Inlägg

Inlägg som absoluteRango har skrivit i forumet
Av absoluteRango

Ny dator/uppgradering med vattenkylningskit (Ingen fastställd budget)

Har länge haft planer på att uppgradera min nuvarande dator/köpa ny dator, men ville vänta på Bulldozer innan jag bestämde mig för hur jag skulle göra. Nu var Bulldozer en mindre besvikelse rent spelmässigt (vilket är vad jag använder datorn mest till) och tänker då köpa mig bland annat en i5'a, eller eventuellt en i7'a. Min nuvarande dator (se signatur) består av bland annat en Phenom II 965 som kyls av en H70, ett HD6950 och detta sitter i ett FD R3-chassi.

Jag är för nuvarande lite "lost", jag vet inte vad jag ska köpa och vad jag ska återanvända. Mina planer är att vattenkyla hela systemet vilket innebär att jag vill ha GPU, CPU och moderkorts-block. Vad krävs för att kyla en/två GPUer, en CPU och ett moderkort? En 360mm radiator? 480? Är det värt att försöka modda mitt R3-chassi eller bör jag bara sikta in mig på att köpa mig ett nytt? Jag har tittat lite på Silverstones Temjin TJ07-chassi som verkar både robust och schysst att peta in vattenkylning i.

De spel som jag har planer på att spela är BF3, MW3, SC2 samt ta upp WoW igen då Mists of Pandaria verkar väldigt lovande. Jag tänker även använda datorn till att redigera kortare filmer.

Jag har ingen fastställd budget men skulle uppskatta om datorn inte blev mycket dyrare än 10 000kr. Det är givetvis utan grafikkort och vattenkylning. De krav jag har är:
* Bra chassi att bygga vattenkylning i
* P67/Z68-moderkort som det finns block till
* SSD, stabil går före prestanda
* Slutsumma på 10 000kr.

Jag kommer troligen återanvända mitt HD6950 och sätta in ett till vid behov.

När det kommer till vattenkylning är jag däremot helt "lost" då jag aldrig pysslat med det förut.

All hjälp är uppskattad!

Av absoluteRango

Har inte spelat World of Warcraft under en längre period, men efter det man läst om Mists of Pandaria så börjar spelet locka lite igen. Nytt talent-system, förhoppningsvis lite mer balanserat PvP-mässigt, fräscha, charmiga miljöer alá Asian-style. Jag hoppas att Blizzard kommer introducera multi-GPU stöd inom kort!

Av absoluteRango

be quiet! DarkRock Pro C1 är väl en av de tystaste luftkylarna du kan få tag på just nu, om du inte ska köra fläktlöst.

Av absoluteRango

Vi kan ju börja med att fråga om dina övriga komponenter. Vad har du för nätagg, moderkort, processor, minnen?

Av absoluteRango

Du bör få plats med åtminstone 2 stycken 280 radiatorer (en i taket och en fram), dock kan du behöva ta bort HDD-buren. Reservoaren kan du troligen sätta i en 5.25". 2 stycken 280 radiatorer borde ge mer än tillräcklig kylning för komponenterna?

Av absoluteRango

Gå in på Diskhanteraren (öppna kör och skriv diskmgmt.msc) och sedan allokera hårddisken.

Av absoluteRango

Playclaw ska vara ett bra alternativ till FRAPS. Själv har jag inte testat det än då jag knappt har tid över till spel.

Av absoluteRango
Skrivet av kawl:

Har inte applicerat något kylpasta, då jag inte har någon för tillfället. MEN Kylningen har förbättrats, (iallafall)lägre lägstatempuratur samt en stabil max. (lite hög kanske, men stabil.). Den kraschade ju inte denna gång iallafall.

Hursomhelst så beställer jag en ny kylare imorgon, och det blir nog den där noctua kylaren.

EDIT: Ja det stämmer, det står Max.temp. ~62 grader c
EDIT2: Läste att det kan vara svårt att montera Den där Noctua-kylaren jag linkade förrut, om man har kylflänsar på minnena. Nu har jag inga kylflänsar, men minnena sitter i små aluminiumskal. Du tror inte dom kommer att stöta i?

Det bör inte vara någon fara. Noctua-kylarna brukar bara vara otrevliga mot minnen med höga kylflänsar.

