Inlägg

Inlägg som leadc4ge har skrivit i forumet
Av leadc4ge
Nytt bud: 7 000 kr +frakt
Gå till annonsen för att lägga ett bud.
Av leadc4ge
Nytt bud: 6 400 kr kan även köpa alla fyra
Gå till annonsen för att lägga ett bud.
Av leadc4ge
Nytt bud: 3 200 kr plus frakt för två st
Gå till annonsen för att lägga ett bud.
Av leadc4ge
Nytt bud: 100 kr luigis mansion
Gå till annonsen för att lägga ett bud.
Av leadc4ge
Nytt bud: 2 500 kr Två st
Gå till annonsen för att lägga ett bud.
Av leadc4ge

Hver gang

Men jag jobbar inte heller "med data" (även om mina föräldrar som är av en äldre stam alltid tror att jag jobbar "med data") så det gör det till en event varje gång det är dags bygga. 😀

Av leadc4ge
Skrivet av bubbelbabbel:

Antar att det inte går att stänga av input från fjärrkontroll? Har en LG som monitor och en som TV. Den jag använder som monitor behöver i princip aldrig någon input, men tar emot alla signaler som ska skickas till TV:n.

Har själv behov av detta med kids i rummet bredvid. Så tills jag eventuellt löst detta programmatiskt får jag rekommendera work around

Av leadc4ge

Najs! Alltid kul med scripts

Jag tänker ändå att alternativ a) är vad du vill eftersom då startar skärmen upp på "DisplaySwitch.exe $displaySwitchArg" helt automagiskt. Om du även klickar i "keep topology configuration also at logon screen after boot" så TVn inte startar upp en kort stund varje boot 😎

Då blir scriptet typ så här (otestat)

Klicka för mer information

# Self-elevate the script if required # Unfortunately LogiOptions.exe can't be killed without this. # NOTE: This apparently changes the working directory! if (-Not ([Security.Principal.WindowsPrincipal] [Security.Principal.WindowsIdentity]::GetCurrent()).IsInRole([Security.Principal.WindowsBuiltInRole] 'Administrator')) { if ([int](Get-CimInstance -Class Win32_OperatingSystem | Select-Object -ExpandProperty BuildNumber) -ge 6000) { $CommandLine = "-File `"" + $MyInvocation.MyCommand.Path + "`" " + $MyInvocation.UnboundArguments Start-Process -FilePath PowerShell.exe -Verb Runas -ArgumentList $CommandLine Exit } } $switchToTV = $args[0] -eq "TV" $displaySwitchArg = if ($switchToTV) { "4" } else { "1" } if ($switchToTV) { & 'C:\Program Files\Logitech\LogiOptions\LogiOptions.exe' /noui } DisplaySwitch.exe $displaySwitchArg . C:\Users\serenity\PS-TaskbarAutohide.ps1 if ($switchToTV) { Enable-AutoHideTaskBar } else { Disable-AutoHideTaskBar } # The Fx keys work without this software for as long as the keyboard is powered on, so let's kill it # If we switch TO the TV, we want to let it start first, then kill it. # Trying to kill it regardless won't hurt though, so I see no point in checking here. Start-Sleep -Seconds 10 taskkill /F /IM:LogiOptions.exe /T

Visa mer
Av leadc4ge
Skrivet av Thomas:

@leadc4ge Trevligt program!
Går det att ställa in så att det inte startar TV:n automatiskt, utan enbart om man själv kör ett sådant kommando? Det känns som om den inställningen borde ligga längst upp, ovanför "Shutdown"-gruppen.

Jag har en vanlig 27"-skärm, men har även HDMI-sladd till TV:n och sitter där och spelar/kollar YouTube en del. Vill ha programmet främst för att styra backlight med genvägar/hotkeys, och det funkar redan prima. Men TV:n startar av sig själv när jag kommer tillbaka till datorn efter en stund, vilket jag inte vill.

Har kanske löst det genom att stänga av daemon-processen, men det är ju isåfall ett fulhack.

Tjena, tack!

TVn startar automatiskt då windows noterar att du är tillbaka och det är en huvudfunktion i appen.

