Inlägg

Inlägg som fryguy har skrivit i forumet
Av fryguy

1300kr + frakt.

Av fryguy

Nintendo Switch Adjustable Charging Stand

Jag har ett Nintendo Switch laddställ över som är köpt i Japan i somras. Detta är ett Nintendo original så vill man slippa problemen med icke officiella märken så är detta ett självklart val. Det släpps i Sverige om en dryg månad så vill man vara bland de första så är detta en chans.

Länk till Webhallen:
https://www.webhallen.com/se/product/288193

- Min bud: 200:- .. Allt under det så är det inte värt mödan helt enkelt.
- Budgivning pågår till 2:a runt 21.
- Leverans etc. sker så snart som möjligt om det ska skickas. Detaljer tas i PM efter avslutad annons.
- Vill man hämta så är det norr om Stockholm som gäller och även här ges exakta detaljer i PM efter avslutad annons.

All budgivning och eventuella kommentarer tas i kommentarsfältet.

Läs hela annonsen här

Av fryguy

Switch Adjustable Charging Stand

Är för närvarande i Japan och kommer att handla det justerbara laddställ som Nintendo själva släpper till nästa helg när jag ändå är här. Noterade att release i Sverige är satt till 5/10 dock så tänkte kolla om det är några fler som är intresserade?

Länk till Webhallen:
https://www.webhallen.com/se/product/288193-Nintendo-Switch-A...

Länk till Japanska Amazon för att få en prisidé:
http://amzn.asia/h0uUyVH

Vet inte hur många extra jag får handla dock. Buda på en och så får vi se om jag får köpa flera.

- Min bud: 200:- .. Allt under det så är det inte värt mödan helt enkelt.
- Får jag tag på fler än 1 så går jag igenom kommentarsfältet och plockar näst högsta bud etc. Dock längst till 200:-.
- Budgivning pågår till 12:e runt midnatt i Sverige. Efter detta går jag igenom och ser vilka bud som inkommit och om det lönar sig.
- Leverans etc. sker i slutet av månaden. Detaljer tas i PM efter avslutad annons.
- Vill man hämta så är det norr om Stockholm som gäller och även här ges exakta detaljer i PM efter avslutad annons.

All budgivning och eventuella kommentarer tas i kommentarsfältet och jag väljer själv om det är värt det för min egen del sälja en eller flera etc etc.

Läs hela annonsen här

Av fryguy

Du riskerar att göra mer skada än nytta med ris dock... Bakgrunden till det hela är ju trotts allt en meme se: http://weknowmemes.com/2013/12/if-your-phone-gets-wet-try-put... för exempel.

Vettigare att ta en silica påse eller liknande sådana som man brukar få med när man köper lite olika saker som drar åt sig fukt. Ris har små partiklar som liknar mjöl typ som kan ta sig in också vilket inte är så bra. Testa tvätta ris någon gång så förstår ni vad jag menar.

Telefonen ska vara vattentät och min har aldrig haft något problem alls. Är du säker på att det är fukt som har dödat den ens?

Av fryguy

Det folk anmärker på är troligen inte grammatiken i sig då engelska och svenska har en hel del likheter och har du gått i svensk skola som det verkar så har jag svårt att se att det är grammatiken som brister. Det är väl snarare meningsbyggnad och ordval som i så fall är en tydlig indikation för framför allt något äldre. Jag kan ju också tänka mig att om du översätter i de kretsar du beskriver ovan så är de som läser översättningen i andra änden hyfsat välutbildade själva och då finns det så klart en viss typ av språkbruk som man lägger som standard. Invecklade satser och liknande är väl mer standard än undantag kan jag tänka mig. Enkel svenska brukar väl också ha att göra med att meningarna inte blir så långa kanske? Släng in en del bisatser så är det lugnt typ och sedan är det väl ord du inte besitter helt enkelt. Vet inte om du behöver plugga en kurs i grammatik på universitetet då den som brukar ges på A-nivå inte ger dig något mer än att kunna skilja på huvudsats, bisats och olika satsdelar i princip. Det är först på senare nivåer som det blir mer avancerat.

Ett tips är väl att om du ska ha någon som korrekturläser så kanske det ska vara en som bor och arbetar i Sverige mest för att den personen kommer ha ett helt annat språkbad och med andra ord bör märka på synonymer och ordval som kanske passar bättre i din kontext.

För ordval kan det vara bra att läsa en del litteratur på svenska t.ex. Är det mest tekniska texter du översätter så läs lite litteratur på svenska i området så märker du ju snabbt vilket ordval som är det som används etc.

Welp det var min rant om ämnet i alla fall

Av fryguy
Skrivet av SexMachine:

Ska försöka svara på allt i ett inlägg. Kyoto har jag som sagt varit i och kommer även att åka till denna resa, jag har en speciell chiliaffär där som jag alltid besöker när jag är i Osaka.