Av absoluteRango
Skrivet av kawl:

Hm ok, mina ligger inte heller så högt nu ser jag. Konstigt. hoppar mellan 60 - 90 %.
Men processorn ligger på ~78 när jag kört bf3 ett tag nu, och den stiger inte. Är lite högre än jag vågade gå förrut, men den verkar stanna där.

Kan det finnas någon annan anledning till att datorn totalkraschar?

När den dör så får jag inte bluescreen eller något liknande, det är som att jag drar ur strömkabeln. Sen går den inte att starta på 3-4 minuter.

Jag kan ju direkt säga att din processor mår inte bra av så höga temperaturer. Om jag inte är helt ute och cyklar får inte Phenom-processorer gå över 62-63 grader celcius. Applicerade du ny kylpasta när du monterade tillbaka kylaren? Om inte så kan det ha bildats luftbubblor mellan kylaren och processorn vilket leder till försämrad kylförmåga.

Av absoluteRango

Jag kan lägga ett gott ord för Mionix Naos. Har haft min i 3-6 månader och den är helt underbar. Hade en Deathadder förut som jag ansåg var bra, men denna mus är gudalik ijämförelse med Deathaddern imo. Sköna knappar, väl utformad och passar min stora hand nästan perfekt. Personligen tycker jag att musen är en smula lätt, men jag föredrar tunga möss. Om du kan tycker jag att du ska åka in till närmaste dator & spel-affär och känna på musen!

Av absoluteRango
Skrivet av Investment:

Riktigt fint bygge du har gjort, hur mycket är det som måste moddas för att få in en 120mm fläkt? Har nämligen funderat på att sätta in typ en corsair H80 eller liknande?

Har själv funderingar på att inhandla mig en mITX-speldator. Angående kylare så får inte en H70/H80 plats då radiatorn är aningen för tjock, däremot får H50/H60/Kuhler H2O 620 plats.

Av absoluteRango

Trots att jag inte spelar längre (peppar peppar ta i trä) så har jag alltid föredragit standard UIt av någon anledning.

http://oi56.tinypic.com/mr7ggx.jpg

http://oi52.tinypic.com/2mhgahk.jpg

Måste säga att man blir lite småsugen att börja spela igen när man tittar på screenshots.

Av absoluteRango

Inte en aning om vad problemet kan vara - men en kompis till mig hade ett liknande problem. Efter en tids felsökande blev jag trött på problemet och sade åt honom att reseta CMOS, och vips så hittade datorn både SSD och HDD. Kan vara värt ett försök?

Av absoluteRango
Skrivet av hjox31:

Tror ni mitt Corsair 650watt 80+ certified nätagg skulle klara 2x GTX geforce 460?

Definitivt.

Av absoluteRango
Skrivet av hjox31:

Eftersom folk obv inte verkar få in detta i deras skallar så måste jag väl förklara det en gång till...
HELA COD4'S SPELMOTOR BYGGER PÅ FPS=MER FPS HÖGRE JUMPS=HÖGRE JUMPS=BÄTTRE STÄLLEN...

Ni kan inte heller komma och säga att vi inte kan spela något annat spel som BF eller Crysis, DET ÄR FÖRFAN INTE SAMMA SPELMOTOR.

@fermia CoD 4 är ett ganska gammalt spel, inte direkt några grymma grafiker så det är skit samma om man inte kör på högsta...

@MightyKLARA Jo, misstänker att mitt grafikkort har ett fel... Har inget annat grafikkort att testa med. Men om grafikkortet hade varit sönder så borde det väl inte få 7.8 i Windows Index?

@KRQKAN jag har testat hans CFG, men endåså så får jag inte stabil FPS.

@jwlz Man kan ha en relativt stabil FPS, kanske inte i smoke eller om en bil sprängs framför en... FPS'en hoppar mellan 245-250, man kan hela tiden se att den ändras.

Så, kan vi nu återgå till min fråga?!

På min gamla rig så lirade jag Rift, men enda problemet var att jag hade låg FPS. Jag skickade ett mail till Rift med min xDiag och då kunde dom konstatera att jag saknade en uppdatering, DirectX June 2010 update. Efter jag hade installerat denna uppdatering så fick jag ca 50 FPS boost(med alla dom senaste uppdateringarna). Så, kan jag ha missat någon uppdatering?

Förutom fråga 1 så hade jag en annan fråga:
Borde jag köpa ett till SLi(Geforce GTX 460 768 till) eller kanske 560?