Så om du inte vill att det ska hända skulle jag:

a) Om du vill att appen ska fortsätta att i huvudsak automatiskt slå av/på din TV etc så bör du istället konfigurera support för multipla skärmar (global options -> support multi-monitor topolgy) i appen (om du inte redan gjort det) och därefter i Windows ställa in så att desktop endast ska vara på din 27". D v s som man gör om du haft två monitorer istf en tv och en monitor. WIN+P är en bra keyboard shortcut, alternativt använd windows display configuration i settings eller ditt grafikkorts inställningar. Det torde vara lösningen du är på jakt efter.

b) Eller, om du inte alls vill att appen skall sätta på/stänga av din TV automatiskt kan du ju stänga av automatic management av TV via checkboxen direkt när du kommer in i main UI. kom ihåg klicka "apply". Därefter har du ju en massa möjlighet att kontrollera TVn manuellt via command line, t ex power on/off, automatic management of/off etc. Då kan du ju sätta ett gäng shortcuts på start menyn, eller en stream deck etc för att sköta saker lite mer manuellt.

c) En hybrid av ovan går ju också att tänka sig om du disablar automatic management av TV, men när du vill använda TVn så klickar du en shortcut som drar igång TVn och enablar automatic management därefter.

relevanta kommandon för att lösa ovan är -poweron -poweroff -autodisable -autoenable och det finns som du vet massor av mer att läsa kring CLI här: https://github.com/JPersson77/LGTVCompanion/blob/master/Docs/...

Mvh J

Av leadc4ge

Annonsen är avslutad

Av leadc4ge

Såld

Av leadc4ge

7950x3d

En helt ny processor AMD Ryzen 9 7950 X3D säljes. Processorn är oanvänd samt i oöppnad originalförpackning, pga garantiärende.

- 16C/32T
- 3D cache
- 120W TDP
- Sockel AM5

Kvitto och 2 års garanti via Inet medföljer.

Mer info: https://www.amd.com/en/products/apu/amd-ryzen-9-7950x3d

Kan ev skicka mot förskottsbetalning.

Välkommen att höra av dig vid intresse!

Läs hela annonsen här

Av leadc4ge

Och vatten är vått!

Det är förvånande att detta inte är en uppenbar sanning redan, samt analogt i andra sammanhang. Jjag behöver bara gå till mig själv och mina vänner för att förstå att detta är förmodligen väldigt sant (obs pratar om reaktans, inte piratkopiering)

Av leadc4ge

New version v3.4 published here: Link

This version adds some new command line features specific for the LG OLED Flex:

  • New button command: BENDABLE (virtual key press of the curve settings button on the remote)

  • Set/modify curve presets: -set_curve_preset, -adjust_curve_preset

  • Set curvature directly: -set_curvature

  • Control ambient light: -ambientlight, -ambientlight_mode, -ambientlight_brightness

  • ... and more for controlling ambient light colors, sync modes, etc.

Other:

  • Bugfixes

  • Updated documentation

Av leadc4ge
Skrivet av Minnels:

Varför är alla så inställda på att alla måste jobba?
Medborgarlön och låt folk leva sina liv istället. Jag gillar mitt jobb men kunde jag arbeta 2 dagar i veckan istället för 5 så hade jag valt det vilken dag som helst. Klart man måste ha något att göra men tillbringar hellre min tid med roliga saker eller vänner och familj.

Och om 10 år är alla svenska bolag uppköpta av indien och kina, och det teknologiska försprång vi skaffat oss under 1900-talet är förbrukat. Jag tror många indier skulle gilla en normal svensk arbetsvecka

Av leadc4ge

Ur ett ekonomiskt perspektiv är det väl inte så annorlunda än tidigare revolutioner (återstår se). Om ny teknologi gör processer effektiva och i stor omfattning folk arbetslösa så är det nationalekonomiskt en kortsiktig risk för lägre inflation och bnp. På det följer rimligen ekonomiska stimulansåtgärder från politiker som (förhoppningsvis) ökar vår internationella konkurrensförmåga och skapar nya, mer avancerade, sektorer dit arbetskraft kan strömma. Teoretiskt alltså men det är ju kapitalism i ett nötskal

Av leadc4ge
Skrivet av klotim:

Är det möjligt att vitlista youtube på firefox? Jag vill ju gärna att skärmen släcks om jag inte kollar på youtube.

Det mesta är möjligt. Lägger till som en feature request och funderar lite på det

Av leadc4ge

Squeezebox-hårdvaran saknas stort! Gör vad jag kan för att få mina enheter att hålla ihop

https://pricespy-75b8.kxcdn.com/product/standard/800/20804.jpg

3dFX Voodoo graphics! Fast mest för känslan av att spela 3d-accelererat första gången

https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/3/33/KL_Dia...

Av leadc4ge

Hej jag köper gärna spelkoden. PMar

Av leadc4ge
Skrivet av weenan:

@leadc4ge är det möjligt att lägga till ett commandline argument för att ändra hdmi input, på vald port, från PC-läge till vanligt hdmi-läge och tillbaka?

Det skulle varit väldigt smidigt att snabbt kunna ändra mellan beroende på om man spelar spel eller tittar på video. Då man tittar på video vill man kanske använda True Motion eller liknande som inte är möjligt i PC-läge.

Kolla in v3