Inlägg

Inlägg som fryguy har skrivit i forumet
Av fryguy
Skrivet av chipw00t:

Jaha. Jorden den var ju platt ett tag, sen blev den rund och nu säger dom att den ska vara lite päronformad har jag för mig och förut så visste inte kirurger att man skulle tvätta händerna. Finns många exempel.

Att samla relevant fakta och att dra egna slutsatser ifrån detta är viktigt.

Skickades från m.sweclockers.com

Fanns få forskare som trodde att jorden var platt dock... Kasst exempel. Det finns fortfarande folk som går runt och tror att jorden är platt men ingen forskare skulle vara så dum idag. Det är dock som @Kermit_Mupp skrev innan att experter har fel ibland och då får vi revidera vad vi vet. Men finns det en konsensus som det finns kring friskolereformen och kommunaliseringen så är det inte en forskare som måste ha fel utan i princip hela forskarkåren som har detta som ämne. Det förefaller ganska osannolikt att alla skulle ha fel? Men vad vet jag vi kanske inte ska lita på forskare alls längre för att göra livet i vår lilla bubbla lite lättare att hantera?

Man kan om man vill misstro en forskare men att misstro en hel kår låter som ett galet experiment? Du verkar likt många i dagens samhälle förneka saker som du själv inte kan se med dina egna ögon alternativt förneka allting på en basis av att en forskare har någon gång haft fel därför har alla forskare fel. Det för mig låter som ett helt galet sätt att se världen på. Ingen kan ha koll på allt i världen och därav forskningskårer som alla har egna områden men om ingen litar på dessa någonsin så känner jag att filmen "Idiocrazy" har en hel del att säga om var vi är på väg.

Men i alla fall forskare kommer kanske ha fel då och då det händer men därav peer review och revidering av tidigare antaganden och efter det bygger man vidare på vad man redan står på då man förlitar sig på att det stämmer. Det räcker inte med att bara visa något en gång utan det måste gå att upprepa experiment etc. Men det kanske är detta som är problemet idag, att alla tror sig veta bättre? Det känns galet att denna debatt har spårat ur totalt. Likt klimatförnekare och folk som tror att jorden är platt och att vaccinationer ger barn autism så verkar det vara vanligare nu att tro att alla experter har fel för jag vet själv att jorden är platt och att vaccinationer har gett mitt barn autism etc. Sen att allt detta lätt kan motbevisas bryr man sig inte om alls för jag vet att det är på detta vis och experter är bara hycklare som alla är avlönade av någon organisation som vill mig illa. Helt galet.

Av fryguy

@xiuzao Du verkar ha fått svar på alla dina frågor. Har du inte en kabel som är tillräckligt lång, och inte vill köpa en längre, så är väl det enda andra alternativet att flytta datorn närmare och koppla in kabeln på det sättet?

Alla andra frågor har besvarats ett par gånger redan.

Av fryguy

Baserat lite på systemkraven för dolphin och deras rekommendationer så skapade jag denna lista:
http://www.prisjakt.nu/kategori.php?m=s295053408&o=produkt_pr...

Är väl bara se vad som verkar intressant. Det som Dolphin själva rekommenderar är ett separat grafikkort och minst en i7 4700MQ när det kommer till bärbara. Problemet är att jämföra bärbara processorer. En i7 6700MQ eller HQ t.ex. har sämre single-core prestanda. Dolphin verkar i princip bara bry sig om IPC så. Men kolla runt lite och se om du hittar något intressant.

Av fryguy
Skrivet av G-klaven:

Jag har tyvärr ingen stationär dator till hands, jag har bara en annan bärbar. Dock har jag ett Deltaco USB SATA/IDE adapter kit, som borde kunna användas istället? Då är frågan om jag monterar den nya hårddisken först och kopierar in den gamla genom USB-adaptern, eller om jag kopplar in den nya via adaptern och kopierar över informationen medans den gamla disken fortfarande sitter i?

Tänkte bege mig till Inet och köpa 850'n nu!