Teknik, mat och kultur är mina stora intressen. När det kommer till maten så finns det mycket regionala specialiteter och det är väl det jag är ute efter. I Kumamoto är det mest ramen och basashi jag va ute efter.

Det jag är ute efter är väl i stora drag mycket mat och kultur och platser som inte brukar omnämnas i turistsammanhang.

Du kan ju stanna i Fukuoka som någon innan nämnde där finns bland annat Hakata ramen som lokal specialitet men du kan också hitta Kumamoto ramen etc. Ichiran är mångas favorit men dit vi alltid brukar gå när vi är i Fukuoka ligger typ här: https://goo.gl/maps/CDWBEG9NU6x ... Kyushu har också en berömd kedja för tempura som heter Hirao grymt bra tempura i mina ögon finns också en i centrala Fukuoka.

Har man inte varit i Nagasaki kan det vara en bra tripp där kan man också komma över till Gunkanjima som är lite speciellt också.

Har provat basashi men inte mer än så. Troligen kan du hitta det på många ställen på Kyushu och inte bara i Kumamoto.

Av fryguy

350:- för lurarna och hämtar.

Av fryguy

Vad är du intresserad av att göra mer än bara äta gott? Bra mat finns ju i princip i hela Japan men är det något annat som lockar typ kultur, slott etc?

Har mest varit runt på Kyushu och beroende på vad man gillar finns det mycket mer än Kumamoto att se om man vill söder ut. Även om jordbävningen har påverkat en del så klart så finns mycket kvar. Störst påverkan var dock Kumamoto och regionen upp mot Aso om jag inte missminner mig. Som sagt beroende på vad du gillar att se och göra finns det olika tips.

Av fryguy

Bifogar en länk till computerphile som dels tar upp xkcd och lösenordshanterare och vad som gör ett lösenord bra:
https://www.youtube.com/watch?v=3NjQ9b3pgIg

Det finns en annan del där de pratar om hur man knäcker lösenord också om man är intresserad:
https://www.youtube.com/watch?v=7U-RbOKanYs

Av fryguy

Jag kan ta hela bunten, mot fraktavgiften så klart. PM:a swish-nummer så skickar jag adressen.

Av fryguy
Skrivet av Nardds:

Nej, men vår säkerhetsinfo har lämnat landet och lämnats över i relativt okända händer. Sedan har infon om identitetsskyddade åkt in i flertalet utländska företags händer.

Har jag förstått det hela rätt efter presskonferensen etc så har inget lämnat landet. Servrar etc har varit i Sverige hela tiden etc. dock har folk utifrån att rättigheter att titta på sagda data och kunnat göra vad f-n som helst med den. Dock tyder som tidigare sagts inget på att något faktiskt har läckt från den databasen. Dock är det som sagt idiotiskt att skicka information om de med identitetsskydd och det är väl den enda läckan som har bekräftats.

Av fryguy

Tele2 hade någon liknande deal när Sony Z5c kom ut. Slutade med att jag betalade drygt 2100kr för telefonen... Den var också vid tillfället drygt 1 månad gammal och telefonen kostar fortfarande över 1000kr mer drygt 1½ år senare. Så det är inte helt omöjligt att de har gjort något liknande här.

Av fryguy

0kr då det är fri entré.

Av fryguy

Intel 520, 240GB:
19519h och 1735 uppstarter.

Samsung 1,5GB disk:
22686h och 2263 uppstarter.

Av fryguy

Kan flika in med en länk till prisjakt för nintendo switch:
https://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=3154603

Som sagt inte ovanligt med nya produkter att de går helt på riktpriset och inget annat.

Av fryguy
Skrivet av anon159643:

Vad är Fejknews?
En tidning som kör med rubriker som:
Fyndet i rymden: En ny okänd Superjord
✓ Nu vet forskarna: Vi är inte ensamma i galaxen
http://www.aftonbladet.se/nyheter/a/paLa1/fyndet-i-rymden--de...

Kan dessa medier ses som seriösa? Eller behöver man kanske läsa lite "alternativ media" för att läsa reportage som granskar mainstreams mediernas reportage? Och när man gör detta ser man om de går att lita på eller ej, detsamma gäller detmotsatta. Läser man gammalmedia så får man uppgifter om hur pålitliga andra medier är.

