Inlägg

Inlägg som fryguy har skrivit i forumet
Av fryguy

går på känn och känner definift inga vibrationer runt datorn alls :).. glömde kanske nämna det i recensationen men ljudet från min dator har gått ner en hel del oxå

Av fryguy

skicka hit 6 diskar till så maxxar jag alla 3.5" platser så kan jag testa åt dig

Av fryguy

öhm notera att många av mina komponenter är nått år gammla.. well vi får väll se men det e inte sånt vi ska diskutera här direkt.

Av fryguy

mmjo min matta får leva med att den e statisk och funderade på att riva ut en massa anti-stat påsar men vafan dom har överlevt på min gammla karl-alfred matta innan så

Av fryguy

mmjo självklart, dock har ju gtek redan en difus bild på dom men men

http://files.upl.silentwhisper.net/upload9/PICT0026-zbi.JPG

Av fryguy

Lian-li pc6070B SE reviews [pics]

Börjar direkt med att visa en bild på hur det såg ut när jag väl kommit hem från posten med det

http://files.upl.silentwhisper.net/upload2/PICT0007-byu.JPG

och en utan pappen och plasten etc.

http://files.upl.silentwhisper.net/upload2/PICT0009-hva.JPG

dåså då har vi det grafiska bakom oss och kan börja skriva lite.

http://files.upl.silentwhisper.net/upload2/PICT0011-xvw.JPG

här ser vi då baksidan med nätaggs plåten som sitter fast med 4 tum skruvar och som kommer ha en liten glipa nertill som ni kanske ser. Samt en av 2 120mm adda fläktar :D.

http://files.upl.silentwhisper.net/upload2/PICT0012-dsj.JPG

Här ser vi då fronten med lucka, lampor och 2 usb extension portar i botten.

http://files.upl.silentwhisper.net/upload2/PICT0013-iqk.JPG

Här är då luckan öppnad som vi ser och den vita ramen runt luckan är gummi lister för att undvika vibbrationer, kan även nämnas att du inte ser något fläkt hål här trotts att det sitter en 120mm insugs fläkt längst ner bakom plåten så att säga.

http://files.upl.silentwhisper.net/upload2/PICT0014-xxz.JPG

Här ser vi ena insidan utplockad och fottad. Som vi ser är det ljud dämpningsmattor som pryder denna sidan och som förövrigt sitter på andra sidan oxå så klart.

http://files.upl.silentwhisper.net/upload2/PICT0016-gqo.JPG

här har vi då det som följde med minus moderkorts distanserna som jag missa plocka ut .. aja massa skruvar en plåt för att få diskarna i det nedre hdd racket att ligga istället för att stå upp samt skruvmejsel för distanserna, en kabel för att kunna koppla båda 120mm fläktarna till en molex.

note: nu kommer en serie lite små skumma bilder dom e lite mörka men men knapp nå ljus på rummet och miss av mig att inte kompensera för det i kameran får stå till svars för det, men turligt nog ser man iaf vad den ska visa, sen får väll jag fylla i lite

http://files.upl.silentwhisper.net/upload2/PICT0017-pif.JPG

Här har vi då insidan, där vi kan notera att det inte finns några vassa kanter, samt att alla kablar är uppbundna nertill utom usb extension kabeln till framsidan.

http://files.upl.silentwhisper.net/upload2/PICT0018-dgs.JPG

här ser vi hdd racket samt insugsfläkten som sitter bakom framsidan, hdd racket sitter bara fast med 2 tum skruvar vilket var rätt skönt. Som jag sa innan kan man ha sina hdds stående om man vill men jag valde att sätta in plåten så man får den liggandes har ju trottsallt bara en disk som ska sitta där. för den som nu är intreserad får det plats 5 hdds stående och 3 liggandes.

http://files.upl.silentwhisper.net/upload2/PICT0021-zzt.JPG

Här ser vi då att jag plockat bort hdd racket för att visa hur det ser ut under det är även runt denna ram jag sedan lindade usb extension kabeln och det är där den kommer att sitta då jag inte använder dom. vi ser även speakern som sitter under racket.