Har aldrig provat med SATA till USB men borde kunna fungera. I så fall låter du rimligen den disken du ska byta ut sitta kvar i så byter du efter det att du har kopierat över den till den nya disken.

Av fryguy
Skrivet av G-klaven:

Stämmer verkligen detta? Och hur går jag tillväga, kommer man verkligen igenom installationen utan nyckel? Hajar Windows själv vid internetanslutning att jag har en OEM-version som uppdaterats från Win 7?
Det lutar åt att jag gör en ren Win 10-installation eftersom min hårddisk redan har skadade filer... Har även den gamla backupen från i somras, men den är baserad på en factory reset med en massa bloatware osv. Den känns som en sista utväg.

Jag kollar just nu på 850-serien. Ställer frågan igen - behövs det någon form av adapter eller anslutningskablar när jag byter?

850 blir bra. Om disk A är sata och disk B är sata så är det samma kontakt och alltså inga som helst problem att bara byta emellan.

Kom och tänka på att du gör ditt liv lite lättare om du har tillgång till en stationär dator för då slipper du bolla runt med backups etc. och kan plugga i båda diskarna och bara köra en ren copy vilket är väldigt enkelt.

Om du kopierar disken du har till den nya så kommer windows inte se någon skillnad alls egentligen och det kommer bara att rulla på helt utan någon annan skillnad än att det kommer att boota snabbare etc. Skadade filer behöver inte vara så farligt om de inte är så pass skadade att de inte längre går att starta eller liknande. Med lite tur så är de inte helt söndertrasade utan innehåller skadade delar men delar som windows klarar av att hantera.

Av fryguy
Skrivet av G-klaven:

Ok, vad bra. Angående hårddiskträsket... Vad skulle ni rekommendera mig att köpa? En likadan (750GB 7200rpm SATA) eller SSD? Datorn är som sagt 4 år gammal så det kanske är dumt att sätta en V8 i en SAAB 900, om man säger så... Jag använder mest datorn till tyngre vektorgrafik och fotoredigering (jobbar med arkitektur och grafisk design) och har en förhoppning att någon gång kunna använda datorn som hemmastudio (kanske borde köpa ny dator då). Är jag dum om jag köper en ungefär likadan som jag har?

Skrivet av G-klaven:

Men vänta... Kan jag ens ha två diskar i min ASUS N55SF??

Datorn verkar bara kunna ha en hårddisk. Hur mycket lagringsutrymme du behöver kan bara du själv bestämma egentligen. Hur mycket används på hårddisken idag? Är det under typ 500GB kanske du kan fundera på en SSD använder du dig av mera kanske inte en SSD är värt priset och då får du överväga om du behöver 7200rpm eller om det räcker med 5400rpm. Handlar om pris och tillgänglighet samt storlekar på diskarna.

1TB med 5400rpm:
https://www.inet.se/produkt/4304942/toshiba-laptop-1tb-5400rp...

1TB med 7200rpm:
https://www.inet.se/produkt/4300156/wd-black-laptop-1tb-7200r...

500GB SSD:
https://www.inet.se/produkt/4300161/samsung-750-series-evo-50...

Upp till dig att välja lite vad du vill ha för specs på disken. Tagit de billigaste som jag själv skulle kunna tänka mig köpa och som finns tillgängligt på tillförlitlig butik i alla fall.

Av fryguy
Skrivet av G-klaven:

Okej, jag försöker minimera användningen av datorn fr.o.m nu, och gör följande:

1. Försöker göra en ny full system backup med Macrium Reflect.
2. Skapar ett Windows 10 install media, utifall att det går åt skogen med att återställa backupen genom Macrium.
3. Köper en ny disk och byter ut den gamla.
4. Startar med hjälp av boot-USB in i Windows PE och återställer hela systemet, alltså alla partitioner.
5. Om det inte funkar installerar jag Win 10 med install media och hoppas att det funkar istället.

Fråga: Blir det inte konstigt för datorn när jag kopierat över hela operativsystemet med partitioner till en ny hårddisk och den inte har rätt drivrutiner och definitioner för den nya disken i det "gamla" systemet??

