Inlägg

Inlägg som Haptic har skrivit i forumet
Av Haptic

jag kör svarta jeans och blå t-shirt varje dag.
Har för att folk ska förstå att jag faktiskt duschar och byter kläder två olika blå-färger, men jag bryr mig inte om vilken jag tar på morgonen utan tar den som hänger närmast så som dom råkade hamna när jag hänger tvätten från maskinen.

Av Haptic

Yes, det går att köra grub med silent boot

https://askubuntu.com/questions/248/how-can-i-show-or-hide-bo...

https://wiki.archlinux.org/title/silent_boot

https://gist.github.com/AdityaGarg8/a39063f0d8c39572f03f55cbe...

en kombination av dom tre guiderna borde lösa problemet. främst den första länken.

Av Haptic

mitt största bekymmer var besväret med två mobiler. nu kör jag stället enbart en mobil från jobbet, men som har dubbla simkortsplatser. en för jobbets nummer, en för mitt privata nummer.

Ger ut jobbnummer till dom på jobbet, och privat till dom som jag gärna svarar på utanför arbetstid. Då ser jag direkt när det ringer om det är jobb eller inte.

Av Haptic

Jag tänker killgissa på att din SSD inte klarar mer än så i "sustained write speed".
Dels brukar wd green inte vara några prestandamodeller, dels är det en sata-baserad ssd och dels så skriver inte ens WD ut några specifikationer på skrivhastighet (vilket brukar tyda att det är rätt dåliga siffror)

https://www.westerndigital.com/en-za/products/internal-drives...

Av Haptic
Av Haptic

Skatteverket borde ha en progressbar på sin hemsida med hur många deklarationer som har skickats ut
typ "2 360 400 av 8 450 358 deklarationer skickade"

Av Haptic

Slutresultatets kvalitet hänger helt och hållet på hur bra kravspecen inför upphandlingen är. Det finns för få skyddsnät kring att en kravspec är dålig eller imperfekt. samtidigt som det är omöjligt att göra en 100% perfekt kravspecifikation på någonting som kostar mer än 200kr.

Och fokuset blir allt för ofta att det ska vara billigt här och nu, men den långa tidsaspekten tas sällan i beaktande. Det är enligt mig därför man har statliga verksamheter som ska ta ekonomiska kalkyler som sträcker sig över generationer i beaktande. företag bryr sig bara om årets resultat.

Av Haptic
Skrivet av Thomas:

I detta fallet har han ju rätt dock. MS gör mer och mer för att det ska bli omöjligt. Nu senast när jag installerade Windows 11 fick jag dra upp en kommandoprompt för att komma undan med lokalt konto. Enkelt när man vet hur, men för gemene man går det i princip inte längre, eftersom man måste ta till fullösningar.

har tricket att ange "x" som mail och lösenord slutat funka i windows 11?

Av Haptic

jag kör G52 lightspeed och köpte den för att ersätta min mx518. tycker den är lik där det räknas och bättre än min mx518

Av Haptic
Skrivet av Loke6074:

Jag vet inte om jag får lov att nämna deras namn då dom inte kan skriva här tänker jag? Vill inte hamna i onåd liksom.

Varför skulle du inte få nämna dom?

Av Haptic

Sätt routern från din internetleverantör (Tele2?) i bryggat läge och koppla in valfri router efter den.

Av Haptic

Jag brukar köra hirens

https://www.hirensbootcd.org/

Av Haptic

Jag håller på att planera strömmen till https://subzeroegames.com/ och där räknar vi 800 watt per person (dator, skärm, kringutrustning och mobilladdare etc)
De flesta datorer på ett lan är ju under relativt hög belastning, men jag önskar jag hade mer exakta siffror på vad en hel rigg faktiskt drar i snitt (med olika specs)

Av Haptic

Går i princip inte ge svar på den frågan förrän det är prövat i domstol vilket det inte är än.
Personligen har jag tolkat lagen som att det som går att koppla in och koppla loss utan att använda verktyg är en "lös" installation. behöver du verktyg när du ska ta bort det så är det en fast installation (enligt mig).

men att en "intrasslad förgreningskontakt" skulle räknas som fast installation tycker jag låter absurt.

