Inlägg

Inlägg som johanandersson har skrivit i forumet
Av johanandersson

Ska nog försöka göra detta i Haskell detta året. Snart klar med min utbildning och valde funktionell programmering som en av de sista för skojs skull. Så tänker att detta kommer utgöra lite bra övning.

Av johanandersson

Synd att vi inte likviderar dessa företag.

Av johanandersson

Samsungs webbläsare är en av de mer acceptabla på Android, men måste slå ett slag för Kiwi. En av de få mobilwebbläsare som klarar av att bara ha en bar istället för två där den ena 90% poänglös. Har även stöd för alla Chrome extensions, vilket Chrome inte har på mobilen.

Av johanandersson

Microsoft tar bort möjligheten att söka igenom kodbaser på GitHub utan att vara inloggad.

https://github.com/orgs/community/discussions/77046

Av johanandersson
Skrivet av Halldin:

Även med spoilertaggar verkar många inbäddade videos döda sidladdningen på mobil @Molotov, har i alla fall testat med iPhone 15 Pro och en Galaxy A53. Vet inte om det hade gått att länka till FZ istället (som inte verkar ha trasig videolänkning) eller bara köra textlänkar/mindre urval videos.

Jag slutade försöka besöka denna tråden för några månader sen då jag till slut gått över till en Chromebaserad webbläsare på mobilen. Fungerade alltid rätt på Firefox, men aldrig på kromade webbläsare.

Av johanandersson

Använde Xbox game bar under corona för att spela in föreläsningar. Lite fippligt, men fungerade.

Av johanandersson
Skrivet av Dem8n:

Han kan ju inte gå tillbaka dit, han kommer tappa hela sitt ansikte efter det här ju.

Knappast. Aldrig sett en person få så mycket stöd från både anställda och externa partners.

Av johanandersson

Just avinstallation är väl knappast det stora problemet med Edge. Hade programmet varit ett passivt tillgängligt verktyg, så som t.ex. Sound Recorder, så hade det givetvis inte orsakat några problem.

Att Microsoft har reklamskärmar som man måste interagera med för att få lov att använda datorn efter uppdateringar med reklam för Edge, att genvägar till skräpet fästs överallt i gränssnittet, att de förhör användare som försöker använda konkurrenter, att de sprider vilseledande reklam på sin sökmotor kring alternativen, att de öppnar Edge istället för standardwebbläsaren så fort de får möjlighet och annat sånt beteende är det riktiga problemet.

Av johanandersson
Skrivet av felplacrd:

Hur är "övergången" från ftl till breach? Har vi bara spelat ftl men vet att de är från samma studio. Gillade nivån av "komplexitet" i ftl och är lite rädd att breach är rörigare (jag gillade factorio men jämfört med ftl kändes det lite för komplext för min smak).

Skulle säga att det är ungefär samma komplexitet, även om spelen är helt olika varandra.

Av johanandersson
Skrivet av iFerz:

Superbra lösning är det ju inte, men en ganska lätt och kostnadseffektiv lösning
Går väl att dölja anslutningsuppgifter m.m. från TeamViewer om jag inte minns helt fel?

Ja, absolut. Det är inte ett problem de egentligen hade behövt skapa för sig själva.

Av johanandersson
Skrivet av iFerz:

Super-basic lösning, men en gammal dator uppkopplad till skärmen med TeamViewer igång?
Så kör datorn bildspelet i vanlig snurrande fullskärm, så kan du "bara" byta ut skärmen lite enkelt när du behöver hemifrån.

Mitt lokala Coop hade ett sånt system runt 2015. Ganska ofta slutade det fungera och då stod det anslutningsuppgifter på displayskärmen för reklam.

Gick förvånansvärt länge innan någon gjorde fult med det.