GTX460 SLI ger ganska bra prestanda, snarlik ett GTX580 (om inte bättre). Personligen är jag inte förtjust i multi-GPU lösningar. Jag föredrar ETT BRA kort istället för två mediokra.

Off topic - jag börjar tröttna på alla som hela tiden påpekar, gnäller och klagar om FPS och CoD4. Att spela med en viss FPS ger ett visst övertag, men jag ser inte hur det kan vara fusk. Du utnyttjar spelmotorn på ett helt annat sätt. Vissa njuter av läcker grafik med hyggligt flyt medan andra föredrar en väldigt mjuk spelupplevelse med vissa mindre fördelar. Ska ni börja klanka ner på folk som använder sig av addons i World of Warcraft för att de underlättar raidencounters och/eller PvP? Ni kanske ska börja klaga på att spelare som använder sig av mus och tangentbord får ett sånt övertag över spelare som använder sig av gamepad? Helt seriöst - har ni inget vettigt att tillföra denna diskussion kan ni lika gärna hålla tysta och stänga ner browsern.

*edit* On topic - jag vet inte riktigt hur man kan lösa ditt problem. Min FPS hoppar en del mellan 245 och 250, men det är inget jag direkt stör mig på. Promod211 använder sig av z_feather vilket har en tendens att äta FPS. (Jag vet inte riktigt vad z_feather gör, men det borde inte vara omöjligt att ta reda på)

Av absoluteRango
Skrivet av hjox31:

Jag har clearat CMOS'n, dvs alla BIOS inställningar och överklockningnarna... Har dessutom kört på lägsta upplösningen men det vill fan inte fastna på 250 FPS. Som jag nämnde tidigare så har jag testat Yitch3, en CFG där man har stängt av alla effekter, men endå så fgår jag inte 250 FPS.

@jwlz man kan se att den FPSenhoppar lite hit och dit, kan inte se någon exakt FPS.

@Ang3r Ska kika lite på din CFG

Som jag skrev i mitt tidigare inlägg så är det i princip omöjligt att få 110% stadig FPS. Din FPS kommer att hoppa, men hur mycket hoppar den? Är det småhopp runt 250-sträcket eller rör det sig om grov underprestation (ord?)?

Av absoluteRango

Nu har jag inte läst hela tråden, men som inbiten CoD4'are känner jag att jag kan nog tillföra ett och annat. Vad har du för nuvarande FPS när du spelar? (Antar att du kör med någon form av FPS-config) Hur hoppar FPSen? Det är vanligt att FPSen hoppar (248-252-250-246-250 etc), och jag skulle vilja påstå att det är fysiskt omöjligt att få helt stabil FPS oavsett hårdvara.

@ det folk som påstår att hög FPS inte gör någon skillnad i CoD, samt de som skrattar åt oss som vill nå denna FPS av X anledning, ska jag försöka förklara lite kort hur CoD4 och FPS = sant.

CoD4 är, om jag minns rätt, byggt på Quake-motorn. Att nå en viss FPS (125, 250, 333, 500, 1000) har sina fördelar. 125, 250 och 333 är det vanligaste man hör talas om. Med 125 FPS hoppar man lite längre vilket är nödvändigt för att nå vissa platser (för de som spelat spelet och kan kartorna - för att springa ovanpå garaget på Strike måste man, om man inte använder sig av RPG och en kompis, hoppa från balkongen vid B-hus mot kanten och sedan gå försiktigt längs sidan). Vid 250 FPS hoppar man lite högre (vilket är nödvändigt för att kunna landa vissa "bounces") samt att man skjuter lite snabbare med vissa vapen (SMGs tex). 333 FPS, som nämnt tidigare, kan man springa ljudlöst korta sträckor samt att man hoppar både lite lite längre och högre. 500 och 1000 FPS snackas det aldrig om så jag tänker inte ta upp det.

Av absoluteRango

Det må låta väldigt korkat - men har du testat att reseta CMOS?

Av absoluteRango

Är processorn överklockad? Har du råkat komma emot MSI's OC-Genie knapp på moderkortet? Är kylaren trasig? Snurrar fläktarna till kylaren?

Av absoluteRango

Jag måste säga att Nzxt Phantom-chassit är helt underbart trots att det mestadels är gjort av plast. Det känns inte plastigt för 5 öre samt att det var helt underbart att jobba i. Det ligger tyvärr lite över din budget men jag tycker du borde ta en titt på det!