Gör du en kloning av nuvarande systemdisk så kommer windows inte säga något. Hårddisken har inga drivrutiner eller liknande. Vad som kan hände är att om du köper en större disk så blir det en massa utrymme över som du senare får partionera som du vill i diskhanteraren.

Av fryguy
Skrivet av G-klaven:

Just det, efter den mödosamma uppgraderingen till Win 10 i somras så skapade jag en "full system backup" genom Macrium Reflect Free. Kan jag med hjälp av att starta Macrium genom Windows PE bara lägga över partitionerna på en ny disk och slippa installera allt från scratch??

Det var ett bra tag sedan jag bytte en hårddisk senast, så jag ber om ursäkt för idiotiska frågor..

Som sagt sluta använda disken nu direkt typ. Ladda ner något program som klonar din disk till den nya. Dessa körs på ett USB-minne så bara starta datorn och välja att starta från USB så kopierar du över disken till den nya och sedan är det bara köra på den nya.

Av fryguy

Mitt bidrag: http://www.webhallen.com/varukorgen/171043
14964:-

Svart var tanken och 500GB lagring och sedan så mycket bang for the buck så att säga. Valde inte OEM versionen av Windows 10 utan den vanliga för 100:- mer. Tycker det är smidigare själv då det ger lite valmöjligheter och de 100:- spelade ingen roll i detta fall. Ville ha en bra PSU för utan en så har du inte en bra dator så länge. Kunde ha sparat någon hundring där också men i det stora hela hade jag inte kunnat spara ihop tillräckligt för att göra någon markant skillnad och ett G2 agg känns som säkrare. Valde också bort Gaming X pga. inte rätt färger och sedan så är det typ 60:- utanför budget i detta fall även om man drar ner på andra delar. Hade jag fått en lite större budget hade jag också bytt ut CPU-kylaren men den gör sitt jobb i detta fall men typ 500:- mer i budget hade inte skadat. Hade också velat ha PC3600 minnen men inte heller det ryms inom budget men tog det snabbaste som rymdes i budget och 16GB får ses som någon form av minimum i mina ögon. Borde vara en väldigt tyst dator i det stora hela och ge en väldigt ren känsla, vilket var tanken bakom det hela. Som hdd tyckte jag att 500GB borde räcka och en SSD är ett självklart val. Valde bort m.2 SSD:er av två anledningar, dels är de mycket dyrare och passar med andra ord inte in i budgeten och dels så har de flesta en grön PCB vilket självfallet inte heller passar in i det hela.

Finns det några frågor så citera eller skicka ett meddelande

Av fryguy

Grävde runt lite för att se vad som fanns som verkar vara jämförbart. Priset är lite längre än instegsmodellen av den dyrare varianten av MBP 2016 utan alla extra tillval. Fördelen med Apples produkter är ju faktiskt att man kan få dem levererade som man vill ha dem i princip. Det är lite synd bara att Apple i alla fall historiskt haft en ganska hög mark up för att leverera bättre komponenter.

http://www.webhallen.com/se-sv/datorer_och_tillbehor/249333-m...

Verkar vara en av de bättre träffarna. Finns mer att ta av så klart:
http://www.prisjakt.nu/kategori.php?m=353#rparams=m=s29267541...

Men i alla fall jag förstår valet av Apple produkter framför allt om man redan sitter med en massa Apple produkter. Det finns ingen anledning att gå ur ett ekosystem som Apples om man redan har alla tillbehören t.ex.

Till er som hatar bara för att det är Apple så lägg ner i princip ni kan välja vad ni vill och vill ni inte ha en Macbook så är det ingen som tvingar er. Försök också att inse att det finns mycket bra med Apples produkter som gör dem till ett bra val för många.

Av fryguy

Har inte läst alla inlägg men rent krasst är det ju ditt val och ingen annans... Du ska ju själv ansöka så det är väl bara att ansöka till den skola du vill gå på. Lyssna inte på dina föräldrar hela tiden våga gå din egen väg, gäller i och för sig med kompisar också. Jag tror dessutom att dina föräldrar accepterar ditt val oavsett vad de säger nu.