Fakta bakom detta: nada, bara killgissningar och mina tolkningar

Av Haptic

Du behöver en SC (ser det ut som, kan vara LC) skarvdon och en villapatch-kabel. allt du behöver finns på direktronik

https://www.direktronik.se/direktronik/fastighetsnat/fastighe...

https://www.direktronik.se/direktronik/natverk/kablar/fiberka...

och som tidigare nämnde så ska inte routern vara ansluten till ext/wan porten, utan LAN1 (om du inte har fått några sjukt ovanliga instruktioner från din leverantör?)

Av Haptic

Att Telia äger fibern är inget konstigt dvs dom är nätleverantör. Men är du säker på att dom är den enda tjänsteleverantören också?
Vanligast är att man har "Telia öppen fiber" men det finns såklart undantag, och det är det jag i så fall är nyfiken på om det är ett undantag hos dig.

Av Haptic

@Nivity: oavsett status på disken så ska du ha backup. Även en disk som påstår sig vara 100% så kan den dö dagen efter.

Av Haptic
Skrivet av takeoninja:

Riktigt schysst jue!

Kollade igenom siten och har väl två funderingar. Inga sovplatser inomhus men möjlighet att tälta utomhus, blir att be till gudarna om bra väder och regnfritt annars blir det verkligen utmanande. Ser också att ni inte explicit förbjuder medhavd alkohol och dessutom tänkt servera alkohol till 18+ (i begränsad mängd) det tror jag kan vara en dålig idé. Även om jag många gånger saknat att kunna ta en bärs på DH så är det en väldigt rimlig regel. Ser inte heller att ni under säkerhet skrivit ut att ni har väktare på plats och det är nog ett måste om ni inte tänker tvär-förbjuda alkohol. Men detta kanske inte alls är första gången detta event körs så ni kanske har erfarenhet av att er "crowd" klarar detta?

Vill verkligen inte vara en debbie-downer men kände också att jag var tvungen att flagga för detta när det fortfarande finns tid att tänka igenom ett varv till.

Jättebra feedback!

Det med sovplatserna stämmer, men vi har beställt bra väder!
Jag ska komplettera hemsidan med att medhavd alkohol är förbjuden. Alkoholen serveras i arenans bar och kommer inte med ut på "golvet".
Väktare kommer finnas tillgängliga under hela eventet.

Hoppas det svarar på dina funderingar och tack för feedbacken!

Av Haptic

SubZero E-Games - LAN i Norrland!

Hej!
Jag och ett gäng kompisar håller på att anordna ett LAN, Expo, Föreläsningar och Turnering i Östersund.
Vi planerar för cirka 1000 uppkopplade datorer på lanet, CS2, FC 24(FIFA) turneringar med 150 000 kr i prispotten samt flertalet teknikbolag med flera på våran expo och föreläsningar inom IT, cybersäkerhet och AI.

Det vi försöker göra speciellt är att alla som har en lan-biljett kan om dom vill också kvala in i CS-turneringen för att möta inbjudna proffslag och vara med att tävla om prispotten.

Vi har inte släppt biljetter än men kommer göra det inom kort.

Vore grymt om vi kunde dra ihop något meet and geek med lite Sweclockersmedlemmar också!

https://subzeroesports.com/

Av Haptic

Ser inte ut som en korrekt installation av kablarna..
Man sätter regelvis inte rj45 hanar på kablage i väggarna utan man ansluter dom till hon-kontakter, och är det flera på samma ställe oftast i en patch-panel.

Det i sig borde inte orsaka problemet, men många rj45 hanor är gjorda för patch-kabel, inte installationskabel (vissa är dock gjorda för båda) Jag tycker dock dom brukar kunna glappa rätt lätt på installationskabel även om dom ska vara gjorda för det.

Sedan behöver kablarna testas med en riktig testare, inte bara en sån man köper på kjell som testar att dom leder ström, dom brukar kunna ge en falsk trygghet.

Rekommenderar att köpa/låna/hyra en sån här: https://www.direktronik.se/direktronik/natverk/testanalys/nat...