http://files.upl.silentwhisper.net/upload2/PICT0022-gen.JPG

här har vi då en samman fattnings bild med ett kort på allt som ska in. för den som nu vill veta är det (uppe ifrån vänster, ner och sen ny rad): seagate 36GB 10k rpm insluten i en nexus "drive away" eller vad den heter, min 200GB samsung sp sata, northq silent nätagg, x-fi elite pro, heatpipen till schonner passiv kylaren till mitt graffe kort, geforce 6600 med schonner, mobo, pioneer dvd 106d.

http://files.upl.silentwhisper.net/upload2/PICT0024-cnu.JPG

Här har vi då sista bilden där allt är monterat, kanske inte den finaste av kabel dragningar men bra bättre än det såg ut i förra chassit.

Slutsats
Ett genomgående bra chassi där alla skruvar utom dom som fäster alla enheter är tum skruvar så inte en skruv lös design men en väldigt bra design enligt mig. Det som var lite trisst var moderkorts plåten men men med skruvmejseln man fick med så gick det rätt smidigt att få dit distanserna iaf. Kan väll sägas att 120mm fläktarna är väldigt tysta samt att alla ljudisolering fått min dator att bli tystare än den var innan. Luft genom strömmningen är hygglig det är svalare i chassit än innan, 35 grader idle mot 38 innan, trotts att jag kyler det mesta passivt.

fördelar:
+ tumskruvar
+ extra som kom med
+ tysta adda fläktar direkt
+ tystat chassi, tillsammans med dom gummi fötterna
+ väger i princip ingenting (8.4kg enligt posten)

nackdelar:
- lite små dyrt kanske
- moderkorts plåten går inte ta ut men men
- det lilla hålet under där nättagget sitter, varför?

notes: Den fortfarande undrar varifrån isuget tar sin luft så kan jag medela att den får det under ifrån sitter ett filter under chassit så att säga där den suger in luften. lite synd att jag missa fotta det men men kan inte tänka på allting eller hur?

Av fryguy

"Avbeställning av produkt:
Så länge produkten ej har hunnit skickas från Webhallen går det bra att avbeställa dina varor. Vid avbeställning skickar du ett mail till info@webhallen.com och anger vad du vill avbeställa samt ditt ordernummer. För att underlätta för kundtjänst, skriv "Avbeställning" i subject-/ämnesraden. Du får alltid ett svar om din avbeställning godkänns. Får du inget svar, kontakta kundtjänst på telefon 08-673 60 00.
För avbeställningar på förhandsbokningar så måste de avbeställas minst 3 dagar innan release, då Webhallen i regel skickar ut förhandsbokningar så att man har spelet senast på releasedagen. Att avbeställa dagen innan release kan alltså innebära att varan redan är skickad.
OBS! Om du har förskottsbetalat produkten med hjälp av kort eller direktbetalning kommer 4% av köpesumman att dras av vilket motsvarar bankernas avgifter."

kan ses i webhallens köp villkor så det står redan där så det e samma som olirc's pizza deal dom skyltar att dom tar ut 4% på förskotts betalningar och kortbetalningar om du avbeställer..

lite off topic: kortavgifter som 5:- för att betala med kort i butiker är olagliga att ta ut, bankerna tillåter inte att enskillda handlare tar ut extra avgifter vid kortköp..

Av fryguy

yooda - kan isf garantera att jag hanterat ditt paket när det kom till sthlm... då jag råkar jobba natt på schenker sthlm.

Av fryguy

relativt konstig chassi i min mening men men ser snyggt ut iaf

off topic: hmm skickades det med schenker? >.<

Av fryguy

HTPC bygge

nån som kan komma med tips på delar, den ska kunna spela en del spel (gammla spel som space empires 4 och total annihilation och diverse emu spel) samt spela dvd filmer, ta emot tv signaler och ha en dvi utgång iaf.

Hårddisken kommer vara en samsung spinpoint iaf. Så det som saknas e väll en amd cpu(gillar inte intel), moderkort (sata), grafikkort (nått äldre finns alltid passivt till så), ett tv-kort och ett ljudkort(kommer ju spela och lyssna en hel del musik etc).

chassit som kommer användas är ett silverstone lc03, passade bra och var relativt billigt iaf.