Av fryguy

Man får gå igenom lite av ett helvete om man vill ha den nya hjälten Tyrande med tillhörande card back om man inte bor i rätt land men det går i alla fall. Detta kräver att du har ett konto på twitch.tv i alla fall så skapa ett först om du inte har ett.

Lite av en disclaimer: Jag vet inte om man behöver en VPN eller inte... Jag använde en men det känns som att det inte borde behövas med tanke på vad du måste göra...

1. Hitta en slumpad adress att använda på: http://www.fakeaddressgenerator.com/World/uk_address_generato...

2. Uppdatera eller skapa ett Amazonkonto med den adressen.

3. Har du ett kreditkort får du gå in och ändra så att den betalar med den adressen.

4. Vet inte om det är ett krav men gå till: https://www.amazon.co.uk/mn/dcw/myx.html och ändra så att du är på UK store och inte något annat.

5. Vet inte om detta är ett krav heller men någonstans ändrade jag land i twitch till UK också.

6. När alla dessa steg är klara så kan du gå till twitch.tv och så bör det finnas en stor banner längst upp som vill att du ska testa twitch prime gratis. Gå igenom alla steg som den ber dig om så bör du nu ha twitch prime.

7. Uppdatera Twitch.tv så bör du i vänster menyn ha en lång lista med gratis grejer och det är bara klicka på rätt ställa och redeem code och följa instruktionerna så har du din hjälte samt card back.

8. Du får ett subscription coin som du kan slänga på en kanal så får du en gratis prenumeration och kanalen får pengar så gör det. Du kan t.ex. slänga ditt mynt på https://www.twitch.tv/geekslive så får geeks gaming hör från Swec lite pengar från twitch i alla fall

9. Se till att avbryta din prime prenumeration om du inte vill ha den då den kostar drygt 100kr per månad... Men du får en gratismånad där du kan kolla på allt från prime i alla fall

Kan ha missat något steg men det borde vara allt du behöver göra... Sjukt irriterande med promotions som bara fungerar i vissa länder... Idioti på hög nivå.

Av fryguy

Om det gick att använda en fjärrkontroll till den, för att sätta på och stänga av, så skulle den ju vara perfekt för att ersätta tvn. Man verkar annars vara låst till kompletts public display sortiment om man vill ha den funktionen... men att betala det dubbla för en fjärr är ju galet så :/

Av fryguy

Har inget emot tävlingen eller liknande men deras banner-ad har blinkande bitar.... Jobbigt som fan. Vill ni att folk inte ska använda adblock så sluta med blinkande annonser iaf.

Skickades från m.sweclockers.com

Av fryguy
Skrivet av antonio9277:

Ok meddela mig gärna på sms då jag inte kan se mina meddelanden! 0728595182 om jag vunnit

Ok.

Av fryguy
Skrivet av antonio9277:

Vilken tid avslutas budgivningen?

Tanken är att avsluta under natten. Jag tänkte ta kontakt med alla vinnare direkt när jag vaknar i morgon i princip och lösa det praktiska då. Möten under söndagen kan med andra ord behöva kolla sina PM så att det går så smidigt som möjligt.

Av fryguy

@antonio9277 noterat.

Nuvarande max bud:
FD: 350:-
Seasonic: 400:-

Av fryguy
Skrivet av antonio9277:

Jag ger dig 400 hämtar på sön kväll eller tisdag

För vilken av dem?

Av fryguy
Skrivet av Stone age:

350:-+ frakt för Fractal design.

noterat.

Nuvarande högsta bud:
FD: 350:-
Seasonic: 350:-

Avslutas som sagt i kväll så jag kan lösa frakt eller hämtning etc.

Av fryguy
Skrivet av Mikeybikey:

Kan hämta den i stan, har du kvar kartongen och alla tillbehör?

Har kvar allt vad jag vet. Kartongen finns det bild på så. Men jag ska ha alla kablar etc. kvar.