Premiär! Fyndchans i SweClockers Månadens Drop

Inlägg

Inlägg som johanandersson har skrivit i forumet
Av johanandersson

"Myndigheten har meddelat de tio nätbutikerna om bristerna och hoppas på att de frivilligt rättar till dem – men fler konsekvenser kan tillkomma."

Dumheter. Låt straff utgå direkt istället. Så trött på Sverige, ger oändliga möjligheter för företag att skada individer men håller aldrig företagare ansvariga.

Av johanandersson

Microsoft släpper tredje versionen av Phi, en liten LLM med mycket lovande mätvärden.

https://arxiv.org/abs/2404.14219

Alla dessa modeller borde vara körbara på nästan alla Sweclockersmedlemmars datorer, med en viss kompression.

Av johanandersson

Meta släpper Llama 3 i två storlekar. Smygsiffror inför kommande modell också.

https://llama.meta.com/llama3/

Mycket stora framsteg jämfört med originalversionen av Llama 2, och om siffrorna stämmer mycket kompetent jämfört med andra modeller för sina respektive storlekar.

Av johanandersson

Tänk på hur frivillig drickskultur är i USA.

Av johanandersson
Skrivet av Yoshman:

Till alla som nu förfasar sig om att "Visa skrivbordet" försvinner: hur många visste att denna "knapp" ens existerande innan denna artikel? Hade själv ingen aning, för det är ju en "knapp" som i alla fall på min dator saknar någon form av bild.

Och om man nu ens brydde sig om denna funktion, hur många av er visste inte redan om win+d (och det verkar inte ändras, copilot verkar hamna på win+c som förval)???

Däremot är frågetecknen kring vad som framåt kommer skickas till Microsoft vettiga. Men givet Microsoft uttalande om att "AI-funktionella PC" bör framåt ha en NPU med minst 40 TOPS låter det ändå som man kommer ha möjligheten att köra saker lokalt. Det lär ju vara ett krav hos en hel del organisationer, så Microsoft har inte så mycket val om de vill att användarna ska ha möjlighet att köra funktionen.

Det är en knapp jag är väl medveten om, då jag avaktiverar dess funktionalitet (eller i alla fall "peek") på alla datorer jag använder. Det är ett sånt ställe man ibland klickar oavsiktligt och det kommer garanterat vara ännu mer irriterande med Copilot där.

Av johanandersson

Lanserade de ens någonsin Cortana i Sverige? Kommer ihåg att man ibland kom åt någon knappkombination som fick upp en ruta som inte gick att stänga ner på riktigt igen med ett meddelande om att det inte var tillgängligt.

Jag är mycket förtjust i AI och sånt, men jag vet att Microsoft kommer göra detta med absolut maximal kundförakt, som allt annat de gör.

Av johanandersson
Skrivet av dlq84:

Det är tveksamt alltså. Vilken GPU skulle de integrera? AMD är ju perfekt för dem eftersom de kan få både snabb CPU och GPU från samma tillverkare i ett paket.

Nvidia.

Av johanandersson

Känns nästan som om det är garanterat att det blir ARM på nästa generations konsoler. Eller vad tror ni?

Av johanandersson
Skrivet av dlq84:

Hur tänker du dig att det ska funka, ska man kunna begära att de kan se in i framtiden för att få släppa mjukvara?

Nä, bättre att kräva längre tid för säkerhetsuppdateringar alternativt bygga en egen nas och köra nån mjukvara med öppen källkod som kommer att uppdateras under väldigt lång tid, typ TrueNAS eller liknande.

Jag tänker att företag som gnäller över att de behöver uppdatera sina egna produkter borde bli tvingade att inse att det är deras ansvar för att de har gjort fel från början.

Säkerhetshål och liknande är deras fel.

Av johanandersson
Skrivet av SuperNova:

Är väl kanske inte rimligt att de måste uppdatera enheter i all evighet.

Eller bara inte släpa farliga produkter som behöver uppdateringar från början.

Av johanandersson
Skrivet av Alastor Moody:

A Game of Thrones, alltså första boken i A Song of Ice and Fire-serien.

Lyssnade klart på den och är snart klar med A Clash of Kings nu. Försökte lyssna igenom den för många år sedan, men stod inte ut med någon av de tre uppläsarna. Vill fortfarande mörda Dotrice (Om han inte vore död redan) för hans piratröster och äckliga sörplanden, men har på något sätt stått ut denna gången.

De har varit riktigt bra hittills.

Av johanandersson

Tar civilingenjörsexamen från en IT-master nu till sommaren och blev precis erbjuden jobb. Lönen är 37.
Givetvis överlever jag på det, och jag har varit orolig över att få något jobb alls då marknaden verkar jobbig, men det är under vad Sveriges Ingenjörer rekommenderar. Är lite äldre också så hade hoppats på att tidigare arbetserfarenhet, även om det inte är inom IT, hade gett lite vikt.

Gråter inte, men hade hoppats på att komma lite över rekommendationen istället för 3 papp under.

https://www.sverigesingenjorer.se/lon/lonestatistik/ingangslo...

Av johanandersson

Inte så förvånande, men det är ju bara möjligt när det kommer till riktigt klantiga fuskare.

Förra våren så hotade en föreläsare vi hade på Chalmers med att hon skulle köra alla våra inlämningar genom GPTZero, som är en bedrägeriprodukt som påstår att den kan upptäcka LLM-genererad text.

Jag körde hennes fem/tio år gamla Phd-uppsatts och den bedömdes vara "över 50%" AI, vilket i alla fall fick henne att dra in det hotet.

Om någon har missat det, så är dessa detektorer rent bedrägeri och ni borde inte uppsätta någon annan för något baserat på deras dom.

Av johanandersson

Hjälper garanterat med vikten.

Av johanandersson
Skrivet av Kilroy:

Vilket bra projekt! Väldigt intressant och visar ju tydligt på hur "AI" det pratas så mycket om faktiskt fungerar. Det är inte så mystiskt som många vill försöka göra det.

Jag skulle vilja säga att det finns mycket bra resurser? T.ex. http://jalammar.github.io/illustrated-transformer/ + hundratals jupyter notebooks med olika delar av moderna AI förklarade väl.

Av johanandersson

Jävligt jobbigt att sitta och trä 3000 varv tråd runt spolen, men i alla fall tydliga instruktioner.

Av johanandersson
Skrivet av Nyhet:

Än så länge är SIMA ny och utvecklarna är inte säkra på vilka användningsområden den kan få i framtiden. Målet är en extra, virtuell spelare för multiplayerspel och inte en övermäktig NPC.

Inom AI-utveckling så agerar ofta spel som ett proxy för andra miljöer, verkliga eller virtuella. Detta är utveckling som en dag kommer användas för agentiska robotar och mjukvaruagenter.

Av johanandersson
Skrivet av Ryzer:

Konstig trådstart, klart dom kan. Alla seriösa butiker friskriver sig mot feltryck, fel prissättning etc.

Så trött på folk som tror att friskrivningar spelar roll.

Av johanandersson

Har ett GTX 1080 från ganska precis 7 år sen. Snart borde jag ha min civilingenjörsexamen, och riktig lön för första gången sen dess, så då står en datoruppgradering högt på inköpslistan.

Av johanandersson

Tack, ska kolla efter nya gliddynor.