag lovat mig själv tidigare (2x GTX580) att inte köra SLI längre. Kvällen slutade med att jag spenderat hela kvällen med att försöka fixa stutter i bf4 tills jag ville kräkas och därför packade ner ena kortet. Jag är väl bara uberkänslig för stutter..

Här följer resultat på dagens överklockning av kortet jag behöll:

Märke: MSI
Modell: GTX 970 Gaming 4G
GPU: 1367Mhz (+317 mot referens och +210 mot MSI's factory overclock) (SE EDIT nedan)
Boost: 1590Mhz (fast det varierar beroende på applikation. FurMark boostar bara till 1400+ pga att power limiten nås. Se bifogad bild för hur det ser ut i afterburner under en typisk spelomgång. )
VRAM: 8000 Mhz (+1000)
vGPU: +25mV
Kylare: Original
Tester/score: Stabilitetstestar i kombustor och därefter skiter jag fullständigt i benchmarks. Men spel flyter på mkt bra.

Sjukt vad kortet överklockar bra. Ge mig bios med unlocked power limit.

http://s9.postimg.org/rrca8x94f/GTX970.jpg

EDIT: Kortet fungerade bra under 100% load men jag drabbades av konstigheter i mindre krävande situationer, typ att ena skärmen inaktiverades och driver crash. Jättekonstigt. Droppade överklockningen till +250 mot referens +500 på mem och 0 overvolt och nu är det inga konstigheter.

Av leadc4ge

Användare: @EddAa
Typ av affär: Köp
Tillvägagångssätt: Frakt
Produkt: Logitech G502 mus

Positivt: snabb affär, bra förpackad vara och snabb leverans. Musen var i beskrivit skick.

Negativt:
kvittot glömdes skicka med i paketet men det löste sig snabbt därefter.

Slutbetyg: 5/5, tack för trevlig affär EddAa

Av leadc4ge

Hmm konstigt var ordet. Så endera att sätta nvidias snabbval till prestanda eller att återaktivera gsync var det som fungerade. (Eller kombinationen).

Skuuuumt! Men glad att ni fick till det!

Av leadc4ge
Skrivet av wezc00:

Tja igen! Konstigt nog så har det försvunnit nu... Flimrar inte mer i csgo iaf.

Då borde det rimligen bero på något du ändrat. För de som har liknande problem så kan du ju fundera igenom.

Av leadc4ge
Skrivet av UrbanHazard:

Nej, testade att byta mellan de olika lägena och ingen skillnad. Kör normal i vanliga fall eftersom det ger 'bäst bild'

Samma el-uttag?

Flimmret uppstår där det är en NÄSTAN stillastående bild, dvs väldigt lite rörelser men oftast väldigt diskreta, t.ex i CSGO loadingscreen och ute i lobbyn, runtom det blåa i lobbyn och gula i loadingscreen till t.ex dust2.

Det är inte tearing, finns stor skilland på tearing och flimmer/flicker.

Yes, samma eluttag menade jag. Men efter att läst mer om felet i tråden tror jag inte på det längre. Enda felet jag haft med min Swift var mitt eget fel, när jag provade använda redan dragen DisplayPort kabel. Den gick inte in tillräckligt långt i skärmen med följd att bilden helt försvann ibland. Löste sig när jag kopplade in medföljande kabeln. Så kontrollera kabeln igen och/eller prova en annan kanske.

Av leadc4ge

Om du kör skärmen i ett annat uttag än datorn så råder jag dig att prova byta till samma uttag (och därmed samma fas). Hade flimmer på en skärm jag ägde förut tills jag bytte uttag. Även att vända på stickproppen kan hjälpa även om det är mindre troligt.

OK, säkert inte den mest troliga orsaken, men värt ett försök.

Min ROG Swift flimrar inte.

Av leadc4ge
Skrivet av isbjoern:

Ja jag var i samma banor, men våra gamla trotjänare verkar ju faktiskt göra sitt, speciellt om man bränner på med lite klock.

Varit väldigt tyst om Zotac korten, har dock hittat detta på guru3d: http://www.guru3d.com/news-story/zotac-innovates-thermal-desi...

Man får väl anta att de inte är speciellt högljudda då korten är relativt svala, men vore kul att veta mer innan man trycker på knappen. Gainwards kort (inte phantom) vore också intressant veta mer om då det också är dual slot fast med tre displayport. Båda är lite billigare än resten.