Av johanandersson
Skrivet av DaCriticalOne:

Ja det stämmer. Jag pluggar industriell ekonomi så har absolut inga tunga beräkningar. Men jag planerar en master i maskininlärning så behöver ändå ha något som är bra att programmera med, och som är bra att skriva på. Skulle säga att budgeten är max 30k preliminärt (ser det som en investering som jag kommer använda 5-10 år fram). Men kan lika gärna vara 5-50k beroende på - jag vill alltså få maximalt med värde för pengarna helt enkelt.

Jag är snart klar med en master i Data Science and AI och har aldrig behövt köra några riktigt tunga beräkningar lokalt. Spenderade någon hundralapp på att köpa GPU-tid på Colab en gång för reinforcement learning, men det är allt.

Av johanandersson

FTL och Into The Breach.

Av johanandersson
Skrivet av cyklonen:

Det är nog ganska många år kvar innan "AI"-bilder ser hyfsade ut, när komplexa bilder med levande objekt eller text ska vara i bild. För "döda" ting funkar det rätt ok redan nu. Om 5-7 år är vi kanske där. Just nu ser det bara löjligt ut.

Kan garantera att du hade misslyckats att se något fel i 90% av "publicerade" bilder på djur redan nu. Redan i mitten av våren så var djur i normala situationer nästan omöjliga att utskilja. Då pratar jag inte om alla genererade bilder, det finns en en del problem med många av dem, men av bilder som blir delade på nätet.

Av johanandersson
Nytt bud: 1 000 kr Kan hämta imorgon om det passar :)
Gå till annonsen för att lägga ett bud.
Av johanandersson

Visst att det är möjligt att använda minne mer eller mindre effektivt, men inte mer än några procent hit eller dit. Detta är så missvisande att det inte borde vara helt lagligt för Apple att påstå det i marknadsföringssyfte.

Av johanandersson
Skrivet av hafsblau:

Jag kontaktade den engelska Google-supporten igen och herre min jesus vad ohälpsamma de var denna gången. Han frågade så snart som möjligt om data som "Full name, IMEI number, country of purchase, point of purchase" samt frågade efter "consent to check your available options" och diverse annat trots att jag påpekade tydligt att det handlar om generella frågor om Pixel-hårdvara och att jag inte vill skapa ett garantiärende. Så höll det på ett tag till dess jag avtackade mig och lämnade chatten "we are sorry for any inconvenience we may have caused you". Kundtjänst kan verkligen bero extremt mycket på vilken medarbetare man talar med.

Jag kontaktade svenska Google-supporten istället som var mycket mer tillmötesgående. Passade på att fråga ett par frågor om garantin också. Jag laddar upp chatten här:
<Uppladdad bildlänk>
<Uppladdad bildlänk>
<Uppladdad bildlänk>
<Uppladdad bildlänk>

Påminner om när jag skulle ringa Hertz för vad jag skulle göra när bilen klagade på för lågt lufttryck i däcken.

Fick svara på olika ordernummer, fulla namn på alla i kontraktet, upphämntningsplats, model, serienummer och dussintals fler poänglösa saker, efter en inledande 40 minuters telefonkö, för att få svaret att jag skulle fylla på det själv och googla upp ungefär vilket tryck jag skulle ha.

Av johanandersson

Sifive som gör RISC-V verkar ha problem och sparkar anställda.

"SiFive Lays Off Hundreds of RISC-V Developers (Update)"
https://www.tomshardware.com/news/sifive-lays-off-hundreds-of...

"The Risk of RISC-V: What's Going on at SiFive?"
https://morethanmoore.substack.com/p/the-risk-of-risc-v-whats...

https://news.ycombinator.com/item?id=37996295

Av johanandersson

Hatar dem för att de gjorde FTL's Androidversion exklusiv. Fan ta dem och exklusivitet.

Av johanandersson
Skrivet av Halldin:

Gurman har fått nys om att en lågkostnadsvariant kör A-seriechip och ingen skärm fram.

https://www.macrumors.com/2023/10/16/low-cost-vision-pro-to-d...

50% av värdet i Appleglasögonen för min del är i skärmupplösning och 30% i prestandan. A-serien är förvisso också ganska imponerande, och får hoppas de inte sänker upplösningen för mycket.