Verkar inte som att du lyckades läsa artikeln i och för sig. Sant den kanske är lite missvisande men mest pga. man har vissa förutfattade meningar när man läser "Vi är inte ensamma i galaxen". Det vi inte är ensamma om längre enligt artikeln är att vara en en jordliknande planet runt en stjärna på rätt avstånd från sagda stjärna i princip. Detta i referens till att detta inte var något man visste för 20 år sedan. Så sant att det kan vara lite missvisande men inte av den anledningen du troligen syftar på. Sedan är det så klart lite click-bait för att folk ska skaffa plus etc etc. Vilken "alternativ media" som inte är mainstream ska man titta på då? Ska man läsa alla eller finns det någon som man kan sikta in sig på som verkar stämma för det mesta om man kollar bland flera källor?

Av fryguy

Kan vara bra att tillägga att Amazon DE har frifrakt till Sverige på varor som de själva skickar om jag inte missminner mig. Måste handla för mer än 25 euro eller något dock. Men i alla fall trevligt med gratis frakt. Så skiljer det sig inte i pris så kan man kolla där och få hem det billigare.

Av fryguy

På min Xperia Z5c räckte det med att sätta i sd-kortet och låta telefonen formatera det. Efter detta är det bara flytta alla appar till minnet och se till så att kamera-appen också lagrar sin data på sd-kortet. Det borde gå att komma åt det mesta via inställningar - lagring om du inte formaterat kortet eller liknande och sedan inställningar - appar och sedan sortera efter storlek och gå igenom dem en efter en och flytta. Eller som artikeln föreslår, ladda ner en app som skriver ut vad som går att flytta och hur mycket plats detta sparar så går det säkert lite snabbare.

Av fryguy
Skrivet av chipw00t:

Nej, vi ska inte glömma någonting.

Om du verkligen visste någonting om vetenskap så skulle du veta att forskare sällan kommer överens om någonting.

Tror att du tror att jag är en fundamentalist nu. Du ville ju ha exempel? Kunde du inte hitta egna exempel?

Skickades från m.sweclockers.com

Svepande argument igen och noll egna tankar som vanligt. Jag kom med exempel innan men du kanske inte kom dit? En hel forskarkår inom samma ämne kanske har svårt att komma överens om vissa saker, vilket gjorde att jag tog exempel som är breda och fundamentala dvs. där det råder konsensus. Man kanske inte kommer överens om vad mörk materia är men det råder bred konsensus kring om jorden är rund eller platt.

Men eh vafan det är väl bara igen dra svepande argument utan att tillföra något eget. Ingen kommer överens om något någonsin så inför anarki eller idiokrati istället för demokrati så vi slipper det där jobbiga med att kommunicera och utveckla forskning och slut göra framsteg helt helst.

Av fryguy
Skrivet av chipw00t:

Principen är fortfarande den samma. Du skulle ha vevat friskt med skalpellen och skitat ner andras innandömen.

Ta inte för givet att folk vet vad dom håller på med oavsett vem det är.

Skickades från m.sweclockers.com

Som sagt en person eller två absolut en hel forskarkår? Glöm. Man tvättade händerna både som läkare och vanlig människa och detta har gjort länge. Det man inte gjorde var att skrubba och liknande som först kom på 1800-talet men detta är ändå ett tag innan man ens visste vad bakterier var och kunde orsaka vill jag minnas. Så att säga att man inte tvättade händerna är ju helt fel... När man tagit reda på att det inte räckte att tvätta sig med tvål så började alla skrubba etc. ganska snabbt även om man inte visste exakt varför detta hjälpte... Men visst man kanske skulle ha skitit i det också det var ju bara en person och en studie så bara utifrån det så är det galet.

Man tar inte saker för givet om det inte har bevisats vara sant normalt sett. Men det verkar inte räcka för dig kanske? Som sagt ingen har jag inga belägg för att jorden är rund och att bilar orsakar sjukdomar och bidrar till växthuseffekten därför är detta falskt verkar vara det vi sak propagera för eller? Och gärna komma med svepande argumentation utan att gå på detaljer för det är heller aldrig fel.

Normalt hamnar vi inte i situationer där det är två sidor som står mot varandra och därför måste göra ett val när det kommer till forskningsresultat om saker som skola eller andra saker som man tydligt kan se över tid vid det här laget. Därför kan man lita på resultaten som produceras. Enda anledningen att inte tro på detta är att tro att man vet bättre själv eller att man misstror alla som pratar om detta för att de är hycklare eller köpta etc.

Finns det fler saker som inte stämmer? Helst utan bevis eller annat det också? Men som sagt fel begås inom forskningen men stora delar råder det en bred konsensus kring och får med andra ord vara vedertagen sanning tills motsatsen har bevisats utom rimlig tvivel. Detta kommer inte hända med t.ex. kommunaliseringen eller friskolereformen som båda kan härledas i fakta vilka effekter de haft på den svenska skolan. Sedan kanske det går att vända med hjälp av andra reformer men samtidigt ha kvar friskolereformen t.ex.